www.snlp.ro Web analytics

Cum se citesc corect semnele? Va fi bine sau rau in 2019? Sau nu va fi nimic?

Foarte greu de vazut limpede dincolo de interesele de partid, de luptele interne scoase pe tarabe, de vesnicele meciuri putere-opozitie, de lideri politici cu imaginea la pamant, care de care mai agatati de scaune si pozitii. Incercam sa intelegem ce ne asteapta dar ne este greu sa realizam chiar si ce tocmai am traversat. Adica, ce fel de an a fost 2018, bun sau rau? Macar atat sa ne lamurim inainte de a ne seta asteptarile pentru 2019.

Daca este sa ne referim la salarizare, bugetarii sunt ca de obicei impartiti in semecheri si fraieri. Am asistat la cresterile salariale din sanatate, si urmeaza cele din educatie. Cele doua mari sectoare de activitate din sistemul public. Cele doua mari tinte electorale. Nu avem nicio confirmare ca exodul medicilor a incetat si nici ca serviciile sunt mai bune, dar speram. Poate si educatia va ajuta in viitor la o reconfigurare pozitiva a clasei politice, la o primenire a puterii. Speram.

Pana una alta, ceilalti bugetari care asteptau cuminti cresterile salariale prevazute intr-o lege adoptata de Parlamentul Romaniei, afla cu surpriza ca legea nu se poate aplica si pentru ei. Decat partial, conform obiceiului consacrat de guvernele ultimului deceniu. Nu vom trata pasiv acest abuz. Il vom critica ferm si vom reactiona. Este un abuz tipic pe considerentul „nu sunt bani”, contrazis insa de urmatoarea analiza foarte detaliata a anului 2018, din perspectiva economica. Cititi mai mult pe pagina Federatiei PUBLISIND

11 COMMENTS

  1. Pt plata orelor suplimentare au fost proteste organizate . Ce facem cu mărirea vârstei de pensionare . Stăm ca fraierii încă 3 ani in servici ca asa vrea el Brailoiu . Unii colegi au mers in pensie la 47 de ani cu 80 la sută si noi la 50 de ani cu 60 la sută din net ? Ce facem dle Teoroc ?

  2. Buna ziua , aveți idee când este perioada de depunere a cererilor de transfer? Am văzut că soluționarea cererilor este în mai și iunie. Vă mulțumesc anticipat!

    • Trimis pentru raport la comisiile permanente ale Camerei Deputaţilor
      19.12.2018 – primire aviz de la Comisia pentru muncă şi protecţie socială

  3. Într-adevăr suntem în zona gri. Apreciez o creștere chiar și știrbă cum e ea dar ca să îmi păstrez respectul pentru acest guvern, vreau să văd că ceea ce au stabilit tot ei, se respectă. Noi trebuie „să îi ajutăm” să se țină de ceea ce au legiferat colegii lor de partid. Cum vom reacționa la domnule președinte?

    • da vom primi / vom explica / dar este evident ca salariile de functie cresc conform L 153/2017 / / sporul de pericol ramane cum e / majorarile (50/75) aparent urmeaza SF crescut / vedem cum se stabilizeaza interpretarile

Comments are closed.

error

Ți-a plăcut acest articol? Ajută-ne cu un Like :)