www.snlp.ro Web analytics

SNLP-ANP corespondenta privind voucherele de vacanta

click pe imagini pentru adresele complete

 

Captura de ecran din 2015.07.20 la 17.42.57

Captura de ecran din 2015.07.20 la 17.41.34

7 COMMENTS

  1. Guvernul a aprobat, printr-o Hotărâre, norme de aplicare a legislației privind acordarea voucherelor de vacanță angajaților din sistemul privat și bugetar, completând și adaptând astfel normele de implementare cuprinse în Hotărârea Guvernului 215/2009.

    otrivit noilor reglementări, pot fi acordate vouchere de vacanță atât pe suport hârtie, cât și pe suport electronic, decizie ce va putea fi luată de către angajatori împreună cu organizațiile sindicale sau cu reprezentanții beneficiarilor

    . În cazul personalului contractual și funcționarilor publici din instituțiile bugetare, regulile de acordare a voucherelor de vacanță se stabilesc potrivit prevederilor în vigoare. Pentru instituțiile publice, voucherele de vacanță se acordă în limita sumelor prevăzute cu această destinație în bugetul de stat sau, după caz, în bugetele locale.

    Valoarea voucherelor de vacanță emise pe suport hârtie, respectiv electronic, nu poate depăși într-un an calendaristic contravaloarea a șase salarii de bază minime brute pe țară garantate în plată pentru fiecare salariat, limită stabilită prin Ordonanța nr. 8/2014. Potrivit normelor de aplicare, voucherul de vacanță are o perioadă de valabilitate de un an de la data emiterii atât pe suport hârtie, cât și pe suport electronic, cu precizarea însă că perioada de valabilitate a suportului electronic nu este limitată la un an.
    Costurile determinate de imprimarea voucherelor de vacanță pe suport hârtie, respectiv costul suportului electronic pe acestea, precum și costurile emiterii lor, se suportă de către angajatori.
    Beneficiarii au dreptul să își aleagă unitatea de la care achiziționează servicii turistice, însă numai dintre cele afiliate care dețin licență de turism sau certificat de clasificare emise de Autoritatea Națională pentru Turism. Pe site-ul acestei instituții va fi postată lista unităților turistice autorizate. Beneficiarii pot utiliza voucherele de vacanță pe baza actului de identitate. Este interzisă comercializarea voucherelor de vacanță în schimbul unor sume de bani și/sau altor bunuri/servici

    Voucherul de vacanță tipărit sau suportul electornic pe care este acordat acest drept trebuie să aibă înscrise sau stocate următoarele elemente obligatorii:

    Emitentul și datele de identificare;
    Angajatorul și datele sale de identificare;
    Numele, prenumele și codul numeric personal ale beneficiarului care este în drept să utilizeze voucherul de vacanță;
    Interdicția de a utiliza voucherul de vacanță în alte locuri decât unitățile afiliate;
    Numărul de identificare, unic la nivel de emitent, al suportului electronic;
    Perioada de valabilitate a suportului electronic;
    Elemente de siguranță a suportului electronic (PIN, CIP)
    Elemente de identitate vizuală ale brandului de turism al României

    Suportul electronic pe care sunt stocate voucherele de vacanță poate fi alimentat exclusiv cu valoarea nominală a acestora. Este interzis ca suportul electronic pe care sunt stocate voucherele de vacanță să permită retragerea de numerar sau plăți către alte unități decât cele afiliate, conform legii.

    Voucherele de vacanță pe suport electronic care sunt transferate primele către beneficiari de către unitățile emitente vor fi considerate utilizate cu prioritate, în baza principiului „primul intrat-primul ieșit” (first-in – first-out). Sistemul pe suport electronic trebuie să permit accesul la informațiile privind utilizarea și soldul valorii nominale a voucherelor transferate beneficiarilor. Angajatorii sunt obligați să înștiințeze beneficiarii cu privire la data alimentării și valoarea voucherelor de vacanță transferate pe suport electronic.

    Salariaţii pot primi vouchere de vacanţă, o singură dată pe an, în limita a 6 salarii de bază minime brute pe ţară garantate în plată. În acest moment, salariul minim pe economie este stabilit la 1.050 de lei lunar.
    Voucherele de vacanță sunt integral suportate de către angajator:
    – pentru sectorul bugetar: în limitele sumelor prevăzute cu această destinaţie în bugetul de stat sau, după caz, în bugetele locale;
    – pentru sectorul privat: în limitele sumelor prevăzute cu această destinaţie în bugetul de venituri şi cheltuieli aprobat.
    Sumele corespunzătoare voucherelor acordate de către angajator sunt deductibile la calculul impozitului pe profit.

  2. Ma bucura ce vad aici,Dl Presedinte dar trebuie sa mergem pana la capat cu protestele,gen ,oprit munca in toate unitatile in acelasi timp pana la solutionarea TUTUROR PUNCTELOR si chiar sa cerem DEMISIA MINISTRULUI cazanciuc ,(nu merita scris cu majuscule) cel care merita -OPREA GABRIEL UN MINISTRU adevarat care tine cu oamenii lui si care ii apreciaza la maxim ptr munca lor,BRAVO .Daca nu vom proceda pe picior de forta nu vom vedea nimic.Dragi colegi a venit momentul sa ne unim si sa ne mobilizam, nu mai cedam este ultima sansa daca nici acum,atunci cand?

  3. Cred ca vom ajunge și cu tichetele ca și cu celelalte drepturi care există teoretic dar nu există practic. După rectificare din nou nu vor fi bani și vom fi aburiți ca și până acum.

  4. Bine inteles ca la noi nu se pot da banii inainte de rectificare fiindca noi nu ne numim politisti ci ne numim gardeni si noua bani o sa ni se dea dupa rectificare daca mai au de unde eu cred ca nu ne vor da toti bani .

  5. Eu stiu ca vaucerele de vacanta se dau la toti bugetari nu numai la uni dupa cum a trimis anp in acea adresa

  6. Vouchere iau si „EI”,de-aia se misca asa repede,dar 75% numai iobagii 😆

Comments are closed.

error

Ți-a plăcut acest articol? Ajută-ne cu un Like :)