Sindicatul Național

al Lucrătorilor de Penitenciare

Revista presei

Sindicaliştii din penitenciare vor intra în grevă pe 31 mai

Sindicaliştii din penitenciare se alătură grevelor anunţate pentru data de 31 mai. Sindicatul Naţional al Lucrătorilor de Penitenciare (SNLP) şi Federaţia Sindicatelor din Administraţia Naţională a Penitenciarelor (FSANP) anunţă grevă în toate unităţile din sistemul penitenciar, începând cu ultima zi a lunii mai.

Oamenii sunt nemulţumiţi de reducerea salariilor cu 25%, precum şi de lipsa unui dialog cu autorităţile. Măsurile anunţate de Guvern sunt imposibil de pus în practică, spun ei, din cauza subfinanţării sistemului penitenciar.

"Măsurile anunţate de Guvern şi Presedinţie referitoare la reducerea salariilor, pensiilor şi prestaţiilor sociale, dar şi lipsa unui dialog social real obligă salariaţii din penitenciare la încetarea lucrului alături de celelalte categorii profesionale din sectorul bugetar şi din economie", se arată într-un comunicat citat de Mediafax.

În timpul grevei, deţinuţii nu vor mai fi însoţiţi în instanţă, programul de vizite va fi redus, iar toate activităţile vor fi suspendate.

Astfel, pe perioada grevei încetează activităţile de escortare a deţinutilor la punctele de lucru, activităţile de prezentare la instanţele de judecată - cu excepţia deţinutilor arestaţi preventiv, transferurile pentru executarea pedepsei, activităţile educative, culturale şi sportive cu deţinuţii şi intervenţia şi consilierea psihologică planificată.

De asemenea, pe perioada grevei încetează orice alte activităţi de grup cu detinuţii, activităţile din sectorul economico-administrativ, activitatea la sectorul Organizarea Muncii şi se reduce programul la sectorul evidenţă deţinuţi la 4 ore pe zi, plus programul de vizite/cumpărături la 4 ore pe zi.

Potrivit sursei citate, va funcţiona normal doar paza penitenciarului, supravegherea deţinuţilor pe secţii şi asigurarea utilităţilor de minimă necesitate.

Google Translate

Cauta in site

 • Marian 17.10.2017 12:40
  Ne puteti posta o suma estimativa intre minim si maxim referitor la ...

  Read more...

   
 • Costel 17.10.2017 10:11
  In legatura cu marirea de 10 la suta un procent minim si maxim cu ...

  Read more...

   
 • E4 17.10.2017 09:53
  TE contrazici singur.Ai spus de dotari moderne ca lipsesc.Enumera .Ca ...

  Read more...

   
 • Puscarie 17.10.2017 08:12
  De ce nu se încearcă înjumătățirea perioadei de școlarizare de la ...

  Read more...

   
 • Marius 16.10.2017 21:07
  Nu exista nici o institute unde interviul sa fie prima proba. La IMN ...

  Read more...

Google AdS