www.snlp.ro Web analytics

Abonamente MedLife gratuite pentru membrii SNLP

 In urma cu trei ani, PUBLISIND/SNLP au demarat un parteneriat puternic cu MedLife materializat, la finalul unor negocieri care au durat un an de zile, printr-un acord privind contractarea prin sindicat a unor abonamente la servicii medicale, la preturi foarte mici. Spre deosebire de o asigurare cu valoare fixa, abonamentul presupune plata lunara prin sindicat (retinere pe statul de plata) a unei taxe modice beneficiind in schimb de o lista de servicii gratuite sau la pret redus redus, fara o limitare in functie de valoarea serviciilor utilizate. Nu avem cunostinta de existenta unor astfel de abonamente in Romania, la preturi mai mici decat cele negociate de PUBLISIND/SNLP.

Preturile pentru fiecare nivel de abonament precum si serviciile incluse, pot fi consultate pe pagina dedicata ofertelor pentru membrii PUBLISIND/SNLP, respectiv www.avantaje.publisind.ro – oferta MedLife. An de an numarul abonatiolor a crescut insa nu suficient cat sa putem discuta cu MedLife o scadere consistenta a tarifelor conform planului publicat pe pagina mentionata, fie din lipsa de informare fie din lipsa de interes pentru acest parteneriat. Daca anumite detalii ale ofertei pot fi imbunatatite, va rugam sa ne transmiteti opiniile voastre.

In paralel cu aspectele susmentionate, anumite modificari ale normelor fiscale ne-au atras atentia inca din faza de proiect. Ulterior adoptarii, aplicarea acestor prevederi a fost neclara in lipsa unor norme metodologice. Ulterior, pe baza parteneriatului cu MedLife si a prevederilor fiscale mentionate, SNLP a initiat o intalnire cu conducerea ANP in cadrul careia a fost dezbatuta propunerea de decontarea a acestor abonamente care ar deveni in acest fel, gratuite, legislatia in vigoare fiind de natura a justifica un astfel de demers.

Pe baza aspectelor discutate cu ANP am transmis adresa de mai jos, urmand ca impreuna cu administratia sa setam parametrii pentru decontarea serviciilor medicale respective. Prin acest demers urmarim ca un numar cat mai mare de membrii SNLP sa fie abonati la servicii medicale de calitate care includ cele mai moderne tehnici si aparate, precum si salvare la solicitare, in cazuri urgente. Cu cat mai multe masuri de siguranta pentru situatii critice, cu atat mai mult un nivel de viata mai ridicat.

Mai mentionam si faptul ca pe baza cardului MedLife, care se poate obtine doar in urma unui astfel de parteneriat intalnit in mod normal doar la marile corporatii si mai putin la sindicate, membrii SNLP pot beneficia de reduceri substantiale inclusiv la lucrari stomatologice sau la multe alte servicii negociate de MedLife, cu terti – beneficii card.

Dacă ți-a plăcut articolul, ajută-ne să-l distribuim sau apreciază-ne cu un Like 🙂

9 COMMENTS

 1. dl presedinte, ce ne puteti spune despre o.u.g 90/2017 si o.u.g. 91/ 2017? Avize favorabile din partea tuturor comisiilor.
  Ce urmeaza? Pe noi cu ce ne “afecteaza”??

 2. Buna ziua domnule Stefan Teoroc,

  Ma numesc Alin Golentanu si va scriu in calitate de membru SNLP- Structura Timisoara (Penitenciar Timisoara coordonata de domnul Duricu Marius) dar si in calitate de antrepenor care dezvolta un business in domeniul Brokerajului de asigurari.

  Mai jos va rog respectuos sa regasiti situatia pe care va rog sa o supuneti atentiei dumneavoastra, situatie care daca VALIDEAZA ca REALA, va deveni de asemenea un punct de REPER si AJUTOR si pentru colegii de sistem, care au un spirit ANTREPRENORIAL:

  Va rog respectuos sa ma sprijiniti prin a-mi comunica opinia dumneavoastra colegiala, vizavi de obligativitatea mea de a contribui la asigurărișe sociale în sistemul public de pensii (Sistem Public), pentru veniturile obtinute din activitati independente (brokeraj in asigurari) tintand cont ca eu deja contribui la un sistem propriu de asigurari sociale (Sistem Penicentiar) prin insasi statutul meu de FPSS (politist de penitenciare)

  Situatia de fapt este plasata in 2016:

  1.venituri din salariu,avand functia de functionar public cu statut special in Penitenciarului Timisoara- ANP- Ministerul Justitiei (politist de penitenciare),structura care face parte din Sistemul de Aparare si Siguranta Nationala.Ca si angajat al acestei institutii, eu sunt asigurat in sistem propriu de asigurari sociale al sistemului
  2. a doua sursa:venituri din activitati independente,desfasurand activitatea de asistent in brokeraj
  In opinia mea, apreciez ca noi FPSS (politie, armata etc), in baza puterii Legii aratate mai jos, NU avem obligatia de a contribui cu CAS.
  Neoficial va comunic ca a comunicat si cu functionarii ANAF dar doar la nivel de discutie iar parerile acestora i-au impartit pe Functionarii ANAF in doua Tabere: Pro si Contra.
  Temeiul juridic pe care imi argumentez pozitia este: Legea nr.227/2015 privind Codul fiscal valabil de la 01 01 2016, Titlul V, Capitolul II,Art.150- reglementeaza ca o persoana care este asigurata in sistem propriu de asigurari sociale face exceptie de la plata CAS in sistemul public
  Cu deosebite multumiri!

  Mai jos regasiti contextul juridic din 2016:
  TITLUL V – Contribuții sociale obligatorii
  SECȚIUNEA a 5-a
  CAPITOLUL I
  ART. 150 – Excepții specifice privind veniturile din activități independente
  Persoanele fizice asigurate în sisteme proprii de asigurări sociale, care nu au obligația asigurării în sistemul public de pensii potrivit legii, precum și persoanele care au calitatea de pensionari nu datorează contribuția de asigurări sociale pentru veniturile prevăzute la art. 137 alin. (1) lit. b).

  ART. 137 – Categorii de venituri supuse contribuțiilor de asigurări sociale, este prevazut la lit. B:

  b) venituri din activități independente, definite conform art. 67 ;

  https://static.anaf.ro/static/10/Anaf/legislatie/Cod_fiscal_norme_2016.htm#A67

  M-as bucura mutl sa va apecati asupra acestei Septe, sau poate sa delegati aceasta speta unui coleg cu expertiza in Contabilitate!
  Va multumesc pentru atentia aratata!

  Cu deosebite multumiri!

  Telefon: 0724712828 sau 0724251764.

  Toate cele bune,

  • Cu presedintele de filiala SNLP va trebui sa iei legatura. In cazul in care intampinati probleme in acest sens, contacti-ma la e-mail snlp.tichilesti@gmail.com sau telefon 0735644057. Vom clarifica impreuna procedura de aderare la un abonament MedLife.

   • Vineri am fost contactat de colegii din politia de frontiera Constanta afiliati la Europol care au transmis ca oferta IPA a fost actualizata iar preturile sunt mai mari decat ale noastre astfel incat vor face un grup la noi. Nu avem vreo concurenta cu nimeni cu atat mai putin cu structuri de alt tip decat sindical. Anterior am avut si noi tipuri de abonament family inclusiv cu 1-2 copii, dar Medlife a decis sa renunte la ele. Si nu stim exact ce includ alte oferte la cele 3 niveluri de abonare.

 3. Un demers foarte bun, care o sa contribuie substantial la mentinerea sănătății personalului din penitenciare. Personal la MedLife imi fac analizeze, dar nu stiam de un asemenea acord, achitand integral toate costurile. Astept cu nerabdare mai multe informatii, despre card, costuri abonamente,etc

LEAVE A RESPONSE

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ți-a plăcut acest articol? Ajută-ne cu un Like :)