www.snlp.ro Web analytics

Bani mai multi pentru echipament. 600 lei in plus

Pe acelasi rationament care sta la baza cresterii normei de hrana, trebuie sa primim mai multi bani de haine. La acest moment MAI asteapta un punct de vedere de la MFP privind actualizarea valorii normelor, raportat la decizia MApN de a pune efectiv in plata o norma de hrana crescuta, din 2019. ANP va primi de asemenea o astfel de opinie, urmand (inevitabil in opinia noastra) plata efectiva a drepturilor banesti.

Pentru a grabi decizia ANP de crestere efectiva a celor doua norme (hrana/echipament), am transmisa o adresa care vizeaza valoarea financiara a normei de echipare anuale. Stim cu toti ca in urma unor intense demersuri sindicale s-a obtinut in anul 2017 o hotarare de guvern (HG nr 387/2017) prin care s-a modificat temeinic structura normelor de echipare fiind adaugate articole noi, necesare personalului. Mai stim si ca valoarea financiara anuala a normelor se actualizeaza dar se pune in plata cu plafon (inghetarea unor drepturi), conform legii.

Atasam Decizia DG ANP nr 702/27.11.2018 care stabileste inca din noiembrie 2018 valoarea financiara pentru anul 2019, conditiile stabilite prin cadrul normativ fiind deci indeplinite. La acest moment avem in plata anumite valori care prin comparatie cu valorile financiare actualizate prin decizia mentionata, genereaza diferentele de incasat inclusiv pe lunile ianuarie-februarie 2019. La agenti diferenta de plata pentru intreg anul in curs este de aproape 600 lei! Paradoxal, in politie, actualizarea valorii se spune ca ar genera o diminuare a drepturilor banesti incasate in prezent.

7 COMMENTS

 1. (editat – eventuale actiuni ale SNLP vor fi asuimate de SNLP! Daca oricare alta structura sindicala isi va asuma sa adere principiilor SNLP vis-a-vis de iesirile in strada, sa fie primit!)

 2. Domnule presedinte,
  Credeti ca ar fi posibil sa primim tot pe 10 martie marirea si pt echipament alaturi de norma de hrana?
  Vor fi ambele retroactiv de la 1 ianuarie?

  • Acordarew drepturilor implica retroactivitatea. avand in vedere practica Mapn si aparitia normelor care modifica cuantumul echipamentului.

   • Credeti ca am putea intampina impedimente din partea ANP ,sau MAI (cum s-au mai opus platii de majorare a normei de hrana din anul trecut) ?

     • In concluzie,sa intelegem ca pe 10 martie vom primi si norma de echipare marita alaturi de cea de hrana?

Comments are closed.

error

Ți-a plăcut acest articol? Ajută-ne cu un Like :)