www.snlp.ro Web analytics

In cele din urma, asumare

 

37 COMMENTS

  1. Ok! Multumesc! Acum sunt convins ca a fost inteleasa corect actiunea mea de a arata colegilor ce ati postat dvs pe site, ca nu am complotat cu nimic sindicatul, ca am inteles destul de bine ce scria in acele comunicate si ca de fapt am aratat ca SNLP se ocupa in timp real de problemele care intervin referitoare la drepturi de personal…etc Inca o data : -FELICITARI SNLP!!!

  2. Iar ca situatia sa fie luata in seama trebuie, in mod normal si reactia celor pe care ii reprezentati, pt ca altfel nu rezolvam nimic daca ascundem situatia reala. Eu am aratat ce faceti, oamenii au reactionat si ati avut un rezultat, de fapt am avut un rezultat noi toti, pentru ce trebuie sa fiu apostrofat ptasta? ca nu inteleg!

  3. iMI PUTRETI RASPUNDE DACA EU SUNT DE VINA PT CA AM ARATAT CE ATI POSTAT DVS PE SITE COLEGILOR? SAU DACA EU SUNT ALARMIST? VA ROG MULT! PT CA MULTI COLEGI DIN UNITATE M-AU INTREBAT DE CE A TIPAT FLORIN STOICA LA MINE! SI, CA MEMBRU DE SINDICAT VA ROG SA POSTATI ASTA! DACA NU POSTATI INSEAMNA CA NU SUNTETI CORECT! MULTUMIM!
    CU MULT RESPECT, IONEL CARTAN-MEMBRU SNLP

  4. Sunt de acord cu dvs, dar va rog sa-mi raspundeti: -Eu sunt vinovat ca am aratat colegilor ce ati postat dvs pe snlp? M-am grabit eu? Nu e un loc public? Nu erau concluzii acolo?…va rog mult sa imi raspundeti, cu respect, Ionel CARTAN

  5. Sper sa nu faci vreun duet muzical cu Florin 🙂 / sunt convins ca veti regla corect speta / ca idee, pe scurt (pentru ca am inteles exact divergenta) un lucru poate fi transmis in multe variante / in general noi o evitam pe cea dramatica, alarmista / chiar daca identificam riscuri intr-o situatie, nu rezolvam nimic daca transmitem repede ca situatia este fara iesire / incepem sa ne ocupam de solutionare si in general reusim / apoi, cat de repede putem, transmitem solutia gasita si rezultatul demersurilor noastre / scopul nu este sa creem turbulente ca din-astea avem destule

  6. Multumesc!
    Sunt foarte de acord cu o rezolvare armonioasa, numai daca aceasta este intr-adevar armonioasa si nu armonizata cu sunete foarte inalte 😆
    Cu mult respect, Ionel CARTAN

  7. Salut Ionel / l-am redirectionat imediat dupa postare destinatarului (sub forma de comentariu neautorizat) si am recomandat o solutionare armonioasa 🙂 / sper sa fii de acord cu acest demers / inteleg ca este vorba despre o neintelegere care se poate regla si fara exteriorizare pe pagina web a organizatiei.

  8. Buna ziua!
    Am trimis aseara un comentariu spre a fi postat, am gresit cu vreo afirmatie de nu a fost postat?
    Cu mult respect,
    Ioinel CARTAN

  9. Nu cred ca se indoieste cineva de faptul ca in sistemul penitenciar avem probleme de integritate / putem dezbate pe larg acest lucru si o vom face / ce s-a intamplat la Colibasi nu este unicat / descinderi, ridicari pentru cercetare si chiar retineri au fost si vor mai fi / ieri la Colibasi au fost interogati si chiar perchezitionati multi salariati si retinuti 2 agenti / este vorba despre o situatie investigata de mult timp, se pare si nu de ceva inopinat. Foarte ingijorator este faptul ca e vorba de trafic de droguri! Trebuie sa percepem cat mai corect situatia si sa intelegem ca indiferent de greutati este important sa evitam tentatiile avand in vedere consecintele traumatizante.

  10. Ce parere aveti dl Stefan despre Colibasi, din aceste motive se fac acele controale in porti cind tipa ofiterii ca ei sint cinstiti deoarece se preteaza cadrele la combinatii cu ppl.

  11. Acest OMJ nu exista si nici nu este necesar / prin OMJ se aproba ROF ANP care va suferi modificari astfel incat DEA ANP sa primeasca atributii in acest domeniu, al acordarii de bilete / modificarea este in curs dar atinge aspecte multiple asa ca am cerut o urgentare respectiv o alta modificare rapida doar privind biletele, ca sa nu asteptam prea mult si sa pierdem Sovata de exemplu / o problema mare o reprezinta bugetul avand in vedere faptul ca HG 1946/2004 prevede posibilitatea decontarii unui procent de 50% din costul total al biletelor / acceleram cat putem insa vom vedea si cum materializam

  12. Domnule STEFAN va rog frumos daca se poate sa ne dati mai multe detalii referitoare la modificare omj privind decontare biletelor de odihna si tratament.Ce inseamna acest lucru?

  13. Felicitari SNLP !!! Acced la ideile prietenei mele Laura.Asteptam sa ne mai dati si vesti bune,stiu ca nu depinde neaparat de dvs dar speranta moare ultima.

  14. detasatu – din pacate diurna este stabilita la nivel national si este mai presus de SNLP sa reuseasca o marire dat fiind impactul

    generatia – nu, nu cred ca va fi posibil fara sindicat / abia daca structurile sindicale vor slabi in forta, vom lua contact cu realitatea / spre bine nu ne indreptam, din pacate

  15. Știți ce mor de ciudă,la NOI în sistem ca să ne recuperăm DREPTURILE LEGALE ,trebuie să se lupte SINDICATUL ???
    Credeți stimați colegi că vom ajunge și noi să ne luă și noi drepturile LEGALE fără intervenția sindicatului,să decurgă legal.

  16. Domnule Teoroc,ptr.cei detasati la VASLUI se acorda o diurna de 13 lei pe zi,neactualizata de mai multi ani.Faceti va rog demersuri ptr.a fi la actualizata,caci nu se poate trai cu 13 lei pe zi…MULTUMESC!

  17. Sper sa reusiti,d-le presedinte ,in tentativa de a ne lua banii de haine in aprilie! 😉

  18. Ma informez cu placere si interes de pe site,fiind si membru SNLP,insa in ultima perioada afisati mai des pe site problemele,solutiile,actiunile dvs.Sincere Felicitari,cred ca va orgañizati timpul mai bine acum,stiu ca si inainte erati o organizatie serioasa in interesul membrilor dvs,am un presedinte dae fililala forte activ,dar afisati mai rar atunci,acum ma surprindeti placut.Felicitari,tineti-o cel putin tot asa!

  19. Noi voi gandi deloc cum ai anticipat 🙂 dar nici nu pot oferi inca un raspuns sigur / stim toti pataniile de anul trecut

  20. Stefane, sigur o sa spui ca”Tara piere si baba se piaptana”, dar am si eu o intrebare: Personalul feminin beneficiaza de o zi libera pentru 8 Martie?

  21. DL TEOROG,va rog in numele la toti salariatii (cred ca sunteti in asentimentul meu),din sistem sa se faca eforturi pentru plata echipamentului intr-o singura transa.

  22. [quote name=”mincu”]adresez doua intrebari. Considerati corecta acordarea ajutorului locativ (ptr chirie,decontarea cheltuielilor de transport pana la domiciliu) numai unora dintre salariatii anp? in conditiile in care cei cinstiti care sau imprumutat pentru a cumpara,construi,intretine sau repara o casa platesc luna de luna rate iar cei smecheri care au cumparat case si masini pe numele unor rude apropiate primesc acest ajutor locativ. Nu s-ar putea ca acest ajutor sa se acorde in suma fixa indexata anual cu rata inflatiei tuturor angajatilor pentru a nuu mai exista acesta discriminare , la munca egala venituri inegale sau[/quote]
    Ar fi ideal asa,insa in Romanica niciun minister nu acorda bani pt a sprijini achizitia unei locuinte,toti acorda aceasta compensare a chiriei dar numai celor care stau in chirie.

  23. In ograda lui A.C. se pare ca numarul de ore suplimentare creste exponential la schimburi si nimeni nu ia masuri de remediere a situatiei. Dar cel mai mult doare faptul ca nu exista o viziune care sa aduca fericirea in Beirutul de Vest. Mai noi se poarta Jihadul si contrele, datul la gioale, opozitia, certurile si orice numai ca treburile sa nu mearga bine. Razboaiele purtate in spatele cortinei de diversi ofiteri au dus de rapa spiritul de acum cativa ani. Domnilor incetati sa va mai purtati precum niste copii frustrati!!!

  24. [u][b]Vom publica un articol pe tema echipamentului dar asteptam niste clarificari si poze[/b][/u].
    Pana atunci, ca sa discutam organizat recomand asimilarea unor informatii.
    Pretul echipamentului se stabileste conform [b]OMJ 2908/2013[/b]. Articole relevante (extrase):
    [b]Definitii[/b]
    – Articole de echipament – totalitatea obiectelor de îmbrăcăminte, încălţăminte şi accesorii cu care este dotat un funcţionar public cu statut special.
    – Uniforma – îmbrăcămintea reglementată care prezintă aceeaşi formă după croială, model, ţesătură şi culoare, obligatorie pentru anumite categorii de profesii.
    – Drepturi de echipament – dreptul de a beneficia în mod gratuit de articolele de echipament prevăzute de normele de echipare destinate funcţionarilor publici cu statut special.
    – Norma de echipare – numărul maxim de articole de echipament necesar pentru obţinerea unei echipări complete şi regulamentare a funcţionarilor publici cu statut special.
    – Valoarea cotei-părţi anuale pentru un articol de echipament – raportul dintre valoarea corespunzătoare cantităţii prevăzute în norma de echipare şi durata de utilizare a acelui articol, în ani. Suma valorilor cotelor-părţi anuale ale articolelor prevăzute într-o normă de echipare reprezintă echivalentul valoric al cotei-părţi anuale corespunzător respectivei norme de echipare.
    [b] ART. 5[/b]
    Articolele de echipament prevăzute în normele de echipare intră, după caz, în compunerea:
    a) uniformei de ceremonie, pentru ofiţeri;
    b) uniformei de oraş, pentru ofiţeri şi agenţi;
    c) uniformei de serviciu, pentru ofiţeri şi agenţi.
    [b] ART. 7[/b]
    (1) Din articolele de echipament prevăzute de normele nr. 1 – 5 din anexa nr. 2 se constituie uniformele de vară şi de iarnă, astfel:
    – uniforma de vară (se poartă în perioada sezonului cald: mai – octombrie);
    – uniforma de iarnă (se poartă în perioada sezonului rece: noiembrie – aprilie).
    [b]ART. 9[/b]
    Descrierea, compunerea şi modul de purtare a uniformelor funcţionarilor publici cu statut special din sistemul administraţiei penitenciare sunt prevăzute în anexa nr. 1.
    [b]ART. 10[/b]
    Normele pentru asigurarea cu articole de echipament din compunerea uniformelor şi accesoriile acestora sunt prevăzute în anexa nr. 2.
    [b]ART. 11[/b]
    Normele pentru asigurarea cu echipament de intervenţie, echipament special, de protecţie şi de lucru sunt prevăzute în anexa nr. 3.
    [b] ART. 12[/b]
    Regulile pentru aplicarea normelor de echipare a funcţionarilor publici cu statut special sunt prevăzute în anexa nr. 4.
    [b] ART. 4[/b]
    Drepturile de echipament ale funcţionarilor publici în activitate se stabilesc anual, în funcţie de cantitatea şi durata de serviciu prevăzute în norme, se asigură gratuit şi se acordă în limita echivalentului valoric al cotei-părţi anuale a articolelor prevăzute în norme, corespunzător încadrării în statele de organizare.
    [b] 1. Stabilirea şi acordarea drepturilor
    ART. 5[/b]
    (1) Echivalentul valoric al cotei-părţi anuale se recalculează anual, în funcţie de evoluţia preţurilor, de Administraţia Naţională a Penitenciarelor – Direcţia economico-administrativă şi se comunică unităţilor penitenciare până la data de 30 noiembrie.
    (2) Preţurile folosite pentru recalcularea echivalentului valoric al cotei-părţi anuale a drepturilor de echipament sunt preţuri medii obţinute din preţurile rezultate în urma aplicării procedurilor de achiziţie de către structurile specializate ale Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor şi se comunică unităţilor penitenciare până la data de 30 noiembrie.
    (3) În situaţia în care pentru anumite articole de echipament nu s-au aplicat proceduri de achiziţie în anul în curs sau în cel precedent, în mod excepţional şi în absenţa unor indici statistici de preţuri, în calculul echivalentului cotei-părţi anuale se pot utiliza şi preţurile solicitate şi comunicate de alte instituţii publice din sectorul de apărare şi ordine publică.
    (4) Echivalentul valoric al cotei-părţi anuale a drepturilor de echipament, metodologia de calcul şi acordare a drepturilor de echipament, preţurile de decontare a articolelor distribuite, fondurile necesare, documentele şi instrucţiunile de ordin tehnic se stabilesc şi se comunică unităţilor de către Administraţia Naţională a Penitenciarelor – Direcţia economico-administrativă.
    [b]6. Restanţe, anticipaţii
    ART. 25[/b]
    (1) Prin drepturi de echipament restante se înţelege articolele de echipament nedistribuite în anul pentru care au fost solicitate prin cererea de echipament şi a căror valoare a fost reţinută din cota-parte anuală, precum şi sumele de bani neprimite în cadrul drepturilor cuvenite.
    (2) Restanţele în echipament sau bani se asigură, cu prioritate, până la data de 30 iunie a anului următor, dacă nu a fost posibilă acordarea echipamentului la termenul legal.
    (3) Acordarea restanţelor sub formă bănească se face la solicitarea funcţionarilor publici, pe bază de cerere aprobată de directorul unităţii, ca urmare a deciziei directorului general al Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor.
    (4) Valoarea restanţelor se calculează în funcţie de preţurile folosite la calculul cotei-părţi anuale a drepturilor de echipament, la data acordării.

  25. Dl. Stefan de ce nu se actualizeaza preturile la echipamentul aferent anului 2013.Trebuie sa fim multumiti ca ii luam si pe acestia, desi sunt drepturile noastre.bk4ua

  26. adresez doua intrebari. Considerati corecta acordarea ajutorului locativ (ptr chirie,decontarea cheltuielilor de transport pana la domiciliu) numai unora dintre salariatii anp? in conditiile in care cei cinstiti care sau imprumutat pentru a cumpara,construi,intretine sau repara o casa platesc luna de luna rate iar cei smecheri care au cumparat case si masini pe numele unor rude apropiate primesc acest ajutor locativ. Nu s-ar putea ca acest ajutor sa se acorde in suma fixa indexata anual cu rata inflatiei tuturor angajatilor pentru a nuu mai exista acesta discriminare , la munca egala venituri inegale sau

  27. Pt.Dl. Stefan Teorog:Va rugam sa cereti actualizarea preturilor la echipamentul aferent anului 2013.Sa nu mai mergem pe ideea ca:este bine ca macar ne dau banii de haine.Nu credeti?ca doar este dreptul nostru.

  28. Pentru Functionar,
    De amanat…te poate amana cu plata echipamentului restant, aferent anului 2013, pana maxim 30 iunie. Legal !!! Poate ai aflat si tu ca in urma unor demersuri SNLP s-a modificat HG anterior prin care se obtin acesti bani cu 6 luni mai devreme.

  29. Nu are nicio legatura una cu alta / doar 3000 de tinute au fost achizitionate / suntem 12400 salariati in sistem / echipamentul restant se va plati si cu si fara noua tinuta / cu singura mentiune ca nu poti lua pentru acelasi an si tinuta si bani decat prin diferenta.

  30. Mult asteptata tinuta nu exista stimati domni.Toate aceste minciuni care ni se spun au scopul de a amina plata restantelor .

  31. Sunt convins ca acest drept nu va disparea si ca avansarile se vor face anul asta insa corect ar fi fost sa nu se astepte atat. Omul a obtinut functia inca de anul trecut si trecerea pe coeficientul corect ar trebui sa se realizeze inca de la inceputul anului curent.
    Faza cu bugetul am inteles-o, la fel si cine trebuie sa-l aprobe. Ma gandeam ca poate fi pusa un pic de [resiune pe aspectul de mai sus. Si in caz de refuz, daca am avea parghii de atac folosindu-ne de anumite considerente. Tocmai de aceste considerente as fi vrut sa stiu daca exista.

  32. Acest tip de avansare nu se solicita. Este atributul angajatorului conform OMJ 18/2009 modificat prin OMJ 1589/2009. Probabil in 2014, avansarea la aceeasi pozitie din stat va fi lasata mai pe final de an, la fel ca si incadrarea absolventilor. Este doar o estimare personala. Noi incercam sa protejam toate drepturile insa nu noi facem bugetul si nici nu-l aprobam.

  33. Salariatii care primesc raspunsuri anormale, in temeiul acestei adrese sau avand in vedere bugetul insuficient, trebuie sa ne sesizeze de urgenta.

Comments are closed.

error

Ți-a plăcut acest articol? Ajută-ne cu un Like :)