www.snlp.ro Web analytics

ANP se grabeste cu concursurile din 2016, insa raul este deja produs

esecCum am mai scris, am ajuns la cea mai importanta rectificare din sa pierdem tot ce nu am putut cheltui si sa ruinam perspectivele bugetare din 2017. Procentul mic de incadrari (raportat la dinamica efectivelor incluzand pensionari) reusit pana la acest moment a generat o suma uriasa de bani de aproximativ 60 milioane lei care a fost pierduta din buget pentru ca nu au fost platite salarii celor 1000 de noi angajati in plus, pe toata perioada preconizata.

Suntem spre noiembrie si nu se mai poate finaliza nicio procedura anul acesta iar simpla declansare a procedurilor nu pacaleste MFP astfel incat sa ne fie mentinute sume in buget. Chiar daca s-ar mentine, acestea se pierd cel tarziu in decembrie. Cei de la finante nu permit pastrarea in buget decat a fondurilor care pot fi cheltuite altfel bani se redistribuie, majoritatea in interiorul ordonatorului principal, adica MJ.

Cum spunea un factor de raspundere din ANP, sistemul nostru nu era pregatit sa absoarba din suursa externa 2000 de oameni intr-un an, suprapus pe iesirea la pensie a altor 1500-2000 de oameni in acelasi interval. Inclinam sa intelegem afirmatia insa, la inceputul anului cand noi avertizam cu privire la aceste sincope care se profilau, afirmatiile erau increzatoare si indicau o incadrare full pana la finalul unii iunie! Degeaba am recomandat cresterea numarului de psihologi la Centrul de tastari inclusiv prin modificarea unor posturi de personal contractual vacante.

In oarecare disperare de cauza, realizand dezastrul care se profileaza in 2017 cu mai putin de 12.000 de posturi ocupate, adica o retrogradare de 10 ani ca efective si peste 1,5 milioane de ore suplimentare care se vor presta, ANP alege sa flexibilizeze procedurile pe ultima suta de metri lansand catre MJ un proiect de modificare a ordinului privitor la concursuri, cu scopul de a lasa la latitudinea unitatilor posibilitatea de a declansa concursuri astfel incat sa se grabeasca procesul desi sunt toate riscurile sa avem un efect exact invers.

Atasat, materialele depuse pentru modificarea susmentionata:

36 COMMENTS

 1. #35 AILINCAI DRAGOS – pe cale judecatoreasca poti ataca orice, insa depinde de temei. Personal, nici eu nu inteleg cum, dintr-un numar foarte mare de candidati pe un numar relativ mic de posturi, in doua transe de concurs sa le ocupi la jumatate. In fine…

 2. BUNA ZIUA!AM PARTICIPAT SI EU LA CONCURS LA GALATI IN SESIUNEA AUGUST 2016 PTR UN POST DE AGENT BARBATI SI AM RAMAS CU UN GUST AMAR.ESTE POSIBIL SA FACETI GREVE PESTE GREVE CA AVETI DEFICIT DE PERSONAL SI SA TRATATI CEI CARE CANDIDEAZA UN PIC CU NASUL PE SUS?ADICA:SESIUNEA DIN APRILIE PTR 13 LOCURI BARBATI AU FOST INSCRISI 156 AU TRECUT 48 PSIHOLOGICUL ,41 AU TRECUT DE DOSARE, 19 AU AJUNS DUPA INTERVIU DAT 10 PERSOANE SI CARE A DURAT CAM 45-60 MIN FARA EXAGERARE DUPA 3 ORE DE ASTEPTARE FATA DE ORA PROGRAMATA, 12 AU TRECUT DE SPORT, 10 AU TRECUT DE CALCULATOR SI DOAR 7 AU LUAT EX( INITIAL 6 DAR PE AL 7-LEA L-AU SUNAT SA VINA SA FACA CONTESTATIE CA AVEA 6,5 SI CEVA SI NU VENISE SA DEPUNA CONTESTATIE???).ASTA A FOST PRIMUL. ACUM AL DOILEA SESIUNEA AUGUST AM AJUNS LA INTERVIU 45 AM RAMAS 29 LA SPORT 19 LA CALC SI AM AJUNS 16 IN EXAMEN PE 12 LOCURI.SI ACUM DISTRACTIA :LA 16 INSI PE12 LOCURI SE DAU SUBIECTE GRELE SA NU SE OCUPE LOCURILE CEVA GEN SUBIECTE PTR ALT TIP DE POST???? DOMNILOR NU EU SPUN CA AU FOST GRELE CI OANENI VOSTRI DIN SINDICAT CARE AU FOST IN COMISIE SI CARE AU SCRIS LA OBSERVATII PE FOAIA CU REZULTATE CA NU S-A RESPECTAT ORDINUL 2478/2016 PARCA ART 35 PUNCTUL 4 CARE SPUNE CA COMISIA TREBUIE CA COMPUNA SUBIECTELE IN FUNCTIE DE POSTUL SCOS LA CONCURS PENTRU SUBIECTELE 3 SI 4 CARE VALORAU 3 PUNCTE ADUNATE. DECI DACA TREBUIE SA OBTII MINIM 7 TREBUIA SA FACI RESTUL PERFECT??AU LUAT 2 CU 8 SI 9 , 4 AU AVUT 7;30, 7.08,7.08 SI 7.00:))) EU AM AVUT 6:11 AM FOST PRIMUL PICAT DEOARECE AM FACUT DOAR SUBIECTELE 1,2 SI 5 SI NU PERFECT. SI_AU BATUT JOC DE NOI, DE BANII NOSTRI SI DE TIMPUL PE CARE L-AM PIERDUT.LA RAHOVA IN VARA AU FOST 19/16 LOCURI SI AU AVUT SUBIECTE GEN 5 ATRIBUTII,5 INTERDICTII TIPURI DE REGIM BLA BLA BLA SA SE OCUPE LOCURILE ,LA POARTA ALBA ULTIMII 10-12 INTRATI AU AVUT 7;02-7;01- 7;00???? SERIOS??? LA SUBIECTE DE SINTEZA SE POT GASII 10-12 TEZE CU ACEEASI NOTA??? EU MANANC TOATE LUCRARILE ALEA.IAR LA GALATI SE DA SUBIECTE GRELE SA NU SE OCUPE LOCURILE. VA ROG VERIFICATI CA CELE SPUSE SUNT ADEVARATE. MA NUMESC AILINCAI DRAGOS AM CANDITAT LA GALATI AM PICAT PRIMUL SUB LINIE CU 6:11. CE VREAU? SA MA AJUTATI CU O INFORMATIE.AS PUTEA ATACA IN CONTENCIOS ADMINISTRATIV REZULTATUL? NU VREAU DECAT CEI CARE AU FACUT ASTA SA RASPUNDA NIMIC ALTCEVA.MULTUMESC

 3. [b]#33 Georgiana[/b] – din pacate nu e nimic de facut. Singura solutie ar fi fost sa intuiti acest aspect (mai ales daca diferenta dintre dumneavoastra si cea care v-a devansat a fost foarte mica) si sa depuneti si dumneavoastra contestatie urmarind marirea notei. Era riscanta insa si o astfel de abordare.
  Cazuri de acest gen au mai existat – vezi Braila cu anunt concurs pentru 536 posturi din martie 2016.

 4. Buna ziua! Am participat si eu in luna septembrie la concurs ( agent operativ- 5 posturi femei) la Penit. Poarta Alba. Am fost admisa ultima cu nota 9.70 insa dupa solutionarea contestatiilor eu am foat devansata la nota de catre o alta candidata si astfel am ajuns sa fiu respinsa. Ce ma sfatuiti sa fac????

 5. Ce tot il baga condicerea ANP pe dl (editat) in seama ,care-i calitatea domniei sale ??? un membru nefiind lucrator in sistem la un sindicat de 17 oameni din anp,care stie toata lumea de cine si de ce a fost infiintat,imi este sila de sistemul acesta ,de managementul si jocurile de culise din acest sistem.Dle Teoroc va rog sa publicati ca nu va jignesc colegii de breasla,nu jignesc pe nimeni doar pun niste intrebari legitime,cat stam cu gunoiul sub pres???
  Interese si jocuri ieftine!!!

 6. Dle Vulpe te mai rog sa-l iei cu dumneata cand pleci pe domnii/doamna Morar,Halchin si Dobrica lasati locul la omeni mult mai tineri si mai verticali,mai deschisi si apropiati de personal.De cand sunteti acolo nu ati schimbat decat ca numai acordati majorarea de pana la 50% si in procente mai mici gen 30% ,a la dl Dobrica asta,mergeti fratilor la unitatile dvs sau in pensie ca nu mai sunteti indicati pt posturile acestea !!!!Faceit un sondaj de opinie si o sa vedeti ce iese.

 7. [quote name=”Agentu”]Domnule Teoroc, stimabili domni sindicalisti, inainte de toate as dori sa lasam rautatile deoparte pentru ca mai sunt si oameni care nu au o locuinta si care la ora actuala nu isi permit sa isi achizioneze una.
  Personal doresc sa spun ca cuantumul chiriei este calculat in mod diferit de la unitate la unitate si nu este normal ca intr-o unitate sa beneficiezi de o anumita compensatie iar alt om de la alta unitate cu vechime similara si acelasi coeficient sa iti scada chiria drastic in aceleasi conditii de munca.
  Ar trebui sa fie un sistem unitar, toata lumea sa isi i-a dreptul ce i se cuvine legal si in mod cinstit.
  Haideti sa vedem de la unitate la unitate modul de acordare al compensatiei lunare pentru chirie, si sa ne raportam la modalitatea reala de calcul si cu siguranta o sa avem surprize!
  Nu sunt nici paranoic si nici exagerat, dar cu siguranta multi se regasesc in aceasta problema de interpretare ale textului Legii/ordonantei.[/quote]
  Calculul chiriei ar trebui palfonat ca la MAGISTRATI…ati auzit dl VULPE si dna PRUNA..de acolo indreptati discrepantele si faceti economii !!! Dl VULPE te rog sa pleci de la ANP,nu ai facut nimic in plus fata de predecesorii dumneatale si tot aceleasi metode comuniste ai !!!!

 8. [quote name=”Agentu”]Domnule Teoroc, stimabili domni sindicalisti, inainte de toate as dori sa lasam rautatile deoparte pentru ca mai sunt si oameni care nu au o locuinta si care la ora actuala nu isi permit sa isi achizioneze una.
  Personal doresc sa spun ca cuantumul chiriei este calculat in mod diferit de la unitate la unitate si nu este normal ca intr-o unitate sa beneficiezi de o anumita compensatie iar alt om de la alta unitate cu vechime similara si acelasi coeficient sa iti scada chiria drastic in aceleasi conditii de munca.
  Ar trebui sa fie un sistem unitar, toata lumea sa isi i-a dreptul ce i se cuvine legal si in mod cinstit.
  Haideti sa vedem de la unitate la unitate modul de acordare al compensatiei lunare pentru chirie, si sa ne raportam la modalitatea reala de calcul si cu siguranta o sa avem surprize!
  Nu sunt nici paranoic si nici exagerat, dar cu siguranta multi se regasesc in aceasta problema de interpretare ale textului Legii/ordonantei.[/quote]
  Perfect adevarat dar cred ca este mai benefic pentru toti fpss sa rezolvam odata (editat) ajutorul ala pentru locuinta care este in statut si al ignora toti – o persoana care plateste rate 25 ani la banca vs o persoana care asteapta chirie = discriminare – mai ales ca unii chiar abuzeaza de aceste prevederi ale legii
  atunci hai toti la chirie cei care avem locuinta –
  donatia nu este instrainare donati casele la rude de gradul 3 si solicitam toti chirie poate asa incep lucrurile sa se miste- fara nici o problema primesti chirie conform legii daca iti donezi locuinta.
  Astazi donezi locuinta si de maine platesti chirie daca aceasta este o scapare a legii foarte bine o incercam si pe asta pana ramane bugetul ANP in pom la 12 000 de chiriasi

 9. Domnule Teoroc, stimabili domni sindicalisti, inainte de toate as dori sa lasam rautatile deoparte pentru ca mai sunt si oameni care nu au o locuinta si care la ora actuala nu isi permit sa isi achizioneze una.
  Personal doresc sa spun ca cuantumul chiriei este calculat in mod diferit de la unitate la unitate si nu este normal ca intr-o unitate sa beneficiezi de o anumita compensatie iar alt om de la alta unitate cu vechime similara si acelasi coeficient sa iti scada chiria drastic in aceleasi conditii de munca.
  Ar trebui sa fie un sistem unitar, toata lumea sa isi i-a dreptul ce i se cuvine legal si in mod cinstit.
  Haideti sa vedem de la unitate la unitate modul de acordare al compensatiei lunare pentru chirie, si sa ne raportam la modalitatea reala de calcul si cu siguranta o sa avem surprize!
  Nu sunt nici paranoic si nici exagerat, dar cu siguranta multi se regasesc in aceasta problema de interpretare ale textului Legii/ordonantei.

 10. [quote name=”Lica”]D-le Teoroc si domnilor din ANP ce facem cu pușcăria de laSeverin? Chiar e normal ce se întâmplă aici?Am devenit camp de lupta ,doar ca un așa zis domn devenit peste noapte formator de opinie vrea să își facă imagine pe spatele nostru. Înțelegem că trebuie să fim diplomați,dar până când actualul director împuternicit mai închide ochii. Pe el nu îl va întreba nimeni de aceste compromisuri permanente?[/quote]
  Cred ca dl Ridichie de aceea nu a mai candidat si a obs c anu mai are sustinere …a facut prea multe concesii si compromisuri lui BM,de aceea nu i s-a mai prelungit imputernicirea si de aceea nu i s-a mai acordat acum 50%.Pacat ca a fost bine intentionat dar de multe ori metodele au fost gresite.

 11. Constat Stefane ca ne ocupam in comentarii de capra vecinului, te rog sa urgentam cele propuse si lasa discutile despre capre.

 12. [quote name=”Gigel”]Toți vreți bani de chirie.Daca nu s-ar mai da acesti bani nimeni nu ar pleca din sistem.Parca am ajuns un sistem de chiriași.Numai bani si iarăși bani din orice.Rusine[/quote]
  Dacă toată lumea (editat) ca tine probabil ca fiecare ar avea casa lui si nu ar mai fi nevoie de banii de chirie

 13. Perfect de acord..dar nu e in regula ca in unitati un agent sa raspunda de activitatea biroului resurse umane..trebuiesc scos e si acestea la concurs..din toate sectoarele au fost scoase la concurs mai putin resurse umane

 14. Tare as vrea sa vad ziua cand nu oi mai urina prin sticle prin foisor ca sa nu zic de alte treburi.asta se numeste tratament inuman

 15. gigi – tocmai sunt in procedura cele din anp de conducere – inclusiv resurse / au fost scoase in primul rand cele prioritare

 16. Felicitări d-le Prundeanu pentru atitudinea avută aseară.Nu s-ar fi ajuns aici dacă conducătorii noștri erau verticali. Un coleg care în decurs de un an a venit la lucru nici trei luni,este ajutat de conducere să lucreze când vrea,in special ture de noapte,sambata si duminica s-a trezit ca are condiții ca în 1970. La cat vine omul la lucru și la cat de afectată ii este sănătatea după cum scrie prin rapoartele de mutare pe alte funcții îl înțelegem.

 17. Buna ziua. Dl Teoroc poaturile de ofițer resurse umane de ce nu se scot niciodată la concurs?

 18. La P Iasi, exista o rubrica speciala pe fluturas, denumita venit net.baza chirii, care este diferit de venitul net si care nu include majorarea de 10% sau cea de 75%.

 19. Toți vreți bani de chirie.Daca nu s-ar mai da acesti bani nimeni nu ar pleca din sistem.Parca am ajuns un sistem de chiriași.Numai bani si iarăși bani din orice.Rusine

 20. De ce il mai numiti concurs?Ca oricum tot pilele intra…Eu am fost admisa cu nota 7.56 la examenul scris.Persoana de sub barem 7.50 si o alta persoana nota 7.00.Dupa recorectarea lucrarilor, cea care a depus contestatie avand nota 7.00 a luat nota 8.23…in ce lume traim???Sa fim seriosi…de ce mai dam examen?ca sa se aranjeze la contestatie???

 21. Consultări au fost? Ce se repara prin aceste modificari? Cine este initiatorul ordinului si ce urmareste de fapt? Care este oportunitatea modificării ordinului?

 22. Pai asta am si cerut. Daca detii elemente doveditoare care certifica calcularea aceluiasi drept in mod diferit, puneti-le la dispozitie pentru a avea un punct de plecare in abordarea acestei probleme.

 23. Domnule Cristian Tudorache, pot eu să fac dovada faptului că nu se calculează așa, respectiv jumătate din venitul net. Ce spuneți ?

 24. Venitul net este (editat), iar chiria este (editat). Ei ne duc cu zăhărelul, ca se raporteaza la 2009…etc. credeți că reprezentantul sindical ne poate ajuta in acest sens ?
  [b]admin: va rugam sa nu mai folositi public elemente ale salariului (implicit cuantumuri).[/b]

 25. D-le Teoroc si domnilor din ANP ce facem cu pușcăria de laSeverin? Chiar e normal ce se întâmplă aici?Am devenit camp de lupta ,doar ca un așa zis domn devenit peste noapte formator de opinie vrea să își facă imagine pe spatele nostru. Înțelegem că trebuie să fim diplomați,dar până când actualul director împuternicit mai închide ochii. Pe el nu îl va întreba nimeni de aceste compromisuri permanente?

 26. Va contrazic domnule Teoroc chiria se calculeaza 50% din salariu net care este simtitor mai mic decat venitul net. In lege asa este chiria ar trebui sa fie 50% din venit net doar ca ea se calculeaza 50% din salariu net. Exact asa cum acelasi tip de unitati(acelasi regim de detinere) ca) au formule de calcul diferit pentru salarii

 27. Domnule Teoroc posturile de ofițer când se vor scoate la concurs? Cred ca niciodata nu au fost examene pt ele!

 28. Multumesc.Inca o intrebare:am fost admis ca agent tehnic fochist si am o vechime de 21 de ani ca fochist.Voi fi incadrat ca definitiv si cu ce grad?

 29. Da, mai sunt / exact in sensul acesta se fac modificarile cu privire la care am informat / totul va decurge f rapid / se incearca simplificarea procedurilor la minim

 30. Am și eu o întrebare, mai sunt șanse sa organizați un nou concurs de recrutare din sursa externa de posturi de agent operativ pentru 2016.Mulțumesc anticipat?

 31. candidat admis – nu e niciun risc in cazul tau

  Agent f – jumatate din venitul net (fara norma de hrana) / majorarile sunt incluse in venit / fluturasul de salariu te ajuta sa faci singur un calcul

 32. Sunt candidat declarat admis.Dosarul e in etapa „nota de cunoastere”.Conform art.dvs.exista riscul sa nu mai fiu incadrat?

 33. Buna ziua. Stiu ca nu are legătură cu subiectul abordat mai sus , Dar am si eu o întrebare, domnule Teoroc. Calculul compensației pt chirie cum se face ? Vorbind cu colegi din alte unități, aceeași, funcție , vechime etc., constat că unii i-au mai mult, semnificativ mai mult, alții mai puțin. În unele unități, ex. Jilava, nu se mai raportează la celebrul „2009”, ca s.ar fi abrogat adresa sau ce a fost, în alte unități în continuare se calculează raportat la 2009. Va rog să imi dați un răspuns referitor la asta . Cei 75% pt sambete, duminici, se iau în calcul la chirie, sau nu ? Mulțumesc

Comments are closed.

error

Ți-a plăcut acest articol? Ajută-ne cu un Like :)