www.snlp.ro Web analytics

Concursurile se suspenda. Decizia CCR 90/2019

Asa cum informam anterior, la publicarea deciziei prin care se stabileste ca trimiterea din statutul nostru special catre un ordin de ministru care reglementeaza concursurile, este neconstitutionala, procedurile de concurs aflate in derulare se suspenda urmand se fie reluate din punctul in care s-au suspendat, ulterior actualizarii cadrului legal. Statutul politistului de penitenciare este intepenit in Parlament si avem informatii ca nu se va debloca pe un mandat de ministru interimar ci ca se asteapta numirea noului ministru dupa alegerile europarlamentare a caror iminenta n-ar permite noi perturbari in Guvern.

Dupa ce noul statut va fi adoptat, promulgat si in final publicat, putem gandi ca nu va mai fi necesara emiterea unui nou ordin de ministru (avand in vedere completarea statutului nou cu norme referitoare la concursuri) insa ordinul in care regulile din statut sunt explicate si detaliate va trebui totusi emis intrucat chiar decizia CCR prevede acest lucru, argumentele fiind expuse in informarile anterioare. Apoi concursurile se vor relua din punctul in care au ramas, cu respectarea prevederilor din vechiul statut, care au stat la baza selectarii dosarelor si parcurgerii etapelor anterioare ale procedurii aflate in derulare.

Cu alte cuvinte regulile nu se vor schimba in timpul acestui meci, iar in sprijinul acestei interpretari si a eliminarii oricarei urme de ambiguitate, MJ a transmis catre Comisia juridica din Camera deputatilor un amendament de inserat in statutul politistului de penitenciare. Pana atunci insa, totul se opreste exact in punctul in care ne aflam astazi.

Decizia CCR nr. 90/2019

 

11 COMMENTS

 1. D-le. Teoroc, crede-ti că decizia CCR nou apărută, poate afecta numirea în funcție și implicit trecerea în corpul ofițerilor a agenților care au fost declarați Admiși la concursul desfășurat în februarie-sef tură și șef secție???

  • daca au fost declarati admisi numirea in sine nu mai poate fi afectata

 2. Domnule Teoroc și noi care am început deja cum aflam și noi ce am făcut ca sa nu așteptăm un posibil “respins “ câteva luni de zile ???vreo idee, vreo soluție ?

  • vedem ce se poate face / ideal era ca respectivele comisii sa apuce sa finalizeze etapa prin publicare rezultate / cand decizia CCR s-a publicat, a disparut subit temeiul constituirii comisiilor dar si conditiile in care candidatii sunt declarati admisi/respinsi / cititi decizia CCR si va edificati

 3. Ar putea măcar sa afișeze rezultatele la cei care au dat pana acum !!! Nu sa stea omul sa învețe și in iarna când se reia sau in 2021 (după 2 ani de învățat ) sa afle ca a picat la interviu in primăvara lui 2019 … consider ca e de datoria sindicatului sa facă măcar o adresa in acest sens !!

 4. Pai si dupa noul statut vor mai putea da agentii examen pe functii de conducere(sef serviciu,sef birou)? Multumesc

  • depinde de forma care va fi adoptata de camera deputatilor / MJ a transmis amendamente pentru revenire la forma initiala, negociata cu sindicatele (acces permis agentilor dar pana la sef serviciu)

 5. Despre restantă la NH,echipament,decontare a serv.turistice aveți informații?

  • initiativa MAI de amendare a legii de aprobare a OUG 19/2019 a fost de preluat ade doi senatori PSD / amendamentul a fost admis in forma postata de SNLP / urmeaza forul decizional – CAM DEPUTATILOR / teoretic este chestiune de timp pana la rezolvarea RETROACTIVA

  • a fost transmis un grafic estimativ / urmeaza a fis stabilita data concreta / insa avem permitari de ministri si dg / trebuie finalizat transferul de putere mai intai

Comments are closed.

error

Ți-a plăcut acest articol? Ajută-ne cu un Like :)