Sindicatul Național

al Lucrătorilor de Penitenciare

Nu este cool sa investiti in puscarii

ruined prison cell

Pe site-ul Guvernului a fost postat Planul strategic al MJ pe anul 2016. Nu veti gasi nicio referire la ANP indiferent cat veti cauta. Pentru MJ nu sunt prioritati strategice:

 • modernizarea si dezvoltarea infrastructurii sistemului penitenciar, in vederea reducerii supraaglomerarii si imbunatatirii conditiilor de detentie  (avand in vedere procesele pierdute la CEDO cu plata unor despagubiri);  
 • diminuarea semnalului GSM in unitatile subordonate ANP in vederea eliminarii/reducerii posibilitatii de utilizare in mod ilegal a telefoniei mobile de catre detinuti (avand in vedere numarul foarte mare de obiecte interzise descoperite si infractiunile de inselaciune savarsite);
 • imbunatatirea asigurarii cu personal a sistemului penitenciar prin incadrarea posturilor vacante (avand in vedere numarul foarte mare de ore suplimentare acumulate). 

Spre deosebire de ordonatorul nostru principal, MAI are ca prioritati strategice:

 • reabilitare centre de detentie si arest preventiv
 • reducerea graduala a deficitului de personal (incadrarea absolventilor promotiei 2016, trecerea agentilor/subofiterilor in corpul ofiterilor, recrutarea din sursa externa).

(un material propurs de BR, colaborator)

Comentarii  

0 #3 Florin Alexandru 17-01-2016 11:50
ar trebui ca Guvernul sa ia in subordinea sa directa pusacriile. sau Parlamentul. si asa or sa vina destui dintre ei in custodie. cum au puterea sa isi aloce bugete pt masini si excursii de lucru in tari exotice, sa bage ceva buget si pt Didina, sa o transforme in prostitu.....pa rdon, puscarie de lux!
Citat
0 #2 anonimus 17-01-2016 10:49
Bine punctat.
Citat
0 #1 pescarul 16-01-2016 22:49
Pai daca nu sunt prioritati strategice pentru ei ce ar fi sa ii lasam pe ei sa lucre in puscari.Fiindca am ajuns sa fim umiliti de catre hoti si nu avem ce le face fiindca le facem rapoarte si judecatorul le anuleaza.Pai nu era bine acum 10-15 ani cand rapoartele erau bataia sau tuns la zero?Cand am intrat in ue toti radiam de feticire iar acuma ne este frica sa mai lucram pe secti fiindca de orice chichita se leaga conducerea si te ameninta cu dna .TREBUIE SCHIMBATA LEGEA SI REGULAMENTELE DE ORDINE INTRRIOARA.NU SE MAI POATE LUCRA IN ACESTE CONDITI SUNT FOARTE MULTE CERINTE SI FOARTE PUTINI ANGAJATI LA OPERATIV.VA MULTUMESC.
Citat

Google Translate

Cauta in site

 • negru 19.10.2017 00:11
  Ostașii trec la muncă, dar ce să facă concret ? Azi o mulțime de oameni ...

  Read more...

   
 • Justice 18.10.2017 21:44
  Ai dreptate, dar te rog să susții un examen sinteză de sute de pagini ...

  Read more...

   
 • E4 18.10.2017 18:55
  Colegule nu ai cum sa acorzi un 10% mai mare la debutanti fata de aia ...

  Read more...

   
 • Te iubesc puscarie 18.10.2017 18:27
  Eficientizarea nu inseamna automat ca posturile de conducere vor fi ...

  Read more...

   
 • Bizaar 18.10.2017 15:20
  Off topic. Dle Teoroc liderii de sindicat afirma ca de la 1 ian 2018 ...

  Read more...

Google AdS