Sindicatul Național

al Lucrătorilor de Penitenciare

Revista presei

Grevă în penitenciare din 31 mai

Sindicatul Naţional al Lucrătorilor de Penitenciare (SNLP) şi Federaţia Sindicatelor din Administraţia Naţională a Penitenciarelor (FSANP) a anunţat grevă în toate unităţile din sistemul penitenciar, începând cu data de 31 mai.

Potrivit unui comunicat, măsurile referitoare la reducerea salariilor, pensiilor şi prestaţiilor sociale, dar şi lipsa unui dialog social real obligă salariaţii din penitenciare la încetarea lucrului alături de celelalte categorii profesionale din sectorul bugetar şi din economie.

“Subfinanţarea cronică a sistemului penitenciar şi cele 3.000 de posturi vacante fac imposibilă aplicarea măsurilor guvernamentale în sistemul penitenciar fără ca penitenciarele să intre în colaps”, precizează sursa citată.

Sursa citată precizează că, pe perioada grevei, încetează activităţile de escortare a deţinuţilor la punctele de lucru, activităţile de prezentare la instanţele de judecată – cu excepţia deţinuţilor arestaţi preventiv, încetează transferurile pentru executarea pedepsei, activităţile educative, culturale şi sportive cu deţinuţii, intervenţia şi consilierea psihologică planificată, încetează orice alte activităţi de grup cu deţinuţii, activităţile din sectorul economico-administrativ, activitatea la sectorul Organizarea Muncii.

De asemenea, pe perioada grevei, va fi redus programul la sectorul evidenţă deţinuţi la 4 ore pe zi şi programul de vizite/ cumpărături la 4 ore pe zi.

Va funcţiona normal doar paza penitenciarului, supravegherea deţinuţilor pe secţii şi asigurarea utilităţilor de minimă necesitate.

Sindicatele din penitenciare (aproximativ 11.000 de membri din cei 12.500 de salariaţi) participă la toate acţiunile organizate de Confederaţiile sindicale împotriva măsurilor anunţate de Guvern.

Financiarul.ro

Google Translate

Cauta in site

 • simona 22.10.2017 07:00
  staţi la rând, că nici din instanţe nu a dat nimeni în judecată statul ...

  Read more...

   
 • Ștefan Teoroc 21.10.2017 23:17
  MAI are alta viziune / interpretarea noastra nu a fost accepata / ramane ...

  Read more...

   
 • bogdan 21.10.2017 14:05
  (editat)tudorel e cu (editat),oare noi acesti lucratori pe plantatia ...

  Read more...

   
 • Aida Ciobanu 21.10.2017 12:04
  Pentru IT Nu ai inteles ca nu informaticienil or le reprosez ceva. Modul ...

  Read more...

   
 • vasea 21.10.2017 11:29
  De indexarea de 5.25 la pensie ce se mai aude ptr.Dl Teoroc Va rog ...

  Read more...

Google AdS