BNS o ia pe cont propriu. Strangere de semnaturi pentru modificarea Codului Muncii!
Blocul Naţional Sindical a lansat luni o campanie naţională de strângere de semnături pentru modificarea actualului Cod al Muncii. Sindicaliştii cer creşterea salariului minim, dar şi definirea exactă a criteriilor de competenţă, în aşa fel încât acestea să nu fie folosite discriminatoriu pentru concedierea angajaţilor.
Proiectul iniţiat de sindicat are în vedere mai ales creşterea salariului minim brut pe ţară la 1.000 lei, în paralel cu reducerea cu 4 puncte procentuale a contribuţiei angajatorilor la bugetul asigurărilor sociale. De asemenea, în opinia liderului BNS, Dumitru Costin, trebuie reglementate în detaliu obiectivele de performanţă şi trebuie mărită perioada maximă pentru care se pot încheia contractele de muncă pe durată determinată – de la 3 la 5 ani.
Măsura creşterii salariului minim la 1.000 de lei ar veni atât în sprijinul angajaţilor, cât şi al bugetului de stat, fără ca situaţia financiară a angajatorilor să aibă de suferit, a spus Dumitru Costin, citat de Agerpres. Acesta a precizat, totodată, că prin intermediul noului Cod al Muncii pensionarii şi şomerii vor putea adera la organizaţiile sindicale constituite potrivit legii, iar criteriile aplicate în cazul concedierilor colective vor suferi modificări.
„Cu ocazia stabilirii ordinii de prioritate la concediere, nu vor putea fi utilizate criterii ce ţin de îndeplinirea obiectivelor de performanţă de către salariaţi. Concedierile colective sunt dispuse pentru motive ce nu ţin de persoana salariatului, şi astfel nu se justifică stabilirea ordinii de prioritate la concediere în funcţie de motive ce ţin de persoana salariatului. De asemenea, am revizuit şi termenul în care angajatorul are obligaţia de a reangaja salariaţii concediaţi prin concediere colectivă cu prioritate pe posturile reînfiinţate”, a mai spus preşedintele BNS.
Campania include şi alte solicitări. De pildă, sporirea numărului de sărbători legale în care nu se lucrează. O asemenea sărbătoare ar trebui să fie cea a Sfântului Andrei, de pe 30 noiembrie, sugerează Blocul Naţional Sindical.
Campania de strângere de semnături va dura până în luna aprilie anul viitor. Pentru a fi înaintat Parlamentului, proiectul are nevoie de 100.000 de semnături.
Document atasat
Un articol de: Eliza Frâncu
http://www.rfi.ro/articol/stiri/social/bns-strangere-semnaturi-modificarea-codului-muncii
Alte legaturi
https://www.google.com/search?q=bns+codul+muncii&;oq=bns+codul+muncii&sugexp=chrome,mod=0&sourceid=chrome&ie=UTF-8
57 COMMENTS
Comments are closed.
Pana la strangerea efectiva de semnaturi mai este / acesta e un proces care s-a activat pentru prima data in Romania de catre o structura sindicala / atasez articolului actul normativ care stabileste pasii si regulile.
Subiectul il reprezinta aceste semnaturi pentru modificarea Codului Muncii, demers initiat de BNS, unica confederatie sindicala care a achiesat la o munca titanica privind imbunatatirea reglementarilor care privesc direct salariatul.
Incepand cu 15 octombrie, in mod firesc, pentru fiecare responsabil ar fi trebuit sa parvina un material, niste tipizate sau ceva de genul in acest sens. Sunt convins ca pana in aprilie campania va avea un real succes dar e necesr ca pana atunci sa se stabileasca o strategie a strangerii de semnaturi. Asteptam un semn domnule teoroc ! Personal am inaintat si un e-mail BNS-ului dar nu am primit vreun raspuns.
Pe de alta parte, urmare a pozitiei FMI fata de acest demers s-au mai schimbat din regulile jocului sau din intentiile BNS ?
Dragi concetateni
Este clar ca acest spor de pericol trebuie acordat diferentiat fpss-ilor.Legea e clara;statutull special se acorda ptr indeplinirea atributiilor de serviciu care implica indatoriri si riscuri deosebite.In functie de acest criteriu se acorda si CO suplimentar.
O statistica medicala de la medicina muncii poate avea un rol determinant in stabilirea efortului fizic si pshic,in general a stresului ,la care este supus personalul de la schimburi,din care sa se evidentieze bolile sau riscurile de boala profesionala.Stefan ,a mai incercat ceva,dar n-a finalizat.O alta statistica ,legata de efectuarea orelor suplimentare(ptr schimburi),corecta,nu pe individ de la schimb,ci pe nr de angajati care au prestat ore suplimentare ar fi elocventa in acordarea CO suplimentar si a in aprecierea indatoririlor si riscurilor deosebite.
Eu nu sint de acord cu efectuarea orelor suplimentare fara acordul expres (tot la schimburi intilnim mai des)Pai ce cistiga baietii cu ore suplimentare? Nu mai apuca pensia…asta e cistigul sigurFpss-ii sint de 2 categorii-care fac si care nu fac ore suplimentare;care inspira adinc in plamini aerul viciat de duhoare si cei care inhaleaza KG de parfum;care stau in calduri de 50 grade(sau ger de -30 grade) si cei care stau la temperatura constanta de 20 grade;cei care pleaca acasa cu mincarea in traista(ca n-au timp sa haleasca) si cei care fumeaza un pachet de tigari/8 ore si beau 500 g de cafea;cei care nu au timp sa faca (editat) si cei ce se plictisesc si stau pe net sau isi fac vizite..
Astept comentarii si propuneri
Bai pavele (cu accent pe primul E..) ce te-a facut sa crezi ca vreau sa port un/o dialog/discutie cu tine??
Zici ca ai vizitat inchisori din Austria….poate in calitate de (editat)(asta-i „puscarism”!!) pe langa chestorul globetrotter!!
Si,daca ar fi sa folosesc la adresa ta si o parte mica!! din repertoriul de „puscarisme” pe care le-am acumulat 😆 pe parcursul anilor ,apelative ca (editat),etc.,ti-ar parea vorbe de alint !!!
Da` nu ma lasa domnul Stefan…
Totusi daca tot vrei sa sti ce doresc o sa-ti spun in cateva cuvinte…vreau sa se faca o diferentiere clara intre cei care lucreaza direct cu hotzii si cei care se lupta cu…. hartiile si cu aerul conditionat – un prim pas ar fi cel zilele de concediu suplimentar(poate ne spune Stefan in ce stadiu se afla proiectul ??) ,sporurile (de pericol,tbc.,sida,etc,) sa fie acordate doar celor care sunt cu adevarat expusi riscurilor prin „natura muncii”.
Vorbesti de anonimat ,da` tu voinicule te crezi singurul….Pavel din sistem iar noi ceilati ar trebui sa te cunoastem si sa-ti apreciem …calitatile de mare luptator sindical…
Hai da-ti numele intreg si de ce nu si unitatea unde „prestezi” si o sa ne faci sa fim mandri ca suntem contemporani cu o asemenea valoare !!
Domnule Stefan va rog sa publicati comentariul, ca e aprope!! de bun simt!! 😆 😆
Bre Pavele,matale care esti un vip,m-ai atacat intr-un comentariu,44/26/10,ora 8,30,absolut gratuit!Am propus multe teme de discutie,legate in special de proiectele aflate in dezbatere.Am propus si un armistitiu,dar Stefan nu l-a publicat.Am spus ca nu mai raspund la provocari idioate si o voi face.Daca Stefan posta totul ,ai fi inteles buna intentie!Hai sa comentam si sa propunem solutii la acele probleme pe care le considera fiecare importante si unde ne mai pricepem! Hai sa vedem daca se iau in consideratie propunerile ! Tu vrei pace prin razboi?Eu nu am atacat primul de la „revenire”!Inteleg pina la un punct frustrarile,stiu ca unora nu le plac oamenii destepti,ar vrea sa se afirme si ei,saracutii!Hai sa ne confruntam prin idei bune!Polemica pe solutii duce la „conflicte”,dar nu trebuie sa devina patimasa,aducatoare de ura bolnava!Apropo,tu cine esti,ca nu-ti stiu numele?Ai scris vreo carte?Nici nu te-am vazut la TV!Poate de-acum incolo.. Eu doresc sa ramin anonim…ca ala de-a scris capodopera „Miorita”..sau ca ala de-a murit erou necunoscut.E o rusine?
Pacat ca nu se poate altfel / atacuri, ironii, reprosuri, invinuiri, divergente, conflicte si replici / ce mai conteaza subiectul? / de ce sa ne miram ca nu posteaza decat 10 persoane?
Finule anonim,
Probabil acel comentariu nu a fost postat de Stefan tocmai pe considerentul ca nu ai fost in stare de un raspuns sau o replica cum o numesti tu, de bun simt si care sa faca dovada unui rationament de om sanatos.
Nu-mi dau seama cum poti avea tupeul sa faci afirmatii pentru care nu ai niciun argument. Daca am spus ca am fost in Austria si am vizitat cateva penitenciare, asta s-a si intamplat. Niciodata „nu am visat” ca am fost dupa cum afirmi. Nu ma face sa cred Alecule sau fin ce-oi fi, ca ai probleme grave la mansarda.
Stefan,
Daca iti doresti ca acest site sa nu devina un blog nenorocit unde sa se posteze numai invective, ironii si procese de intentie, atunci te rog sa reduci mai mult decat o faci acum din comentariile absurde si lipsite de esenta subiectului adus in discutie de fiecare articol. Ori de cate ori am dorit sa dezvolt niste puncte de vedere argumentate asa cum am considerat de cuviinta cu privire la subiectele dezbatute, a trebuit sa fiu nevoit a raspunde unor „plictisiti de bun simt”….
Bre Pavele,te inteleg si mi-e mila de tine!. Nu renunta,scrie ,scrie si iar scrie!Daca Stefan posta si ultimul comentariu …poate vedeai cine e constructiv si cine nu.Dar cum site-ul e al lui Stefan…
Xmann,
De obicei cand oamenii nu au argumente si nu sunt in stare sa poarte un dialog civilizat, apeleaza la jigniri gratuite si abordari cretinoide. Nu esti in stare sa fii un om civilizat si apelezi la „puscarisme” ce demonstreaza inca o data nevoia acerba de curatire a sistemului.
Nu voi da curs unui dialog cretin impus de tine Xmann. Observ ca nici macar Alecu sau Fin, ce-o fi, nu renunta inca la ironie…
Apropos: daca sunteti aici strict pentru denigrarea actiunilor sindicale mai bine v-ati cauta un alt loc pentru astfel de murdarii… Site-ul este unul ce se doreste a fi constructiv prin intermediul unor puncte de vedere ce nu exced bunului simt.
Bre Pavele,de unde ai aparurt asa ca un ozn pe cerul tarii? Poti sa cobori din el…sau are o defectiune si te tine in nori?
Bre Pavele,pacat ca Stefan e impotriva dreptului la replica!Daca posta macar ultimul comentariu,plecai in Austria,acolo unde visezi ca ai fost.Sau in Asia cu A.S.I.A.Intrebarea e…ce faci tu acolo? :-* 😆
Bre Xmane,eu credeam ca le potrivesc mereu!Uite cum m-am inselat! 😉
Bre nea Pavele zici ca am ridicat mingea la fileu?!
Las-o acolo!! Nu era pentru soareci de birou cu program de lehuze asemeni tie….
Si lasa-ma cu vrajeli gen privatiuni ,vicisitudini si alte asemenea cuvinte incrucisate 😛 …
In concluzie:parerea ta ma intereseaza foarte putin inspre deloc,si sunt intrutotul de acord cu Ioan si Asclepios care stiu care este „natura muncii”!! Chiar si finul Alecu le mai „potriveste” uneori 😀 😀
Ioan,
Iti inteleg starea pe care o traiesti acum lucrand intr-un penitenciar. Nu voi incerca sa demontez cele spuse de tine in vreun fel. Sunt si lucruri pe care le-am pierdut dar sunt si lucruri pe care ar trebui sa le intelegem in actualul context social si politic. Spun politic si solcial deoarece legatura este inevitabila mai ales cand dam exemple de alte tari unde activitatea penitencira se desfasoara intr-un anume mod.
Exemplele Ungariei si Austriei sunt de natura a reliefa de fapt infrastructura de care se bucura astfel de penitenciare care permite si o planificare a oamenior in serviciu extrem de eficienta. Este adevarat ca noi am incercat intotdeauna sa fim motul de pe rahat cu unele interpretari exagerate ale legislatiei europene cu privire la situatia detinerii. Si stii de ce ? Pentru ca nu avem nici „dupa ce bea apa” din punct de vedere al infrastructurii si incercam exagerarile astea tocmai pentru a ascunde lumii civilizate neputinta de a crea aceasta infrastrucura atat de necesara.
Crede-ma Ioane ca si mie mi-a fost dat sa traiesc aceasta frustrare vizitand unele penitenciare din Austria. Mai mult, fata de ce afirmi tu, intr-un penitenciar pe tmp de noapte lucreaza 5 oameni din care, prin rotatie, 2 sunt permament la odihna. Pe itmpul noptii, sectiile nu au supraveghetor. E incredibil dar lucrurile astea se intampla in tari care si-au dorit performanta in acest sistem.
Uite un alt exemplu: Cu tine Ioane am putut deschide un dialog sincer si de bun simt (sa consideram ca esti cladit pe o „structura sanatoasa”), in schimb pe „scheletul” tipic romanesc, cum este al lui Alecu, nu se poate construi nimic. Cam asa stau lucrurile cand se compara doua tari, una civilizata si cealalta medievala….
Pavele, ce ai spune de asta?, in Ungaria exista un penitenciar in parteneriat public-privat cu peste 1000 de detinuti, stii ce numar de personal in administrativ exista ?, fix 17. Intr-un penitenciar din Austria la ora 15,00, fix, se intrerupe toata activitatea, dupa aceasta ora nu tu plimbari( la noi daca s-ar putea pana la miezul noptii), nu tu cabinet medical, nu vizita, nimic. Paza este asigurata de o patrula care are si rolul, la anumite intervale de ora, si de supraveghetor, un om la dispecerat si …pentru cazuri deosebite 6 oameni la grupa de interventie.
Noi suntem mai democrati decat ei…
Ps. Pavele, atunci cand m-am angajat in sistem salariul era salariu, nu ciuntit ca acuma, tinuta impunea respect, acum cu pantalonii rupti in spate si pantofii sparti, starnesti compasiune, multi din sistem primeau locuinte, acum bancile te cocoseaza…mai continu ? In anii din urma cans se mai dadeau salarii de merit, sporul de 50% sau premieri, stii cine erau primii trecuti ?, cei care nu stiau cei mirosul de detinuti.
Ce ma bucur ca in fiecare saptamina voi avea alt repaus saptaminal!! Chiar era plictisitor sa fie numai simbata si duminica!Poate ii fac sa inteleaga si pe anormalii aia, ca in fiecare zi poate sa fie duminica si ca duminica (sau in prima zi de Pasti)pot munci cu mare bucurie! :-* A inviat mortul!!!!!!!!
Tot legat de acest subiect, Ioane, te rog sa propui o modalitate prin care munca sa fie impartita sau planificata in asa fel incat atat administrativul cat si schimburile sa beneficieze de aceleasi zile de repaus saptamanal (din spusele tale, sambata si duminica).
Pe de alta parte, pentru a urmari si a ne raporta la o discutie pertinenta, atunci cand te-ai angajat in sistem nu ai avut habar si de privatiunile care le implica o astfel de meserie ? In niciun caz sa nu interpretezi ca fiind rautacios dar cred eu ca unii oameni s-au straduit sa amelioreze din efectele acestor privatiuni care implica familia, pieteni, s.a.m.d., prin intrumentele ce le-au fost la indemana. In concret, chiar D 569 reprezinta un mijloc de ameliorare a frustrarilor.
Dealtfel, sunt convins ca existenta unor sume de bani in plus fata de salar pentru zilele muncite in sarbatoare legala si repaus saptamanal nu ar mai fi provocat atata patima.
Infinal, sper ca va dati seama de importanta reglementarii Codului Muncii prin care repausul saptamanal poate fi luat in considerare si in alte doua zile consecutive decat sambata si duminica. Ce ne-am fi facut daca eram obligati prin natura muncii sa prestam in aceste zile si totusi sa nu fie reglementata vreo modalitate de stabilire a repausului saptamanal ? Haideti sa deschidem putin ochii si sa ne concentram pe acele lucruri care ne pot imbunatati situatia pe actualul schelet legislativ.
Ma bucur ca sunt puncte de vedere vis-a-vis de aceste subiecte.
Nu doresc sa raspund punctual fiecaruia dintre voi ci urmaresc dezvoltarea unor idei sau puncte de vedere exprimate.
Sunt de acord cu faptul ca sambaya si duminica sunt zile in care se petrec cele mai multe dintre evenimentele ce tin de odihna si relaxare. Insa, chiar as dori sa fim obiectivi si in niciun caz aprtinitori cu anumite frustrari ce le provoaca meseria pe care ne-am ales-o.
Faptul ca lucram intr-un sistem care necesita munca efectiva in aceste zile de sarbatoare legala si repaus saptamanal nu se datoreaza din vina xuiva. Aceasta este natura muncii noastre. Ar trebui sa se inteleaga acest lucru si, pentru ca oamenii care presteaza munca in acest fel sa fie multumiti, sa se vina cu masuri alternative de ajustare a acestor frustrari provocate de natura muncii prestate.
Ioan sau Asclepios amintea de faptul ca cele doua zile consecutive considerate repaus saptamanal, altele decat sambata si duminica, ar fi o cacialma sau o rea-intenie a unora ca sa inchida gura celor vizati. Ei bine, desi nu sunteti de acord cu asta, aceasta reglementare a Codului Muncii a venit tocmai pe considerentul ca cei care presteaza munca in aceste zile sa fie intr-un fel recompensati si rcunoscuta munca in repaus saptamanal. Eu intreb foarte simplu: Cum altfel sa se munceasca la puscarii pentru ca toti sa beneficieze de sambata si duminica liber in fiecare saptamana ? Haideti sa urmarim un fir logic si daca sunt inadvertente sa le acoperim cu demersuri pentru ameliorarea lor.
[quote name=”ioan”]Pavele, care este diferenta dintre administrativ si schimburi ? Iti spun eu, la salarizare si concedii nu este nicio diferenta, dar la sarbatori legale si repaus saptamanale este o mare diferenta, primii stau bine merci acasa,pe cand ultimii la serviciu. Vorbeai de repaus saptamanal pentru cei de la schimburi, cum sa fie stabilit ?, eu de cand ma stiu sambata si duminica au fost zile de repaus saptamanal, tu ai fost vreodata la o nunta sau botez lunea sau miercurea ? De aceea trebuie sa ne mobilizam toti, dar absolut toti, ca in viitoarea lege a salarizarii, pentru cei „palmasi”, sa fie platite sarbatorile legale si repausul saptamanal cu un spor de 100%. Corect ?[/quote]
Bravo Ioane,eu de mult spun ca aceasta definire a repausului saptamanal este doar un tertip filozofoco-legislativ a guvernantilor de a ne purta cu zaharelul si a nu ne acorda acel spor de 100% care la nivel de sistem inseamna extrem de multi bani!Repausul saptamanal nu este si nici nu trebuie sa fie orice doua zile consecutive ci acele doua zile consecutive in care ne sunt liberi copii de la scoala si partenera/partenerul de viata care lucreaza la …SRL,pentru ca repausul saptamanal alaturi de sarbatorile in care legal nu se lucreaza ar trebui sa fie momente,perioade in care familiile sa se intareasca prin petrecerea de timp de calitate impreuna pentru ca ceea ce se citeste la cunucia civila sa nu fie si sa nu ramana ceva ce suna bine(în România statul ocroteste şi sprijina familia?!)…
Pavele, care este diferenta dintre administrativ si schimburi ? Iti spun eu, la salarizare si concedii nu este nicio diferenta, dar la sarbatori legale si repaus saptamanale este o mare diferenta, primii stau bine merci acasa,pe cand ultimii la serviciu. Vorbeai de repaus saptamanal pentru cei de la schimburi, cum sa fie stabilit ?, eu de cand ma stiu sambata si duminica au fost zile de repaus saptamanal, tu ai fost vreodata la o nunta sau botez lunea sau miercurea ? De aceea trebuie sa ne mobilizam toti, dar absolut toti, ca in viitoarea lege a salarizarii, pentru cei „palmasi”, sa fie platite sarbatorile legale si repausul saptamanal cu un spor de 100%. Corect ?
Mailul l-am dat la solicitare, nu pentru vreun motiv sau pentru a afla identitati 🙂
Finule !
Nu ma intereseaza daca tii sau nu cont de niste sfaturi. Faza e ca vorba veche din batrani ce spune ca numai (editat) nu asculta sfaturi se cam potriveste in unele circumstante. Ca vrei sau nu sa dialoghezi cu mine…mai putin ma intereseaza. Mi-ar face insa placere chiar sa asist la un dialog de bun simt fara alte etichete gen Suleyman sau mai stiu ce dracu iti mai trece prin cap.
Te afli intr-o ofensiva continua pana iti atingi punctul maxim al incompetentei devenind in multe azuri chiar penibil. Daca ai ceva de spus, spune-o fara sa jignesti, fara sa fii ironic sau sa incerci sa desuchezi limba romana. Cand faci asta, dai impresia unui ironic exagerat fata de care oricare posibil interlocutor se scarbeste instantaneu…
Daca tot zici ca suntem numai anonimi pe aici, tu cine esti mai Finule ? Ai un nume ? Existi si tu cu munca printr-o puscarie ? Stefan ti-a dat de nu stiu cate ori email-ul ca sa-i scrii si eventual sa spui cine esti dar ai dat-o de gard de fiecare data….
Si, in final, da-ti seama ca te afli pe un site unde se comunica intre membrii de sindicat. Daca tu ti-ai fixat ca obiectiv un razboi sau mai stiu eu ce-o fi in capul tau cu Stefan, atunci lasa-ne frate si lasa-l si pe Stefan ca are multi ca tine pe cap in sistemul asta. Tine mai bine cont de sfaturile ce ti le-am dat mai devreme….
Alecule, daca in prima jumatate a comentariului ma ataci si in a doua pui intrebari „constructive”, eu ce ar trebui sa fac. Sa-ti raspund tot in 2 timpi sau doar sa fiu constructiv? Caci doar sa te atac nu se face, doar sunt moderator… Daca raspund in 2 timp o sa incep sa am dedublare, care suprapusa pe masochism genereaza deja un diagnostic greu. Sau sa nu-ti raspund de loc?
Xmann,
Ai ridicat o minge la fileu prin afirmatia ca D 569 este interpretata de unii in defavoarea personalului considerandu-i pe acestia chiar sclavi.
Punctual, despre ce este vorba ? Concret, fratioare…
Pe de alta parte, faptul ca muncesti in zile de sarbatoare legala, o faci probabil deoarece prestezi la schimb si nu la administrativ. Bun ! Si ce este de facut ? Sa lasi puscaria goala in acele zile ? Dupa cum observi, conform D 569, pentru munca prestata in acele zile primesti un CSL. Bani nu ai cum sa primesti de doua ori pentru aceeasi munca. CE RECOMANZI pentru imbunatatirea acestei situatii ?
Un alt aspect…munca in repausul saptamanal ! Cred ca de zeci de ori s-a explicat faptul ca, pentru a considera ca beneficiezi de repaus saptamanal, ar trebui definit initial acest repaus, ar trebui identificat cand si care este pentru schimburile operative.
Cand s-au consultat oamenii cu privire la programul de lucru (prezent ealtfel in aprox. 8 unitati) in ture 12/24 x 4 ture cu 72 ore liber, atunci au venit tot felul de explicatii cum ca sanatatea ar trebui protejata (desi nu consider ca ar fi afecatata cu ceva), ca nu sunt chiar 72 de ore liber, s.a.m.d…
Stii de ce s-ar fi urmarit aplicabilitatea unitara unui astfel de program la nivelul intregului sistem ? Tocmai pentru A SE IDENTIFICA acest repaus saptamanal. Si tocmai pentru faptul ca Legea 53 republicata (Codul Muncii) reglementeaza faptul ca repausul saptamanal poate fi luat in considerare si in alte doua zile consecutive, altele decat sambata si duminica.
Bun ! Vis-a-vis de acest aspect ce ai de propus ?
Sa stii ca nu te intreb cu rea intentie, sunt chiar curios sa stiu daca se poate si altfel, daca exista propuneri argumentate in acest sens.
Ma ,nea’Pavele,scuza-ma ca nu te recunoscui..tu esti Suleyman Magnificul?Daca da,voi tine cont de povetile lu’matale.Daca nu,ramii un anonim care da povete la popi!
Hai ma,Stefane,nu postezi comentariile mele si spui ca ti-e strain masochismul..!Cu ce te jignii?
1) D 569,dupa mintea mea,nu se aplica in puscarii..Fa matale o statistica si mai vedem!D569 e creatia lu’matale.
2)Te suparasi cind scrisei de nume si calitati…s-avem pardon „mon cher”!Daca ai vina iti mai scriu comentariul inca o data!
3)Te intrebai ceva cu proiectul si vad ca nu vrei sa participi la propuneri.
Ps Ai nevoie de ajutorul Sf Petru si Pavel?
Ma nea’ Pavele,stiu ca-ti place sa discuti cu mine! Dar mie imi place sa conversez cu tine?
Alecule, imi place sa fiu deschis si sa incurajez dialogul. Nici critica de bun simt nu ma deranjeaza. Dar, cand efectul devine un fel de stare masochista, ma mai si trezesc. Daca un om „bineintentionat” te jigneste, vei focusa pe intentiile lui bune sau pe reactie? Si totusi n-am avut nicio reactie in ce te priveste, insa nici masochist pe termen lung nu pot fi.
Rectificare !! 😮
Voiam sa spun 3 directii din M.J. si ca D 569 poate fi imbunatatita…Trebuie doar (buna)vointa din partea celor care decid ….
Mai Finule lui Alecu !
Acum o dai cotita ca o pisica care a furat de pe masa si nu stie cum sa se alinte pentru a fi iertata…
De-a lungul postarilor tale, ai avut o atitudine mai mult decat ironica la adresa oricarui demers sau informare si in mai multe randuri nu ai combatut ideea cu diar persoana.
In multe randuri ti s-a recomandat sa mai lasi bericile si sa fii lucid si coerent in ceea ce exprimi. In multe randuri ti s-a recomandat sa fii mai putin acidulat si sa nu „o dai in diverse” atunci cand se discuta punctual un lucru.
Daca consideri ca esti un om al carui interes este real pentru munca de sindicat in ideea reformarii acestui sistem, „pune-te la dispozitie” cu adevaratul tau nume si incearca sa lupti curat si deschis pentru asta. Cumva iti doresti ca Stefan sa ia in considerare doar un nick-name ? Cred ca Stefan ar lua de bun o adevarata implicare cu nume si prenume al celui care-si doreste asta. Vrei sa stai de dupa perdea si sa tipi in gura mare fara ca nimeni sa te vada la ochi ?
Discutiile in contradictoriu sunt constructive dar pana la punctul in care una dintre parti nu reflecta si asupra lucrurilor pe care nu le intelege. Obisnuieste-te sa fii mai maleabil si sa dai curs si explicatiilor de orice natura. Atunci cand nu intelegi ceva cere sa ti se explice din nou. Rigiditatea intelegerii este provocata probabil de intentia ta de a da inapoi si de a nu da curs unor lucruri pe care nu le intelegi de fiecare data.
Oamenii au si ei limite mai Finule, nu pot suporta la nesfarsit mitocania si reprosul, mai ales in contextul in care acesta chiar depune un efort major….
Draga Stefan
Vad ca te-ai suparat pe mine,ca nu mai postezi ceea ce scriu. Cenzura nu e buna daca critica e constructiva.Te rog,posteaza-mi toate comentariile,numai si pentru faptul ca sint bine intentionat si doresc reformarea unui sistem nereformat sau reformat dupa interesele unora. Am multe de spus in acest sens si e pacat sa nu profite si urmasii urmasilor nostri.Nu ca as fi vreun salvator,dar,lumea penitenciara e satula de abuzurile celor cu ciolanul.
Stefan,
Sunt convins ca D 569 este buna pentru personal…
O mica interpretare te rog… Daca la acest moment nu am cumulat decat 8 ore TSL iar tura normala de lucru este pontata 12 ore, compensarea acestui TSL se poate combina cu compensarea TS ?
Mai exact, intr-o zi in care sunt planificat in serviciu 12 ore, pot compensa in ziua respectiva 8 ore tsl si 4 ts ? Bineinteles, daca am restante de plata pentru orele suplimentare cumulate anterior, mi se vor ponta doar 4 ore la sporurile restante (in cazul meu sporul de antena si in unele cazuri sporul de praf).
A nu se intelege ca se platesc orele suplimentare 🙂 Cred ca se cunoaste faptul ca sporul de praf si antena se platesc in cuantum Ftl iar diferenta se plateste cand se compenseaza aceste ore suplimentare…
De asemeni, asa cum presupun ca se intampla in toate unitatile, compensarea tsl nu implica acordarea de sporuri…
Personal consider ca desi compensarea tsl nu implica si acordarea de sporuri, aceste zile in care se sta acasa le consider ca facand parte din concediu. Si daca veni vorba de concediu, ce se mai aude de initiativa de a se acorda zile suplimentare atat operativului cat si administrativului ?
Decizia ESTE in avantajul lucratorilor pentru ca permite compensarea suprapusa. Voi relua problema si voi detalia intr-un articol dedicat.
Domnule Teoroc,doar pentru simplul fapt ca sunt de acord 3 directii din ANP cu celebra decizie 509, nu inseamna ca aceasta decizie este in avantajul lucratorilor…
De obicei ,daca se poate interpreta o decizie/ordin (chiar lege!!??) de catre cei cu „ciolanul” aceasta se face in defavoarea lucratorului de rand…De parca am fi sclavi pe mosia lor…si asta nu pot s-o inteleg sub nici o forma…
Respectivii/respectivele trebuie facuti/facute sa inteleaga(daca nu cu vorba buna, atunci cu forta!!) ca nu e acelasi lucru sa lucrezi in sarbatori legale/zile de repaus saptamanal sau o zi lucratoare obisnuita…Da` e greu ,insa nu imposibil…
Singur nu pot
Decizia 569 este buna / de aceeasi parere sunt 3 directii din MJ / teama sau incapacitatea de a o aplica este altceva / voi scrie despre asta / de raspundere nu imi este frica cat timp ceea ce fac este bine intentionat.
Spre deosebire de tine finule, eu in dialogul cu voi am un nume si o calitate, ambele reale.
Ma expun deliberat in acest spatiu pentru ca asta mi se pare normal sa fac.
Aleg sa nu jignesc si sa tolerez cat mai multe jigniri si acuze, fara sa reactionez, din respect pentru voi.
In locul tau, poate as avea aceeasi lejeritate in a spune vorbe grele. Continua in acelasi stil, probabil ti se pare un fel de fronda…
Stimate d-le Stefan Teoroc
Esti un baiat simpatic dintr-un anumit punct de vedere..Chiar vrei sa faci ceva ptr sistemul asta nereformat..sau reformat dupa interesele unora? Daca da ..sa stii ca si eu vreau! P e bune.
Ce e aia o jignire? Adevarul crud? Spui ca esti sensibil la adevar..sau hipersensibil…sau insensibil..Ce treaba are Ioan in discutia asta? Incepi sa pierzi teren si vrei aliati?
Ai gresit impardonabil la D 569, e lucrarea ta! Se aplica undeva?Un fiasco ..De ce te-ai grabit?Ti-am aratat greselile si n-ai tinut seama de ele! Pe lumea cealalta vei raspunde si tu..
As fi vrut sa facem interactiv ,propuneri bune, ptr acte normative bune..
Rugamintea mea ,ptr tine,poti sa faci ceva pe lumea asta sau esti ca ceilalti?
Despre directorul de la Galati am scris adevarul . D-le Stefan cum sa scriu de bine daca acum 4 saptamani au fost 5 agenti la noi pentru a transfera ceva „materie prima” pentru munca, bineinteles au fost cu vestitul ” cap in gura”, si cat au stat la masa si-au varsat naduful, fiind extrem de nemultumiti de felul cum merg treburile la Galati. Saptamana asta am fost noi la ei si mereu aceleasi nemultumiri, cand au aflat ca se pot castiga procese pe drepturi neacordate ( tot din cauza unor directori ca acesta), gen ore suplimentare, TBC,…au ramas masca, adica cum , SE POATE DA IN JUDECATA, acestea erau intrebarile colegilor de la Galati. Sunt multe de spus dar ma tem ca iarasi te vei supara…pentru adevar.
Draga Alecule
Multumesc pentru diagnostic: sunt meschin si sensibil la adevar. 🙂 Sau poate nu este chiar asa.
As vrea sa am timp si sa stau numai pe site, raspunzand, interpretand, dialogand cu voi.
Din pacate, trebuie sa fac multe lucruri in acelasi timp, iar saptamana care tocmai s-a incheiat a fost un infern din punct de vedere al programului.
Cand primesc o jignire, contrar obiceiului din sistem, nu ma reped sa jignesc inapoi ci sa-l inteleg pe expeditor. Daca chiar are dreptate…? Ma pun in situatia ta care vezi ca nu reactionez cum ti-ai dori si te inteleg.
De aceea iti raspund fara naduf desi nu este chiar usor.
Inteleg ca iti doresti un raspuns la treaba cu evaluarile si ceva legat de Ioan. Ioan a scris un comentariu destul de urat la adresa directorului de la Galati, daca nu ma insel, comentariu nepostat pentru ca nu vrem sa ne transformam in blog sau tabloid, iar privind evaluarea, au fost facute cateva observatii pertinente in comentarii, pe care le-am retinut.
Vom lucra pe proiectul de ordin. De fiecare cand am cate un proiect in lucru, il postez pe site si culeg informatii din comentarii. Sunt binevenite.
Ti-am promis ca voi scrie si despre celebra decizie 569 si o voi face.
Draga Stefan
Adevarul doare…meschinaria e mare…Vorbesti de o panta pe care cobor eu!E vorba de panta omeniei sau a neputintei?Ti-am propus subiecte interesante,inclusiv pe OMJ cu evaluarea.Crezi ca daca ignori ,urci panta sau esti superior?Intr-adevar Ioan nu are nevoie de ajutorul meu,dar de al tau are?Si eu am nevoie de ajutorul tau dar te eschivez. Cel putin eu te rog sa ma ajuti.Poti?.
Alecule, iar aluneci pe panta aia… Ma faci sa caut comentarii vechi si sa pierd timp…
Vorbesti despre ce nu stii si anume despre un comentariu nepostat
Sunt de parere ca Ioan se descurca singur si inca bine
Daca in loc de contre si stropseli am discuta pe subiecte, ar fi bine pentru toti dar probabil ca si plictisitor
Mai bine ne dam niste serve si trece timpul…
Nu sunt „acid,”dar de felul meu, dar ma sufoca neputinta, neimplicarea, nepotismul, pozitia pe care o adopta liderii anumitor sindicate. Cum poti privi in ochi un amarat care sta ore intregi in postul de paza sau sectii de detinere fara a fi schimbat si liderul de sindicat sa-l doara… undeva ? Sunt acid , contra celor care au fost alesi de multime si pe ei ii doare …in cot de problemele colegilor. Ma doare nepasarea, de ce nu-i puneti la treaba pe cei care incaseaza cotizatia de 1% si apoi sa-i controlati ? Sunt multe de spus dar ma tem ca iarasi intram in contradictie.
O seara buna.
Dom’Teoroc ,adevarul si abuzurule nu inseamna aciditate.Eu am aciditate gastrica,adica arsuri la stomac,nu ca nu am pe cineva la stomac.La niste abuzuri mi-ai raspuns ca asa e disciplina de stat…al cui stat omule? e proprietate privata,statul asta?
O singura recomandare: seteaza-ti putin nivelul de aciditate. Este inutil de ridicat. Nu acoperim nimic, insa nici nu postam jigniri gratuite.
Domnule Stefan, ati pierdut (?) un comentariu pe drum…De ce nu vreti sa vedeti realitatea asa cum este ea in penitenciarele problema ? Credeti ca de nebuni se plang colegii din Galati, Poarta Alba, Rahova.., fata de conditiile de munca ? Cat mai acoperiti incompetentii ?
Domnule Teoroc va multumesc pentru precizarile facute intr-u luminarea sha-calului!! 🙂 🙂
Da` am eu asa o banuiala,ca de fapt Raileanu a vrut mai degraba sa-l provoace pe acel director,sa vada cum reactioneaza si in plan secund a avut ca intentie reactiile „pozitive” din partea unor membri SNLP galateni….
Pana atunci le recomand moldovenilor sa nu se lase „patrunsi de umbra!!” 😆 lol:
La Galati merg lucrurile asa cum merg ,pentru ca nepotismul e in floare si incompetenta e la ea acasa.Daca esti corect si iti faci treaba ,esti fraier,iar daca ridici capul si incerci sa spui ceva ai gura mare si te freaca cu tix(vorba lui Radu Nicusor)O puscarie de rahat.Trebuie taiat raul de la radacina si toti mucosii si nepotii de care nu mai poti sa mergi prin puscarie sa stea acolo unde le este locul.Daca il pui pe unul din astia sa faca supraveghere ,pleaca hotul cu el in spate.Sa fim seriosi!Si tot astia au functii de 2.90,pentru ca au spate si au decartat.
Dvs va reprosati ceva? Dar legat de D569(sau cit o fi,ca raul vreau sa-l dau uitarii)?Ceva legat de principiile de drept!
Va multumesc domnule Stefan pentru precizarile facute vis-a-vis de acest OMJ. Nu consider o rautate faptul ca ati afirmat cele cu referire la propuneri in stare embrionra a OMJ-ului, insa la momentul respectiv chiar nu intrevedeam o astfel de interpretare din partea RU. In naivitatea mea am crezut ca se va tine cont de perioada in care am exercitat functia pentru care m optat schimbarea. Asta e !
Cu toate astea, consider ca nu este imposibil de a regla astfel de lucruri si ulterior aparitiei OMJ. Un demers in acest sens cat mai curand ar reduce mult din frustrarile multor oameni care inca spera la un sistem de valori real, la un progres profesional bazat pe obiectivitate si lucruri concrete.
Sakalul – nu te grabi in a stabili cine este vinovat sau nu. Situatia este sensibila si nereglementata explicit iar acolo unde nu sunt reglementari, e loc de greseli.
Personal am ales sa nu ma deplasez in unitati in care SNLP nu are reprezentare tocmai pentru a evita astfel de tensiuni. Cand au fost exprimate intentii de sindicalizare intr-o zona, am ales sa nu fortam intrarea pentru recrutari si divergente in curte. Avem si asa destule probleme.
Totusi, cum discutam si cu Sorin Dumitrascu, ulterior incidentului, daca as opta sa intru in Penitenciarul Bistrita acesta fiind singurul penitenciar unde nu avem inca membri, ar fi destul de dificil pentru director sa imi interzica sa intru. Apoi odata intrat, fie am un scop precis cum ar fi o sedinta cu oameni interesati, fie am intrat doar ca sa intru. Doar ca sa intru si sa fac propaganda SNLP, nu o voi face niciodata, iar pentru sedinta as respecta regulile pe care chiar eu le-am semnat in Acordul colectiv.
Bineinteles ca vizita ar trebui incadrata corect cu o adresa prealabila in care imi anunt intentiile si mai intersez de program pentru a nu incurca alte activitati.
Din punctul meu de vedere, tensiunile interorganizationale, de acest tip, ar trebui evitate, cu atat mai mult cu cat vor produce pagube colaterale.
Directorul de la Galati nu a primit nicio adresa privvind vizita unui lider sindical dintr-o alta organizatie decat cea constituita la Galati si a permis ulterior accesul urmand decizia directorului general, intr-un spatiu determinat, unde cei interesati au putut discuta.
Nu trebuie sa fim absurzi nici intr-un sens nici intr-altul. Nu trebuie decat sa respectam niste reguli.
Am scris in Acordul colectv ca putem avea 5 ore de intruniri pe luna. Cine cu cine? Nu se prevede. Spiritul prevederii viza intrunirile sindicale ale organizatiilor semnatare. Insa nu se pot interzice intruniri ale unor organizatii care doresc sa se constituie sau ale unor organizatii constituite in alta unitate care insa are membri si la Galati, sa spunem. Totul este sa nu transformam o situatie evitabila in circ. Nu este prea greu.
Kranz – ordinul este perfectibil (ca sa fiu bland in exprimari), el are multe alte lacune pe care trebuei sa le corectam / nu vreau sa fiu rau dar ar fi excelent daca observatiile astea le-am primi in etape de elaborare, atunci cand ordinul se afla in etapa embrionara de … proiect
Domnule Teoroc,
Va rog sa expuneti punctul dumneavoastra de vedere asupra a ceea ce am afirmat cu privire la OMJ 2398.
As dori sa stiu daca reprezentarea sindicala este pe masura asteptarilor mele si daca va exista o intentie de modificare a acestui OMJ in ideea respectarii si promovarii calitatii profesionale si nu un demers suburban in acest sens.
Inteleg ca a existat un efort pe masura pentru aparitia unui astfel de OMJ, si va port tot respectul pentru asta, insa aceasta lacuna care da curs unei promovari absurde va trebui amendata de urgenta.
Xmann…
Nu poti desfasura activitate sindicala intr-un loc din interiorul unitatii daca acea activitate sindicala nu este a unei structuri sindicale, in primul rand.
Raileanu pe cine reprezenta la Galati pentru a-si desfasura unele activitti sinidicale ? Exista o alta structura sindicala reprezentativa la Galati in afara de SNLP si nu stiu eu ?
Daca s-a permis acest lucru la Galati, domnule Stefan Teoroc, va rugam sa luati pozitie de urgenta si sa cereti directorului unitatii motive intemeiate pentru care a dat girul unei astfel de activitati. Inteleg ca fiecare este liber in a se intruni dar trebuie sa existe si legalitate in acest sens. Daca acele persoane care au participat la acea intrunire cu Raileanu erau in timpul programului atunci masurile disciplinare trebuiesc luate deindata asupra acestora.
Sa retii mai Xmann ca inainte de o sedinta sindicala trebuie sa informezi obligatoriu directorul unitatii si de asemeni sa soliciti acestuia acceptul de a se desfasura aceste activitati intr-un loc anume in penitenciar. Nu poate veni oricine sa ceara acest lucru fara ca macar sa existe structura respectiva constituita in unitate.
Daca Raileanu vroia sindicat fsanp la Galati isi putea intalni acolitii oriunde in afara de unitate si fara ca participantii sa afecteze programul prin lipsa lor nemotivata.
Domnule Director de la Galati ! Ati comis o mare eroare daca ati permis asta la Galati ! Si, cu toate telefoanele primite de la ANP sau din orice alta parte trebuia sa va pastrati coloana vertebrala. Sunteti slab, imi pare rau….
Domnule (mai mult…station decat worker!!) poti spune cinstit daca ai participat din timpul programului la o sedinta/intrunire sindicala si ti-au fost „taiate din pontaj” orele respective ?
Cum se face totusi ca superdirectorul-jurist a fost”laudat” atat inainte cat si dupa ce a prins….ciolanul cel mare?Sa fie asta doar pentru ca lucrurile… merg?Mai stiu cel putin o unitate penitenciara unde lucrurile merg din …inertie si poate nici n-ar fi nevoie de director 😆 😆 !!!
Cu referire la OMJ 2398:
O eroare de interpretare si care nu inteleg cum a scapat organizatiilor sindicale pentru a inlatura un sistem de valori absurd este urmatoarea din punctul meu de vedere:
Criteriile de departajare enumerate la alineatul 2 al art. 6 aduc in vedere „experienta profesionala in domeniul de activitate al functiei pentru care se solicita schimbarea”…
Acest punct. a) poate avea si o alta conototatie decat cea interpretata „la ordin” de RU, prin simpla deductie al unui dativ simplu: Al cui ? Al functiei, evident ! In niciun caz interpretarea ca vechime in sectorul operativ spre exemplu, cand vorbim de o functie din operativ.
Intregul alineat a) ar trebui inlocuit cu urmatorul: „experienta profesionala exercitata efectiv in functia pentru care se solicita schimbarea” urmat de un alineat a1) cu urmatorul text: „in caz de egalitate a punctajului cumulat la alineatul a) diferentierea consta in vechimea cumulata in sectorul de activitate unde este prevazuta functia pentru care se solicita schimbarea”…
Pe de alta parte, asa cum au fost ignorate precizarile ANP cu privire la disciplina de stat si eliminarea planificarii prin DZU, tot in acest fel, desi se indeplineau conditiile generale ale OMJ, trebuia ignorata si posibilitatea avansarii si incurajarii incompetentei si neprofesionalismului printr-o decizie motivata temeinic in acest sens a directorului unitatii…
Initiativa BNS este laudabila in perspectiva unui trai decent…Insa, desi nu are legatura cu subiectul, m-as intoarce un pic la OMJ 2398.
Acest OMJ isi dovedeste, neputinta in fata unui context in care se doreste performanta si respect pentru valoarea profesionala.
Spun asta din urmatoarele considerente:
1. Indiferent ce „epava” ai fost in sistem, daca ai vechime, ai si prioritate cumuland un punctaj mai bun. (Ex.: un coleg cere ag.pr. I, acesta fiind indreptatit dat fiind faptul ca ani de zile s-a erodat pe culoarul sectiei iar un altul cere acelasi lucru fara ca macar o singura zi in cei 20 de ani vechime sa calce pe sectia de detinere ca supraveghetor. Ghici ghicitoarea mea: „profesionistul” care a fugit de sectie toata viata obtine functia pentru ca are cu putin mai multa vechime in sectorul operativ)
2.Nu conteaza o evaluare a performantei individuale pe functia pe care o soliciti si pe care ai exercitat-o dintr-o postura mult mai mica ca si incadrare de baza. Sunt multe unitati, presupun, unde oameni cu un maxim de 2.70 muncesc efectiv pe sectiile de detinere de ani buni si, in acelasi timp, colegi de-ai lor cu un maxim de 2.90 (ag.pr.I) se odihnesc prin foisoare sau alte locuri caldute. Acest fapt il consider un grav abuz din punct de vedere al planificarii oamenilor in serviciu. Si culmea, acest OMJ permite acestor „epave” trecerea pe coeficienti mai mari in detrimentul oamenilor care muncesc efectiv si demonstreaza profesionalism.
Situatia este una ingrata pentru sistem, acesta promovand un sistem de valori absurd si un profesionalism de foarte joasa speta. Dealtfel, ne dorim sa fim respectati….
Rezolvarea acestor frustrari din partea oamenilor care MERITA in sistem este urmatoarea: un refuz total al celor care exercita functii cu o mai mare responsabilitate prevazute cu un coef. mai mare decat al lor, bineinteles in conditiile in care un „planificator” nu poate justifica cu motive intemeiate.
Nu iau apararea directorului galatean,dar faptul ca a participat la concurs pe care l-a trecut cu brio,ramine ceva in urma sa,deranjeaza pe multi.
Orice director care vine la Galati nu este bun,dar dupa ce pleaca,ne plingem ca mai bine era cu dinsul.
Cu doamna Racu,toti directorii au avut probleme,dinsa a devenit agresiva dupa plecarea domnului Dumitrascu de la logistica,nu intram in amanunte,dar personalul le cunoaste.
Legat de activitatea pe care o desfasoara la biroul evidenta putem demonstra ca in lipsa ei,activitatea la acest sector merge struna.
Relatia sa cu instantele galatene este catastrofala,ducem ppl-ei la instanta care sunt trecuti pe tabel total aiurea.Daca sase subordonati spun ca esti „beat” atunci inseamna ca este o problema.
Este rea de plata,nici rata la ochelari nu a achitat-o,dar vom raporta acest aspect directorului general sa ne putem recupera cele patru milioane de lei daca nu rezolvam acest aspect pe cale amiabila.
Stimabile Domn Stefan Teoroc sunt un worker de la Penitenciarul de nebuni Galati si vreau sa va aduc la spre informare unele aspecte din viata institutiei pentru ca vreau sa le cunoasteti din prisma faptului ca implica si sindicatul SNLP. Intr-o zi saptamana trecuta ne-am trezit la poarta unitatii cu un domn Raileanu care vroia sa vorbeasca cu domna Racu probleme PERSONALE si solicita accesul la noi in unitate. Asa, hodoronc tronc..pur si simplu. Fara o cerere in prealabil, fara ca cei din poarta sa stie…domnul director a fost informat direct si a zis nu..acest lucru fiind permis de regulamentul 1676 aflat in vigoare. Din acel moment a inceput circul. Au inceput sa sune telefoanele. Dispecerul era la un pas de suicid. Toata lumea suna pe toata lumea. Pana la urma dupa interventii chiar din partea domnului Dobrica s-a permis accesul la clubul unitatii unde au discutat urmatoarele: Racu, Tudor, Boeru. Scuzati-mi limbajul, dar ce dracu cautau ele acolo? Se fac intruniri de sindicat in timpul programului? Atunci sa li se taie din pontaj orele pierdute aiurea. Daca vor sa infiinteze alt sindicat sa o faca, dar dupa program. Nu vreau sa mentionez ca cele doua sectoare Evidenta si Achizitii functioneaza dezastruos pentru ca intru in detalii. E firesc sa te plangi cuiva,dar anormal tot ce s-a petrecut. S-a petrecut sfidand legile puscariei si mai mult legile bunului simt. La Galati lucrurile merg cum merg, dar merg. Simt ca cineva sau mai multi vor ca lucrurile sa nu stea asa… sa fie circ, sa fie scandal. De ce? Cine are de castigat daca este scandal? Inca nu dam dovada de maturitate manageriala si intelectuala. Cautam sa ne faultam, sa pierdem timpul pe banii statului, sa cautam galceava. Cand vom scapa de atitudinea aceasta suburbana?
Voi semna si eu.
Domnu’ Teoroc, de proiectul MJ,ala cu evaluarea ,ce se mai aude? Matale ce propuneri ai,din partea sindicatului,evident?