Sindicatul Național

al Lucrătorilor de Penitenciare

Este cert: 1005 de posturi vacante se vor scoate la concurs in 2016

posturi3Una dintre revendicarile SNLP la mitingul din 13 august 2015 a fost finantarea si ocuparea urgenta prin concurs a unui numar de 1000 de posturi vacante pentru a diminua fenomenul orelor suplimentare necompensate din sectorul operativ si al compromisurile de tipul o singura fisa a postului pentru 10 posturi si agenti care prin DZU exercita atributii de ofiteri fara a fi remunerati. Totodata am propus ANP standardizarea si reorganizarea sistemului pentru a seta corect necesarul real de personal fara sa ne mai blocam in state de functii depasite de vremuri.

Standardizarea s-a finalizat iar reorganizarea unitatilor este in plina derulare, insa concursurile nu mai pot astepta pana la finalizarea reorganizarilor, din pacate. Mai ales ca inregistram un impas avand in vedere ca MJ inca nu semneaza nimic decat cu foarte mare greutate. Avem state de functii noi care asteapta sa fie aprobate din decembrie. Nu vrem sa pierdem finantarile pentru posturi din motive care tin de reorganizare in derulare.

In cadrul sedintei Consiliului de conducere al ANP de astazi, administratia a informat ca bugetul pe anul in curs asigura ocuparea prin concurs a unui numar de 1005 posturi vacante (!), in afara celor care se vor ocupa cu absolventii scolilor de pregatire specifice, promotia 2016. Putem considera ca este o stire-bomba si o vom trata ca atare. Nu este doar un zvon.

Mai mult de atat, sursele financiare care asigura cresterea numarului de posturi ocupate din sistem sunt sustenabile fiind incadrate in previziunea bugetara pentru perioada 2016-2020. ANP a facut aceasta informare ca urmare a unor intalniri cu MJ si Ministerul Finantelor Publice si a estimarilor respectiv a calculelor efectuate pe baza bugetului pe anul in curs.

Prioritatea nr 1 o reprezinta bineinteles posturile de agenti din operativ si ANP a inceput deja sa-si elaboreze situatiile necesare declansarii concursurilor. Toate planurile vor fi setate in mod transparent cu implicarea sindicatelor. Dupa sedinta CC ANP de astazi au fost purtate cateva discutii de principiu. Pentru moment nu vom intra in detalii si cerem personalului putina rabdare pentru a veni cu informatii concrete si sigure. 

Trebuie retinut ca este foarte greu sa pornim o procedura pentru toate cele 1005 posturi desi recomandarea SNLP exact aceasta ar fi din motive de siguranta. Este insa greu de organizat in timp util desfasurarea tuturor etapelor pentru un numar probabil de candidati de cateva mii de persoane (sursa externe si interna, in solidar, conform statutului special). Testarile psihologice pentru o astfel de masa de candidati vor fi foarte greu de desfasurat in viteza iar concursurile trebuie tinute in spatii universitare de tip aula pentru a asigura un flux continuu.

Insa nu putem decat sa ne bucuram ca preocuparile noastre incep sa se orienteze pe modalitati de absorbtie rapida a finantarilor pentru posturi vacante in numar mare decat pe solicitari si planuri care nu pareau sa se mai realizeze vreodata pe linie de resurse umane in sistemul penitenciar. Aproape incetasem sa speram, desi continuam sa luptam.

"BONUS": vineri 22.01.2016 la sediul ANP se va derula sedinta de aprobare a solicitarilor de mutare (in special pentru garnizoana Craiova). 

 

 

 

Comentarii  

0 #70 Cristian Tudorache 22-09-2016 08:29 Citat
0 #69 militaru mihai 21-09-2016 00:09
stie cineva cand ii angajeaza pe cei din prima serie
Citat
+3 #68 Cristian Tudorache 20-04-2016 07:51
#67 Sorin - vei fi anunțat dacă ești unul dintre candidați. În schimb, dacă evoluezi în concurs, ai grijă la folosirea limbii române. Chiar dacă generației like&share i se pare aiurea să folosească cratimele, la acest concurs chiar trebuie să le pui acolo unde le este locul.
Citat
-1 #67 Sorin 19-04-2016 22:41
Sau dat ceva teste psihologice??? Stie careva pt rahova daca sa inceput testarea psihologica?? Astept un raspuns...
Citat
0 #66 Ștefan Teoroc 19-04-2016 17:16
singura diferenta e anul de debut / citeste statutul special L293/2004 republicata
Citat
+1 #65 stefan12 19-04-2016 15:11
Dar dupa cat timp ai voie sa avansezi in grad cu incadrarea directa.Multume sc
Citat
0 #64 Ștefan Teoroc 19-04-2016 13:13
Nu
Citat
0 #63 stefan12 19-04-2016 13:12
Buna ziua am si eu o intrebare, m -am inscris la concursul pentru agenti operativ dar vroiam sa stiu daca era incadrare directa pentru mascati.Va multumesc frumos
Citat
+2 #62 ciprian 17-04-2016 20:23
Citez pe Anoninus:
Sunt angajat din 2009 cu valul de incadrari directe de atunci...chiar nu vad nici o diferenta sau nu consider ca cei care vin din SNPAP sunt mai bine pregatiti decat mine...pana la urma cred ca , calitatea muncii prestate depinde in cea mai mare parte de calitatea ta ca om...nu cred ca 2-3 luni in plus de scolarizare vor scoate agenti mai bine pregatiti

F adevarat ceea ce ai spus, sunt f convins de faptul ca pe birourile departamentelor resurse umane ale fiecarei unitati se afla dosare ale unor oameni ok cu un background bun care vor depasi asteptarile in ciuda celor care nu vad o varianta castigatoare concursul din sursa externa de parca selectia in scolile de specialitate sunt 100% fara dedicatii
Citat
-1 #61 ciprian 17-04-2016 17:02
Sa speram ca o parte din posturi vor fi ocupate si de oameni care fac obiectul postului in urma rezultatelor pe care le vor obtine la concurs. :lol:
Citat
+5 #60 Eugen_34 15-04-2016 22:42
Probabil ANP doreste spuma in ceea ce priveste pe cei care se vor incadra in baremele probelor fizice.
Si s-au gandit dumnealor, ca niste conducatori adevarati ce se afla, ca nu conteaza burtile celor din sistem si nici ca nu-s capabili sa se ridice la 50% din nivelul baremelor fizice.
Adevarul este ca nu-i doare nici la bascheti pe cei de la ANP de bareme impartite pe categorii de varsta.
La fel de adevarat este ca vor avea de unde sa aleaga – se pare ca suntem peste 5 candidati pe un loc.
Sper doar ca unitatile care au sub 2 candidati pe loc (adica dupa decimarea probei psihologice), sa mai inchida ochii la probele fizice.
Oricum cei care vor ajunge la proba scrisa se vor departaja prin note.
La momentul cand m-am inscris la unul din penitenciarele din Bucuresti, eu si alti candidati am fost tinuti cca. o ora in afara unitatii, adica afara in ploaie.
Totusi o salut pe domnisoara care a fost bagata inaintea tuturor, adica peste randul la care statea gloata, si pe care am regasit-o in biroul resurse umane pe scaunul altei angajate in timp ce i se explica ce si cum e cu dosarul de inscriere ( da, da, pt agent operativ).
Draga mea, tare as vrea sa te vad la probele fizice.
In rest, cei care picam pe ici pe colo (psihologic sau/si sport), avem a ne bucura ca nu vom fi avut sansa intrarii intr-un sistem plin de favoritisme.
Citat
-2 #59 Anonim 25-01-2016 22:56
Nu sunt de acord cu incadrarile directe in sistem, dar se pare ca se va ajunge la aceasta situatie. Nu stiu daca am dreptate sau nu, dar eu as prefera ca una dintre conditiile necesare incadrarii sa fie limita de varsta, aceasta sa fie situata la cel putin 22-23 de ani. O persoana care termina liceul si dupa cateva luni de pregatire(nu foarte intensa si profesionista) ajunge pe sectia de detinere, va intalni o serie de situatii pe care nu va sti sa le gestioneze; sunt de acovrd, ca sunt si persoane care se vor descurca. Eu consider ca o experienta de viata de cativa ani in plus( indiferent sub ce modalitate) ajuta la desfasurarea activitatii in mediul penitenciar.
Citat
+4 #58 1892 25-01-2016 21:50
Inteleg perfect conjunctura in care ne aflam si faptul ca filosofia felului in care aducem oameni in sistem nu-si are locul momentan. Ambele variante de incadrare, atat prin Snpap cat si pe cale directa au plusuri si minusuri. Important e sa aducem oameni in sistem.

Pe langa toate astea, am avut reactie pentru ca sunt un "incadrat direct". Si ca "incadrat direct" am dus sectii in spate si imi asum functia de sef tura ca agent desi toata scolarizarea mea la Tg Ocna e de doar ... 5 zile ! Practic e jenant sa aud acum de la unii ca din randul celor incadrati direct au ajuns cei mai multi infractori si susceptibili ca si-au obtinut functiile si pozitiile ulterioare prin intermediul pilelor sau a altor feluri de relatii. Interpretati-o ca pe o frustrare. Doar atat.

In rest, sa aducem fiecare cate un aport la ce poate fi mai bun pentru acest sistem.
Citat
+3 #57 pescarul 25-01-2016 12:43
Citat:
Discutia este fara rost, cu tot respectul. Evident ca scolile proprii asigura un plus de pregatire celor care intra in sistem. Altfel nu le-am avea. Asa cum le garanteaza si un loc de munca prin repartitie. Avem elevi si studenti in scoli si asiguram din aceste surse o crestere anuala a efectivelor de aprox 100 salariati. Am ajuns la 12.657 din care doar 250 de salariati civili (fara de aproape 500 acum 8 ani). Cresterea numarului de locuri la SNPAP este una, si nu se poate realiza usor, iar 1005 posturi bugetate pentru ocupare in 2016 a unor posturi vacante prin concurs reprezinta o cu totul alta problema. Nu este timp pentru planuri si filozofii. Luam banii sau nu-i luam? Vrem sau nu oameni? Ne vaitam ca avem 3000 de posturi vacante si ca necesarul real ar fi mult mai mare si ca pazim perimetre cu detinuti dar ne apuca filozofeala cand primim bani sa iesim din rahat? Scuzati expresia dar efectiv nu inteleg cum putem sa fim carcotasi pana si cand primim bani pentru sange proaspat in sistem?!?
Aveti perfecta dreptate.
Citat
+19 #56 Ștefan Teoroc 25-01-2016 09:23
Discutia este fara rost, cu tot respectul. Evident ca scolile proprii asigura un plus de pregatire celor care intra in sistem. Altfel nu le-am avea. Asa cum le garanteaza si un loc de munca prin repartitie. Avem elevi si studenti in scoli si asiguram din aceste surse o crestere anuala a efectivelor de aprox 100 salariati. Am ajuns la 12.657 din care doar 250 de salariati civili (fara de aproape 500 acum 8 ani). Cresterea numarului de locuri la SNPAP este una, si nu se poate realiza usor, iar 1005 posturi bugetate pentru ocupare in 2016 a unor posturi vacante prin concurs reprezinta o cu totul alta problema. Nu este timp pentru planuri si filozofii. Luam banii sau nu-i luam? Vrem sau nu oameni? Ne vaitam ca avem 3000 de posturi vacante si ca necesarul real ar fi mult mai mare si ca pazim perimetre cu detinuti dar ne apuca filozofeala cand primim bani sa iesim din rahat? Scuzati expresia dar efectiv nu inteleg cum putem sa fim carcotasi pana si cand primim bani pentru sange proaspat in sistem?!?
Citat
-1 #55 TheAllknower 25-01-2016 00:33
Citez pe 1892:
The Allknower,
Nu am nimic impotriva SNPAP insa incadrarea directa are niste atuuri pe care nu multi le observa, cum ar fi:
- identificarea si evaluarea prompta a celui ce urmeaza a fi incadrat. In Snpap esti obligat sa lucrezi si sa formezi oameni care au avut capacitatea de a invata doua obiecte nerelevante pentru admitere;
- Evaluarea prin intermediul unui interviu aplicat pe problematica de penitenciare. Extrem de important e sa supui un candidat unui astfel de interviu inainte de a fi admis in sistem. Nu de putine ori SNPAP -ul s-a confruntat cu "vedete" imposibil de integrat.

Un element esential care diferentiaza calitatea umana acceptata in sistem prin intermediul incadrarii directa si SNPAP este urmatoarea:
Snpap formeaza oameni in afara penitenciarelor, formarea bazandu-se pe o teorie devenita uneori hilara daca nu chiar absurda in comparatie cu realitatea din penitenciare, pe cand formarea celor incadrati direct se realizeaza efectiv la locul de munca, acolo unde se invata practic totul despre munca de penitenciar.

Sa spuna un coleg absolvent de Snpap daca pe perioada scolii a fost supus unui sistem de invatare alternativ, in sensul de a fi invatat, de exemplu, care este ierarhia detinutilor intr-un penitenciar, luand in considerare ca au propriile legi de supravietuire pe perioada detinerii ?

Permitem te rog sa fiu subiectiv, asta probabil din cauza ca sunt absolvent al unei scoli de formare initiala a ANP. Formarea prin scoala are rolul de a creea un caracter, de a forma un mod de comportament adecvat pt sistem, de a invata teoretic si practic munca(teoria nu e tot una cu practica dar fara teorie practica e inutila fiindca nu aplici nimic) cele doua sau trei materii de carebzici tu au rolul de a testa niste aptitudini necesare pt a asimila anumite materii in timpul scolii. Pe parcursul scolii poti s fii studiat evaluat si corectat...un incadrt direct e angajat trebuie fie destituit fie sa il evaluezi cu necorespunzator ...nu cred ca o!persoana luata din drum si formata in 45 de zile e mai pregatita, dar bineinteles sunt si exceptii...din experienta profesionala am intalnit diferite categorii de angajati dar doar din sursa externa am intalnit din chelner la popota ajins sef birou evidemta, din sofer direcgormgenera l adjunct etc si mai pot continua cu cel putin 5 sau 6 cazuri de corupti arestati si condamnati intro singura unitate din sursa externa....Bine inteles ca ar fi ideal sa avem niste profesionisti la SNPAP dar o sa creasc nivelul cu timpul, dar trbuie decis odata pt totdeauna modul de acces in sistem unii sa invete ca prostii iar altii binemersi in 3 zile ca si altii in ani FAT FRUMOS
Citat
+3 #54 Horatiu 24-01-2016 16:04
Citez pe nu conteaza:
Sunt de acord cu TheAllknower. Ar trebui suplimentat numarul de locuri de la tg ocna 500 anul asta 500 la anul si gata! In ceea ce priveste ofiterii este mult mai usor...in momentul actual exista academii pt toate functiile din anp mai putin medici si psihologi. De ce nu se suplimenteaza locurile asa cum face MAI-ul de exemplu.
As fii de acord cu incadrare din sursa externa doar acolo unde nu exista scoala..in rest NU ! Este o palma data absolventilor de scoli militare ! Va salut.


Probabil tu ti-ai luat concediul de odihna cand ai vrut si probabil nu faci nicii ore suplimentare in schimb eu imi iau concediul cand vor sefi tot cu un an in urma si ore suplimentare cu sutele care pana la urma din ele se evapora.ACUM ESTE MOMENTUL SA SE FACA ANGAJARI DIRECTE .
Citat
+2 #53 finul Alecu 24-01-2016 15:26
Cred ca avem nevoie de urmatoarele lucruri-elimina rea pilelor si selectarea unor angajati dupa principiul meritocratic si al caracterului .Nu putem vorbi de esecul directorilor fara esecul anp! Despre esecul "legii" a scris Stefan!
Citat
0 #52 1892 24-01-2016 14:17
The Allknower,
Nu am nimic impotriva SNPAP insa incadrarea directa are niste atuuri pe care nu multi le observa, cum ar fi:
- identificarea si evaluarea prompta a celui ce urmeaza a fi incadrat. In Snpap esti obligat sa lucrezi si sa formezi oameni care au avut capacitatea de a invata doua obiecte nerelevante pentru admitere;
- Evaluarea prin intermediul unui interviu aplicat pe problematica de penitenciare. Extrem de important e sa supui un candidat unui astfel de interviu inainte de a fi admis in sistem. Nu de putine ori SNPAP -ul s-a confruntat cu "vedete" imposibil de integrat.

Un element esential care diferentiaza calitatea umana acceptata in sistem prin intermediul incadrarii directa si SNPAP este urmatoarea:
Snpap formeaza oameni in afara penitenciarelor , formarea bazandu-se pe o teorie devenita uneori hilara daca nu chiar absurda in comparatie cu realitatea din penitenciare, pe cand formarea celor incadrati direct se realizeaza efectiv la locul de munca, acolo unde se invata practic totul despre munca de penitenciar.

Sa spuna un coleg absolvent de Snpap daca pe perioada scolii a fost supus unui sistem de invatare alternativ, in sensul de a fi invatat, de exemplu, care este ierarhia detinutilor intr-un penitenciar, luand in considerare ca au propriile legi de supravietuire pe perioada detinerii ?
Citat
+3 #51 Ionica cel voinic 24-01-2016 13:25
#49 Ștefan Teoroc - Esecul directorilor de calitate / a bunilor manageri este dat de lipsa studiilor de management al organizatiilor / resurse umane, dar si al continuarii sistemului P.C.R. (PILE, CUNOSTINTE, RELATII).
Atata timp cat subordonatii sunt priviti doar ca sluji obediente, organizatia nu poate fi sanatoasa.
Daca vrei sa stimulezi subordonatii (marea majoritate), mai putin PCR, doar prin stimulare negativa, rezultatele sunt slabe.
De obicei, PCR nu este de cea mai buna calitate, ca doar sunt cam toti rude intre ei!
Iar apoi directorii se mira de ce au echipe slabe si nu se pot baza pe aproape nimeni :zzz
Citat
+9 #50 Anoninus 24-01-2016 13:12
Sunt angajat din 2009 cu valul de incadrari directe de atunci...chiar nu vad nici o diferenta sau nu consider ca cei care vin din SNPAP sunt mai bine pregatiti decat mine...pana la urma cred ca , calitatea muncii prestate depinde in cea mai mare parte de calitatea ta ca om...nu cred ca 2-3 luni in plus de scolarizare vor scoate agenti mai bine pregatiti
Citat
+1 #49 Ștefan Teoroc 24-01-2016 12:51
Si unde tinem de doua ori mai multe efective la SNPAP? Apoi, cum faci sa elimini dintr-o lege organica ocuparea posturilor vacante prin concurs?? Ne vrem stat in stat si ne hranim cu ideea ca din sursele proprii vin valorile cele mai mari si mai sigure. Nu as intra in subiectul asta. Vrem doar ce e mai bun la altii (ca model) inclusiv in materie de drepturi si posturi si apoi sa inchidem usa si sa pastram bine, sa nu cumva sa ne ia cineva ceva ce e al nostru. Dar ne miram ca nu reusim sa producem directori valorosi sau sefi de structuri capabili. De ce oare? Cine sufera? Tot noi.
Citat
-5 #48 nu conteaza 24-01-2016 12:43
Sunt de acord cu TheAllknower. Ar trebui suplimentat numarul de locuri de la tg ocna 500 anul asta 500 la anul si gata! In ceea ce priveste ofiterii este mult mai usor...in momentul actual exista academii pt toate functiile din anp mai putin medici si psihologi. De ce nu se suplimenteaza locurile asa cum face MAI-ul de exemplu.
As fii de acord cu incadrare din sursa externa doar acolo unde nu exista scoala..in rest NU ! Este o palma data absolventilor de scoli militare ! Va salut.
Citat
+7 #47 pescarul 23-01-2016 18:31
Citez pe nu conteaza:
din pacate asta se doreste...concursuri din sursa externa...o mare prostie...mai bine suplimentam la tg ocna si la academii...dar deh...trebuie sa intre ai nostri...pacat de sistem...merge tot mai in jos !


Ce nu iti convine vrei sa faci in continuare sute de ore suplimentare.
Citat
+1 #46 Vandalu2008 23-01-2016 16:55
Citez pe nu conteaza:
din pacate asta se doreste...concursuri din sursa externa...o mare prostie...mai bine suplimentam la tg ocna si la academii...dar deh...trebuie sa intre ai nostri...pacat de sistem...merge tot mai in jos !


Din ce cunosc eu, nici administrația nu își dorește concursuri din sursă externă. Nivelul de pegătire în instituțiile de învățământ este unul foarte bun, iar feed-back-ul din unități este pe măsură. În plus admiterea în instituțiile de învățământ este un proces ce nu pune atâta presiune pe sistem.
Totuși, numărul de locuri în aceste instituții de învățământ nu poate fi modificat intr-o plajă foarte largă, sunt o mulțime de constrângeri.
Astfel pentru situații excepționale (apropo ... Ștefane) cum este situația de față, în care sistemul penitenciar are un număr mare de posturi vancante, există perpectiva unor pensionări peste valorile din anii anteriori, alocația bugetară pentru personal poate acoperi un volum de încadrări suplimentare (nu prea s-a mai întîmplat asta), organizarea unor concursuri din sursă externă va conduce la o echilibrare a sistemului. care va avea un efect pozitiv asupra suprasolicitări i personalului, ore suplimentare, concedii restante, etc.
Citat

Google Translate

Cauta in site

 • E4 23.10.2017 19:10
  Lucrezi la puscarie nu la o firma de it in primul rand si in al doilea ...

  Read more...

   
 • E4 23.10.2017 19:08
  Indiferent cum ne vom numi in acte in media ne vom auzi numiti in ...

  Read more...

   
 • Vlad 23.10.2017 17:07
  Dnule Teoroc, daca atunci cand va retrageti nu lasati la "carma" acestui ...

  Read more...

   
 • Gicu 23.10.2017 11:06
  Dle Tudorache spuneti-mi va rog, daca legea salarizarii 153 nu se ...

  Read more...

   
 • simona 23.10.2017 05:30
  Cum se aplica Legea 169 pentru detențiunea pe viața? Adica perioada ...

  Read more...

Google AdS