www.snlp.ro Web analytics

Acum sunt bune testarile?

Un pedofil a violat Politia Romana. O fraza care sintetizeaza tot. Un caz absurd care nu ar trebui sa stigmatizeze un corp profesional dar care in mod cert arunca in derizoriu o mare parte din eforturile facute zilnic intr-o munca atat de riscanta, cu resurse atat de putine. Reactia imediata a tuturor a fost indreptata contra filtrelor de acces in sistem. Mai mult decat orice altceva, s-a vorbit despre testarile psihologice.

Cum a putut sa treaca pedofilul de aceste testari initiale si periodice? Au inceput raspunsurile mai mult sau mai putin avizate. Cum ca specialistii din sistem nu pot si nici nu urmaresc sa detecteze boli psihice printr-o simpla testare si asa mai departe. Unul din raspunsurile avizate este asumat de Colegiul Psihologilor din Romania. Cititi mai jos:

PUNCTUL DE VEDERE AL COMISIEI DE METODOLOGIE A COLEGIULUI PSIHOLOGILOR DIN ROMÂNIA cu privire la evaluarea psihologică a personalului, în contextul cazului polițistului pedofil

Una peste alta, testarile din politie trebuie înăsprite! Cam asta ar fi concluzia usor de anticipat. Si exact asta se va intampla. Sistemul penitenciar era, pana acum, descris ca fiind acea institutie din structura de aparare nationala care aplica cele mai aspre verificari pe linie psihologica, cu ocazia unor concursuri de ocupare a psoturilor vacante.

Inclusiv dinspre organizatiile sindicale au fost exprimate puncte de vedere in directia unei coborari a nivelului de dificultate al testarilor psihologice la intrarea in sistem, cu grija evidenta a neocuparii posturilor vacante finantate pentru o scurta perioada de timp. SNLP a sustinut constant necesitatea existentei unei filtrari reale (nu in sensul extrem) pe aceasta linie. Decat colegi cu probleme grave, mai bine ne descurcam cu ce avem.

Cu toata asprimea verificarilor noastre, totusi concursurile inca in derulare si-au cam atins tinta. Chiar daca in unele cazuri, de testarea psihologica nu au trecut majoritatea candidatilor, dupa testari au ramas suficienti concurenti, media generala a celor admisi fiind de 60% dintre candidati in usoara crestere avand in vedere cresterea progresiva a nivelului de pregatire a candidatilor, rezultatul fiind in principiu benefic.

Astfel incat, dupa ceea ce s-a intamplat in politie, putem sa ne ajutam colegii de structura, avand o experienta destul de vasta in acest plan. Evident ca nivelul testarilor noastre nu garanteaza impermeabilitate de 100% la intemperii cu toxine de tipul politistului pedofil dar macar scade pe cat posibil riscul patrunderii in sistem a unor astfel de cazuri patologice.

2 COMMENTS

  1. Are pedofilul manifestări specifice în relațiile cu persoanele din jurul lui, mă refer la persoanele adulte, colegi de serviciu, ca să bănuim că are asemenea înclinații? Îmi cere pedofilul să-i aduc poze cu copilul meu? Nu toți suntem psihologi, ba nici cei care sunt nu și-au dat seama…Ce e de făcut?! Ori provocăm persoanele din jurul nostru ca să-i testăm contra pedofiliei și apoi să-i dăm în gât că s-au uitat lung la poza copilului meu când era în cărucior, ori nu mai facem copii, ca să nu mai existe subiect pasiv al infracțiunii. Cum depistezi un pedofil?

  2. Nu vreau sa fiu rau dar isi merita soarta cei din politie ca prea sunt cu nasul pe sus , ei afirmând recent ca nu sunt si nu vor fi niciodata colegi cu noi (referitor ca dorim sa ne numim si noi politisti  ei sunt total impotriva), ,in schimb noi tot timpul le sarim in ajutor ,ca si acum dealtfel, le propunem colaborari pt a obtine ceva pe linie sindicala ,iar ei tot timpul se eschiveaza si fac de capul lor si unele actiuni chiar impotriva noastra.

Comments are closed.

error

Ți-a plăcut acest articol? Ajută-ne cu un Like :)