www.snlp.ro Web analytics

Avem DG. Avem echipa?

83957 2 catalin bejanIn cursul zilei de astazi, Ministrul Justitiei a semnat ordinul pentru imputernicirea domnului Catalin Claudiu Bejan in functia de director general al ANP. Numirea nu este o surpriza ci vine, in oarecare masura, pe cale naturala. Pana la acest moment erau doua optiuni clare pentru acest post, respectiv Marian Stancovici si Catalin Bejan. Stancovici s-a exprimat destul de ferm cu privire la intentia de a nu accepta o astfel de imputernicire, insa nu stim daca acesta poate fi considerat un motiv la baza desemnarii lui Bejan. Experienta anterioara nu poate fi uitata usor, Stancovici fiind victima unei nedreptati inutile in trecutul apropiat.

Bejan este o persoana cu experienta iar functia pe care o va gira este in primul rand de reprezentare. Ministrul Robert Cazanciuc a afirmat ca in urmatoarea perioada functiei de director general ANP trebuie sa i se confere importanta corecta, iar DG-ul sa fie prezent in toate forurile importante pentru soarta sistemului nostru.

Chiar daca avem un ordin si un DG, avem date conform carora intentiile de a plasa un magistrat la coordonarea ANP nu sunt chiar de domeniul trecutului, dar acest lucru va starni reactii. Pe langa aceste date care denota doar intentii, alte date anterioare s-au confirmat deja prin ordin de ministru. Este vorba de completarea echipei ANP cu un nou director general adjunct, pe locul ocupat pana astazi de Bejan, iar acest director general adjunct este un functionar al ANP cu privire la ale carui abilitati manageriale, organizatiile sindicale si-au exprimat cel putin scepticismul, in cadrul intalnirii cu ministrul justitiei. Sindicatele insa nu pot decide. Sindicatele si-au spus parerea, dar ministrul a decis: Manuela Pieleanu este director general adjunct al ANP! Asteptam lista lunga de atributii care i se vor repartiza. 

26 COMMENTS

 1. Pentru ce se cheltuiesc inutil cu mult peste 24 mil lei cu fiecare detinut atata timp cat resocializarea acestora nu are rezultate (vezi rata recidivei) ? Pentru ce la o asemenea „performanta” numesti, fie si pentru scurt timp, pe Bejan, raspunzator direct de acest lucru. Poate de dragul vremurilor „bune”.
  Ba mai mult, acesta numeste fara pic de jena la Spitalul Poarta Alba pe dr Petrovan, individa care a fost deseori prinsa (editat) si „experta in (editat)” detinutilor, altele decat cele medicale. Este cunoscuta de Bejan si recunoscuta dupa numele de Solea Corina, avut inainte de divort si mai ales pentru apucaturile (editat). Are tot neamul angajat la Poarta Alba, o afacere de familie in toata regula!
  Semnal de alarma fara sa cred ca cineva se va sesiza. Timpul le va aseza !

 2. Personalul civil din penitenciare care are aceleasi atributii ca si ceilalti salariati nu beneficiaza de aceleasi drepturi cu privire la sporul pentru misiune permanenta ,de fidelitate,de coditii speciale de munca,de varsta redusa de iesire la pensie,de tinuta de lucru….etc.

 3. Nu se sustine informatia. La politisti oricum era vorba despre o restanta. Nu avem treaba cu situatia respectiva. Ultima modificare a normativului a fost urmatoarea (dec 2011):

  LEGE Nr. 250 din 5 decembrie 2011
  pentru modificarea anexei nr. 1 la Ordonanţa Guvernului nr. 26/1994 privind drepturile de hrană, în timp de pace, ale personalului din sectorul de apărare naţională, ordine publică şi siguranţă naţională
  EMITENT: PARLAMENTUL ROMÂNIEI
  PUBLICATĂ ÎN: MONITORUL OFICIAL NR. 866 din 8 decembrie 2011
  Parlamentul României adoptă prezenta lege.
  ARTICOL UNIC
  Punctul I „Norme de hrană comune” al anexei nr. 1 „Norme de hrană ale personalului din sectorul de apărare naţională, ordine publică şi siguranţă naţională, în timp de pace” la Ordonanţa Guvernului nr. 26/1994 privind drepturile de hrană, în timp de pace, ale personalului din sectorul de apărare naţională, ordine publică şi siguranţă naţională, republicată în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 144 din 9 aprilie 1998, cu modificările şi completările ulterioare, se modifică după cum urmează:
  1. Norma de hrană nr. 8 va avea următorul cuprins:
  „Norma de hrană nr. 8 4.462 calorii om/zi”.
  2. Norma de hrană nr. 13 se abrogă.
  Această lege a fost adoptată de Parlamentul României, cu respectarea prevederilor art. 75 şi ale art. 76 alin. (2) din Constituţia României, republicată.

  Bucureşti, 5 decembrie 2011.
  Nr. 250.

 4. se aude ca la cei din M.I. s-a marit norma de hrana cu 7,4 la suta din decembrie 2012…este adevarat?

 5. Nu mai amagiti lumea pe aici si provocati. Domnul Director de la Galati isi face bine treaba. Pentru asta e director sa mai opreasca din elanul ofiterilor, care au tupeu cu carul, si fac abuzuri. Cum a dat in cap ofiterilor, cum ati inceput a scrieti pe aici.
  Va e frica ca nu puteti sa mai ocupati functii de conducere??? din cauza cazierului.
  Asa va trebuie, multi ofiteri din Galati sunt pe baze de pile si trebuie sa cada. Ca sunt prea afoni si inganfati.

 6. Uram un paste fericit doamnei Pieleanu,doar este colega noastra.
  Dupa sarbatori,speram sa va schimbati in bine stimata doamna,altfel daca veti avea aceiasi atitudine ca si inainte ,ne vom ocupa de dumneavoastra in mod democratic.
  Vom avea articole destinate in exclusivitate ptr. activitatea dumneavoastra.
  Acest lucru trebuie sa va dea totusi de gindit.
  Stiti cum fac croitorii-masoara de trei ori si taie o data.

 7. Stimati concetateni,
  Cu ocazia Sarbatorilor Pascale va doresc sa aveti multa sanatate,fericire si impliniri in activitatea sindicala! Hristos a inviat!
  Mai vorbim dupa Paste.Doamne ajuta!
  Cu stima,finu Alecu.

 8. Filiala SNLP Jilava ureaza tuturor lucratorilor din sistem cat si famililor acestora un Paste Fericit si traditionalul Hristos A Inviat!

 9. Cu ocazia sărbătorii pascale, urez tuturor membrilor SNLP, cu dedicatie specială pentru domnii: Stefan Teoroc, Florin Stoica și Șerban Oprică – de la Giurgiu, multă sănătate, putere de muncă și SĂRBĂTORI FERICITE alături de cei dragi. PAȘTE FERICIT. HRISTOS A ÎNVIAT.

 10. vai de capul vostru tineri colegi din a.n.p. cu asa d.g.adj.(nevasta parerologului specialist in toate domeniile); pacat ca noului ministru i s-a impus aceasta numire si ca nu a tinut cont de parerea sindicatelor; felicitari domnului catalin bejan.

 11. Revin cu comenatriul de mai jos si Paste fericit inclusiv d-nei in cauza:”#47 Tepes 29-04-2013 16:30
  Dna Pieleanu sa ne lase,ca nu a rezolvat multe probleme de legisatie,si anume:
  -roviniete,MAI si ambulanta sunt scutiti.noi nu
  -taxa de prima inmatriculare(d e mediu) MAI si autobuzele scolare da,noi nu
  -portul armamentului ,MAI si magistrati etc,functionari sun trecuti acolo,noi nu depinde de IPJ local cum interpretreaza legea,
  -OMJ-uri ambigue care lasa loc de interpretari pe care dumneaei si-a pus avizul,o unitate acorda prima de instalare si mutare altele nu,12 B idem,chirii ANL si foarte multe OMJ-uri ambigue ….fara nici-o suparare dar cred ca trebuie sa plece si din functia in care este ,,trebuie un om acolo care sa fie un adevarat specialist in drept.. „

 12. Eu ii urez succes noului direcotr general,la inceput va avea credit din partea mea,dar daca nu va actiona in interesul personalului,sistemului o sa-i retrag imediat creditul de inceput..succes si Paste fericit tuturor membrilor SNLP,singurul sindicat care apara interesele membrilor,fara interese meschine sau jocuri de culise…dupa pasti o sa fiu mai bun Sarabatori pascale minunate va doresc !!! 🙂 🙂 🙂 🙂

 13. FILIALA SNLP-GALATI-ureaza tuturor lucratorilor din sistem-PASTE FERICIT.

 14. Totodata,vreau sa multumesc intregului BEX, ptr. ajutorul acordat,in acordarea unor drepturi retroactive celor pusi la dispozitie.
  Despre altele,vom incepe campania dupa sarbatori,acum trebuie sa fim mai buni.
  DAR SA NU UITI DARIE-CACI NICI NOI NU TE VOM UITA.

 15. Reamintim directorului general,ca este lucrator de penitenciare,cunoaste problemele din sistem-deci ar trebui ca lucrurile sa inceapa sa se miste intr-o directie buna.
  Ar trebui sa existe echipa,mizind pe faptul ca impreuna cu domnul Stancovici,au absolvit academia cam in aceiasi perioada.
  Sa apreciem cum se cuvine,verticalitatea de care a dat dovada domnul Stancovici.
  Asta nu inseamna ca nu vom reactiona,atunci cind lucrurile nu vor merge intr-o directie buna.
  Pina la proba contrarie-MULTA LUCIDATE SI PERSEVERENTA.

 16. Succes domnului Bejan, felicitari domnului Stancovici pentru verticalitate si demnitate, ramane acelasi om pe care-l cunoastem.
  Despre doamna Pieleanu numai de bine sa auzim ca pana acum a fost absenta, asa o lista mare de atributii o sa primeasca, nu stiu cum o sa faca fata.
  Vai de capul nostru am ajuns o tara BANANIERA cu asemenea specimene!
  Cum poti numi o (editat) intr-o asemenea functie?
  E clar ca si domnul Pieleanu e un (editat)

 17. Sint buni si magistratii in sistem,chiar la conducerea unitatilor subordonate.Cui e frica de ei? Eu inteleg ce vror unii-sa numeasca ei sefii si sefuletii si sa-i invete ce sa faca!

 18. Alex, ai rabdare, vom posta iarasi despre pontaj. Vei avea posibilitatea sa comentezi.
  Andrei, explic: incetarea imputernicirii lui Stancovici din functia de DG s-a facut fara stirea sa, fara o discutie prealabila, fara a fi macar avertizat sa nu mai semneze mape ca si DG pentru ca nu mai are acea calitate de o zi. Asa ceva nu se practica la nivel de varf, dar la noi orice este posibil.

 19. Buna dimineata domnilor ,
  Am luat la cunostinta ca avem ministru, directori generali, idei fixe si bune (sa citez un articol sindical) si mai avem si idei fixe, dar nu tocmai bune si mai avem si….pontaje!
  Cu data de ieri, a aparut noul pontaj in unitati !
  Sincer, incerc o si mai mare dzamagire vis-a-vis de acest demers. imi pare nespus de rau ca m-am implicat, am consumat nervi si timp! am „bagat” un om nevinovat in toata tarasenia asta (in speta, informaticianul nostru, dl Ianos L) care va fi cu siguranta „cantat” in teritoriu pentru ceea ce a iesit din macheta noastra de pontaj.

  Macheta este…….nu mai este! nu o cataloghez, pentru ca dlui Teoroc nu ii prea plac epitetele mele!!!! dar as avea o serie de intrebari, puse de-a lungul vremii, ramase fara raspuns!

  D569 este singura reglementare de care s-a tinut cont in elaborarea si modificarea noii machete de pontaj. Asta este clar! Restul legislatiei nu mai importa!!!! Asadar:
  1. cum poti sa stabilesti alte repausuri, chiar si pentru repausuri saptamanale nelucrate?

  2. cum poti sa stabilesti acelasi numar de repausuri saptamanale atat timp cat in luna se realizeaza ore suplimentare?

  3 oare aceste ore suplimentare nu se realizeaza cumva si in timpul repausurilor saptamanale, avand in vedere cuantumul lor lunar si pentru ca norma zilnica de 8 ore x 3 zile lucrate de cei de la tura = 24 ore si nu de 25,26,…..32 ore????

  4. de ce pentru un fpss din programul normal care lucreaza o zi sau un repaus saptamanal se acorda unTs

 20. Nu degeaba analistul ala sociolog isi rupe sacoul pe la toate televiziunile ca invitat. Printre toti invitatii au mai fost si unii carora le-a putut sopti la urecje ca are si el o nevasta pe la penitenciare de care sa aiba un pic grija.
  Inlantuirea asta de interese care aduce oameni in primul plan al managementului penitenciar, noua nu ne va prii niciodata. Pana intr-o zi probabil, cand sclavii se vor satura si vor cere un pic de dreptate. Daca sclavii vor fi indeajuns de uniti, bineinteles.

Comments are closed.

error

Ți-a plăcut acest articol? Ajută-ne cu un Like :)