www.snlp.ro Web analytics

ANP se preda discret, evitand riscul de transparenta sau fair-play

Captura de ecran din 2015.10.26 la 19.47.09Cu nivelul de comunicare setat ca de obicei pe silent, ANP a transmis azi catre unitati contra-instructiuni in vederea remedierii efectelor unor decizii eronate luate pe fondul unei imunitati absurde la orice sesizare sindicala care interfereaza in procesul decizional unilateral fiind astfel interpretata ca o cauza a disolutiei de putere.

Discretia este in mod cert o calitate a echipei cu care dl Cazanciuc coordoneaza sistemul penitenciar. De orice putem sa-i acuzam dar nu de transparenta. Tot ce este relevant pentru interesele profesionale, economice si sociale ale salariatilor (conform Legii nr. 62/2011 a dialogului social) se afla pe surse

Problemele majore se regleaza prin adrese, nici macar prin decizii, iar aceste adrese sunt prea putin relevante pentru a fi aduse la cunostinta sindicatelor. Dar ne descurcam cumva. Mai jos si atasat gasiti un sumar de instructiuni anepiste aflate la polul opus de aciditatea raspunsurilor iritate pe care SNLP le-a primit la o sesizare facuta cu profesionalism si raspundere.

Nu putem sa nu remarcam faptul ca ANP face un serviciu angajatilor prin aceste corectii pe care le opereaza doar pentru ca au primit in acest sens instructiuni de la mininistrul muncii, demersurile SNLP fiind ca si inexistente. Suntem tentati sa inseram niste smiley emoticons in punctul asta al articolului dar evitam totusi sa ne lasam furati de stilul platformelor de socializare.

Uram echipei din varful ANP multa sanatate si sa ne conduca in continuare cu la fel de multa pricepere astfel incat sa reusim sa ne luam drepturile doar cu cate opt luni intarziere, in urma unor proteste sau dupa sesizari sindicale insistente si dupa interventia altor institutii.

Important este ca artizanii acestui dezastru sa fie recompensati cu generozitate prin plata unor majorari de zeci de milioane de lei lunar, milioane menite sa atenueze din stresul pricinuit de un SNLP descris in colocviile de top ca un sindicat radicalizat si agresiv.

 

click pe imagini pentru adresele complete

 

Captura de ecran din 2015.10.26 la 19.40.55Captura de ecran din 2015.10.26 la 19.57.20

52 COMMENTS

 1. stim de actiunile de acoperire practicate de anp fara cap si fara coada / s-a intamplat in mai multe unitati / vom intra frontal si in problema asta / liderul de sindicat insa chiar a lipsit justificat in ultima perioada – a avut o interventie chirurgicala foarte complicata pe coloana vertebrala / si refacerea va fi grea / nu cred ca trebuie sanctionat pentru asta / facem eforturi sa asiguram dublajul in zona

 2. Buna ziua,as dori sa va semnalez o situatie aparuta la p.alba in urma incidentului de la giurgiu.Conducerea a dispus efectuarea de perchezitii inclusiv la intrarea in tura de noapte fapt pt care ajungem acasa si la 22.30 sa nu spun mai mult pt colegii care fac naveta la distante mai mari.Toti avem familii si copii si pt a pastra functia minunata conducere cu care ati discutata asta vara nu tine cont de acest lucru.Stiti bine ca se practica politica pumnului in gura de aceea nu avem cu cine discuta cat despre liderul de sindicat nici atat,ba e in medical,ba e liber,ba in CO,si tot asa.Daca ce v-am semnalat pare normal asta e daca nu poate prin intermediul dv cineva ne va intelege si pe noi.Am ajuns sclavii conducerii adjuncte si a razbunarilor acestora pt ca un pluton a incercat sa isi spuna punctul de vedere.Respect pt ce faceti si a-ti facut,si asteptam un raspuns

 3. ag – sunt procese puse pe rol pana la adoptarea Legii 71/2015 / o parte sunt pierdute / dar sunt si in derulare, pe care incercam sa le argumentam cat mai bine pentru o solutie favorabila / sigur ca luam in calcul procesele si pentru noul cadrul legislativ / de aceea adresele noastre sunt si proceduri prealabile / insa trebuie sa treaca niste termene si in esenta am avea nevoie de bani cat mai repede nu de procese care sa dureze ani de zile pentru ca la final sa avem o solutie nefavorabila sau daca e favorabila sa ne fie esalonata plata drepturilor in alti ani de zile…

  Fpss – avem o victima si in Federatia PUBLISIND – un membru de sindicat din TVR / vom da un mesaj astazi

  asa – am explicat / pentru toti cei care au primit un anumit tip de majorare salariala incepand cu 2012 trebuie verificate si recalculate salariile / in afara majorarilor de 50%, 75% si 100 de lei, mai sunt majorarile pentru activitatea in proiecte (maxim 75%) si pentru viza CFP (maxim 15%); din verificarile facute se pare ca majorarile care au intregit salariile diminuate de guvernul BOC au fost calculate corect; in mod absurd dar pozitiv totusi in sistem sunt situatii in care chiar si majorarile salariale din 2015 au fost calculate corect (Giurgiu sau poate si la alte unitati / ANP nu comunica cu noi deschis / aflam doar indirect / suntem considerati adversari nu parteneri).

 4. Unii au dat in judecata si au pierdut.Sansele de castig sunt nule. Nu se pune problema discriminarii.

 5. Poate ca un mesaj de sustinere pt victimile si familiile tragixului accident nu ar strica! Sa nu ne miram ca „ceasul mortii”intr-un penitenciar sa sunee alarma ,si dupa aia sa ne dam seama de pericolele majore la care suntem supusi

 6. pana la urma ce mai asteptati de ce nu dati in judecata pt sporul de studii.nu e de ajuns ca unii au fost discriminati 5 ani?

 7. Referitor la majorările operate la finante trebuie reținut ca acestea au fost făcute in secret si deranjează in primul rând chiar pe ceilalți salariați din finante inclusiv din Federatia Publisind (Constanta) care amenință ca opresc lucrul luni pentru ca majorările vor fi acordate doar personalului din MFP adică din aparatul central nu din tot sistemul; cum ar fi ca majorările de 75% sa se plătească doarpentru ANP, in cazul sistemului nostru. Nu este decat o alta anomalie politica si legislativă la câte vor fi reactii pe măsura.

 8. domnule presedinte am vazut in ultimul timp ca se maresc salariile chiar si la finante…noi am ramas iar la urma sau de noi au uitat?

 9. Din cate se pare am ramas doar cu posibilitatea de a ne adresa instantei (editat) privind sporul de studii

 10. pop d – nu / nici acum nici dupa modificarea statutului / a fost o greseala de comanda-achizitie

  nicu – drum lung

  jilava – ce anume raspuns astepti?

  a.preda – la ce anume te referi din L71?

  marius – in teorie da / in practica am invatat sa ne asteptam la orice

  andrei – trecerea de la metodele conventionale de propulsie la cele mai radicale presupune o decizie colectiva

  cam putin – toti cei care au incasat majorari au diferente de ridicat / daca apreciati ca sunt prea mici, le puteti lasa angajatorilor / noi am vazut asta ca un furt si am intervenit / mai departe, decideti voi / stim ca nicicum nu e bine / daca nu facem – suntem pe mana cu conducerea, daca facem – ies putin bani / tot asa / mergem inainte

 11. referitor la diferenta de calcul pentru concediile de odihna,o sa recunoasca ANP si acest lucru urmand ca apoi sa se predea discret trimitand in unitati adrese pentru calculul corect?

 12. Da,Gogule,aveau voie ,ca ei nu sunt gardieni,ci,politisti.In timpul serviciului poarta si folosesc armamentul din dotare si nu au interdictie de a purta armament la serviciu.Ei sunt o forta inarmata.Cam asta e deosebirea,ei sunt politisti,care asigura ordinea de drept prin combaterea criminalitatii.Ce este gardianul?Aici sa raspunzi tu!

 13. Tot timpul sper sa gasesc mesaje noi raspunsuri din partea dumneavoastra ,multe pauze lungi.

 14. [quote name=”agent”]Cred ca am fi priviti altfel daca acum am face un miting in fata MJ si ANP pt a pune presiune de a fi schimbati toti cei care ne fac de ras , incepand cu doamna de la financiar din ANP si altii ca dansa de acolo cat si impotriva directorilor de unitati care ne cred sclavi pe plantatiile lor si fac abuzuri dau cu …..50% dupa bunul plac . Ar trebui resetat tot acest sistem si eliminati cei nocivi . Cred ca am fi primii care am face miting nu pt salarii ci pe a fi ajutati din pacate de altii sa ne punem ordine la noi in curte. Este foarte umil sa vina altii in curtea ta sa-ti faca ordine si tu sa stai sa privesti de pe margine. Chiar nu suntem in stare sa scoatem mizeria de sub pres? Ar fi taraboi prin presa dar …asta e daca asa conducere avem.[/quote]
  Sunt perfect de acord cu tine.

 15. Domnule Teoroc chiar nu ne puteți spune care sunt răspunsurile la punctele de vedere solicitate de anp cu privire la aplicarea legii 71 ?

 16. Stefan sa intelegem ca la salariul din noiembrie si decembrie vor fi corectate prin achitarea unor sume a acelor greseli de la cas inca din 2011?

 17. Cand se tine ultima sedinta despre mutarile garnizoanei Craiova?Mai sunt sanse anul acesta…?

 18. Atâta prostie în ANP nu s-a mai vazut decât pe vremea lui madam GALU! Asemenea personaje nu au ce căuta în top management! Cum a putut dl. DGA ILIE să promoveze un om în foarte scurt timp de pe o funcţie de execuţie la nivel de top? Dar, se pare că le plac oamenii slab pregătiţi, supuşi şi foarte buni executanţi!
  Şi vom vedea ulterior câte prostii mai ies la iveală…. Dl ILIE dorme bine, nu are coşmaruri?

 19. ..si fff putini care vor beneficia de 100, 200 lei in urma recalcularii cas ,de care pomeneati … e vorba de praf in ochishori..

 20. Giurgiu – suntem atenti la situatia de la giurgiu / secretarul general snlp a fost azi la sectia 25 / vom decide impreuna ce este de facut

  Majorari – promisiunea facuta catre sindicatele din structura de aparare este de o crestere de 25% din decembrie / nu exista negocieri in afara de sanatate si educatie iar acestea au fost finalizate / in rest sunt solicitari distincte sau discutii informale ori in afara cadrului de consultare pe marginea proiectului legii de salarizare

  Denumire – este transata demult insa proiectul de statut treneaza / are nevoie ca de obicei de ceva propulsie sindicala / ca multe alte lucruri de pe lista

 21. Dragi colegi astazi sa anuntat la tv ca in 2016 se vor mari salarile la bugetari intre 5% si 10% saptamana aceasta fiind ultima saptamana in care se mai negociaza cu sindicatele.Deci in concluzie noi nu vom primi25% .DL TEOROC DV ATI PARTICIPAT LA NEGOCIERI?

 22. Ce sa intamplat la penit Giurgiu este dea dreptul infiorator dar toate chestile acestea se intampla din cauza lipsei de personal.Si ar mai fi ceva eu sunt de parere ca dupa 15 ani de puscarie nu ar mai trebui sa faci serviciu pe sectie cred ca ar trebui promovat pe sectii agentii tineri sunt puscari unde agenti tineri sunt pusi gospodari pusi pe la reeducare sunt bagati in posturi iar pe secti sunt pusi numai agenti care au vechime de peste 15 ani.

 23. Legal vorbind!

  Aveau voie peste 600 de politisti sa intre pe detentie cu telefoanele mobile?
  Dar cu armamentul din dotare?
  Cam asta sa intamplat la giurgiu

 24. Cred ca am fi priviti altfel daca acum am face un miting in fata MJ si ANP pt a pune presiune de a fi schimbati toti cei care ne fac de ras , incepand cu doamna de la financiar din ANP si altii ca dansa de acolo cat si impotriva directorilor de unitati care ne cred sclavi pe plantatiile lor si fac abuzuri dau cu …..50% dupa bunul plac . Ar trebui resetat tot acest sistem si eliminati cei nocivi . Cred ca am fi primii care am face miting nu pt salarii ci pe a fi ajutati din pacate de altii sa ne punem ordine la noi in curte. Este foarte umil sa vina altii in curtea ta sa-ti faca ordine si tu sa stai sa privesti de pe margine. Chiar nu suntem in stare sa scoatem mizeria de sub pres? Ar fi taraboi prin presa dar …asta e daca asa conducere avem.

 25. googu si aly – am luat act de situatia de la giurgiu insa nu ne putem interpune intr-o actiune pregatita si autorizata; liderul snlp a fost prezent acolo pe toata durata actiunii; acuzatiile sunt fara precedent si au rasuflat si in presa; ezit inca sa ma exprim pana nu aflu detalii si din surse proprii; sigur ca ne vom opune abuzurilor insa nu vad cum puteam sa oprim aceasta actiune

 26. in primul rind as dori sa va salut,
  intrebarea mea se refrera la majorarile salariilor asistentilor medicali, se stie modalitatea de calcul 25%, se va vedea la salarul primit in 10.11.2015 ori va veni cu intirziere…..???

 27. Dl cat la suta avem sanse sa ni se mareasca si noua salarile din 01 12 2015 va intreb deoarece la tv se vorbeste numai de mariri salariale la profesori si medici iar de restul salariatilor bugetari nimic iar despre legea salarizari va intra in vigoare in mai multe etape pe parcursul mai multor ani deci in concluzie cred ca ne vor da nimic .

 28. in jur de ce suma se vehiculeaza ca ar trebui restituita unui cadru? ex: agent 15 ani in sistem

 29. Dupa zeci de ani de lucrat in acest sistem azi am avut parte de o umilinta totala.
  mare perchezitie la giurgiu, personalul in totalitate tratat ca niste infractori, sute de politisiti au intrat in detentie fara nici un control cu telefoanele mobile sa faca perchezitie la puscarie, exista zvonuri ca au intrat si cu armamentul din dotare unii dintre vizitatori.
  filtre de politie au asteptat personalul care a fost oprit si i sa dispus sa puna telefoanele mobile pe bordul masinii.
  ma asteptam ca sindicatele, anp-ul sa reactioneze sa apere acest sistem si angajatii.
  oare noi facem parte din siguranta nationala si ordine publica? de ce naiba nu se dau atributii prin lege angajatilor, de ce sa vina altii sa se impuna in institutiile acestea?

 30. Dupa parerea mea, ar fi fost frumos daca trimiteau si scuzele de rigoare si consecintele pe care si le vor asuma in cazul in care se va mai intampla, consecintele „doamnei cu coasa” (pentru ca ne-a taiat cu constienta aceste sume). Dar pentru ei noi suntem niste animale carora au uitat sa le dea de mancare toata ziua si ne dau seara ca deh …doar nu murim … Oricum domnule Cazanciuc suntem multi constienti de faptul ca nu numai „doamna cu coasa” stia ce face ci sunt multi care au ACCEPTAT asa-zisa greseala. Mai suntem constienti si de faptul ca oricine v-ar putea inlocui cu succes la cate „greseli constiente” ati facut pana acum si nimeni nu spune nimic in mass-media despre nici macar una. Exact cum spune si domnul Teoroc, sunteti foarte discret …

 31. Domnule Teoroc,
  Instrucţiunile transmise de ANP nu sunt COMPLETE! Nu precizează faptul că trebuie să depunem declaraţii rectificative la bugetul de stat, declaraţii care generează majorări şi penalităţi de întârziere. Cine şi le va asuma şi le va achita? Corect este ca stimabilii din ANP care ne conduc! De ce nu au solicitat şi o astfel de situaţie?

 32. Sigur ca da.Asa e la noi.Facem regulament de aplicare a regulamentului,adresa de aplicare a deciziei si decizie de director de unitate( sau procedur)i de aplicare a deciziei DG.Deci,astia toti se cred legiuitori.Asa ca ,tu palmasule discriminat,ai ce ataca in contencios! N-am mai auzit de conducere prin adrese pana la astia,care,daca gresesc,dau vina pe cei mai mici ca nu cunosc legea.

 33. Dl Președinte este inadmisibil toată aceasta marcarada. Nu mai putem spera la mai bine cu așa conducători. De ce trebuie sa toleram? Nu mai sunt alți oameni care sa ne coordoneze? Se pare ca nu.

 34. no .si demisia mai doamna Gaby ??? 😆 =)))) ( ca tot e gavarit cuvantu asta de „onoare” 😀 .. 😛 )

 35. Vă rugăm să ne țineți la curent. Noi am înțeles de la dumneavoastră ca punctele de vedere solicitate de anp la ministerul muncii și comisia juridica , cea care care a inițiat legea , au venit favorabile atunci de ce anp nu pune în practica prevederile legii 71?

 36. si cam ce sume ar fi /agent?aproximativ…si cand se vor acorda?multumesc ,d-le presedinte/

 37. „Senatul a decis ca salariile asistenților sociali să fie majorate cu 25% din luna octombrie, modificând ordonanța prin care Guvernul acordase această majorare doar medicilor.” Despre noi…nimic?

 38. Am explicat anterior ca mai sunt doua tipuri de majorari la calculul carora s-a gresit – cea pentru implicarea in proiecte si pentru viza CFP. Impactul majoritar este insa in anul 2015

 39. Dl Teoroc eu nu prea stiu contabilitate iar din aceste adrese care le-ati postat pe sait ce sa inteleg ?domni din anp au gresit calculele la salari din 2012 pana in prezent .Va multumesc.

 40. Alecu – pe scurt – decizia este emisa si asumata de seful institutiei si este un act administrativ dar si normativ care poate fi atacat in contencios

 41. Mai concret domnule Teoroc despre sporul de studii ce ne puteți spune .. sa se termine odată și cu asta la rahova se dac liste și vom acționa în înstanta dar nu cred ca așa ar trebui sa se întâmple.

Comments are closed.

error

Ți-a plăcut acest articol? Ajută-ne cu un Like :)