www.snlp.ro Web analytics

AMR 20. Incepand cu anul curent, ziua de 30 noiembrie este sarbatoare legala


fluid 30bPrin modificarea Codului muncii in luna iulie 2012, lista sarbatorilor legale enumerate, a fost extinsa cu ziua de 30 noiembrie.


LEGE   Nr. 147 din 23 iulie 2012 pentru modificarea art. 139 alin. (1) din Legea nr. 53/2003 – Codul muncii / PUBLICATĂ ÎN: MONITORUL OFICIAL  NR. 509 din 24 iulie 2012
    Parlamentul României adoptă prezenta lege.
    ARTICOL UNIC
    Alineatul (1) al articolului 139 din Legea nr. 53/2003 – Codul muncii, republicată în Monitorul Oficial al României, Partea I nr. 345 din 18 mai 2011, se modifică şi va avea următorul cuprins:
    „ART. 139
    (1) Zilele de sărbătoare legală în care nu se lucrează sunt:
    – 1 şi 2 ianuarie;
    – prima şi a doua zi de Paşti;
    – 1 mai;
    – prima şi a doua zi de Rusalii;
    – Adormirea Maicii Domnului;
    – 30 noiembrie – Sfântul Apostol Andrei cel Întâi chemat, Ocrotitorul României;

– 1 decembrie;

    – prima şi a doua zi de Crăciun;
    – două zile pentru fiecare dintre cele 3 sărbători religioase anuale, declarate astfel de cultele religioase legale, altele decât cele creştine, pentru persoanele aparţinând acestora.”
    Această lege a fost adoptată de Parlamentul României, cu respectarea prevederilor art. 75 şi ale art. 76 alin. (1) din Constituţia României, republicată.
    Bucureşti, 23 iulie 2012.
    Nr. 147.

17 COMMENTS

 1. Stimate Koch
  Ce ti se pare irational in comentariile mele?Depinde unde vede fiecare limita dintre irational si rational,ea nu este foarte clar delimitata ,de-asta credem ca noi sintem de partea cea buna a acesteibariere!

 2. Alecule,ai ajuns ca OTV-ul,te ocoleste lumea in grila de programe.Nici DD nu comenteaza cat tine.Parerea mea este ca esti un frustrat care nu vorbeste nici la munca nici acasa si profita de anonimatul lumii virtuale.Si,cum ziceam ,lasa-ne,lasa-ne………

 3. Mai spuneti ca nu sint multe sarbatori–ocrotitorul Romaniei,al Moldovei…al Sucevei..al Bucurestiului,ai inchisorilor…doamne ajuta sa am si eu un ocrotitor!Poate domnul Stefan ma ajuta si nu ma interzice cind vror unii!Doamne ajuta!

 4. Dom Sakalu,sa inteleg ca Creatorul m-a zamislit ca exemplu negativ,adica ala care-i incalca orinduirea?Pai..daca El nu poate face ceva..eu ce sa fac?

 5. Mie imi place ca Alecu insista asupra sarbatoririi de catre unii a acestor zile, luni, marti…etc.. Dar imi place ca se ambitioneaza sa nu inteleaga ca trebuie sa evoluam in atitudinea de a gandi si a fi creativi.

  Mai Alecule, daca bunul Dumnezeu te-a zamislit sa muncesti in aceste zile de sarbatoare legala pentru ca ASTA E NATURA MUNCII PE CARE O PRESTEZI, de ce nu intelegi odata entru totdeauna ca TREBUIE sa gandesti o solutie pentru ameliorarea acestei frustrari ? Nici macar Dumnezeu nu poate face ceva in sensul ca nimeni sa nu munceasca in aceste zile dar Dumnezeu ne-a pus un creier in cap cu care sa gandim, sa cream, sa fim constructivi si rationali daca este sanatos si nu prezintapre multe urme lise.

 6. Hai ma, zerro..esti asa de suparat! Oi fi eu problema voastra( a ta si a „anonimului”)? Sau aveti voi o problema? Putem intreba la PRO FM..sa facem un sondaj..s-apoi om vedea! E si chestia de toleranta..si de cerebel,asa cum ziceai.Oricum eu va accept ca facind parte din sistem si sistemul din universul romanesc.Regret ca v-am raspuns si n-o mai fac.. considerati -o un privilegiu..un cadou de Sf Andrei!Sarbautori fericite!

 7. Oamenii au dreptate ,Alecule,lasa-ne .lasa-ne…………Ne-am convins toti ce-ti poate cerebelul.

 8. Pt finu alecu
  Tu iti permiti sa imi ceri mie sa fiu politicos?
  Iti permiti cam multe pe acest site si sunt absolut sigur ca nu esti membru SNLP dar ne dai lectii de morala.
  Cand tu vei fi politicos in mesaje atunci sa ceri si altora.
  Domnule Teoroc vreau sa fie publicat acest mesaj, eu unul m-am saturat de lectiile pe care inceasrca sa ni le impuna domnul Alecu.
  La buna vedere!

 9. Frate Anonimule..azi nu raspund la provocari!N-ai inteles ironia..pe-a sortii nici atit!Daca spui ca sintem frati,ar fi bine s-o dovedesti,vorbind politicos! 😉

 10. Noi sintem cu toate sub media europeana..si cu bunastarea si cu munca efectiva!

 11. Frate Alecu mare carcotas mai esti?
  Tocmai tu care mai ieri spunea ca esti tare scolit sa nu fi citit Codul Muncii?
  Legea muncii e pentru toti si patron si stat, oare sa nu stii matale?

 12. Inclusiv cu aceasta zi libera suntem sub media europeana in privinta zilelor libere de care benficiaza lucratorii,dar e buna si aceasta.

 13. Ptr unii dintre ei..aia napastuiti..lucreaza la foc continuu si sarbatoresc dupa o luna sfinta luni sau sf marti..etc.De proiectul cu evaluarea mai stii ceva?

 14. Prea multe sarbautori!Cind mai lucreaza romanul? Asa o fi si la patron?Nu..numai la stat(degeaba)!Hm!

Comments are closed.

error

Ți-a plăcut acest articol? Ajută-ne cu un Like :)