www.snlp.ro Web analytics

Armistitiu! Se platesc toate orele muncite sambata si duminica

Luni 7 mai 2018, la propunerea SNLP, incepand cu ora 11,00 toti partenerii sociali din sistem au dezbatut problema muncii suplimentare si a muncii in zile de sambata, duminica si sarbatoare legala. ANP a avut reprezentarea pe care am solicitat-o. Pe langa argumentele enumerate de noi anterior (seria „Divergenta! Plata orelor suplimentare”), am mai adaugat inca o dispozitie legala (semnalata de un membru SNLP pe care il vom mentiona doar cu initialele B.R.) relevanta in favoarea mentinerii platilor integrale a majorarii de 75% pentru toate orele lucrate in zile de sambata si duminica, respectiv:

Legea 79/2018 art IV alin (6): În anul 2018, dispoziţiile prezentului articol nu aduc atingere prevederilor art. 10 alin. (3) din Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 90/2017, care se aplică în mod corespunzător. (unde articolul se refera la plata muncii suplimentare iar norma de trimitere din OUG 90/2017 reglementeaza plata muncii in zilele de sambata si duminica / textul intareste astfel necesitatea mentinerii in plata a majorarii de 75% pentru toate zilele de sambata si duminica, fara exceptie)

In cadrul sedintei care s-a desfasurat in biroul directorului general ANP, au fost expuse toate argumentele si dezbatute toate aspectele divergente. Discutia a durat doua ore si au fost completate multe pagini de flipchart cu scheme si simulari de planificari si pontaje. Nu am ajuns la un numitor comun. Dar au fost setate pozitiile. Directorul general a analizat situatia, a cantarit efectele si consecintele si a decis ca toate orele muncite in luna aprilie vor fi platite.

Cat despre intersectia de ore muncite si de norme legale aplicabile in materia muncii suplimentare, decizia finala va apartine MJ care are prin lege obligatia de a emite ordinul de aplicare a prevederilor respective. Prin urmare, atat ANP cat si organizatiile sindicale au transmis ministrului justitiei situatia si urmeaza o intalnire. Daca aceasta nu se va produce in cursul acestei saptamani, mesajul tuturor sindicatelor a fost unul ferm si clar: vor fi declansate actiuni sindicale! Daca se va produce, insa nici pozitia MJ nu va clarifica problema in directia corecta, mesajul nostru este acelasi!

Atasam – adresa ANP prin care se corecteaza pontajele pe luna aprilie (semnata de DG ANP)

10 COMMENTS

 1. Referitor la decontarea voucherelor de vacanta nu ne lamureste nimeni. Pot merge in doua locatii diferite si sa le deontez pe ambele. Sa zicem ca merg la munte si am cazare pentru 500 de lei si decontez, apoi peste doua luni merg la mare si ma cazez cu 900 de lei, pot deconta de doua ori pana in limita a 1450 lei sau trebuie sa merg intr-o singura locatie si doar o singura data mi se va deconta pana in limita de 1450 lei?

  • Instructiunile sunt extrem de clare: poti deconta pentru mai multe concedii in limita a 1450 de lei. Distractie placuta !

 2. Referitor la sesiunea 2 de mutari se mai stie ceva? Va multumesc

 3. Decizia este doar pentru luna aprilie. Pentru mai o luam de la capat?

  • se va emite ordin / urmeaza sa tragem o linie / vedem care

 4. Domnule Stefan, cu respect, va rog sa va indreptati atentia si asupra procedurii actuale de „schimbare din functie”. Cu actuala legislatie nu exista egalitate de sanse !!!
  Daca directorul „nu te cunoaste „nu primesti aviz si „ciocu mic ca suntem la putere acum”…..vorba aia….

  • stim povestea / este acel filtru lasat in puterea directorilor dara fara de care putem sa ne regasim in situatii si mai ingrate / daca lasi totul matematic pe cristeriile prevazute te poti trezi ca va „castiga” schimbarea un coleg cu mai multa vechime dar care in la capitolul valoare reala nu ca sta mai prost insa poate este chiar un dezastru / merg la extrema / au fost cazuri / insa punctajul l-ar departaja / ce mai poti face / e greu sa facem norme prezumand reaua credinta / nu asa se fac legile / dar vom ajunge si la ordinele astea la un mmdt – dupa ce terminam cu statutul special / si vedem impreuna ce este de modificat

   • Va spun eu o situatie ” ingrata” !
    Sa te muti in 2-3 ani pe 3-4 posturi in functie de niste criterii cum ar fi :
    – neplata sdsl (stai la 8 ore sau administrativ)
    -plata sdsl(te muti pe operativ sau tura alt sector )
    ….Etc..etc…
    Ce sa i faci daca directorul te considera „competent” …….
    Solutia este revenirea la examinarea scrisa , practica sau de specialitate a tuturor celor care vor sa se schimbe din functie.

Comments are closed.

error

Ți-a plăcut acest articol? Ajută-ne cu un Like :)