www.snlp.ro Web analytics

BNS se pregateste de proteste

DSC02535Maine, la sediul BNS are loc sedinta Biroului executiv pentru pregatirea actiunilor de protest anuntate anterior. SNLP raspunde prezent!

Catre

Membrii biroului executiv BNS / Federatiile membre BNS

In data de o1.10.2012, orele 12.00, la sediul confederatiei va avea loc sedinta Biroului Executiv BNS.

Ordinea de zi propusa:

 1. Constituirea Comitetului de Initiativa pentru strangerea de semnaturi pentru modificarea Codului Muncii
 2. Manifestatiile de protest commune ale celor 4 confederatii sindicale din saptamana 01 – 05.10.2012, care vor avea loc in toate judetele tarii. (informare si analiza)
 3. Diverse

Va rugam confirmati participarea mai ales membrii BEX care fac parte din Comitetul de initiativa !!! 

Presedinte BNS

DUMITRU COSTIN


Mesaj intern SNLP – 24 sept 2012

Adresa BNS prin care se transmite calendarul actiunilor organizate in comun de confederatiile sindicale, precum si revendicarile

PLANIFICAREA ACTIUNILOR PE JUDETE:

 • 2.X.2012 BZ CT DB IS NT OT SM SV VL 
 • 3.X.2012 AB BN BT BH DJ GR HR IL SJ SB
 • 4.X.2012 AR BR CL CJ MH PH TL TM VS
 • 5.X.2012 AG BC B IF BV CS GL GJ HD MM TR VN

Presedintii filialelor SNLP si ai sindicatelor afiliate PUBLISIND, vor contacta presedintii filialelor judetene BNS pentru detalii privind locul desfasurarii si orele.

Secretarii generali Gabriel Chifu (pentru PUBLISIND) si Marcel Enache (SNLP) vor centraliza confirmarile de participare ale structurilor teritoriale, precum si detalii privind locatie, ore, numar de participanti.

 
 UPDATE
 

1 octombrie 2012

INFORMARE

În atenția organizațiilor membre

Stimați colegi,

Biroul Executiv al Blocul Național Sindical a analizat în ședința ordinară de luni, 1 octombrie 2012, calendarul de acțiuni de protest propus pentru perioada 2-5 octombrie 2012.

Blocul Național Sindical, deși susține revendicările colegilor de mișcare sindicală, a decis să amâne organizarea de acțiuni de stradă la nivel de confederație până când vor fi finalizate discuțiile începute în cadrul Consiliului Național Tripartit pentru Dialog Social și în comisiile de dialog social din cadrul Ministerului Economiei, Comerțului și Mediului de Afaceri, Ministerului Comunicațiilor și Ministerului Transporturilor.

BEX BNS consideră că acțiunile de stradă – ce implică în egală măsură costuri și eforturi de organizare – trebuie să fie ultimul pas în încercarea de a rezolva revendicările lucrătorilor și numai după ce vor fi epuizate soluțiile amiabile, bazate pe dialogul social.

De asemenea, având în vedere importanța problemelor aflate pe lista de revendicări, BNS consideră că acțiunile de stradă trebuie organizate riguros, în evenimente de amploare, cu susținere largă din partea lucrătorilor.

Cele mai recente evaluări făcute în baza informațiilor furnizate de reprezentanții sindicali din toate județele – privind deopotrivă participarea membrilor BNS și participarea sindicaliștilor afiliați la celelalte confederații – indică un număr nesemnificativ de potențiali participanți la acțiuni de protest dacă aceste ar fi organizate în săptămâna curentă. Mizele din lista de revendicări sunt mult prea importante pentru a trata cu ușurință opțiunea acțiunilor de stradă.

Blocul Național Sindical va continua negocierile cu reprezentanții Guvernului și va face tot posibilul să soluționeze revendicările pe calea dialogului social. În paralel, organizațiile membre BNS trebuie să continue procesul de mobilizare astfel încât să fim pregăți de acțiuni de stradă de amploare și de lungă durată în cazul unui eșec al negocierilor.  

Președinte BNS

Dumitru Costin


56 COMMENTS

 1. Dom Presedinte,tot cu protestele? Si eu vreau sa protestez,da…’ impotriva cui? Stii vorba aia…eu cu cine votez?

 2. Punem Alecule si totodata ne scuzam pt pauza luata / niscai deplasari si putin concediu / mizez pe intelegerea voastra / de maine revenim

 3. Dom Presedinte
  Mai pune si matale ceva nou ,ca de asta cu protestele..ma plictisii!Ceva noutati de la nenea Costin?

 4. Ambiguitatea…amalgamul…sunt carcterisitici esentiale pentru Fina !
  NJu e nevoie sa-mi raspunzi Fina. Stiu ! Sunt neinformat, nu am habar de nimic si nu sunt un mare destept.

 5. Ioane(o),tu esti in univers(al tau),ca nu pricepi nimic si dai citate.Esti obsedat(a) de finu’? Te cred…

 6. [quote name=”finul Alecu”]Domnule Presedinte
  Concurenta loiala,practica cu bun simt ,duce la progres.Fiecare are dreptul la o opinie,mai ales daca vorbim de libertatea de exprimare,opinie care sa nu afecteze demnitatea ..etc aproapelui.(vedeti ce aproape o simt eu pe acea persoana interlocutoare).In universul penitenciar ,problemele si nevoile sint multiple.A incerca sa dezbati o singura tema(poate pe zi) e ca si cum ai opri miscarea browniana sau ai gasit „particula lui D-zeu” si,gata,ai gasit toate explicatiile la probleme „existential-sistemice” sau universale.
  Sint de acord cu domnia voastra sa dezbatem pe rind probleme universului penitenciar,ele putind fi discutate si la nivel Confederal ,dar mai ales la nivelul CC al ANP,daca sint reale, corecte si mai ales importante.
  Eu ,unul,va multumesc,cu sinceritate si respect ptr preocuparea dvs si regret ca am dat curs unor provocari.
  Cu multa consideratiune,
  finu’Alecu,rebelul universal[/quote]

  Finule, fina Alecu, cand revii si tu cu picioarele pe pamant ? Ne-ai ametit o perioada de timp cu „nasul ” tau, apoi cu „excese” Bahice, daca cineva ridica o problema care afecteaza sute sau mii de angajati din sistem vii cu replici aruncate ca din mistrie, tu stii ce vrei ? Poti fi serios sau serioasa ?

 7. Domnule Presedinte
  Concurenta loiala,practica cu bun simt ,duce la progres.Fiecare are dreptul la o opinie,mai ales daca vorbim de libertatea de exprimare,opinie care sa nu afecteze demnitatea ..etc aproapelui.(vedeti ce aproape o simt eu pe acea persoana interlocutoare).In universul penitenciar ,problemele si nevoile sint multiple.A incerca sa dezbati o singura tema(poate pe zi) e ca si cum ai opri miscarea browniana sau ai gasit „particula lui D-zeu” si,gata,ai gasit toate explicatiile la probleme „existential-sistemice” sau universale.
  Sint de acord cu domnia voastra sa dezbatem pe rind probleme universului penitenciar,ele putind fi discutate si la nivel Confederal ,dar mai ales la nivelul CC al ANP,daca sint reale, corecte si mai ales importante.
  Eu ,unul,va multumesc,cu sinceritate si respect ptr preocuparea dvs si regret ca am dat curs unor provocari.
  Cu multa consideratiune,
  finu’Alecu,rebelul universal

 8. Vedeti cum sta treaba cu sistemu asta si amprenta lui? Chiar daca 2 persoane par interesate de un subiect si argumenteaza puternic, sfarsesc prin a se injura, iar subiectul tot fara concluzii ramane. Insa fiecare dintre interlocutori pastreaza propria parere, ceea ce era oarecum previzibil.
  V-as propune sa stabilim impreuna O SINGURA tema de discutie si promit sa am aport sau chiar sa mediez. Daca insa, incercam sa caracterizam un sistem in 3 postari si sa gasim raspunsuri la intrebari existential-sistemice (nu ma intereseaza daca nu exista termenul), nu pot sa ma angajez.
  Sunt aici pentru probleme punctuale si… pe rand.

 9. Draga Prunarito,
  E clar ca nu stii sa pierzi.Crede-ma, nu mai avem ce discuta! Efectiv ai intrat intr-o discutie ce nu-ti era destinata(editat) si ptr care nu ai stiinta necesara.
  Sarut-mina.
  Domnule Teoroc,
  Eu unul am epuizat orice mijloc normal si politicos de a comunica cu persoana de mai sus.Mi-am revenit

 10. Din punctul meu de vedere, dialogul cu Fina lu’ Alecu se opreste aici. Cel putin la acest articol…
  Deci, eu nu mai am nimic…

 11. Draga fina a lu’ Alecu !

  1. Cand ti-ai expus fara voia ta sexul, nu faceai referire in niciun caz referire la „persoana” ce-o pui la genul feminin. Incercarea asta de a distorsiona acest aspect nu e decat o manevra ieftina de distragere a atentiei;

  2. Observ ca te ambitionezi sa devii un Dan Diaconescu veritabil. Insirui cuvinte si spete a caror sens lipseste cu desarvarsire. Esti intortocheata in expunerea argumentelor, sari dintr-un subiect in altul fara sa finalizezi subiectele initiale si incerci continuu sa argumentezi sub o alta forma ce altii au exprimat deja.

  3. Pe fond, toate problemele legate de orele suplimentare au o cale de rezolvare exprimta de mine in comentariile anterioare. Te ambitionezi sa-mi explici ceea ce eu am inteles si pe deasupra am si argumentat. De ce faci asta ? A parea interesanta nu este deajuns, ar treui sa existe si un dram de rationament normal in ce te priveste. Pentru a nu pica in penibil, nu de alta.

  4. Desi ti se stabileste un buget la nivel de sistem, eniturile extrabugetare sunt de mare folos pentru fiecare unitate in parte. Pe de alta parte, tii detinutul angrenat si intr-o activitate care ar trebui sa fie prioritara pentru toti si anume, munca.
  Nu departe de lucrurile astea este si autogospodarirea (gaz) care, din pacate, au fost distruse pe considerente legate de drepturi ale detinutilor, in special pentru neobligativitatea prestarii unei munci. Aici am luat ce este mai prost de la UE desi sunt tari europene civilizate (Austria) unde legislatia spune clar : „Persoana privata de libertate, pe perioada detentiei, este obligata sa presteze o MUNCA” . Intram insa in alt subiect si nu este cazul…..

 12. Stimabile Prunariu
  5)Da-mi d-ta un exemplu de personal care mai face ore suplimentare,in mod constant si nu ocazional sau nu i-au fost compensate in aceeasi luna!
  6) Nu am vazut un clasament cu personalul cu cele mai multe ore suplimentare,ca ala cu cel mai bun..tra la …
  7)Ppl -ii ies la munci si obtin venituri si ptr ei,iar ptr mine nu e personal sa-mi respecte un drept-ala cu durata legala a timpului de lucru
  8)In alte privinte sint de acord cu matale.
  Multa sanatate din cauza mea!
  Te saluta finu Alecu

 13. Stimate d-le Prunariu
  Va repet ptr ultima data si nu voi intra in polemica inutila cu domnia voastra.Am folosit genul feminin ,in anumite exprimari,ptr ca intr-o anumita zona a tarii se fac dezacorduri;de asemenea ,substantivul „persoana” are genul feminin.Deci,si matale poti fi desteapta sau nu.Prin urmare cred ca ai luat teapa,dar nu asta era subiectul emisiunii.Ca matale vrei sa-l pervertesti,e ..altceva.
  1)Hai sa lamurim amiabil si corect problema orelor suplimentare=Conform legii, eu nu sint obligat sa prestez ore suplimentare fara a-mi exprima optiunea in mod expres.Sigur,serviciul presupune continuitate ,in ture,dar managerul( de nivel mediu sau superior),trebuie sa aiba si calitati manageriale-capacitatea de analiza,sinteza…planificare si previziune..etc.Acest om poate prevede ca in luna octombrie 2012,daca lucrez continuu,voi efectua 12 ore suplimentare si nu ma va programa in serviciu intr-una din ture,in locul meu urmind a face serviciu o alta persoana competenta(sic,genul fem).La sfirsit de luna voi face nr legal de ore de munca.Poate ai auzit si matale de flexibilizarrea sau mobilitatea fortei de munca,ceva care vine si din contextul european,de care aminteai d-ta(fara sa-mi spui si mie,matale care esti priceputa,ce inseamna)
  2)Stimabile,vei spune ca nu are cine sa ma inlocuiasca ,ptr ca nu e personal suficient.Ei,aici nu e problema mea,din motivele expuse mai sus(incadrare cu 60-70% din schema,migratie,decese,pensionari…etc
  Sigur,ca situatia nu se intilneste la DEA(e bine sau rau?)Unitatea trebuie sa obtina si venituri extrabugetare(ptr cine,mincati-as?) si atunci n-am personal la schimburi,ptr a mi se respecta durata normala lunara legala de lucru+altele..CO..etc)
  3)Eu ,omul schimbului, sint platit de la buget,la ce-mi folosesc mie veniturile extrabugetare,mincati-as?
  3)Ca mai iau ceva banuti pe haine si asta din venituri proprii,implica putin efort!
  4)Revin ,ca s-au terminat caracterele

 14. Fina lu’ Alecu !

  Desi sunt surprins sa constat ca o femeie are o asemenea abordare in ce priveste un dialog, aceasta fiind total deplasata, totusi incerc sa patrez un tempo de bun simt.
  Un mare destept nu m-am considerat niciodata. Fiecare dintre noi avem carentele noastre dar in ce priveste unele lucruri, desi nu sunt mare destept, le inteleg logica elementara, logica care pentru unii este aproape imposibila. Bineinteles ca depinde si de mediul in care a crescut, iar daca acesta a fost scaldat mai mereu in berici…sa ma ierte D-zeu !

  Deci, orele suplimentare reies din planificarea lunara in serviciu ca urmare a imposibilitatii asigurarii recuperarilor la timp. Teoria conform careia aceste ore suplimentare se efectueaza in folosul unora este gresita. Ca sa vorbesti de foloase, ar trebui sa le si evidentiezi. Intrebare: Cu ve foloase se aleg detinutii daca tu faci sau nu ore suplimentare ? Cand nu faci ore suplimentare, acestia beneficiaza de ceva in plus ? E vorba de acea logica de care ti-am amintit….

  Pe de alta parte, crezi ca un director ar trage foloase de pe urma faptului ca tu faci ore suplimentare ? 🙂 In niciun caz, asta inseamna ca, probabil nu detine un simt practic cu privire la organizarea personalului in serviciu… Este foarte rau pentru el. Oricarui director i-ar conveni sa aiba indeajuns de multi oameni pentru a evita problemele insa tot atat de multi sunt si obedienti intereselor de grup ale sistemului refuzand sa ceara, sa se bata si sa-si dea demisia din functii daca vrerile nu le sunt indeplinite. Oricum, lucrurile sunt cu mult mai complicate si ma tem ca logica determinata de multe verici nu poate absorbi astfel de lucruri….

 15. Pentru”anti x”,zis si gica-contra!Colegu’,era vorba de schimbarea unor colegi schimbati abuziv,aruncati ca pe o masea stricata,desi unii dintre ei si-au facut serviciul in mod profesional si omenos(nu sifoane imperiale si lingai pe langa sefi)!Nu sustin lichelele de colegi care se combina cu hotul-categoric!Dar ”prevenirea”ce previne…ploaia,seceta,ce naiba?!Si de ce se mentine mentalitatea cazona”pentru unul,sa-i …..pe toti?”Se instalase”lentoarea”pe schimburi(ca sa citez un director” capabil”)?La noi s-a instalat lehamitea fata de acesta si obedientii lui!Ceea ce a numit el,nu va fi niciodata mai bun;mai prost da!

 16. [quote name=”Tepes”]pt.[quote name=”anti X”]Pt X sau 0
  NU, daca are dovezi reale trebuia sa-i dea la parchet,sa-i aresteze daca aveau dovezi,vorbesti de dovezi dar nu confunda presupuneriledin declaratiile hotilor cu dovezile. 😀 Tainuirea unor fapte penale este pedepsita de codul penal,Cotofana trebuie si el anchetat de parchet.[/quote]

  Stai linistit ca a fost sesizat si Parchetul. Si va urma, ca nu era deloc singurul 🙂 Cu toate ca nu convine deloc unora, sunt sigur ca Rahova se va curata de toti cei care au preocupari necurate. Cei din fata sunt porniti si nu se vor opri pana cand fiecare isi va face treaba cum trebuie.

 17. Stimate d-le Prunariu,
  Desi intrebarile nu va erau adresate,v-ati dat un mare destept,fara a raspunde corect.
  1) Era vorba ,in folosul cui efectueaza cei de la schmburi ore suplimentare?Al ppl-ilor( si atunci nu e bine sau al altor sectoare(poate escorte PL sau al directorului) si iar nu e bine.?adica ptr aceasta epuizare ei,nu primesc nici macar laude,precum cel mai epuizat om sau cu cele mai multe ore suplimentare.
  2) Zi matale,ptr asta nu0ti trebuie acordul epuizatului?Adica fac ore suplimentare ,dar s-o doresc si eu.
  3) Ce sectoare mai sti matale ,ca fac ore suplimentare,ca eu sint proasta?
  4 )Ce spune contestul european despre rolul inchisorii,ca vad cascrii si matale acolo,asa ca sa arati ca stii ceva.In tratatul de aderare s-a prevazut armonizarea legislatiei interne cu cea Comunitare,s-au dat Decizii..etc
  Daca vrei mai discutam…vorbe
  Te salut,rebelul finu Alecu.

 18. [quote name=”finul Alecu”]Stimate d-le Ioan(gura de aur)
  Ai nume de sfint,nu inteleg de ce doresti gilceava!.Nu sint alte lucruri mai importante decit sa ne certam intre noi…asa aiurea?
  Te salut,finu Alecu[/quote]

  Finul (fina) Alecu
  A cere sa fii respectat ca om, pentru tine, inseamna galceava ? A cere directorilor sa respecte regulamentele inseamna galceava ? Cum te-ai simti tu, ca femeie, sa-ti faci nevoile in sticla sau in hartie, stiind ca 12 ore nu te schimba nimeni din postul de paza ? Supraveghetorul de pe sectie nu are si el dreptul de a sta omeneste la masa, de ce trebuie sa
  manance printre detinuti ? Pentru tine ce este mai important?, vita, sanatatea, securitatea colegului sau faptul ca directorii scot sute de detinuti la munca ? De ce iti place sa te ascunzi precum strutul?

 19. Draga doamna/domnisoara Fina a lu’ Alecu !
  Rolul unui penitenciar nu se rezuma doar la cele 3 aspecte prezentate de tine. Contextul european si interventiile organizatiilor non-guvernamentale pe domeniu si a altor institutii specializate au determinat mai multe roluri in care trebuie sa se angreneze un penitenciar.

  Ce este intr-adevar strigator la cer si extrem de frustrant, este faptul ca odata cu aceste reguli, de tot soiul, nu au aparut si investitiile in dezvoltarea infrastructurii si angajare de personal. Se doresc lucruri marete cu minime eforturi de finantare iar acest aspect va determina in foarte scurt timp o clacare a intregului sistem fata de orice fel de norma.

  „Suntem produsul societatii in care traim ! ” … chiar si noi stimabila doamna/domnisoara…

 20. Fina lu’ Alecu !
  Ai folosit acelasi context al comentariului meu anterior dar transpus intr-o alta forma. Tocmai despre asta discutam, si anume despre faptul ca ar trebui testate astfel de spete in instantele de judecata pentru a constata cat de sustenabile sunt motivele legate de lipsa personalului. Pana atunci insa, sunt si cai de a contracara individual astfel de lucruri. Pana sa ajungi intr-o instanta, poti cere prin intermediul unui raport scris, procedura legala privind planificarea ta in serviciu, considerentele pentru care ai fost numit sa exerciti o alta functie decat cea pentru care ai fost incadrat in statul de organizare si multe alte aspecte care de pe urma carora poti obtine rezolutii in maxim 30 de zile.

  Referitor la cele doua intrebari, imi permit sa formulez niste raspunsuri:
  1) Programul de lucru se desfasoara in conformitate cu Acordul Colectiv privind Raporturile de Serviciu, urmare acestui program reiesind ore suplimentare atunci ele vor recuperate conform reglementarilor in vigoare. Daca se depasesc 48 de ore muncite intr-o saptamana, se intampla prin dispozitia directorului.

  2) Nu numai schimburile operative cumuleaza ore suplimentare. Mai sunt si ceilalti din alte sectoare ale pazei care cumuleaza ore suplimentare. Aici depinde de fiecare unitate in parte functie de diversitatea si unicitatea misiunilor operative.

 21. pt.[quote name=”anti X”]Pt X sau 0
  NU, daca are dovezi reale trebuia sa-i dea la parchet,sa-i aresteze daca aveau dovezi,vorbesti de dovezi dar nu confunda presupuneriledin declaratiile hotilor cu dovezile. 😀 Tainuirea unor fapte penale este pedepsita de codul penal,Cotofana trebuie si el anchetat de parchet.

 22. Pt X sau 0
  Te ce ai face in locul lui Cotofana cand detinutii iti dau telefoanele lor pe care este inregistrat agentul cand se targuia pt pretul telefoanelor pe care sa le introduca in detentie?
  Detiuntul dadea 500 euro, agentul nu ca vrea 700 euro!
  I-ai fi lasat in acelasi loc de munca pe sectie si ai fi chemat parchetul sau l-ai fi mutat in foisor ?

  Si daca unii ast au uitat ce treaba au de facut pt banii pe care ii iau, ii lasai tot ast ( desi nu erau numiti pe aceea functie ci doar pe dzu) sau ii trimeteai inapoi la functiile lor?
  Nu ii ia nimeni apararea lui Cotofana dar nu este posibil sa te inregistreze hotul pe telefon cand negociezi , sa te gaseasca dormind in post in mijlocul zilei trei ture la rand , etc si directorul pe paza sa nu ia nici o masura.
  Suntem chemati la perchezitii si bagam mana prin toate mizeriile sa scoatem telefoanele introduse de asa zisi colegi.
  Rusine lor , celor care isi bat joc de munca noastra cinstita.
  Atata timp cand nu ti s-a schimbat functia ci doar locul de munca pe un alt pluton, pt ca esti corupt sau coruptibil, demonstrat, care este abuzul?

  Trebuia sa-i lase tot acolo, sa ia cate 1400 euro pe tura si sa ne rada in nas ca noi tragem pt fiecare leu primit ca salariul iar ei sunt smecheri si baieti.

 23. Stimate d-le Presedinte S Teoroc
  As dori sa va adresez 2 intrebari:1) In cazul prezentat mai sus d-lui Prunariu,cind angajatii de la schimburi fac ore suplimentare,fara sa li se ceara acordul,PENTRU CINE EFECTUEAZA EI ORE SUPLIMENTARE? si 2) DE CE NUMAI CEI DE LA SCHIMBURI PRESTEAZA ORE SUPLIMENTARE?
  Cu toata stima,
  finu Alecu cel rebel

 24. Ce ne puteti spune despre intentia ANP laudabila si necesara de schimbare a modalitatii de decontare a medicamentelor pt. fpss,domnule presedinte?

 25. Stimate d-le Prunariu
  Imi permit sa am si eu un punct de vedere referitor la cele aratate de domnia voastra.
  Se invoca de decenii lipsa de personal la operativ.Din ceea ce stiu eu,s-a angajat suficient personal la economico-adm:de asemenea o parte insemnata din personalul operativ a trecut la celelalte sectoare,inclusiv SEAP;Personalul operativ a fost deficitar cu 50-60% din 1980 incoace. Cu acest personal insufucient,toti directorii incearca sa indeplineasca planurile trasate de ANP,referitor la veniturile extrabugetare,desi rolul esential al puscariilor este custodierea ppl si prezentarea la organele judiciare Practic cu 50% personal operativ se incearca 3 lucruri:costodiere,prezentarea la organele juduciare si obtinerea de venituri proprii
  In alta ordine de idei,acest personal este un amalgam,in sensul ca agentii paza sint amestecati cu supraveghetorii si cu cei escorte ,la schimburi escorte instanta sau PL.
  Nimeni nu vrea sa faca ordine in situatiile aratate.Ba mai mult, nu este o strategie referitoare la necesarul de resurse operative:citi agenti paza,supraveghetori si escorte are nevoie fiecare loc de munca.De fapt ,nimeni nu-si doreste profesionalizarea
  In operativ avem situatii de discriminare,adica agentul paza are coef max de ierarhizare mai mic ca cel din supraveghere,desi ei se inlocuiesc unii cu altii,lucru neintilnit la medical,SEAP sau DEA
  Cred ca actiuni civile si penale ar scoate la iveala aceste neajunsuri.Se pot cere daune interese ptr epuizare..etc+ management defectuos,astfel ca toti acesti monstri sacri ar deveni oameni sacri.
  Asta trebuie sa fie o cauza nobila ptr cele 2 sindicate
  Cu toata stima,rebelul finu Alecu

 26. Ioan,
  Problema lipsei personalului, desi este extrem de frustranta pentru ce se intampla in multe unitati, este totusi un motiv invocat de directori care, in mare masura este sustenabil. Este adevarat ca nu s-a incercat trimiterea in instanta a vreunui director pentru abuz in serviciu unde sa vedem cat de sustenabil poate fi acest motiv.

  Problema este una delicata din punctul meu de vedere, atat din perspectiva directorului cat si a personalului. Pe de o parte, directorul trebuie sa asigure continuitatea misiunilor specifice in bune conditii, pe de alta parte personalul trebuie sa suporte incarcatura care de multe ori i se atribuie intr-un mod habotnic si abuziv.

  Oricum, pe langa faptul ca sarcinile sunt complexe si incarcate pentru personal, unii directori si directorasi nu inteleg ca trebuie sa lase deoparte micile mizerii cazone care frustreaza si mai mult, care enerveaza din ce in ce mai tare. Fata de aceste mizerii omenii trebuie sa reactioneze deindata si sa lase obedienta la o parte. Sa fie fermi si decisi pentru a-si proteja propria integritate morala.

  Unele lucruri sunt si adevarate in ce priveste actiunea ferma a sindicatului in sensul ca nu se ia o pozitie ferma prin solicitarea in scris a unor puncte de vedere din partea acestor directorasi in ideea in care aceste puncte de vedere sa fie folosite in instante si demersuri ulterioare ale sindicatului. Se rezolva si lucrurile „pe sub mana” fara a ne face prea multa publicitate dar uneori trebuie aratat oamenilor intr-un mod mai direct ca sindicatul este in stare sa ia pozitie si obtine rezultate favorabile.

 27. Stimate d-le Ioan(gura de aur)
  Ai nume de sfint,nu inteleg de ce doresti gilceava!.Nu sint alte lucruri mai importante decit sa ne certam intre noi…asa aiurea?
  Te salut,finu Alecu

 28. Exista o lege a adunarilor publice. Se face o solicitare catre primarie/jandarmerie. Se intruneste o comisie care aproba. Nu sunt motive de respingere in fata penitenciarelor dar niciodata nu poti stii. Despre protestul individual nu iti pot spune prea multe, dar nu vad de ce nu s-ar putea. In urma cu 2 ani in fata la Jilava/Rahova au fost organizate 2 pichete cam agresive, pe fond de greva declansata legal. Ulterior s-au primit telefoane de pe la SRI si amenintari indirecte de la SPP. Pana la urma ne-au „saltat” dreptul la greva in urma unei discutii in CSAT. Asta ca fapt divers.

 29. [quote name=”x”]Lasati-ne dracu’in pace cu protestele!Luati atitudine fata de Cotofana,face ce vrea pe Rahova,se cred stapan pe plantatie!A amestecat oamenii,impreuna cu MM-ul,parca au innebunit!Sa se schimbe ei,sa ne lase dracu’in pace!Oamenii sunt inchisi in posturile de santinela,isi fac nevoile in sticla si pungi,nu sunt schimbati 12 ORE?!?!Nu va e rusine,de ce facem parte din sindicat,de ce nu sesizati abuzurile???Se duce o politica ostila fata de cadre-Rahova a devenit un fel de batalion disciplinar!Rusine,Cotofana!!![/quote]

  Buna seara

  Cum ?, acum in anul 2012 se mai sta in postul de paza 12 ore ? Domnilor, doamnelor, directori, ofiteri, agenti, si in special LIDERI DE SINDICAT, voi sunteti sanatosi la cap ? De ce a facut „marele ” ANP Regulamentele ?, sa le respecte numai prostimea , adica numai palmasii ? Sunt sigur ca mai sunt unitati unde esti chemat a doua zi din timpul liber la instante, grupe de interventie, spitale, policlinici si de ce nu la puncte de lucru. Am dreptate domnilor? Am dreptate domnule Stefan? Din ce imi spun colegii si elevii care sunt in practica ca sunt 3 unitati unde sunt astfel de practici : Poarta Alba, Galati si Rahova. In urma cu 3 saptamani au fost la noi in unitate 5 agenti de la Galati, care au luat detinuti la munca, cat au stat la masa, cei 5 agenti numai s-au plans de atmosfera de la Galati. Domnilor, suntem in mileniul TREI…va rog sa va reveniti. Ascuzand comentariile care prezinta realitatea din unitatile penitenciare, faceti mult rau oamenilor , domnule Stefan. Luati taurul de coarne, domnule presedinte, sau liderii de sindicat de urechi. Pacat.

 30. Stimate d-le Presedinte
  Pot avea loc actiuni (proteste) sindicale (nu neaparat SNLP) in fata sediului penitenciarelor)? Dar individuale?Sau trebuie autorizate de primarie?
  Cu toata stima,finu Alecu

 31. Jos cu tiranii din sistem!Cei care tin sgentii cuplati in posturile de paza sau cate unul pe sectii in PC,unde sunt prevazuti doi sun nazisti si trebuiesc eliminati din functiile de conducere si din sistem!!! Jos cu tiranii!!!! 😳 😳 😳 😳 😳 😳

 32. [quote name=”finul Alecu”]Buna dimineata d-le Presedinte! Mi-am revenit din ce? Din somn,boala sau betie?[/quote]

  Din Betie, cu toate ca o femeie nu prea este prietena cu bautura.

 33. Domnule Teoroc,
  Ceea ce descrie D-l „X” la Rahova se intimpla in toata tara.Deci,ori la operativ legea e bunul plac,ori lumea e fricoasa si nu protesteaza.Chestia cu lipsa de personal,la operativ,o aud din antichitate.Din ce mai stiu eu,rolul puscariei nu este de a-i munci pe gardieni pina la epuizare ptr a plati serviciile consumate de detinuti sau lipsa de management a unor despoti neluminati.
  Intr-adevar si sindicatul trebuie sa faca ceva ptr membrii sai ,dar si membrii sai sa faca ceva pentru ei si sindicat.
  Cu stima,
  un om bun si demn,finu’ Alecu.

 34. Pentru X.
  Nu erau necesare injuriile. De obicei ne multumim cu sesizarea si este suficient pentru a demara un demers. Puteai sa incerci asa. Ai optat totusi pentru o abordare mai barbateasca si o voi pune pe seama stresului acumulat. Cunoasc senzatia.
  Ma voi interesa ce se intampla la voi.

 35. In ultimul timp ,acest site devine tot mai interesant,articole noi,informatii la zi aproape in timp real,felicitari administratorilor.Tinet-i tot asa! 😆

 36. Buna dimineata d-le Presedinte! Mi-am revenit din ce? Din somn,boala sau betie?

 37. Lasati-ne dracu’in pace cu protestele!Luati atitudine fata de Cotofana,face ce vrea pe Rahova,se cred stapan pe plantatie!A amestecat oamenii,impreuna cu MM-ul,parca au innebunit!Sa se schimbe ei,sa ne lase dracu’in pace!Oamenii sunt inchisi in posturile de santinela,isi fac nevoile in sticla si pungi,nu sunt schimbati 12 ORE?!?!Nu va e rusine,de ce facem parte din sindicat,de ce nu sesizati abuzurile???Se duce o politica ostila fata de cadre-Rahova a devenit un fel de batalion disciplinar!Rusine,Cotofana!!!

 38. De-asta va simpatizez eu. Spuneti lucrurilor pe nume pina la un punct,pe urma…nu.Cu toata stima ,finu’ Alecu .Oricum si dvs sinteti micut pentru ce se intimpla

 39. BNS nu tradeaza si in niciun caz pe ALFA. Initiativa de fuziune ne apartine dar ALFA a intrat intr-un mic silentio cand s-a ajuns la capitolul finante/patrimoniu. BNS si-a desemnat specialistii si ar fi urmat analiza pe cifre pentru a stii cine cu cine se casatoreste. Si cu ce… 🙂

  Treaba cu protestele care urmeaza este destul de fragila si fara mare motivatie. Nici contra PDL nici contra USL, ci doar pentru … energizarea adoptarii unor modificari. Un protest cam ciudat si fara vlaga. Putem oricand sa angrenam actiune niste sute/mii de oameni, insa este nevoie de revendicari clare si de un moment bun. Altfel doar bifam.

  Momentul actiunilor masive a cam trecut. Acum s-a mutat prin Spania, Italia, dar ceilalti din Europa chiar arata deranjati. La noi oamenii au ales mai mult sa priveasca decat sa participe. Daca in Europa nu ne mira sa vedem actiuni cu sutele de mii sau milioanele de participanti, in Romania peisajul se schimba si pare problema cu conotatii amestecate, de confort, teama si mentalitate in general.

 40. Acu’ nu vreau sa fiu cioran,dar am vorbit cu cineva si mi-a spus ca lumea e dezbinata si inactiva.Cele doua confederatii -Marica si celelalt-au ramas de izbeliste.Da’..nu e cazul sa discut eu…si chiar ma depaseste subiectul.Sigur ca romanicul nu are cultura sindicala,legislativa..etc.Daca se poate ..sa-i dea sindicatul sau vreun ‘nebun”totul pe tava,iar cind nu e acasa sa-i tina copiii,ca nevasta se tine singura.Sigur ca trebuie modificat si CM si L62,dar cred ca inca nu sint la cote f bune.Cu stima,finu Alecu

 41. Cu bericile doar glumeam, cu mailul – esti prima persoana care imi spune ca nu se trimite mail (adresa este functionala), cu protestele este alta poveste: nu se pune problema de solidaritate / ieri ne-am strans in BEx BNS si am analizat judet cu judet, pe confirmari de la toate confederatiile / participarea anuntata – deosebit de slaba, chiar penibila / in multe judete chiar ALFA a anuntat ca nu are participare / cu toate ca protestele au fost anuntate initial de ALFA fara sa intrebe pe nimeni (facusera si afisul / cam asta e cu iesitul in fata) / majoritatea celor din BEx BNS au optat pe amanare mai degraba decat un fiasco / BNS va lansa o initiativa legislativa pentru strangerea minimului de 100.000 de semnaturi pentru modificarea Codului / ieri am semnat in fata notarului ca membru in comitetul de initiativa / acordam atentie maxima acestui demers care se face cam pentru prima data la noi / se va publica in MO, etc / despre modificarea Codului si Legii 62 putem povesti ore / daca exista interes, pot sintetiza

 42. Dom presedinte,se modifica codul muncii sau nu?Dom Costin ,seful lu’matale, vad ca da indarat.Asta e solidaritate?

 43. Pai, daca asta ar fi real si ar exista intr-adevar si apetenta pentru berici, combinatia ar fi una interesanta. 🙂 Ori nivelul imaginativ este unul foarte complex… 🙂

 44. Dom’ Presedinte,
  Nu fac diversiuni din principiu.Ce e in gusa si capusa!! Am incercat de 4 ori cu mailul. La un moment dat si eu ma gindii ca e o diversiune.Uite ,dupa cele 4 esecuri cu mailul, cred ca nu ma poti ajuta.Asta e sistemul penitenciar:bunul plac sau liberul arbitru sint mai presus de lege.Traiasca scumpa noastra patrie,Romanica, si noi romanicii, o data cu ea!
  In alta ordine de idei,auzii de ieri 01/10 ca din cele 4 confederatii,numai una,asta a lu’ Hosu participa,cica si intre voi e dezbinare
  Cu reaspect,finu Alecu
  Dupa citeva berici voi scrie,macar asa ca sa -ti arat ca eu cred in matale si nu sint diversionist.
  Doamne ajuta!

 45. Doar o mica diversiune 🙂
  Ce sa fie mai real, asta sau apetenta declarata pentru berici?

 46. Finule…iti scapa porumbelul ! Deci, esti o „ea” ! ( „Ori nu functioneaza mailul,ori sint proasta”)
  De ce nu Fina lu’ Alecu ? Crezi ca nu ar fi indeajuns de interesant ? 🙂

 47. Stimate d-le Presedinte
  Am incercat prin e-mail.Ori nu functioneaza mailul,ori sint proasta.Va voi suna pe Vodafone.Am o problema umanitara si eu cred in nobletea sufletului dvs
  Cu respect,acelasi suflet nobil,finu’ Alecu
  Traiasca Romania si noi romanii adevarati odata cu ea!

Comments are closed.

error

Ți-a plăcut acest articol? Ajută-ne cu un Like :)