Sindicatul Național

al Lucrătorilor de Penitenciare

Initiativa pentru un echipament de serviciu decent

artemisian military m25 class a uniform sweater by wolfsoren-d5jkmuvAstazi la sediul ANP a avut loc o scurta intalnire administratie-sindicate pe tema echipamentului si a oportunitatilor de actiune in continuare.
 
Plecand de la necesitatea echiparii salariatilor din sectorul operativ, ca prioritate, s-a dezbatut privind optiunile existente din punct de vedere normativ si bugetar. Cadrul normativ prevede echipament  de serviciu, de ceremonie si de protectie. In continuare sunt prevazute 3 modalitati de echipare (doar echipament / echipament sau bani / doar bani).
 
Echipamentul de protectie nu este obligatoriu de acordat, iar neacordarea sa  nu genereaza restante. Achizitionarea unui echipament de protectie pentru operativ, in plus fata de tinuta de serviciu care fie se achizitioneaza si ea, fie devine restanta in bani, implica un efort bugetar care nu va fi acceptat.
 
Plecand de la o idee mai veche si insuficient conturata care viza transformarea echipamentului de protectie in echipament de serviciu pentru operativ, ANP a avansat astazi propunerea de a se modifica cadrul normativ (HG 1997/2004 si OMJ 94/2009) prin segmentarea echipamentului de serviciu intre sectoare, operativul urmand sa primeasca un anumit tip de echipament de serviciu iar celelalte sectoare sa pastreze articolele existente in prezent.
 
In cursul discutiilor s-a ajuns la concluzia ca existenta a 2 tipuri de echipament de serviciu va creea dificultati la schimbarea/mutarea salariatilor dintr-un sector in altul si nu numai. Prin urmare, pentru o echipare corespunzatoare a personalului, chiar daca aceasta se va face gradual, in anii urmatori, s-a stabilit ca prim aspect, ca tot personalul trebuie sa aiba acelasi tip de echipament de serviciu. Echipamentul de protectie va ramane prevazut in actele normative, cu mentiunea ca in mod cert nor exista fonduri pentru achizitie si nici nu va mai fi o prioritate daca cel de serviciu este ajustat corespunzator.
 
Achizitionarea noii tinute se va face progresiv, in functie de bugetul care se va aproba pentru 2014 si tot asa de la an la an, incepand cu operativul si grupat pe unitati (adica nu se va incepe simultan in prea multe unitati astfel incat sa nu poate fi terminata prima echipare cu noua tinuta si sa avem 2 tipuri de tinute in aceasi unitate, in sectorul operativ). 
 
In procesul de modificare a HG 1997/2004 si OMJ 94/2009 se mai are in vedere si modificarea termenului pentru transformarea restantelor la echipament in restante in bani din 30 iunie anul urmator in 31 decembrie anul in curs, astfel incat contravaloarea echipamentului neacordat anul anterior sa poate fi achitata personalului imdeiat dupa inceputul anului in curs.
 
Prin urmare, daca se va realiza o modificare integrala a tinutei de serviciu atunci tot personalul va trebui sa primeasca o prima echipare insa, in realitate, acest lucru nu se va producedecat in timp avand in vedere faptul cain bugetul pe 2014 vor trebui prevazute sumele pentru restantele pe 2013 care se vor plati incepand cu 1 ian 2014 si totodata sume pentru achizitionarea si distribuirea de echipament pe 2014 (prima echipare cu tinuta de serviciu noua). Aceasta inseamna fonduri suplimentare si ramanede vazut ce se va obtine.
 
Daca nu s-ar modifica si data de la care restantele in echipament devin restante in bani si ar ramane 30 iunie ca in prezent, pana la aceasta data se poate realiza o echipare partiala daca achizitia ar merge repede, iar salariati respectivi nu si-ar mai primi contravaloarea tinutei pe care au primit-o in natura (restantele pot fi acordate in natura pana la data de 30 iunie, conform prevederilor in vigoare). Insa am convenit cu ANP ca se va modifica termenul de plata al restantelor in 31 decembrie si atunci nu ar trebui sa existe riscul de pierdere al banilor pe restantele anului 2013.
 
In vederea elaborarii proiectului de modificare, se va constitui un grup de lucru cu participare sindicala. SNLP va fi reprezentat oficial, in cadrul comisiei de catre Neacsu Mihaela - primvicepresedinte (partea de elaborare) si de Florin Stoica- secretar general (articolele de tinuta utile in special in sectorul operativ). Florin Stoica impreuna cu Ardelian Marius (seful grupei de interventie din Penitenciarul Jilava) au fost deja cooptati de ANP pe linie de DSDRP pentru a se identifica exact articolele de echipament necesare si practice, participand si la alte intalniri anterioare. Proiectul care se va elabora va fi trimis in unitati pentru observatii. In pregatirea activitatii de elaborare, ANP are deja un proiect schitat pe care il va pune la dispozitia grupului de lucru.
 
Prima sedinta a grupului de lucru va avea loc maine 9.05.2013 la sediul ANP, ora 9,00, in cursul zile de astazi fiind emisa o decizie privind compunerea grupului.
 
Documente atasate

This content has been locked. You can no longer post any comment.

Comments

#40 Ștefan Teoroc 2013-05-30 22:28
Nu / dupa 30 iunie se vor solicita sumele
#39 Marc 2013-05-30 21:50
Domnule Teoroc,avem vreo sansa sa primim si noi a doua transa din banii de echipament pe anul trecut pana la finalul lunii iunie?
#38 Anomin 2013-05-28 17:43
POLÍȚIE, poliții, s. f. 1. Organ de stat însărcinat cu menținerea ordinii publice și cu reprimarea infracțiunilor. ◊ Expr. A face poliție = a menține ordinea într-un mod sever și autoritar. ♦ Pază, supraveghere, control (al ordinii, disciplinei). 2. Local în care se află instalată o poliție (1). 3. (La sg.; colectiv) Totalitatea polițiștilor (1) dintr-o poliție (2); reprezentanții poliției (1). – Din rus. polițija.
Sursa: DEX '98 (1998) | Adăugată de oprocopiuc | Semnalează o greșeală | Permalink ....plecand de la definitie, parca ne-am incadra. Oricum nu de la titulatura pleaca problemele noastre..
#37 Teapa 2013-05-16 16:27
Quoting stars:
Bravo celor de la Penitenciarul Iasi pentru defilarea de astazi!!!
http://www.bzi.ro/pleiada-de-personalitati-la-manifestarile-de-la-prefectura-iasi-update-galerie-foto-363737

FELICITARI COLEGILOR DE LA IASI,PRIMA DATA AM CREZUT CA SUNT CEI DE LA SRI,BRAVOO!!! Dar Narcis unde era frate,care dintre ei,impresionant .Felicitari le meritati pe deplin!!!! :lol: :lol: :lol: ;-)
#36 generatia anonima 2013-05-14 15:38
Cred ca subiectul se referă la UNIFORMA ,oare vom mai primi uniforma ?
#35 cristi 2013-05-14 14:05
Domnule Teoroc cand va avea loc urmatoarea intalnire cu ministrul justitiei, vis-a-vis de proiectul de modificare a legii 293?
#34 alex 2013-05-14 12:24
Finutule, esti intr-o profunda eroare si intr-o ceata mai densa decat aburii....! macheta nu este a mea si faptul ca seamana cu a ANP-ului, este clar ca este a ...ANP-ului! noi am realizat ceva , iar ANP-ul a impus altceva! ia-te finule de ei, nu de mine! si de Teoroc si de Schiopu ca a fost si girul lor! sa fi iubit! ce imi pare rau este faptul ca noi aveam aceleasi viziuni despre norme si pontare,si afla ca nu mi le-am schimbat! doar tu, ai inteles ca ar fi asa! pax vobiscum, frate!
#33 finul Alecu 2013-05-14 06:55
Draga alexut
Zau, frate,macheta realizata de tine nu difera de cea a ANP-ului! De ce esti asa deceptionat? Uite,nu vreau sa te supar,tu ce-ai de spus ?
#32 finul Alecu 2013-05-13 21:03
alexut,fratioar e,te suparasi rau tare! Ironia nu e a mea ,ci ,a altora.Iubire vesnica,frate!
#31 politist de penitenciare 2013-05-13 13:18
Pentru ''vandalu...'': dezorientat e el si nu stie ce vrea,nu noi!Sa ne lase in pace cu aberatiile lui,daca nu vrea Politie Penitenciara,sa se duca la Scorzeze Security!!!
#30 alex 2013-05-13 10:24
Finutule si draga nasel,
nu trebuie sa imi publice nimeni si nimic cate ceva despre macheta, pontaj si decizie! eu mi-am dorit ceva de bun simt! ce a iesit nu mai este nici macheta si nici pontajul meu! incearca prin ANP si prin federatii ca poate vei obtine toate informatiile necesare si vei fi si mai " edificat" decat esti acum! cu toate ca eu cred ca te vei adanci si mai tare in smog si nu in ceata! nu am sa ma supar pt ironia ta pentru ca te inteleg! trebuia sa stau in banca mea si sa imi vad de treaba! sunt destule minti luminate, asta am observat chiar eu, sa produca ceva extraordinar, ce nu s-a mai obtinut la nivel de sistem de aparare si care te vor lamuri ce si cum se munceste si se normeaza in sistem! eu am devenit o imagine negativa a subiectului in cauya! sa fi iubit!!! si sa dea Domnul sa ai parte si de lamuririle necesare!
#29 contrybutors 2013-05-12 16:30
In esenta Vandalu2008 are dreptate.Sunt atatea lucruri importante in sistem incat personal consider ca problema cu tinuta sau politia penitenciara nu este o prioritate in acest moment. Destul de recent s-a derulat actiunea de echipare a G.O. care a fost un esec. Pai ce vb noi aici? Daca nu am fost in stare sa echipam la acelasi standard cateva sute dar cateva mii. Hai sa fim seriosi. Proiectul de modificare al 293 a inceput din 2009-2010 si ............... .
#28 vandalu2008 2013-05-12 11:35
Citind cele de mai jos și văzând derularea evenimentelor din ultima perioadă, eu pot trage doar o singură concluzie: noi, ca sistem, nu prea știm ce ne dorim, suntem dezorientați total. Atât administrația, dar și partenerii sociali se ascund în spatele noțiunii de dialog, dar de fapt doar își vînează unii altora slăbiciunile, pentru ca apoi să fie folosite împotriva celeilalte părți. Nu prea mai există etică, astlef că înțelegeri, chiar dacă între patru ochi, sunt apoi denunțate dacă evenimentele o iau într-o direcție ce nu convine cuiva. Aceeași soluție, dacă o propune una dintre părți, este bună, dar dacă o propune cealaltă parte, nu mai este bună. Multe lupte pe interese, pentru rezolvarea problemelor unor persoane, cu toate că astfel se încalcă orice regulă de bun simț, chiar stabilită de comun acord. Participăm la negocieri, cădem de acord, iar apoi nu mai suntem de acord. Vrem să participăm la elaborare, dar să se facă numai cum vrem noi, altfel blocăm întregul proces. Vrem poliție penitenciară, dar de fapt nu prea știm de ce, sau oricum, multe din motivații sunt meschine. Și altele...
#27 finul Alecu 2013-05-12 07:13
Domnule Presedinte
Va rog sa publicati ceva despre pontaj..macar ptr d-l Alex...Cred ca este necesar ,avind in vedere ceata legata de D569 si macheta ei.Ptr intocmirea pontajului este necesar personal special instruit? Reprezinta intocmirea pontajuluiun act de contabilitate primara?Daca da,in sarcina cui cade?
#26 Ștefan Teoroc 2013-05-11 23:46
Haideti sa renuntam la astea

Google Translate

Cauta in site

 • Jhon 27.11.2015 17:57
  Conform adresei anp din 26.11.2015 contravaloare banilor pe echipament ...

  Read more...

   
 • Un coleg 27.11.2015 15:00
  Domnule Stefan, in unele institutii se acorda sporul de continuitate ...

  Read more...

   
 • gardian. 27.11.2015 14:41
  Pt.Dl.Andrei Cum spui ca 12b sa marit de la 2 la 5 lei cind pt.168de ...

  Read more...

   
 • Che Gargara 27.11.2015 12:02
  Majorarea de 10 % e asta cea mai palpabila si cea mai mica din tot ...

  Read more...

   
 • Anonim 27.11.2015 11:28
  Domnule Stefan TEOROC, va rog sa-mi comunicati care este baza legala ...

  Read more...

Autentificare