Sindicatul Național

al Lucrătorilor de Penitenciare

Managementul performantei prin abstinenta salariala

abstinence-webIata cum sistemul nostru completeaza cursurile de management cu un nou concept, enuntat in titlul articolului. Ne referim la colegii care au avut indrazneala de a raspunde provocarii unor activitati in cadrul unor proiecte cu fonduri nerambursabile. In multe unitati vedem lucruri noi si bune care s-au putut realiza cu bani europeni.

Legislatia prevede un sistem motivational pentru acesti oameni care gestioneaza bugete de milioane de euro asumandu-si responsabilitati uriase. Nu numai ca emiterea normelor pentru majorarile salariale a durat aproape 3 ani, dar aplicarea normelor pare aproape imposibila. 

SNLP a ridicat in sedinta Consiliului de conducere al ANP derulata astazi, problema colegilor implicati in astfel de proiecte, aratand consternarea care ne-a cuprins cand am luat act de sesizarile din terioriu conform carora cei implicati in proiecte nu numai ca nu au primit majorarile salariale legale dar nu si-au primit nici macar salariul lunar pe motiv ca partea din salariu care se sustine din bugetul proiectului o vor primi cand se primesc fondurile din proiect.

Prin urmare iata cum in sistemul penitenciar am gasit o metoda sa stimulam performanta: ”munciti in plus pentru ca recompensa va fi invers proportionala cu munca!” Este absolut inadmisibil si am transmis acest lucru conducerii ANP solicitand totodata termene clare de solutionare a problemei. Raspunsul a fost ca luni 11 martie 2013 vor fi completate salariile (din bugetul ANP) si in cel mult o saptamana, va incepe acordarea majorarilor de clase. 

 

Acest articol a fost arhivat. Din acest motiv, nu puteți posta comentarii noi.

Comentarii

0 #1 vandalu2008 09-03-2013 09:41
De ce nu-l întrebați pe dl Pleșa cum a făcut echipele de proiect în ANP? Ce lege a respectat el? Sau de ce merg (editat) în TOATE ieșirile în Libia? La sfârșit vor vrea și proiect implementat?
Cât despre proiectele implementate în unități, să fim mai reținuți. Sunt destule exemple pozitive, dar și nereușite cel puțin tot la fel de multe. Evaluați cu mai mare atenție, sunt o mulțime de ateliere care nu s-au folosit niciodată sau traineri care nu au pregătit pe nimeni niciodată.

Google Translate

Cauta in site

 • Marius 16.10.2017 21:07
  Nu exista nici o institute unde interviul sa fie prima proba. La IMN ...

  Read more...

   
 • Ovidiu 16.10.2017 16:25
  Sunt perfect de acord cu dvs. Dl Președinte ar trebui sa se tina cont de ...

  Read more...

   
 • Vatui Mihaita 16.10.2017 14:15
  Am primit decizia de pensie si nu mi sa adaugat indexarea de 5,25.

  Read more...

   
 • chiaburu 16.10.2017 13:54
  Cum a ramas cu indexarea de 5,25%?Am iesit la pensie cu 01 sept.si ...

  Read more...

   
 • chiaburu 16.10.2017 13:35
  Stie cineva daca se mai acorda indexarea de 5,25% pentru pensionarii ...

  Read more...

Google AdS