www.snlp.ro Web analytics

Apar primele rezultate ale protestelor anuntate

In urma consiliului de conducere de astazi s-au stabilit urmatoarele:

1. Organigrama ANP – aparat central nu este definitivata. Sindicatele vor face observatii urmând a avea loc o sedinta ANP – sindicate pe aceasta tema, miercuri 1 iulie; ulterior dupa ce se va definitiva schema aparatului central vor fi rediscutate organigramele unitatilor subordonate cu invitarea liderilor sindicali.

Tot la acest capitol, s-a intrat in detaliu pe problema penitenciarelor – spital, fiind facute informarile:

  • sectorul operativ de la spitalele de incinta nu va mai fi preluat de penitenciare.
  • excedentul de personal din unitatile cu mai putin de 500 de detinuti – capacitate legala de detinere nu va fi redistribuit spre alte unitati decât in cazuri de stricta necesitate cu conditia ca unitatile sa se afle in aceeasi garnizoana.

Au fost purtate discutii si despre profilarea unitatilor si costurile relevate in urma analizei pe perioada ianuarie – mai 2008 comparativ cu aceeasi perioada din 2009. Se apreciaza ca rezultate profilarii sunt in general bune, dar se accepta ca exista o crestere substantiala a costurilor rezultate in urma aceste decizii.

2. Strategia sistemului penitenciar 2009 – 2013 a fost postata pe site-ul MJLC pe data de 18.06.2009, având termen de consultare 30 de zile. În interiorul acestui termen, sindicatele au timp sa-si faca propunerile, urmând a se stabili o intâlnire finala pentru stabilirea unei forme ce urmeaza a fi adoptata, eventual prin Hotarâre de Guvern.

3. In vederea reluarii negocierii Contractului colectiv de munca, MJLC/ANP isi va stabili comisia de negociere prin ordin MJLC cel târziu pe data de 10.07.2009, urmând ca pâna la acea data si organizatiile sindicale sa-si actualizeze echipele de negociere.

4. Acordul colectiv.

Ca raspuns la petitia comuna SNLP/FSNLP inaintata in temeiul legii conflictelor de munca, Domnul subsecretar de stat Ragea, prezent la consiliu, a expus opinia juristilor din minister, aratând ca semnarea nu este obligatorie si nici ziua de 29 iunie libera si platita nu are fundament legal.

Am expus intreg cadrul legal aplicabil in domeniul negocierilor colective si conflictelor de munca, iar in cele din urma, domnul Ragea a acceptat sa semneze, lucru facut si de Directorul General al ANP. Ulterior, Actul Aditional de prelungire a fost inregistrat, urmând ca de astazi sa produca efecte.

In urma cu 30 de minute, am primit confirmarea ca documentul a fost inregistrat si la MJLC, iar ziua de 29 iunie (luni) este oficial zi libera.

5. Au mai fost dezbatute aspecte financiare, cu privire la care voi reveni.

6. Ulterior consiliului, conducerea ANP ne-a intrebat daca se renunta la actiunile de protest planificate pentru marti, 30 iunie. Am informat ca toate aspectele solutionate in cadrul consiliului vor face obiectul unei informari corecte a membrilor de sindicat, insa actiunile de marti vor fi totusi initiate având in vedere disfunctionalitatile bugetare care afecteaza drastic drepturile salariatilor.

Stefan Teoroc – Presedinte SNLP

error

Ți-a plăcut acest articol? Ajută-ne cu un Like :)