Sindicatul Național

al Lucrătorilor de Penitenciare

Concediu fara plata si pentru detinuti?

Masura de obligare la concediu fara plata a salariatilor din sistemul penitenciar ofera doua posibilitati pentru indeplinirea in bune conditii a misiunilor incredintate de societate: concedierea detinutilor sau speranta ca acestia „vor sta cuminti” chiar daca nu vor fi paziti. Un singur factor poate contribui la aplicarea masurii si anume faptul ca si colegii din Politie vor fi concediati iar numarul de infractori prinsi va fi in scadere.

Administratia penitenciarelor nu are posibilitatea sa plateasca restantele orelor suplimentare acumulate in numar exagerat in anul 2009 (220.000), din cauza lipsei de personal. Multe alte drepturi ale personalului din penitenciare se transforma constant in restante fara perspectiva platii. Echipamentul este obligatoriu sa fie purtat dar nu si acordat. Sentintele executorii se reesaloneaza. Marea majoritate a salariatilor se multumesc cu speranta de a obtine macar cateva zile de concediu pe anul in curs.

Cu toate acestea, masura prin care personalului din penitenciare i se garanteaza „sarbatori fara plata” este obligatorie si pare sa fie preferata oricarei solutii alternative.

Consiliul SNLP se va intruni in perioada 18-20 noiembrie 2009 in vederea adoptarii unor hotarari privind planul de actiune in perioada urmatoare luand in considerare si faptul ca in sistemul penitenciar este deja in plina desfasurare un conflict de munca la nivel national.

 

Stefan Teoroc
Presedinte SNLP

Acest articol a fost arhivat. Din acest motiv, nu puteți posta comentarii noi.

Google Translate

Cauta in site

 • Marius 16.10.2017 21:07
  Nu exista nici o institute unde interviul sa fie prima proba. La IMN ...

  Read more...

   
 • Ovidiu 16.10.2017 16:25
  Sunt perfect de acord cu dvs. Dl Președinte ar trebui sa se tina cont de ...

  Read more...

   
 • Vatui Mihaita 16.10.2017 14:15
  Am primit decizia de pensie si nu mi sa adaugat indexarea de 5,25.

  Read more...

   
 • chiaburu 16.10.2017 13:54
  Cum a ramas cu indexarea de 5,25%?Am iesit la pensie cu 01 sept.si ...

  Read more...

   
 • chiaburu 16.10.2017 13:35
  Stie cineva daca se mai acorda indexarea de 5,25% pentru pensionarii ...

  Read more...

Google AdS