www.snlp.ro Web analytics

SNLP sustine incadrarea promotiei 2013 (update)

1a9baee2108527eeffc063ebca11f242 LNr.141/SNLP/22.07.2013
 
Catre 
Prim-ministrul Guvernului Romaniei
Domnul Victor Viorel PONTA
 
Stimate domnule prim-ministru
 
Va rugam sa aprobati Memorandumul pentru aprobarea ocupării posturilor vacante necesare încadrării, în condiţiile legii, de către Administraţia Naţională a Penitenciarelor, a promoţiilor 2013 de ofiţeri şi agenţi de penitenciare, document care este sustinut, conform procedurii, de catre ministrul justitiei care are in subordine sistemul administratiei penitenciare. In conformitate cu prevederile OUG nr. 77/2013 se excepteaza de la desfiintare posturile vacante necesare incadrarii promotiei de absolventi 2013, insa tot prin actul normativ mentionat se stabileste regula aprobarii de catre Guvern, prin memorandum, a ocuparii acestor posturi. 
 
Memorandumul care s-a inaintat in acest sens (atasat) justifica necesitatea incadrarii celor 301 absolventi din promotia 2013 pe considerente de ordin operativ, respectiv cresterea constanta a numarului persoanelor private de libertate custodiate in sistemul nostru raportata la un numar insuficient de salariati si o dotare precara, situatie care genereaza rezultate atat de tipul bolilor profesionale cat si de natura juridica (pierderea unor procese la CEDO, puse pe rol de persoane private de libertate nemultumite de conditiile de detentie).

 
Apreciem faptul ca ministrul justitiei descrie corect sistemul penitenciar, mentionand insuficienta dotarilor, spatiile improprii desfasurarii activitatii in conformitate cu regulile europene minime, oferind detalii privind riscurile neincadrarii absolventilor din punct de vedere statutar si bugetar. Consideram, insa, ca este important sa adaugam cateva argumentepentru aprobarea memorandumului dar si pentru a face cunoscute realitatile din sistemul penitenciar, unul dintre acestea fiind reprezentat de situatia concreta din sectorul operativ (6000 de salariati din 12.500) unde numarul orelor de munca suplimentara necompensate cu timp liber este de aproximativ 150.000 lunar, fara perspectiva recuperarii sau a remedierii situatiei. 
 
Continuam prin a preciza ca pentru asigurarea functionarii sistemului penitenciar in parametrii legali, salariatii din sistemul penitenciar trebuie sa accepte situatii care ii vulnerabilizeaza, deruland misiuni la limita minima de garantare a sigurantei proprii si cu toate aceste impedimente, reusim ca in conditii de maxima austeritate sa obtinem venituri proprii intr-un cuantum considerabil si sa evitam prin profesionalism si dedicare (mai mult decat prin dotari si resurse) producerea unor evenimente negative care ar afecta imaginea generala a actului de justitie din Romania.
 
Domnule prim-ministru, va rugam sa permiteti plasarea sistemului penitenciar din Romania la o pozitie corecta in agenda publica si in acest sens sa fiti de acord cu aprobarea memorandumului atasat precum si cu rectificarea bugetara corespunzatoare acestui demers. Sindicatul National al Lucratorilor de Penitenciare (SNLP) transmite din partea celor 7000 de sindicalisti pe care ii reprezinta, faptul ca aprobarea directionarii unor sume din fondul de rezerva aflat la dispozitia guvernului pentru corectarea bugetului penitenciarelor (demers finalizat anterior), aprobarea incadrarii promotiei 2013 (demers in derulare), precum si rectificarea bugetara conform celor solicitate de catre ministrul justitiei ca si coordonator direct al sistemului penitenciar, reprezinta demersuri corecte si justificate care au totodata si un rol motivational in planul indeplinirii in bune conditii, de catre salariatii din sistemul penitenciar, a misiunilor incredintate de societate.  
 
Cu deosebita consideratie
Stefan Teoroc

Presedinte SNLP
Presedinte FSAPAS PUBLISIND
Nr.142/SNLP/23.07.2013
 
Catre
Ministrul Justitiei
Domnul Robert-Marius CAZANCIUC
 
Stimate domnule ministru
 
Va supunem atentiei doua probleme pe care le consideram prioritare pentru sistemul penitenciar si va solicitam sprijinul in vederea solutionarii.
 
1. Incadrarea absolventilor din promotia 2013 de ofiteri si agenti de penitenciare.

Pentru realizarea acestui obiectiv va rugam sa sustineti memorandumul propus de ANP. Precizam ca SNLP a transmis si la nivelul Guvernului Romaniei o solicitare de sprijin avand in vedere situatia in care se afla sistemul penitenciar cel putin din punct de vedere al resurselor umane, gradului de vulnerabilitate al misiunilor si numarului de ore suplimentare necompensate cu timp liber (150.000 lunar), indicatori care justifica incadrarea cat mai rapida a asolventilor..

 
2. Convocarea Comisiei mixte de dialog privind sistemul penitenciar.
Formalizarea dialogului intr-un cadru care sa implice si ordonatorul principal este esentiala pentru derularea in bune conditii a parteneriatului social din sistemul penitenciar. O intrunire lunara a Comisiei mixte poate fi de natura a preintampina formarea tensiunilor dar pentru acest lucru este necesara actualizarea ordinului prin care MJ stabileste componenta si atributiile comisiei. Sindicatele au cerut prioritizarea acestui aspect cu ocazia intalnirii cu dumneavoastra imediat dupa investire. 
 
Cu deosebita consideratie
 
Stefan Teoroc
Presedinte SNLP
Presedinte FSAPAS PUBLISIND

38 COMMENTS

  1. Cu creierul sunt de acord, insa legislatia stabileste criterii / incadrari directe nu exista / decat prin repartitie din scoli, concurs sau transfer

  2. De ce nu faceti incadrari directe? Derogari de la inaltime si altele? Conteaza ce ai in creier nu sa ai 90 60 90 si 1, 70 inaltime.

  3. Targu Ocna si Academie, dar despre promotia de la Basarab I Pitesti nu se aude nimic ?

    [quote name=”Stefan Teoroc”]Pentru „Promotia 2013”: este cert, memorandumul s-a aprobat, asa cum am spus / urmeaza un calendar de activitati: de azi se reiau mutarile urmand numiri cu 1 sept si tot cu 1 sept se intentioneaza incadrarile de la Tg Ocna si Academia de Politie. ANP a cerut un minim de discretie avand in vedere faptul ca nu toate institutiile au reusit performanta asta si de aceea prefer sa nu postam pe prima pagina anuntul. Cei interesati vor vedea si acest comentariu. Ceremoniile de absolvire au loc pe 29 la tg ocna si pe 30 la ANP (et 7) pentru absolventii din academie[/quote]

  4. [b]Pentru „Promotia 2013″[/b]: este cert, memorandumul s-a aprobat, asa cum am spus / urmeaza un calendar de activitati: de azi se reiau mutarile urmand numiri cu 1 sept si tot cu 1 sept se intentioneaza incadrarile de la Tg Ocna si Academia de Politie. ANP a cerut un minim de discretie avand in vedere faptul ca nu toate institutiile au reusit performanta asta si de aceea prefer sa nu postam pe prima pagina anuntul. Cei interesati vor vedea si acest comentariu. Ceremoniile de absolvire au loc pe 29 la tg ocna si pe 30 la ANP (et 7) pentru absolventii din academie

  5. Domnule Stefan, nu era normal sa se efectueze mutarile la alte unitati din sistemul penitenciar mai intai si abia apoi repartizarea absolventilor? Seara buna

  6. [quote name=”Stefan Teoroc”]Desi lista actelor aprobate in sedinta de guvern de azi nu pare sa cuprinda si memorandumul mult asteptat, totusi am aflat pe surse ca s-ar fi aprobat. Nu este obligatorie enumerarea integrala a actelor pe pagina web a Guvernului. Maine sper sa am mai multe detalii.[/quote]
    Va multumesc inca o data pentru raspuns si pentru timpul acordat! Am vazut si eu ca, din pacate, memorandumul nu se afla in lista celor publicate pe pagina web. Ati aflat cumva daca a afost aprobat cu siguranta si stiti data incadrarii?

  7. Desi lista actelor aprobate in sedinta de guvern de azi nu pare sa cuprinda si memorandumul mult asteptat, totusi am aflat pe surse ca s-ar fi aprobat. Nu este obligatorie enumerarea integrala a actelor pe pagina web a Guvernului. Maine sper sa am mai multe detalii.

  8. [quote name=”Stefan Teoroc”]Imediat ce memorandumul va intra pe ordinea de zi a sedintei de guvern, speram saptamana viitoare. SNLP a primit raspuns la sesizare, raspuns care a indicat faptul ca documentul se afla la avizat (MFP+MM). Inclin sa anticipez ca nu vom avea surprize iar rezultatul va fi unul pozitiv.[/quote]
    Va multumesc pentru raspuns!

  9. Imediat ce memorandumul va intra pe ordinea de zi a sedintei de guvern, speram saptamana viitoare. SNLP a primit raspuns la sesizare, raspuns care a indicat faptul ca documentul se afla la avizat (MFP+MM). Inclin sa anticipez ca nu vom avea surprize iar rezultatul va fi unul pozitiv.

  10. Buna seara! S-a hotarat ceva astazi cu privire la incadrarea noastra in sistem? Cand vom primi si noi un raspuns?

  11. Pt Xman
    Cand te referi la vice la cine bati apropouri…….vezi k nu e frumos sa vii sa cautam solutii si cand vezi ca cineva are o idee mai buna ca a ta…..sa faci tot felul de comentarii pe sait………

  12. Ceace nu a mentionat dl.Hilohe este ca la galati . soferul care asigura permanenta la domiciliu lucreaza de la ora 13 la ora 21 si asigura permanenta la domiciliu pana la ora 05 . Toti cei 7 oferi fac prin rotaţie doar doi sunt cei care nu doresc acest lucru ……….

  13. [quote name=”RADU HILOHE”]Lucratorul este pontat de la ora 7 sau 7,30-depinde de sectorul unde lucreaza.
    De pilda :sigh: :sigh: :sigh: :sigh: :sigh: :sigh: :sigh: :sigh: :sigh: in cazul escortei sau a schimbului se ponteaza incepind cu programul de pregatire si pina la iesirea din servici.
    Logistica,cei de la socio-educativ in functie de ora la care incep programul,nu de la data intrarii pe poarta.
    Problema este cea a soferilor care fac permenenta la domiciliu in urma unei decizii a directorului de unitate.
    Am solicitat anp-ului trimiterea unui reprezentant care sa lamureasca aceasta problema care se acutizeaza pe zi ce trece.
    Daca exista o sesizare facuta de ppl,imediat venea cineva,dar cind este vorba de lucratori,distanta GALATI-BUCURESTI devine foarte mare.
    Vom sesiza neregulile de la compartimentul auto si MINISTERULUI JUSTITIEI, poate vom gasi intelegere.
    Cu siguranta ca in afara permenentei la domiciliu,daca unii soferi vor spune lucrurilor pe nume vor apare probleme mult mai grave.
    Vom trai si vom vedea.[/quote]
    Domnu` Raduuuu, adica vrei sa spui ca cei de la socio. si cei de la logistica intra pe poarta la 07:30 sa zicem,dar isi incep activitatea la 11:00 ???!! si sunt pontati doar…4 ore??? Eu asa inteleg…A.R. 😆 😆

  14. Radu, o sa dam senzatia ca nu facem echipa / trimite si catre SNLP un material cu problemele din Galati, punctuale sau de grup

  15. Lucratorul este pontat de la ora 7 sau 7,30-depinde de sectorul unde lucreaza.
    De pilda :sigh: :sigh: :sigh: :sigh: :sigh: :sigh: :sigh: :sigh: :sigh: in cazul escortei sau a schimbului se ponteaza incepind cu programul de pregatire si pina la iesirea din servici.
    Logistica,cei de la socio-educativ in functie de ora la care incep programul,nu de la data intrarii pe poarta.
    Problema este cea a soferilor care fac permenenta la domiciliu in urma unei decizii a directorului de unitate.
    Am solicitat anp-ului trimiterea unui reprezentant care sa lamureasca aceasta problema care se acutizeaza pe zi ce trece.
    Daca exista o sesizare facuta de ppl,imediat venea cineva,dar cind este vorba de lucratori,distanta GALATI-BUCURESTI devine foarte mare.
    Vom sesiza neregulile de la compartimentul auto si MINISTERULUI JUSTITIEI, poate vom gasi intelegere.
    Cu siguranta ca in afara permenentei la domiciliu,daca unii soferi vor spune lucrurilor pe nume vor apare probleme mult mai grave.
    Vom trai si vom vedea.

  16. limitarea libertatii de miscare este un abuz .permanenta ladomiciliu e o facere a unora care invoca lipsa de soferi ci nu managementul lor.melodia e veche de prin 55,cum spunea stefanut

  17. [quote name=”RADU HILOHE”]Avem rugamintea sa se stabileasca printr-o dcizie a directorului general si nu a directorilor de unitati,problema permanentei la domiciliu a soferilor.
    Problema cu registrul din pc1 nu poate sa stea in picioare,unde esti pontat o jumatate de ora sau o ora.
    Din momentul de cind esti anuntat si pina ajungi acasa trec mai multe ore.
    Aseara de pilda soferul care a fost pina la orele 21 de servici a fost chemat de doua ori.
    Trebuie gasita o modalitate legala ptr. rezolvarea acestei probleme,daca soferii nu se inteleg intre ei si au polite de platit.
    Asta este realitatea la ora actuala,vad ca anp-ul tace in continuare iar agentii sunt bagati in comisii.[/quote]
    Domnule Hilohe, poate ne spui cum este pontat un lucrator care se prezinta in mod normal la serviciu…
    Din momentul in care se trezeste dimineata,dupa ce-si bea cafelutza(sau alfel de lichide ,in cazul celor de la penitenciarul V.),sau dupa ce intra pe poarta institutiei,asta legat de registrul din P.C.1….
    E-adevarat ca poate fi luata in cosiderare si situatia de nedorit, in care in timpul deplasarii la si de la locul de munca un lucratotr sa aiba un accident spre exemplu,dar asta-i alta poveste…

  18. O sa incerc sa explic cu cuvinte simple astfel incat sa priceapa si cel care vede numai actiuni in instanta si abuzuri (posibil niscaiva „amintiri din copilarie” 😆 !!)
    Spuneam deci ca este posibila situatia in care nefiind incadrati suficienti soferi la parnaia galateana,acestia sa fie nevoiti – domnul Hilohe nu ne spune daca cu acordul acestora- sa faca permanenta la domiciliu…
    Este intr-adevar anormal ca dupa 12 ore de serviciu sa te recheme la unitate pentru anumite interventii,dar este o practica relativ des intalnita -din ceea ce cunosc…
    Poate ne spune domnul ‘vice’,considerand ca din pozitia in care se afla ar putea avea acces si la informatii legate de numarul soferilor ‘arondati’ fiecarui penitenciar…
    Ar putea fi considerat abuz doar daca nu toti cei 7 soferi ar face ‘pemanenta’ ci doar unii dintre ei alesi dupa bunul plac al „maestrului”, sef de garaj!!

  19. Nu vad niciun motiv sa nu intre pe 14 aug. Azi la MJ am insistat anume pe acest subiect.

  20. Dupa mintea ta, cea lipsita de creier, daca un director iti traseaza dispozitii sa fii consemnat la domiciliu, tu ce faci?, executi asa ca un …robot ? Xmann, scoate capul din nisip, frate, priveste realitatea, nu mai pupa …Eu atat am intrebat, care este baza legala prin care eu, cetatean liber, sunt consemnat la domiciliu si tu, Xmann, te-ai repezit ca (editat). Esti imposibil omule…
    [quote name=”Xmann”]Ca de obicei un anume ‘vice’ este pe alaturi….si se „sparge in baze”mai mult sau mai putin legale….
    Daca ar fi suficienti soferi ,ar putea asigura”permanenta”in unitate,dar ca in multe alte unitati se recurge la diferite artificii,cum ar fi si cea cu ‘permanenta la domiciliu.
    Ma intreb totusi cate tabere poti constitui din ….7 soferi??[/quote]

  21. Ca de obicei un anume ‘vice’ este pe alaturi….si se „sparge in baze”mai mult sau mai putin legale….
    Daca ar fi suficienti soferi ,ar putea asigura”permanenta”in unitate,dar ca in multe alte unitati se recurge la diferite artificii,cum ar fi si cea cu ‘permanenta la domiciliu.
    Ma intreb totusi cate tabere poti constitui din ….7 soferi??

  22. Care este baza legala prin care soferii sunt obligati sa faca permanenta la domiciliu ? Intrebati directorul „cel istet” de la Galati si veti vedea ca nu are niciun raspuns. Este un abuz destul de mare, atacati decizia data de acest director in instanta. De ce nu incercati ca in cadrul fiecarui schimb sa fie si un sofer de serviciu ?

    [quote name=”RADU HILOHE”]Avem rugamintea sa se stabileasca printr-o dcizie a directorului general si nu a directorilor de unitati,problema permanentei la domiciliu a soferilor.
    Problema cu registrul din pc1 nu poate sa stea in picioare,unde esti pontat o jumatate de ora sau o ora.
    Din momentul de cind esti anuntat si pina ajungi acasa trec mai multe ore.
    Aseara de pilda soferul care a fost pina la orele 21 de servici a fost chemat de doua ori.
    Trebuie gasita o modalitate legala ptr. rezolvarea acestei probleme,daca soferii nu se inteleg intre ei si au polite de platit.
    Asta este realitatea la ora actuala,vad ca anp-ul tace in continuare iar agentii sunt bagati in comisii.[/quote]

  23. Hm, ma mira ca spui asta / inca ma mai bantuie imagini cosmaresti, vorba cuiva, de prin 1995 / de cand esti in sistem?

  24. Avem rugamintea sa se stabileasca printr-o dcizie a directorului general si nu a directorilor de unitati,problema permanentei la domiciliu a soferilor.
    Problema cu registrul din pc1 nu poate sa stea in picioare,unde esti pontat o jumatate de ora sau o ora.
    Din momentul de cind esti anuntat si pina ajungi acasa trec mai multe ore.
    Aseara de pilda soferul care a fost pina la orele 21 de servici a fost chemat de doua ori.
    Trebuie gasita o modalitate legala ptr. rezolvarea acestei probleme,daca soferii nu se inteleg intre ei si au polite de platit.
    Asta este realitatea la ora actuala,vad ca anp-ul tace in continuare iar agentii sunt bagati in comisii.

  25. Pai si buba asta cat sa mai reziste cu atata infectie in ea ? Va trebui sa avem parte de o scurgere exploziva si improscata toata pe aceia care o merita. Pana cand cu aceste compromisuri care-ti pun cateodta in pericol chiar si libertatea ?

  26. Asta este o situatie trista dar aproape generala. Nu primim buget dar trebuie sa efectuam misiuni. Pe raspunderea si riscul cui? In schimburile operative cum se intra, conform regulamentului de siguranta (dpdv al numarului de fpss) sau dupa cati oameni avem pe schimb? Dasdrp semneaza planificare si ordinul se executa, ce conteaza ce spun cartile. Cineva trebuie sa faca si treaba asta. Daca gresesti, sau daca faci accident, vina insa iti apartine…

  27. Din cite stiu,masinile din dotarea unitatilor de penitenciare,care transporta ppl-ei sau materiale,cind au probleme la sistemul de frinare,directie sau alte defectiuni,sunt reparate in unitati specializate.
    La Galati aceste reparatii sunt facute de ppl-ul care spala masinile unitatii si face curatenie pe la garaj.
    Sudeaza pe la masini si repara sistemele de frinare si directie,mai ales ale masinilor care transporta ppl-ei.
    Una din masini circula chiar si fara sistem de frinare-GL-06-ANP,daca nu te urci la volan se considera ca nu vrei sa faci treaba.
    Daca nu pleci in misiune cu aceasta masina,esti vinat ca o caprioara de catre braconier.

  28. Sa vna elevii ca ne sufoca criza de personal,dati drumul la procesele pt orele suplimentare ca altfel nu se mai poate. 😳

Comments are closed.

error

Ți-a plăcut acest articol? Ajută-ne cu un Like :)