www.snlp.ro Web analytics

Acord colectiv de comentat

Am luat act de dorinta de a comenta pe marginea prevederilor Acordului colectiv si postam articolul de fata tocmai in acest sens. In cadrul negocierilor recent finalizate, s-a optat pentru modificarea Acordului existent, care este valabil pana la data de 31 decembrie 2012, dar s-a realizat totodata o rescriere cu integrarea tuturor actelor aditionale semnate anterior, astfel incat sa avem un act colectiv simplu de citit fara trimiteri la acte aditionale.

Document atasat

15 COMMENTS

 1. Am studiat atent Acordul si pot spune ca este mult mai bun decat cel dinainte,sunt unele mici scapari insa vrea sa repet ca este neasteptat de corect.Sa speram ca va fi si repectat,pt. ca unii directori sau juristi nici nu o sa-l citeasca cred eu,dar uneori ii costa aceasta aroganta alteori nu.Ati facut o treaba buna,fpss se pot intruni in timpul programului de lucru 5 ore/luna,inseamna ca la adunarea generala,la instruirea intrerii in serviciu etc.E un lucru foarte bun. 😆

 2. Intr-adevar tardiva observatia mea.Nu mai tin minte exact cand Acordul a fost transmis pentru propuneri si observatii. Ma gandeam ca unii se pot lega de acest aspect cu toate ca nu mai este reglementata sanctiunea directa.
  Multumesc pentru raspuns si voi tine cont ca la urmatoarea modificare sa anunt din timp desi sunt convins ca de lucrul asta va veti ocupa.

 3. Pt Vigilent: este o scapare. Textul este din 2008, inainte de eliminarea sanctiunii directe. Era bine daca faceai observatia inainte de semnare. Ar fi trebuit eliminat tot articolul. O sa o facem data viitoare.

 4. In momentul de fata Fsanp exista si functioneaza. Semnarea si adoptarea absorbtiei reprezinta o etapa intr-un proces. Nu ma priveste exact care sunt etapele urmatoare.

 5. [quote name=”Stefan Teoroc”]Facem ce facem si unicul subiect de interes revine in discutie…

  Fuziuni, absorbtii, Fsanp, Fnsa, ce conteaza? Protocolul de absorbtie a Fsanp in Fnsa este semnat din 18 nov 2011. Cartel-ALFA l-a transmis pe email tuturor organizatiilor afiliate. Cam pe 19 nov ne-a parvenit si noua. Asa si? Nu am criticat, nu am atacat, treaba de optiune interna, am ales sa ne vedem de treaba in mod elegant si cuviincios.

  Este o hotarare a liderilor Fsanp de a trece cu sindicatele intr-o alta structura din Cartel ALFA spre unificarea miscarii sindicale. Se poarta, este la moda. In esenta nu se schimba nimic. Succesuri![/quote]
  Cum a semnat Acordul daca FSANP nu mai are personalitate juridica fiind absorbita?Putea semna in numele FNSA, dar pentru asta trebuia asteptat ca aceasta federatie sa fie reprezentativa la nivelul A.N.P.?!

 6. Pt Chirca: Fnsa va dobandi reprezentativitatea la nivel de sector care este valabila si in grupul de unitati ANP. Daca va dori sa o dobandeasca si in ANP, nu va fi un impediment. Deci cum spuneam, nimic deosebit. Se schimba doar acronimul.

 7. Stefan, care este totusi treaba cu articolul 49 din Acordul privind Raporturile de Serviciu ? Sanctiunea directa nu exista ! Are sens articolul ?

 8. FNSA nu beneficiaza de nicio sentina judecatoreasca de reprezentativitate in sistemul penitenciar. Odata disparut FSANP, membrii acesteia ar trebui sa inteleaga ca deocamdata nu-i reprezinta nimeni. Este punctul meu de vedere. Si sunt colegii nostri indiferent de micile razboaie care s-au mai purtat intre noi si ei. Acum este momentul sa inteleaga ca afilierea la PUBLISIND este cel mai bun lucru pentru ei.

 9. Facem ce facem si unicul subiect de interes revine in discutie…

  Fuziuni, absorbtii, Fsanp, Fnsa, ce conteaza? Protocolul de absorbtie a Fsanp in Fnsa este semnat din 18 nov 2011. Cartel-ALFA l-a transmis pe email tuturor organizatiilor afiliate. Cam pe 19 nov ne-a parvenit si noua. Asa si? Nu am criticat, nu am atacat, treaba de optiune interna, am ales sa ne vedem de treaba in mod elegant si cuviincios.

  Este o hotarare a liderilor Fsanp de a trece cu sindicatele intr-o alta structura din Cartel ALFA spre unificarea miscarii sindicale. Se poarta, este la moda. In esenta nu se schimba nimic. Succesuri!

 10. Finu lu’ Alecu !
  Tocmai de aceea exista filiale SNLP reprezentative prin unitatile patriei, pentru a veghea la buna si corecta atribuire a functiilor in noile state de organizare. Avand un lider de filiala ales ar trebui sa aveti incredere ca lucrurile vor merge bine din acest punct de vedere.

  Site admin !
  Inteleg si sunt de acord in totalitate cu ce ai afirmat legat de articol. Am pus o intrebare in acest caz si, personal mi se pare ca ar fi importanta in contextul in care acel articol nu-si are rolul tinand cont de faptul ca sanctiunea directa nu exista.

  Imi pare atat de rau ca Dumitrascu nu a postat pe site-ul sau ceea ce eu am afirmat acolo imediat dupa ce acesta anunta ca este mare vice la FNSA. Daca „dadea drumul” la ce eu am postat atunci, cu siguranta FSANP se clatina rau de tot, si nu o spun doar sa fie spusa. Dumitrascu a jucat cameleonic cum ii este firea iar oportunismul sau a mirosit ca a venit timpul pentru altceva in ce-l priveste. Imi pare rau si pentru membrii FSANP care sunt inca cu capul sub plapuma. Avertismentele cum ca Dumitrascu ii compromite nu le-au luat in seama si se vor trezi ca FSANP se va dizolva. Si asta pentru ca lui Dumitrascu nu-i place sa lase urme.
  Frumoasa si inteligenta expunerea colegului Straja ! Sa nu te astepti colega la scuze din partea lui Dumitrascu vis-a-vis de SNLP, nu tine de caracterul lui acest amanunt. Jucatorul asta va bulversa si FNSA. Timpul o spune si poate ne vom intalni aici sa povestim cum a dezbinat Dumitrascu nucleul FNSA. 😉

 11. [quote name=”Vigilent”]STEFAN, la ultimul articol nu ai lasat optiunea „Comenteaza” !

  Ce se intampla cu acest articol ?[/quote]

  Articolul la care faceti referire este de fapt textul acordului colectiv. Pentru a nu incarca articolele legislative, acestea nu au configurata optiunea de a putea adauga comentarii. Inteleg ca acest fapt poate crea disconfort, dar cred ca este justificat.

 12. O informatie cel putin ciudata apare pe fsanp: „Singura noutate deocamdată este că președintele FSANP este de sâmbătă și vicepreședintele FNSA (www.fnsa.eu), cea mai mare federație din administrație.”

  Informatia se regaseste aici: http://fsanp.ro/index.php/2012/03/sporul-de-fidelitate/comment-page-1/#comment-46700

  Stau si ma gandesc:
  1. O federatie (FSANP) nu se poate afilia la o alta federatie (FNSA)
  2. Pentru a ajunge vicepresedinte in orice federatie, trebuie sa fi membru al unui sindicat din acea federatie
  3. Daca esti membru al unui sindicat nu poti sa fi membru si in alt sindicat
  4. Rezulta ca d-l Dumitrascu este membru al unui sindicat afiliat la FNSA. In acest moment avem doua variante:
  4.1. d-l Dumitrascu nu mai este membru al niciunui sindicat afiliat FSANP. In aceste conditii, cum poate fi presedintele FSANP? Cat de reprezentativ poate fi un presedinte care nu este nici macar membru de sindicat?
  4.2. Sindicatul la care este membru d-l Dumitrascu nu mai este afiliat FSANP ci numai FNSA. Ce rost avea ca sindicatul respectiv sa-si retraga afilierea de la FSANP si sa se afilieze la FNSA?

  Nu prea „se incheaga” toata povestea asta, decat daca… FSANP pregateste o fuziune prin absorbtie cu FNSA. De fapt, urmand logica de mai sus mai degraba fuziunea a avut deja loc. In doua cuvinte, asta inseamna ca FSANP nu mai exista.

  Daca FSANP nu mai exista ca entitate juridica cum poate semna acordul colectiv pe data de luni, 26.03.2012 din moment ce pe data de sambata, 24.03.2012 era deja „absorbita” de FNSA?

  Cunoscand grija d-lui Dumitrascu de a nu calca pe langa lege, ma intreb ce artificiu a facut pentru a ramane totusi pe calea legala? Sau poate… i-a scapat vreun detaliu? Membrii fostei FSANP cunosc amanuntele acestea? Sunt curios ce parere au…

  Tu, Stefan, poti sa faci lumina in cazul acesta? Nu de alta, dar de la Dumitrascu nu ma pot astepta decat la abureli.

 13. STEFAN, la ultimul articol nu ai lasat optiunea „Comenteaza” !

  Ce se intampla cu acest articol ?

  Art. 49 În cazul în carefuncţionarul public cu statut special care deţine o funcţie de conducere în cadrul unei organizaţii sindicale este sancţionat direct, organizaţiile sindicale semnatare din care face parte funcţionarul public cu statut special respectiv vor fi înştiinţate, în scris, în termen de 24 de ore de la sancţionare.

  Fpss care detine o functie de conducere in cadrul unei organizatii sindicale poate fi SANCTIONAT DIRECT ? Sanctiunea directa nue xista si nici o alta sanctiune nu poate fi aplicata fara sesizarea comisiei de disciplina !

 14. Am urmarit acest mic scandal cu reprezentativitatea sindicatelor ,a federatiilor si dua ce am citit pe blog-ul FSANP am inteles acum ca dl Dumitrascu este vicepresedinte FNSA ,adica FSANP s-a dizolvat si a fost absorbita de FNSA oferindu-se pe segmentul profesional penitenciare un post de vicepresedinte dlui Dumitrascu,pt viitor FSANP nu putea fi reprezentativa si astfel s-a dizolvat si s-a mutat la FNSA,rezolvand problema reprezentativitatii.Filiale SNLP obtin rand pe rand reprezentativitatea in instante dupa cate sentinte vedem pe site-ul SNLP,aici SNLP a avut dreptate dl Dumitrascu nu,cand sustinea ca filialele nu exista si nu pot obtine reprezentativitate ca nu au personalitate juridica.FSAP Publisind din cate am citit este infiintata de SNLP 35% si alte sindicate din alte segmente profesionale,unde presedinte este dl Teoroc,acum Publisind ca si FSANP au sentinta de reprezentativitate valabila,SNLP-ul o poate obtine pe grup de unitati din cate am inteles dar nu are nevoie de ea pt. ca o are prin FSAP Publisind,astept cu nerabdare finalul acestei povesti de ‘dragoste’ in care fiecare pe feicare acuzau ca nu sunt in regula,trebuie sa recunosc mai vehement dl Dumitrascu ,dar la sfarsit as fi curios sa vad care a gresit mai mult ii va cere scuze celeilalte parti sau era doar o manipulare a maselor,sperand ca in viitor subiectul se va raci si uita,insa eu personal o sa-l urmaresc si sa-l aduc in atentia membrilor ambelor parti.Cred in sindicate,concurenta e buna dar sub o forma mai diplomata,consider eu.Cu stima Straja (cunosc unele aspecte dn discutiile cu lideri locali ai celor doua parti,de pe site-urile celor doua organizatii inclusiv de la comentarii)

 15. Felicitari pt. acord,insa trebuie si pus in aplicare,nici regulamentul de paza nu se pune in aplicare,lucram fara schimbator.

Comments are closed.

error

Ți-a plăcut acest articol? Ajută-ne cu un Like :)