www.snlp.ro Web analytics

Constitutia s-a enervat, apoi si-a tras un petic

constitutia-romaniei-300x236Dupa recenta si inflexibila istorie de criza a Curtii Constitutionale a Romaniei in materie de acte normative inventate, asumate, impinse sau smotocite de un guvern sau altul in ultimii 4 ani, iata ca pe cand ne asteptam mai putin, intr-o zvacnire, CCR da dreptate PD-L (!) si contata ca desfiintarea posturilor vacante decisa prin OUG 77/2013 este neconstitutionala. Noroc ca din sistemul penitenciar nu au fost eliminate prea multe posturi vacante. Mai mult ne-ar interesa o decizie care sa constate ca este neconstitutional sa mentii mii de posturi vacante si nefinantate in timp ce 300 de mii de ore suplimentare acumulate lunar in sistemul penitenciar nu pot fi compensate sub nicio forma.

Curtea Constituţională a României (CCR) a admis, cu majoritate de voturi, sesizarea PDL şi PP-DD şi a constatat că legea atacată este neconstituţională prin raportare la art. 115 alin 6 din Constituţie care prevede că prin ordonanţă de urgenţă nu pot fi afectate instituţii fundamentale ale statului şi drepturi şi libertăţi fundamentale.

 

Curtea Constituţională a României (CCR) a decis miercuri că este neconstituţională Legea de aprobare a OUG 77/2013 referitoare la stabilirea unor măsuri în ceea ce priveşte asigurarea funcţionalităţii administraţiei publice locale, a numărului de posturi şi reducerea cheltuielilor la instituţiile şi autorităţile publice din subordinea, sub autoritatea sau coordonarea Guvernului ori a ministerelor, informează Agerpres.

Sursa www.evz.ro

24 COMMENTS

 1. D-na florence,cei din alimentatia publica primesc acest spor? Intrebatii si pe cei de la igiena alimentatiei care sint normele sanitare de functionare si de ce trebuie sa primeasca aviz de functionare orice unitate de alimentatie sau chiar unitate sanitara de la DSP! Asa veti putea solicita acest spor! Sporurile acordate sint specifice locului respectiv de munca.Nu este obligatoriu ca toti angajatii unei institutii sa primeasca aceleasi sporuri,avind in vedere conditiile diferite de munca,si nici sa aiba aceleasi salarii.sarut mina,poate v-am fost de folos!

 2. Florance, sporul asa zis „praf” se acorda in baza OMJ 399/2007 si cu conditia efectuarii unor determinari de noxe pe loc de munca. Aceste determinari nu se pot face la blocul alimentar pentru acest spor. In mod cert, in sistemul penitenciar nu exista popota, bloc alimentar, cabinet medical sau penitenciar spital in care sa se acorde spor de praf.

 3. Dragi colegi ,va rog frumos pe toti cei care lucrati la blocul alimentar sa postati pe site daca la voi se acorda spor de praf sau un alt spor care sa compenseze ,la noi se da ;antena, supraveghere,noapte.Daca la unele unitati se da mar interesa ce se da VA MULTUMESC

 4. Ce se va intimpla cu cele 300 000 ore „care nu se pot compensa sub nicio forma”? In beneficiul cui au fost facute si de catre cine? Poate e bine de aflat… Dar cu Co de inca 7 zile,ce se mai stie? Eu zic sa nu mai dam 7 ci 3 Zile co suplimentar ca sa putem recupera cele 300 mii ore suplimentare….sau sa dam 14 zile co suplimentar la cei care nu au ore suplimentare si le pot lua!

 5. [quote name=”george”]Dl stefan ,un sef de tura cite ore de somn are alocate la o tura de serviciu de noapte[/quote]
  Imi permit sa va raspund eu,nici-una ca si cel din postul de paza care nu are nici schimbator saracul uneori si care este prevazut de regulament.
  😐

 6. Dle Bejan ca avertizez public ca va jucati cu focul va rog nu o faceti,dati toate drepturile la oameni.

 7. Sa ne tineti la curent privind problemele cu bugetul pe titlul I ,salarii ,daca nu se mai acorda unele drepturi iesim in strada noi nu doar amenintam ci chiar iesim.

 8. [quote name=”florance”]d-le teroc am revenit cu o corectie eu lucrez la blocul alimentar si nu primesc spor de praf sau un alt spor care sa compenseze sunt alte penitenciare care acorda alte sporuri .va multumesc.[/quote]
  Florance ,cred ca trebuie sa-ti ceri dreptul conform fisei postului in care ai sigur trecut ca distribui masa de 3 ori /zi,in sectiile de detinere,astfel ia ROF-ul unitatii vezi programul de masa cat timp este alocat si in acea perioada beneficiezi de sporul de praf/noxe,adica cam 4/ore zi din tura de 12 ore,de antena beneficiezi,daca mai intrii pt diferite activitati justificate,apel,probleme ale ppl privind masa etc mai ceri cate 1-2 ore si astfel conform legislatiei,perfect legal beneficiezi de sporul de noxe cat ai lucrat sub incidenta lui. Insa sporurile nu se caorda in compensatie adica daca nu beneficiezi ce sa se acorde in schimb,ci doar cat lucrezi sub inicdenta lui. 8) 8)

 9. [quote name=”Stefan Teoroc”]Pai daca galati merge spre bine, ANP pentru ce se face vinovat? S-a discutat la bilant despre vinovatia ANP??[/quote]

  Citez: noi am facut totul, am facut hartii si le-am trimis, sa-si asume si ei responsabilitati nu sa ma faca raspunzator de tot ce s-a intamplat din 1890 incoace…
  Asa se vede actul managerial, la nivel de top management, despre viziune, planuri, echipa ori perspectiva, zero barat, toti sunt de vina cu exceptia mea, bineinteles.

 10. d-le teroc am revenit cu o corectie eu lucrez la blocul alimentar si nu primesc spor de praf sau un alt spor care sa compenseze sunt alte penitenciare care acorda alte sporuri .va multumesc.

 11. domnule Teoroc sunt supraveghetor la blocul alimentar si as dorii sa stiu cu ce se compenseaza sporul de praf la alte penitenciare si daca nu se compenseaza’ dece? Va multumesc anticipat

 12. [quote name=”Tara normala”]http://www.bursa.ro/ponta-ordonanta-privind-reducerea-posturilor-in-administratie-ramane-in-vigoare-228718&s=politica&articol=228718.html

  Premierul Victor Ponta a declarat, astăzi, că efectele Ordonanţei de Urgenţă care prevede reducerea cu 60.000 a posturilor din administraţie rămân, deoarece Curtea Constituţională nu a declarat o…………………………………….
  Curtea este neconstitutionala ,cand s-au facut atatea abuzuri in trecut asupra bugetarilor toate legile PDL au fost constitutionale,acum cand USL a taiat din posturile vacante e neconstitutional,din punctuil lor de vedere ar trebui sa ne mai taie 25% asta ar fi ok,sunt politizati pana-n varful unghiilor,imi este rusine cu asemenea decizii date de cea mai inalta curte din Romania.

 13. Pai daca galati merge spre bine, ANP pentru ce se face vinovat? S-a discutat la bilant despre vinovatia ANP??

 14. important este ca acest proiect sa fie finalizat, avizat si apoi vom vedea ce spun parlamentarii, ok?

 15. D-le Stefan, cum vedeti dvs, ca ofiter si sindicalist de frunte, managenmetul existent la nivelul Penitenciarului Galati? Ieri a avut loc bilantul pentru 2013, directorul este singurul care percepe acest penitenciar ca fiind pe „o linie ascendenta”… traim in lumi paralele. Ori trebuie sa mergem la oftalmologie, ori trebuie sa ramanem internati, toti ceilalti, la psihiatrie. Deja, s-a depasit cu mult stadiul minciunii, fiecare traieste in lumea lui iar „vinovati sunt doar cei din ANP”. Felicitari d-le Hilohe! sunteti pe drumul cel bun, mai mult curaj si fiti consecvent, stiti ca sunt primtre noi carcotosi si dualisti.

 16. Nu ma bag in memoria nimanui, nu stiu. Cu ANP am tot avut discutii pe subiect si tot cu ANP ramane sa finalizam subiectul. Impreuna cu ANP am decis ca accesul agentilor pe fct de conducere ramane in divergenta si ca mergem la MJ pentru moderare. Secretarul general MJ a spus ca nu vede acest lucru ca fiind un lucru foarte important si mizeaza pe un consens sindicate-ANP. Acest proiect nu este obligatoriu sa mearga inainte desi noi il impingem. Multi dintre voi si-l doresc doar pentru schimbarea denumirii, vazuta ca esentiala, insa nu stim cum va fi vazuta de parlamentari. Foarte posibila sa fie tamponata definitiv din start. Insa proiectul vine cu multe alte lucruri noi, dar nu voi relua aici un subiect deja foarte intens dezbatut la momentul respectiv. Il vom repune in discutie daca reusim finalizarea.

 17. parca era vorba ca confruntarea cu ANP va avea loc pe 07.02.2014 in sedinta de comanda pe tema statutului, sau incepem sa avem pierderi de memorie?

 18. S-a intrunit, au fost dezbatute punctele stabilite, vom pune o informare in scurt timp. Privind statutul, a ramas sa avem o confruntare cu ANP in speranta ca vom reusi sa avem o opinie comuna pe problema accesului gentilor pe functii de conducere. Daca aceasta divergenta se va putea clarifica, proiectul ca merge spre avizare.

 19. Domnule Teoroc, ce se mai aude cu comisia mixta de dialog? Modificarea legi 293 statutul politistului de penitenciare. Cu respect

 20. http://www.bursa.ro/ponta-ordonanta-privind-reducerea-posturilor-in-administratie-ramane-in-vigoare-228718&s=politica&articol=228718.html

  Premierul Victor Ponta a declarat, astăzi, că efectele Ordonanţei de Urgenţă care prevede reducerea cu 60.000 a posturilor din administraţie rămân, deoarece Curtea Constituţională nu a declarat ordonanţa ca fiind neconstituţională, ci doar unele articole care au fost adăugate prin legea de aprobare.
  Întrebat ce se întâmplă urmare a declarării ca neconstituţională a OUG 77/2013 prin care se reduceau 60.000 de posturi din administraţie, Ponta a precizat: „Nimic (nu se întâmplă – n.r.). Astăzi m-am interesat. Ştirea apărută înţeleg că nu era corectă. Nu a fost declarată ordonanţa neconstituţională, ci ceva ce s-a adăugat în legea de aprobare, un articol sau două articole care s-au adăugat la legea de aprobare la ordonanţă, aşa încât efectele ordonanţei rămân”.
  Curtea Constituţională a arătat: „Cu majoritate de voturi, a admis obiecţia de neconstituţionalitate formulată şi a constatat că dispoziţiile Legii privind aprobarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr.77/2013 pentru stabilirea unor măsuri privind asigurarea funcţionalităţii administraţiei publice locale, a numărului de posturi şi reducerea cheltuielilor la instituţiile şi autorităţile publice din subordinea, sub autoritatea sau în coordonarea Guvernului ori a ministerelor sunt neconstituţionale faţă de criticile formulate, raportate la art.115 alin.(6) din Constituţie, potrivit căruia < Ordonanţele de urgenţă nu pot fi adoptate în domeniul legilor constituţionale, nu pot afecta regimul instituţiilor fundamentale ale statului, drepturile, libertăţile şi îndatoririle prevăzute de Constituţie, drepturile electorale şi nu pot viza măsuri de trecere silită a unor bunuri în proprietate publică >„.

 21. Mesaj primit la orele 16 ,23 de la directorul penitenciarului galatean.
  IN 07.02.2014,ORA 09.00 ARE LOC BILANTUL 2013 LA SEDIUL UNITATII.
  PREZENTA OBLIGATORIE IN TINUTA DE SERVICIU,EXCEPTIE CO. RECUPERARI,MISIUNI.
  Este o premiera in sistemul penitenciar romanesc,sa anunti lucratorii sa se prezinte la bilant prin sms.
  Il informam pe directorul unitatii,ca prezenta la bilant nu este obligatorie,despre anuntul prin sms-CAN-CAN PUR.

Comments are closed.

error

Ți-a plăcut acest articol? Ajută-ne cu un Like :)