www.snlp.ro Web analytics

Avem bani dar nu-i cheltuim. Executie 7% la investitii!

 In perspectiva rectificarii bugetare care se va produce in zilele urmatoare si care se anunta in general pozitiva, aruncam o privire la un capitolul in general deficitar din sistemul nostru, respectiv cel al dotarilor. Din acest capitol alegem o parte si anume camerele video corporale (body-cam) pentru care colegii din politie inca se lupta sa le obtina, in timp ce in sistemul nostru nu trebuie decat cheltuite fondurile special alocate si dotat personalul. Dincolo de o serie de aspecte obiective care au stat poate in calea achizitiei acestor dotari in unele unitati din sistem, nu putem totusi ignora un mesaj primit astazi de organizatia noastra de la un membru al echipei de top management a ANP.

Este un soi de mesaj-rusinica, mai rar scapat spre sindicate si cu atat mai mult avem datoria sa-l tratam atent. Deci avem un contract-cadru semnat de BAGR la jumatatea lunii trecute si la distanta de o luna si jumatate, mai sunt 10 unitati din sistem care nu au semnat contractele subsecvente. Sigur ca fiecare unitate va veni cu varianta proprie de motivare a intarzierii. La Bacau si Buzias e necesara suplimentarea fondurilor. La Gherla fondurile pentru aceasta achizitie au fost trimestrializate in trim IV si trebuie mutate in trim III; in plus, modelul de contract trimis prevede plata la 30 de zile si nu la 60 de zile cum este regula.

Situatia contractelor pentru body-cam-uri se regaseste si la alte achizitii cum ar fi alimente, materiale de igiena, furnituri de birou etc. Graba de achizitie a acestor camere video corporale este insa justificata avand in vedere ca este un demers a carui accelerare a fost solicitata insistent de sindicate fiind un lucru bun pentru siguranta personalului si pentru eliminarea situatiilor in care lipsa de resurse umane genereaza situatii in care nu se poate proba vinovatia unui detinut pentru de fata s-a aflat un singur agent.

Plecand de la acest aspect concret, mergem mai departe pe firul executiei bugetare si observam un aspect simplu: cat timp nu cheltuim decat o mica parte din fondurile alocate, nu putem pretinde suplimentarea acestora la rectificarile din timpul anului sau prin proiectul de buget pentru anul urmator. Iar la investitii, executia per sistem este de… 7%. Nu este ceva nou in sistemul nostru. Scriem despre acest lucru in fiecare an. Dar nu este mai putin deranjant. Suntem convinsi ca acest articol va da tonul unor reactii binevenite de altfel, pe care le incurajam.

12 COMMENTS

 1. Deja au inceput sa ne oblige sa luam libere pentru a nu mai face ore suplimentare!Speram,d-le presedinte,ca veti lua atitudine in fata acestor dispozitii aberante!

  • libere se dau oricum in principal pentru orele acumulate pana in aprilie / pentru cele din aprilie nu dam liber inainte de le epuiza pe cele vechi

 2. Ce tot spuneti prostii? Contractul la 30 de zile e lant de gât. In sectorul bugetar nu poti face plati la 30 de zile asa ca musai contract la 60 de zile. Cu 30 e ca si cum ti-ai semna demisia, sau acceptul de a plăti penalizări. Desigur se poate urmari si prinderea unora în offsaid, dar mijloacele sunt primitive, le vede toata lumea. Apropo de contract, cei care-l au deja, au primit marfa? Sau și aici e ca și cu investiția de la Bistrița? Sau nu stiti cum e acolo!?

  • cunosc procesele si sunt in legatura cu liderul de la Diamantul / sa vedem la apel

 3. Pentru implicarea de care da dovadă domnul ministru în rezolvarea problemelor din sistem gen: plată ore suplimentare, 50%, echipament,ajutor cumpărare locuință,statut,etc.,etc., putem să venim personal să- i mulțumim…. eventual în data de 10 august la miting?😄

 4. Iohanis a promulgat legea pensiilor. Cei cu grupa 1 de munca 20 de ani lucrați iar cei cu grupa 2 de munca 25 de ani.

 5. Care este termenul limita pt.discuterea în CC al Unităților propunerile de acordare a sporului de 50% .Îndată vine și salariul din august.ANP a trimis adrese in Unități cu vreo 10 zile in urma.Aveti informații?

  • nu este prevazut termen / a fost nevoie de norme / acum unitatile discuta / unele au stabilit deja / se asteapta sedinta din anp pt management apoi se finalizeaza pe sistem / se dau retroactiv / stiu ca sunt viitori pensionari cu ochii pe acest drept / nu mai dureaza mult

 6. Banii pe orele suplimentare pe luna aprilie aprilie cand se dau?se aude ca nu sunt bani!…iar suntem prostiti???

  • cum sa nu fie bani? nicio probl la capitolul asta / am explicat anterior ca dureaza putin verificarea incadrarii in plafonul de 3% / unitatile care au depasit primesc prin redistribuire de la unitati care nu au atins plafonul

  • Din cate am auzit, cel mai probabil sapt. viitoare. dar esti offtopic:)

Comments are closed.

error

Ți-a plăcut acest articol? Ajută-ne cu un Like :)