www.snlp.ro Web analytics

Concediu PLUS sarbatori legale, nu MINUS

Va amintiti demersul SNLP prin care se elimina sarbatorile legale din perioadele de concediu, avand in acest sens sprijinul exprimat in scris de Ministerul Muncii si Justitiei Sociale. Adresa transmisa de SNLP catre ANP a trecut prin analiza juridicului care a asumat in scris ca punctul de vedere al SNLP este corect dar s-a recomandat si solicitarea unui punct de vedere de la ordonatorul principal, stiut fiind ca atunci cand e de dat si nu de luat, asumarea ANP vine mai greu.

Astfel ANP ne informeaza ca au solicitat de la MJ un punct de vedere, dar noi spunem ca solutia favorabila este previzibila in aceasta speta (chiar daca Grinch e de veghe), avand in vedere evidenta argumentelor bazate pe cadrul normativ in vigoare dar si actiunile pe aceasta linie in cadrul structurii de aparare. Nu numai ca Sindicatul EUROPOL afiliat PUBLISIND a depus o solicitare similara si a initiat la nivel MAI dezbaterea pe speta, dar in MApN (care incep sa se miste din ce in ce mai natural de cand au inamovibilitate bugetara) deja se lucreaza la modificarea ordinului de ministru in acest sens. SNLP sustine ca in 2019 sarbatorile se vor adauga la concediu, nu se vor mai include in acesta. Acum ca vom avea mai mult timp de vacanta mai ramane sa ne asiguram ca se plateste si decontul de turism. Problemele bugetare se mentin in atentia noastra.

 

8 COMMENTS

  1. Buna ziua. Se stie ceva despre concursul de ofiter evidenta? S au verificat dosarele si mai ramaneau doar probele de dat.

    • temporizare pana cand vine bugetul si se face repartizarea sumelor pe intregul an / explicam si asta intr un articol

  2. Dl prezident oare când primim norma de hrana și banii de haine măriți?

  3. De ani buni de zile constat cu mahnire ca ANP are mai mult un rol gen „incurca lume” decat de coordonare si indrumare.
    Si eu propun desfiintarea ANP, avand in vedere ca unitatile penitenciare au personalitate juridica si raspund direct de fiecare daca cand apar diferite probleme.

  4. Atunci sa desființăm ANP daca și aplicarea prevederilor legale evidente este decisă de M.J. De ce sa se mai plătească funcții „degeaba”. Și eu as vrea sa stau la birou, sa iau salariu de conducere, dar de decis să decidă altii.

Comments are closed.

error

Ți-a plăcut acest articol? Ajută-ne cu un Like :)