www.snlp.ro Web analytics

X

Bani de haine – la vara!

Ordinul Ministrului Justiei numarul 94/C/2009 prevede:

Restanţe, anticipaţii

ART. 25 (1) Prin drepturi de echipament restante se înţelege articolele de echipament nedistribuite în anul pentru care au fost solicitate prin cererea de echipament şi a căror valoare a fost reţinută din cota-parte anuală, precum şi sumele de bani neprimite în cadrul drepturilor cuvenite.

(2) Restanţele în echipament se asigură, cu prioritate, până la data de 30 iunie a anului următor.

(3) Restanţele în bani se pot acorda până la sfârşitul anului următor, dacă nu a fost posibilă acordarea echipamentului la termenul legal.

Prin urmare, contravaloarea echipamentului neacordat in anul anterior se poate plati numai dupa data de 30 iunie a fiecarui an. In anul 2011, s-a reusit o exceptie. La inceputul anului, pe motivul neachizitionarii unui echipament nou care sa poata fi distribuit personalului, sindicatele au cerut iar ANP a solicitat ordonatorului si mai departe, catre MF, sumele necesare achitarii unei prime transe din banii pentru echipamentul pe 2010. In mod destul de surprinzator, fondurile au fost aprobate si plata s-a putut realiza.

In urma cu o saptamana, ANP a solicitat din nou MF sumele necesare platii unei jumatati din drepturile de echipare aferente anului 2011, insa de data aceasta raspunsul de la finanate este mai putin favorabil. Nu numai ca nu sunt sanse pentru primele doua trimestre ale anului 2012 privind plata contravalorii echipamentului, dar apar si ceva probleme in planul fondurilor pentru salarii (luna decembrie 2012 nefiind „acoperita” complet). Acest din urma aspect nu ar trebui sa provoace panica, dar este un indicator care trebuie sa genereze o intensificare a eforturilor de remediere a situatiei bugetare a ANP cu atat mai mult cu cat avem concursuri in derulare iar numarul absolventilor care vor fi repartizati in unitatile penitenciare in 2012 este de 500.

Vezi comentariile (22)

 • Nu fiti asa rai cu sindicatele,pt. ca noi suntem sindicatele,cat despre manevre nu as crede asa ceva,asa cum spuneati anul trecut s-a cedat la presiunile sindicale,anul acesta nu se mai intampla foarte rau,dar ce e de facut sa-i improscam pe cei care cu ajutorul nostru au obtinut anul trecut mai devreme decat prevedea ordinul banii pt. echipament,atunci s-a zbatut si ANP-ul cu MJ-ul pt. ca gresisera si vroiau sa-i bata joc de angajati dandu-le 90 lei/persoana,asta a incitat spiritele si s-au temut de probleme,insa acum MF nu vrea si pace sa dea banii.Iesiti in strada daca vreti banii,numai asa o sa-i obtinem,cati dintre voi ati fost in strada???10-20 de oamnei din 8000 de SNLp-isti sau 5-6 FSANP-isti din 2000-3000 ? e de ajuns? Nu cred sa fi fost mai multi,de ce va e frica,sunteti comozi,atunci taceti din gura catelusilor,suportati ,asa va trebuie.Miting spontan,insemana spontan ,foame,saracie,drepturi incalcate,taxa auto,restante,ilegalitati,legi strambe,etc.....si oameni hotarati,oare sunt printre cei care scriu aici???? :oops: :oops: :oops: :oops:

 • Chiar nu ies marile confederatii in strada? de ce,nu intelegem,oamenii vor uite cati doritori sunt.Cred ca informatia nu este adevarata eu am auzit ca ies. :lol:

 • "Are dreptate Ciumpalac." Mai bine facem "nani" in continuare si asteptam sa vina politicienii sa se roage de noi sa ne respecte drepturile si noi sa refuzam si bancile sa ne spuna sa nu mai platim ratele , iar noi sa le dam bani in continuare.

 • Pentu Sindicalist :

  Mai impostorule, daca tot te-ai hotarat sa scrii pe aici de ce ai ales un nick ce s-a folosit deja aici ? Mai diversionistule, dai dovada de micime !

  Se vede prea bine ca habar nu ai ce inseamna un sindicat ! Se vede prea bine ca interesul tau e sa scrii ceva doar sa te afli si tu in treaba asta. Vii cu ineptii si sper sa ramai numai tu cu ele, (editat admin).....

  Stefan din prea mult bun simt nu te-a croit asa cum ai fi meritat. Pe langa mizeria de atac la persoana penifestiarista apelezi si la integritatea morala a multora dintre noi. Ia-ti Chiorul de mana si arunca-te in Dunare cu o piatra mare legata de gat !

 • @#8 @#5
  Stimati colegi

  In 2006 prin grija subsemnatului s-au platit restante pe 2 ani. In 2006 prin grija subsemnatului s-a cumparat echipament. Nu se mai cumparase 5 ani inainte si nu s-a mai cumparat 5 ani dupa.

  Da, au fost probleme de receptie. Nu directorul general adjunct se ocupa insa de receptia de dupa achizitie. Poate ca n-a fost perfect, dar cu siguranta ca in anii ce au urmat se putea mai bine. Diferenta e ca nimeni n-a dorit.

  N-a fost nicio economie nicaieri. Modificarea OMJ pe care destui o reclama a fost in structura nu in valoare, iar acel OMJ a fost anulat cateva luni mai tarziu. Altfel, stati fara grija ca procedura de achizitii a fost verificata si n-am primit niciun repros. Restul sunt vorbe de claca.

 • De claca este Penifestul tau domnule Dumitrascu. Sunt realitati pe care dumneavoastra nu doriti sa le acceptati. N-as dori sa insinuez si motivele pentru care o faceti, oamenii au aflat deja.

  Daca va tot impaunati cu aceasta achizitie de echipament in 2006, de ce nu sunteti atat de transparent si cu criteriile la care ati apelat acceptand o calitate execrabila a acestui echipament ? L-ati purtat vreodata iarna fara nimic civil pe dumneavoastra ? Din curiozitate intreb !

  Pe de alta parte, considerati ca din acea postura in care spuneti ca ati achizitionat acest echipament, a fost deajuns sa stabiliti doar procedura de achizitie ? Lucrurile in viata domnule Dumitrascu se duc pana la capat in unele cazuri pentru a va putea folosi de o lumina favorabila. Dumneavoastra le-ati lasat balta si acum tipati in gura mare ca aveti merite deosebite din acest punct de vedere ! Un pic de rusine n-ar strica mai ales ca acum din fost director reprezentati oameni din postura de lider de federatie !

 • Dumitrascu a redevenit coleg cu noi?Vad ca se adreseaza cu " dragi colegi".
  Da, asa este,lui ii datoram reducerea sumei pentru echipament, ne voia cu pantaloni scurti.
  Stimate domn, te pomenim de cate ori ne imbracam cu echipamentul acesta.Asta-i una din multele ''realizari" din perioada-ti de glorie.

 • Stimate fost coleg Dumitrascu,
  Las-o jos cu echipamentul ca macane!
  Spui ca nu era problema directorului general cu receptia echipamentului, cum dracului e atunci problema directorului general sa dea banii restanti pe 2 ani?
  Nu te mai impauna cu merite ce nu-ti apartin, banii au fost dati de Marius Iacob pe care tu cu Monica Macovei la-ti schimbat imediat, apeleaza te rog la memorie si la corectitudine.
  Cum Dumnezeu nu s-au facut economii cand a scazut valoarea de echipare cu cateva milioane vechi, pe cine vrei sa duci cu presul?
  Cand ai imbracat prima si ultima data echipamentul cu care te lauzi?Fie cand erai director general, fie dupa, mai ales acum cand ne apelezi cu stimati colegi? Niciodata nu ai imbracat acest echipament deplorabil calitativ pentru ca nu cadra cu functia altfel nu deschideai acest subiect tocmai tu.
  Directorul general pentru ce-si lua purcoiul de salariu daca nu avea nicio responsabilitate dar are merite cu carul atunci cand e vorba de bani dati oamenilor, dealtfel meritati si nu cersiti?

 • bai astia,cand draku da-ti banii pe echipament pe 2011?? sau doar politia si jandarmii au nevoie de echipament...????

 • Bani echipament 2011 - informari concrete

  Este oficiala confirmarea ca MFP va efectua astazi sau cel tarziu maine virarea in contul MJ a sumelor corespunzatoare contravalorii echipamentului pe anul 2011. In functie de momentul efectiv al confirmarii viramentului (asteptam din moment in moment), se va proceda la emiterea ordinelor de plata pentru viramente catre ANP apoi catre unitati.

  Cel mai probabil, banii vor ajunge in unitati in cursul zilei de maine. Daca banii ar ajunge in unitati astazi, ar fi sanse pentru virare in cardurile de salarii pana vineri (insa aceasta varianta nu este foarte probabila avand in vedere ora relativ tarzie), insa daca fondurile vor ajunge in conturile MJ abia maine, atunci salariatii vor intra in posesia banilor cel mai probabil luni 30 iulie 2012.

  Stefan Teoroc
  Presedinte SNLP