www.snlp.ro Web analytics

Bilant la sanctiuni

Despre motivarea negativa am mai vorbit. Ne dorim performanta si speram sa o obtinem doar cu biciul. Mai nou, pe langa performante, urmarim sa controlam starea disciplinara precum si nivelul de integritate, tot prin pedepse. Cozi din ce in ce mai lungi se formeaza la comisiile de disciplina. Cateva unitati se remarca in mod deosebit. La Galati, prezentarea la comisiile de disciplina din unitate sau din ANP este un fel de atributie de serviciu, sesizarile orientandu-se inclusiv dupa volum de aer respirat. SNLP a solicitat ANP un bilant al sesizarilor si solutiilor date.

(click pe imagine pentru adresa completa) 

Disciplinara

3 COMMENTS

  1. Bai fratilor cum poate fi o comisie de disciplina impartiala atata timp cat presedintele comisiei…..(editat)……sta toata ziua (editat) cu directorul……el executa la comanda iar ceilalti din comisie nu sunt verticali…..nu au curajul sa faca opinie separata astfel incat mentorul sa nu poata executa comanda…..

  2. Atat timp cat o parte destul de mare a celor care au atributii de conducere(si nu ma refer doar la domnii directori), au mentalitati inchistate, de tip invechit, mostenite si invatate de la inaintasii lor, din ,,vechea garda comunista” pe care sistemul i-a pensionat, nu putem face altceva decat sa-i actionam prin instante, in speranta de a mai indrepta cate ceva din relele facute de acestia.Dar, la cat de ingusti sunt unii la minte, nu cred ca vor pricepe ceva.Asta pana cand, poate, cineva le va imputa si cheltuielile de judecata si le va cere si daune morale.Ne invartim in acest cerc vicios, al mentalitatii comuniste, pe care unii chiar nu au capacitatea sa o depaseasca si sa inteleaga ca trebuie sa devenim un sistem penitenciar modern.Desi miscarea sindicala este inca tanara in sistem, unii nu doar ca nu inteleg rolul ei, dar il neaga, considerand ca este mai bine fara, iar asta vine doar din incapacitatea lor de adaptare, de intelegere, deoarece este mult mai usor sa fii incompetent si sa dai ordine, decat sa fii si in stare sa explici legal acele ordine si sa fii capabil sa accepti opinii si pareri bune, indiferent din partea cui provin.Greu la deal, cu mentalitati mici.

  3. Galati-ul este din pacate in top pentru multe situatii negative. Dar nici controalele nu evita abuzurile, astfel ca modelul de relationare intre cadre este de cele mai multe ori unul de agresivitate manifesta sau latenta in cel mai bun caz. Acum, sefii sunt suparati ca au fost trasi de urechi de ANP si cauta vinovati. Biciul nu e management si jignirea, umilirea celor din subordine nu e coordonare. Intre resemnare si disperare oamenii vor cauta solutii de supravietuire ceea ce de fapt va deteriora si mai tare un sistem sarac si cu o groaza de probleme. Dar, sefii gandesc ca bataia e rupta din rai… Si prin comisii de disciplina cauta sa-si justifice propria incompetenta, plus ca e o metoda de anihilare a potentialilor concurenti pe post. Ar trebui ca numarul mare de comisii sa spuna ceva si despre capacitatea conducatorilor …

Comments are closed.

error

Ți-a plăcut acest articol? Ajută-ne cu un Like :)