www.snlp.ro Web analytics

Bilantul ANP 2013

Raportul de activitate al ANP prezentat pe data de 6 martie 2014.

 

bilant 2013 pg1

Pag2

bilant 2013pg2

Pag3

bilant 2013pg3

Pag4

bilant 2013pg4

Pag5

bilant 2013pg5

Pag6

bilant 2013pg6

Pag7

bilant 2013pg7

Pag8

bilant 2013pg8

Pag9bilant 2013pg9

 

Pag10

bilant 2013pg10

Pag11

bilant 2013pg11

Pag12

bilant 2013pg12

Pag13

bilant 2013pg13

Pag14

bilant 2013pg14

Pag15

bilant 2013pg15

Pag16

bilant 2013pg16

Pag17

bilant 2013pg17

Pag18

bilant 2013pg18

Pag19

bilant 2013pg19

Pag20

bilant 2013pg20

 

26 COMMENTS

  1. ….si spaga lui vlasov, salariile lui rusanu si daianu, renta viagera a fostului nas de la FRF sunt actualizate la nivelul anului 2016! ce daca eu mananc la nivelul lui 2010, imi platesc chiria la nivelul lui 2010! oricum, daca e sa faca vreunul puscarie, ia 2-3 ani pentru evaziuni de milioane de euro, iar eu, daca din culpa imi uit telefonul in buzunar, risc la fel! doar ne nastem si murim egali in fata legii!

  2. CRI: norma de hrana este plafonata la nivelul anului 2010 prin lege tranzitorie

  3. NORMA DE HRANA MARITA ANUL TRECUT IN AUGUST CIND NI SE DA PUTETI SA SPUETI CARE STITI VA ROG

  4. of, si cand era statutul gata deodata nu mai vrem…ce oameni, ce sistem 😀

  5. [quote name=”Asclepios”][quote name=”Un agent”]Au niscai tupeu mai mult decat restul populatiei ce-i drept domnii hotisori, dar te chinui cam mult parerea mea sa le explici ca tu nu traiesti de pe urma lor.Si eu am auzit astfel de chestii si cred ca foarte multi alti colegi in decursul anilor, dar le raspund asa cum merita, adica ,, ia lasa-ma somer si nu mai veni la puscarie, ce zici poti sau saracul de tine altceva nu stii sa faci?!”[/quote]
    Imi placi agentule, pentru ca ai simtul umorului, intotdeauna am considerat simtul umorului apanajul oamenilor inteligenti.[/quote]

    Multumesc pentru aprecieri si ma bucur ca achiesezi cumva la punctele noastre de vedere, chiar daca sunt cateodata ironic ori umoristic exprimate.Mai descretim fruntile ca altfel facem riduri. 😆

  6. In interviul dat ziarului galatean VIATA LIBERA ati afirmat domnule director ca vreti sa scoateti la munca cit mai multi detinuti.
    Nu avem nimic impotriva acestui lucru,avem nevoie de bani.
    Precizati in continuarea interviului ca sunteti preocupat de imbunatatirea conditiilor de munca ale angajatilor.
    Nu a-ti facut nimic ptr. acest lucru,atita timp cit servim masa la garderopa unitatii,unde se afla si toaleta si tonomatul de cafea,tonomat care a fost inlocuit cu altul mai prost fata de cel care era inainte,ma rog or fi si aici alte interese,care vor iesi la iveala.
    Nu pot veni femeile sa vina sa seveasca o cafeaa,din cauza barbatilor care se schimba de tinuta tocmai linga tonomat.
    De popota nici nu mai putem vorbi/este ptr. noi un tramvai numit dorinta.
    Si totusi va permiteti de vorbiti cetatenilor orasului in interviu/DE IMBUNATATIREA CONDITIILOR DE MUNCA PTR. PERSONAL.
    Va bateti joc de noi ca am lasat garda jos/sa stiti ca va inselati,sa urmariti acest lucru.

  7. Pentru toti cei care mai cred ca 293 ii mai reprezinta, le pot spune decat ca sunt ori visatori, ori singura lor consolare le este salariul! in conditile in care legi precum L dialogului social, L sistemului unitar de pensie, o viitoare L a salarizarii unice (care se aplica deja partial dar nimeni nu realizeaza ca e asa) ti-au „diminuat” caracterul special al statutului aruncandu-te printre „muritorii de rand”, infloritele articole in care ti se „acorda” o gramada de drepturi cu conditia sa fie reglementate prin legi dar care nu au fost niciodata macar in faze de proiecte, consider ca nici nu mai avem nevoie de ….statut! ce e ala statut? legea executarii pedepselor s-a schimbat in integritate cand nu a mai corespuns realitatilor, dar ambele legi trasau clar drepturi si obligatii ale detinutilor, drepturi care prin nerespectarea lor a „amendat” constat Romania! exista vreun drept al nostru care nerespectat fiind, a facut valuri prin mass media? si atunci de ce sa ne mai strofocam sa scoatem un statut cu aceiasi valoare si aplicabilitate. vi se pare ca viata va fi mai usoara avand un statut? avem acord de munca si il respecta tata! unii directori iti restrang drepturi pentru a arata cum tin la bugete! in comisii de disciplina intri pt ca nu ai ochi frumosi….si atunci…..ce ne mai trebuie statut?

  8. Am ajuns ca simplu palmas sa inteleg bilantul „prezentat” (neprezentat intentionat palmasilor) in cadrul unitatilor … ca reprezinta o recunoastere tacita a dezastrului a falimentului total din sistem.
    Logic daca aveau ce, aratau dar unde nu-i … se organizeaza in secret „sarbatoarea sfarsitul” in locatii conspirative feriti de tot si de toate ( presa,etc).
    Dovada clara a neputintei si a incompetentei ne-a fost prezentata fiindca faptele vorbesc de la sine.
    Penitenciarele au ramas singurele „redute” din Romania unde incompenta mai este inca renumerata boiereste pentru unii in loc sa fie sanctionata pe.al dar cu siguranta va veni si ziua in care „teoria infinitului” (a anarhiei) in puscarii va suferi transformarile natural cuvenite iar salariatii umili numiti sclavi vor dobandi drepturile si demnitatea furata ( „marele director” european din Iasi -editat- este „profesor” si promotorul care de la demilitarizare a afirmat raspicat ca agentii sunt pentru el sclavii sistemului, pleava … iar el se vede chiaburul sistemului impreuna cu suita …., nu mint cu nimic doar citez ).
    Cu mult respect si stima pentru toti colegii.

  9. Adevarat un statut si prestigiul nostru profesional nu inseamna DOAR o denumire decenta, sper din tot sufletul sa nu ajungem in situatia de a pierde din drepturile si asa putine pe care le avem.Moralul angajatilor este si asa la pamant iar faptul ca in toate controalele si ordinele aNP acestia pleaca de la premisa ca noi angajatii manifestam rea credinta in efectuarea serviciului, increderea investita de ANP in noi personalul este „0” si asta esta demoralizant, deprimant si neproductiv.

  10. [quote name=”Un agent”]Au niscai tupeu mai mult decat restul populatiei ce-i drept domnii hotisori, dar te chinui cam mult parerea mea sa le explici ca tu nu traiesti de pe urma lor.Si eu am auzit astfel de chestii si cred ca foarte multi alti colegi in decursul anilor, dar le raspund asa cum merita, adica ,, ia lasa-ma somer si nu mai veni la puscarie, ce zici poti sau saracul de tine altceva nu stii sa faci?!”[/quote]
    Imi placi agentule, pentru ca ai simtul umorului, intotdeauna am considerat simtul umorului apanajul oamenilor inteligenti.

  11. Asa e.FLORIN are dreptate i ce priveste denumirea si nu este singura voce care afirma asta. A picat denumirea asta ca gratierea lui Becali si Popescu pentru oamenii politici. Numai orbii nu realizeaza la ce riscuri ne-am putea expune. Personal am sustinut si sustin sa continuam a fi functionari de penitenciare. Statutul de politist ne-ar arunca pe un fagas periculos in privinta drepturilor.

    Identitate in porivinta numelui nu am avut si nici nu vom avea vreodata. Gardieni sau paznici vom fi mereu pentru societatea civila. Identitatea asta ne-o castigam prin ceea ce aratam ca putem sa facem domnilor colegi. Faptul ca de maine vom fi oficial politisti de penitenciare nu schimba cu nimic imaginea si conjunctura in care suntem judecati de societatea civila. Deci, putin curaj in privinta punerii la treaba a materiei cenusie, domnilor…

  12. Felicitari FLORINE, in sfarsit cineva ia atitudine, chiar daca ironic in ceea ce priveste noua denumire.Intr-adevar avem nevoie de o identitate, dar nu in detrimentul unor drepturi, iar pericolul de a pierde unele drepturi din lege mai ales in aceste vremuri de exaltare bugetara si crestere a( nu spun ca-s pudic azi) este mare.Este bine sa ne numim politisti de penitenciare, dar sa nu uitam ca indiferent cum ne numim efectuam un MILION!!!!! de ore suplimentare anual si nu luam concedii.Sa nu uitam ca bruma asta de drepturi care ne-au ramas, fie ele si unele neacordate pana-n prezent, odata pierdute din lege, NICIODATA nu vom mai spera macar sa le primim, iar ceva in compensare niciatat.Este bine ca nu ne lasam toti luati de val si prinsi in mrejele noii denumiri atat de tare incat sa uitam ca statulul nu inseamna numai denumirea.

  13. Au niscai tupeu mai mult decat restul populatiei ce-i drept domnii hotisori, dar te chinui cam mult parerea mea sa le explici ca tu nu traiesti de pe urma lor.Si eu am auzit astfel de chestii si cred ca foarte multi alti colegi in decursul anilor, dar le raspund asa cum merita, adica ,, ia lasa-ma somer si nu mai veni la puscarie, ce zici poti sau saracul de tine altceva nu stii sa faci?!”

  14. [quote name=”Jilava”]Haideti sa va spun eu cum gandesc cei de la ANP.
    La Jilava de 2 saptamani se screm cu un control cei de la Serviciu Inspectie si Control, (SIC, vedeti ce frumos suna prescurtat?).
    Culmea nesimtirii a fost atunci cand o doamna de la control a spus ca norma 12B se acorda doar celor care lucreaza la program de 12 ore, pentru ca din acest motiv a fost denumita asa.
    Va vine sa credeti asta?
    Pai doamna inspector(controlor e mai bine), norma 6 cui se acorda, norma 8 cui se acorda?
    RUSINEEEEEEEEE!
    CEI CARE LUCREAZA LA PROGRAM DE 24/72 IN TURE CONTINUEE PRIMESC NORMA 24?
    INCREDIBIL CE OAMENI NE CONDUC.
    VOI REVENI CU DETALII.
    LA FINALUL CONTROLULUI SE VA LASA CU UN MARE SCANDAL, O SA VEDETI.
    SA VA TINETI DOMNULE LUPU, SI SA VEDEM DACA DUPA ACEST CONTROL NU SE VA DESFINTA SIC-UL.[/quote]
    Baii frate de unde atata prostie…mai stiu eu unul care a fost luat la audit de ceva timp si este praf,ce sa mai spui.

  15. Ai dreptate Look&play nimeni nu constientizeaza ca printre sustinatorii detinutilor, care sunt singura categorie sociala care nu cotizeaza taxe si impozite la stat, sunt TOTI cei care platesc cinstit in tara asta taxe si impozite iar printre acesti platitori cinstiti suntem si noi salariatii din penitenciare si victimile detinutilor (cele care mai traiesc).De multe ori cand cate un detinut imi spune ca eu am loc de munca pentru ca exista ei detinutii ii raspund ca singurii care doar traiesc de pe urma statului sunt ei iar eu am avut loc de munca si o meserie si inainte de a veni sa lucrez la penitenciar si as avea si daca nu ar mai fi penitenciare in Romania iar la penitenciar am dat examen ca sa lucrez, nu am venit cu mandat !!!

  16. toata lumea bate in sindicat dar cind e vorba de noi sa ridicam probleme la sedinte ,alarme ,etc toata lumea tace milc, iar cind iese din sala toata lumea vorbeste de ce?

  17. Mamaaaa, zici ca e bilantul unei guvernari de 4 ani cu realizari indeplinite in 3 ani! Cu asa ANP, ce ne mai trebuie USL,USD,PDL,PNL…..? dar cum naiba sa arate altfel un bilant, cand guvernul pontilica a obtinut cea mai mare crestere economica din UE!? daca anul trecut bugentul anepist era mai sarac ca al anului curent, va dati seama pe ce culmi de bunastare ne vor aseza la bilantul viitor!? si eu, ca un fraier, ma gandesc sa ies la pensie!
    cat despre statut, sigur n-o sa iasa perfect! dar nu inteleg de ce nu se coreleaza cu legea pensiilor de exemplu si sa nu mai avem nevoie de prelungirea de activitate pt cei care nu indeplinesc stagiul la 55 de ani!? sa se scoata chestia aia cu ajutoarele date pt locuinte! sa se scoata decontarea protezelor, serviciilor medicale de anumita factura, daca de 10 ani nu am stiut sa le reglementam si sa le obtinem. sa se scoata tot ceea ce este balast,ce produce confuzie,ori sperante desarte, sa fie o lege clara, la obiect si aplicabila! sa stearga toate aceste drepturi scrise si neacordate vreodata, pentru ca nu le mai duc dorul! si sa ii doteze cu armament, bastoane reflectorizante si procese verbale pe cei care isi doresc sa devina politisti de bulau in timp ce, in contrapartida, isi vor pierde din drepturile esentiale, vitale si specifice! si daca tot am fost ironic, poate o sa priviti in statutul politistului si sa luati de acolo ceea ce trebuie! pentru ca nu a fost modificat mai deloc, iar ultimele modificari, chiar sunt si pentru cei care trag in ham! pt ca 293, in ultimul timp nu a mai fost „updatat” decat in partea de constrangeri si de dat la gioale!

  18. Va fi lege de modificare nu o lege noua.

    Iata ce spune Legea nr. 24 din 27 martie 2000 privind normele de tehnică legislativă pentru elaborarea actelor normative

    [list][*][list][*][i]Art. 57: Condiţiile de fond pentru modificarea şi completarea actelor normative
    (1)Modificarea sau completarea unui act normativ este admisă numai dacă nu se afectează concepţia generală ori caracterul unitar al acelui act sau dacă nu priveşte întreaga ori cea mai mare parte a reglementării în cauză; în caz contrar actul se înlocuieşte cu o nouă reglementare, urmând să fie în întregime abrogat.[/i][/list][/list]

  19. domnule Teoroc, daca nu va fi o lege noua acest proiect va fi promovat prin HG? spuneti ca nu vor fi modificari radicale de structura, cel putin vom avea o noua denumire? drept sa spun nu prea mai inteleg nimic…

  20. Haideti sa va spun eu cum gandesc cei de la ANP.
    La Jilava de 2 saptamani se screm cu un control cei de la Serviciu Inspectie si Control, (SIC, vedeti ce frumos suna prescurtat?).
    Culmea nesimtirii a fost atunci cand o doamna de la control a spus ca norma 12B se acorda doar celor care lucreaza la program de 12 ore, pentru ca din acest motiv a fost denumita asa.
    Va vine sa credeti asta?
    Pai doamna inspector(controlor e mai bine), norma 6 cui se acorda, norma 8 cui se acorda?
    RUSINEEEEEEEEE!
    CEI CARE LUCREAZA LA PROGRAM DE 24/72 IN TURE CONTINUEE PRIMESC NORMA 24?
    INCREDIBIL CE OAMENI NE CONDUC.
    VOI REVENI CU DETALII.
    LA FINALUL CONTROLULUI SE VA LASA CU UN MARE SCANDAL, O SA VEDETI.
    SA VA TINETI DOMNULE LUPU, SI SA VEDEM DACA DUPA ACEST CONTROL NU SE VA DESFINTA SIC-UL.

  21. Este gata si proiectul de statut / au ramas cateva articole in discutie / incercam saptamana viitoare sa avem o intalnire cu directorul general pentru a conveni asupra variantei care va pleca spre MJ / intalnirile pentru elaborare au fost aproape zilnice in ultima perioada / nu este o noua lege deci nu se vor face modificari radicale de structura / cu unele propuneri ale MJ-ANP nu am fost noi de acord dar si invers. Vom publica si proiectul final.

  22. Multa polologhie,scheme ce imi aduc aminte de realizarile Cincinalului;ff putin de noi,derizoriu!nimic de proiectul de modificare al Statutului?!In rest,numai de Maria Sa Detinutul!In nota obisnuita a ANP-ului=jalnic!!!

  23. Observ o ocupare cu persona angajat intre 63% si 89%, minim la medical si Educatie psihosociala si maxim la paza si supraveghere.Deci in ciuda declaratiilor gandirea romaneasca ramane ca rolul unui penitenciar este primordial de a pazi detinutii?!Societatea romaneasca nu constientizeaza ca mai devreme sau mai tarziu toti detinutii se reintorc in societatea din care au venit in penitenciare, chiar si cei condamnati la detentie pe viata (vezi Jean Beniamin) si ca ANP-ul ar trebui sa se concentreze mai mult pe reeducarea si reinsertia sociala a detinutilor decat pe a evita o posibila evadare!!! Cu putin peste jumatatea posturilo incadrate cu un om ( cati sunt in concediu de cresterea copilului nu se precizeaza aici) celor de la medical si SRS li se cere din ce in ce mai mult si li se ofera…biciul

  24. Ai dreptate in legatura cu grafica. Unii directori au ramas strict cu imaginea acestor grafice dupa acest bilant, impresionati chiar pana la lacrimi de ce a fost in stare ANP sa realizeze.

    Pe de alta parte, sa spuna concret ce s-a ntamplat la acel bilant si in ce a constat efectiv prezenta lor acolo, nu sunt in stare. Functia le este prea draga sa deranjeze cu ceva ANP.

  25. O grafica foarte reusita !
    ANP constata ca dramuieste si soarta salariatilor si nu numai a detinutilor ? Cine mama dracu se gandeste si la salariati ? O astfel de grafica aplicata, se putea si in ce priveste personalul care deserveste acesti deinuti ?
    Alo, ANP !!!! In sistemul asta nu exista doar detinuti !
    Oameni buni, sa ne gandim bine de tot cand mai facem afirmatii defaimatoare la adresa sindicatului. Sindicatul este singura nisa prin intermediul careia mai beneficiem de niste drepturi ! Altfel, in viziunea ANP am fi doar niste carpe jegoase de care s-ar lepata de fiecare data cand ar ajunge prea unsuroase.
    Sunt revoltat ! Trebuie sa existe in cadrul ANP un sector care sa vizeze in activitatea lui strict sclavii acestui sistem. Si trebuie inceputa o campanie de proportii pentru a instiinta societatea civila ca un detinut este cel mai favorizat individ dintre toti ceilalti aflati in libertate si care platesc taxe la stat.
    Nu afirm ca ar trebui tratati ca niste gunoaie ale societatii insa proportia sa fie aceeasi pentru toata lumea, atat pentru ei cat si pentru toti ceilalti platitori de taxe si impozite.
    Rusine ANP !

Comments are closed.

error

Ți-a plăcut acest articol? Ajută-ne cu un Like :)