www.snlp.ro Web analytics

Salarizare bugetari 2012

Urmand link-ul de mai jos si vizualizand documentele atasate, puteti afla intreaga poveste a salarizarii personalului bugetar pe anul 2012 http://www.cdep.ro/pls/proiecte/upl_pck.proiect?cam=2&idp=12139

Ne apropiam vertiginos de finalul de an si salarizarea din sectorul public era in ceata, insa in Parlament se dezbate de mult timp pe subiect. Cheita pe care au gasit-o dnii guvernanti de data asta ocoleste adoptarea unei legi tranzitorii distincte si urmeaza calea aprobarii in Parlament a unei ordonante de urgenta mai vechi, printr-o lege in care se strecoara cateva prevederi esentiale (cateva zeci de prevederi!).

Legea respectiva (prin care se aproba OUG 80/2010) care pe langa obisnuitul articol unic caracteristic legilor prin care se aproba ordonante, a mai primit un articol (art II), articol care este de fapt Legea salarizarii bugetarilor pe 2012 si care stabileste inghetarea salariilor, modul de compensare a muncii suplimentare, interzicerea premiilor si primelor, precum si alte masuri de austeritate, stabilind totodata mentinerea sistemului actual de salarizare cu radacini in 2009.

Pe link-ul din informare veti vedea ca actul normativ aflat in faza de proiect a fost oprit pe data de 15 nov 2011 in urma unei sesizari privind neconstitutionalitatea semnata de un grup de parlamentari (atasat). Conform scenariului cu care deja ne-am obisnuit, Curtea Constitutionala va respinge sesizarea, iar Legea va fi adoptata chiar daca procesul legislativ nu a fost respectat.

UPDATE:

Documente atasate:

39 COMMENTS

  1. Pt Florin Stoica
    Stii ce nu inteleg referitor la Demetrescu? Cum a ajuns sef serviciu cand el a dat examen pentru functia de Loctiitor Sef Tura? Din cate stiu a fost admis pentru corpul ofiterilor si functia de LST odata cu Mihalache ! Dar, de la LST cum a ajuns Sef Serviciu cand nici macar nu s-a dat concurs pentru aceasta functie? Sigur este numit prin decizie pe unitate!

  2. Pentru „nea Fane” ala, pun eu mana pe tine 🙂
    Stii ca-mi place sa-mi spui asa

    Am inteles / o sa vad care-i treaba

  3. Nea Fane te rugam din suflet pune o vorba buna sa dispara din Jilava Demetrescu, nu-i mai putem suporta tampeniile, prostiile si incompetenta, te rugam ajuta-ne sa scapam si de domnul Stroe sa vina un alt director care nu tine in dreapta lui asemenea elemente, ne-am saturat de asemenea directori care se inconjoara de o gasca de manglitori si incompetenti. O sa revin curand cu numele acestora, promit solemn.Mai sunt foarte multi care care doresc acest lucru dar le e frica s-o spuna.

  4. Pt Nae si Nicu,
    Aveţi perfectă dreptate în acea perioadă şef la comisiile de concurs era Movilă.
    Corect ai sesizat Nae, atunci au venit în sistem numai rebuturi şi tot atunci au venit prin redistribuire aceste tentative de ofiţeri , au dat examen pentru un penitenciar, nu au luat acolo dar pentru că aveau nota 5 au fost redistribuit la alte penitenciare unde trebuiau să mergă din start(acolo îl dorea sistemul şi pila lui) dar nu aveau curaj să dea examen la acel penitenciar le era teamă de ceilalţi contracandidaţi, dar posturile erau promise lor, acest lucru e clar, deoarece unde a fost redistribuit Demetrescu, nu a promovat candidatul înscris.
    Aşa a ajuns director adjunct şi Căminişteanu la Jilava, dar nu a rezistat mult.
    Pt Robo,
    Să şti că la Jilava problema orelor suplimentare s-a rezolvat, se pontează 12 ore tură de zi şi 13 ore tură de noapte şi cred că e ok, pentru cei care lucrează în porţile de acces se ponteză 13 ore zi noapte.
    Sunt deacord cu propunerea ta ca intrarea şi ieşirea din serviciu să se facă doar cu cartelă de acces, aşa se evidenţiază foarte bine timpul efectiv de lucru.
    Cum putem face acest lucru după parerea ta dacă Boc prin lege a blocat total orice achizie în sistemul bugetar de 2 ani şi încă se va menţine această restricţie?
    Am ajuns ca din cauza unora gen Demetrescu să stricăm tot ce era bine, să ne batem joc de oameni, să-i chemăm de acasă cu şi fără rost, iar cănd i se cer explicaţii spune că aşa vrea el.
    Ce e mai grav e faptul că pentru munca depusă Demetrescu e apreciat de conducere, cu toate că prin atitudinea lui trage în jos apercierea tuturor faţă de conducerea unităţii orice ar face aceştia.
    Aştept provincia pentru un şef serviciu regim, dacă nu din ianuarie schimbăm macazul.

  5. Daca examnele au fost pe timpul cand era sef comisie dl Movila,e clar …sunt multe unitati unde avem „specimene” de acest gen….

  6. Florine, I-a aduti aminte cine a mai venit ca ofiter la jilava odata cu Deme si ai sa intelegi de cine avea ANP nevoie in acea perioada! Nu e de mirare ca oameni buni au picat examenul in acea perioada! Sistemul avea nevoie de slugi!

  7. Raspuns pentru Jilava.
    Poate e asa cum zici slab d-ta, slab…. dar, important este ca acum este sef serviciu regim si aplica legea cum doreste! Dar, nu cred ca „a ajuns ofiter printr-o intamplare” ci asa s-a dorit de „sus”! Ai fi surprins sa vezi cum arata hartia cu raspunsurile la subiectele de examen! Daca ai vedea-o cu siguranta te-ai convinge ca trecerea lui in corpul ofiterilor nu s-a facut din intamplare! Te-ai convinge ca nota 5 pe care a luat-o a fost prea mare!! Dar, interviul pe care la dat a fost demn de un Thales al zilelor noastre!
    „Deme” este Cel mai mare sofist din Jilava ! 😀

  8. NUUU! Problema orelor suplimentare nu s-a rezolvat! Poate la unele penitenciare s-a rezolvat dar, spre exemplu la Jilava lasa de dorit. La plutoane zilnic se intarzie cu apelul si schimbul de la perimetru! Cel putin jumatate de ora, ca sa nu zic mai mult dureaza sa fie schimbati oamenii de la paza. Cum „pietele” iarasi au devenit un tabiet zilnic, orele suplimentare nu sunt pontate. SOLUTIA: pontatoarele prin cartela magnetica ar rezolva in totalitate aceasta problema si n-ar mai exista nemultumiti !!! De ce nu se vrea rezolvarea acestei probleme?…..

  9. Pt Jilava
    Mare dreptate ai cu demetrescu si ai spus chiar putin si cu decenta, e o catastrofa de ofiter.
    Nu inteleg de ce conducerea unitatii accepta un asa sef serviciu care distruge tot pe unde trece.
    Eu sincer nu credeam ca actuala conducere se poate inconjura de asemenea nulitati cum le spui tu, e o enigma pentru mine.

    Ce e mai grav e faptul ca acest ofiter nu se poate schimba, nu are capacitatea, atat poate atat face.
    Dar cu ce suntem noi vinovati domnule director sa-l suportam si sa-i suportam aerele de sef si tampeniile pe care le face zilnic?
    S-au terminat ofiterii in sistemul penitenciar cumva si noi nu stim?
    Cum Dumnezeu sa se simta o cat de mica schimbare in sistemul penitenciar cu asemenea oameni care orice ar face nu-si pot depasi o anumita conditie?

  10. Stefan esti gelos?
    Fata de afirmatiile facuta de Radu cu aprecierea pozitiva din perioada mitingurilor, consider ca nu e nevioe de asa ceva, era si e ceva normal ce s-a intamplat, daca erau mai multe unitati in Bucuresti sigur procedau la fel, iar langa cele 4 filiale au fost si altii, foarte multi, care au acelasi merit, poate chiar mai mare tind cont de efortul fizic si financiar depus, toti merita felicitari, sa fim corecti.
    Tinem aproape.

  11. [quote name=”SE LUCREAZA FINUT”]A spus Stefan Teoroc in comentariile anterioare ,ceva legat da sindicalizarea JILAVEI.
    Nu cred ca aceasta afirmatie a fost facuta la voia intimplarii,ci a avut la baza motiv-motive foarte bine intemeiate si legale in acelasi timp.
    Sa nu uitam ca atunci cind multi dintre noi ne uitam la televizor si comentam,JILAVA,RAHOVA,CELE DOUA SPITALE,BAGR ERAU PE BARICADE.
    Nu contest faptul ca nu au participat toate filialele din tara la mitinguri,greve,manifestatii,dar cind nu a fost timp de mobilizare,au participat filialele bucurestene.
    Sa fim realisti si sa recunoastem acest lucru

    ramine tot stima-RADU HILOHE[/quote]
    Ai dreptate Radule despre filialele din Bucuresti insa au fost momente cand nu au fost prezenti asa cum s-a dorit sau s-a pregatit,deasemenea si cei din teritoriu au avut momente uneori de acelasi gen cu cei din Bucuresti in privinta prezentei mai slabe la unele actiuni,dar asta e viata,uneori bate filmul. 😉 😉

  12. Noroc cu articolele astea ca mai comunicam si noi.

    Langa Jilava curge Sabar care se varsa in Arges iar Argesul in Dunare care curge spre Galati.

    N-om face noi Pod de Flori dar o pluta tot facem si o luam pe rau in jos, poate ne si vedem.

  13. A spus Stefan Teoroc in comentariile anterioare ,ceva legat da sindicalizarea JILAVEI.
    Nu cred ca aceasta afirmatie a fost facuta la voia intimplarii,ci a avut la baza motiv-motive foarte bine intemeiate si legale in acelasi timp.
    Sa nu uitam ca atunci cind multi dintre noi ne uitam la televizor si comentam,JILAVA,RAHOVA,CELE DOUA SPITALE,BAGR ERAU PE BARICADE.
    Nu contest faptul ca nu au participat toate filialele din tara la mitinguri,greve,manifestatii,dar cind nu a fost timp de mobilizare,au participat filialele bucurestene.
    Sa fim realisti si sa recunoastem acest lucru

    ramine tot stima-RADU HILOHE

  14. Radu, daca nu-ti pui si poza, copia cartii de identitate si a legitimatiei de serviciu, tot degeaba
    Eu nu cred ca esti chiar tu
    8)

  15. As vrea sa nu treaca neobservata atitudinea constructiva,de care au dat dovada lucratorii penitenciarului galatean,in aceste zile privind salarizarea noastra in viitorul apropiat.
    Deasemenea,tot respectul ptr. cei care contribuie cu sume banesti,ptr. a ajuta familiile celor cinci arestati.
    Procedam asa de un an si jumatate,a contribuit fiecare cum a putut,nu obligam pe nimeni,fiecare are in casa problemele sale,ma refer la cele financiare.
    Nu as vrea sa inchei,fara a face un apel la toti presedintii de filiale: MOBILIZATI OAMENII IN APARAREA DREPTURILOR ACUM,PINA NU ESTE PREA TIRZIU.
    ACEASTA MOBILIZARE SA FIE FACUTA PERTINENT SI IN MOD DEMOCRATIC, ASA CUM PREVEDE STATUTUL NOSTRU.
    cu stima-acelasi RADU HILOHE

  16. Chiar daca conducera galateana nu a reactionat pe fata,la comentariile din cursul zilei de ieri as vrea sa precizez urmatoarele:
    -nu au mutat avizierul sindicatului
    -nu au venit cei de la it ptr.internet,avem noi materialul
    -este posibil sa ne atace in alte moduri-nu le recomand acest lucru
    -cei de la prevenire,poate ne pregatesc surprize…nu le recomand nici lor acest lucru
    Ce apreciem la domnul director Fedorov
    -efortul pe care l-a depus la formarea grupei de interventie, pentru care ne chinuiam de un an de zile sa o formam
    -atitudinea mai mult decit pozitiva de care a dat dovada la o situatie care tinea de salarizarea personalului-stie dinsul la ce ma refer
    -astept reactii de la comanda unitatii la comentariile facute.
    Multumesc colegului FLORIN STOICA de la Jilava ptr. mesajul transmis si indraznesc sa le spun tuturor presedintelor de filiale sa nu mai posteze sub protectia anonimatului.
    Sa vedem ce se va intimpla in continuare,ce presiuni se vor face asupra noastra,daca ne dezvaluim identitatea.
    Informez pe aceasta cale conducerea anp-ului ca atunci cind simt ca sunt vinat mai mult decit trebuie ma voi deplasa personal in Maria Ghiculeasa si la M.J. dupa ce in prealabil il voi informa pe Stefan Teoroc

    P.S.-STIU SI INTELEG CE-L DOARE PE DIRECTORUL FEODOROV

    cu stima-RADU HILOHE

  17. Pt Radu Hilohe
    Radu si eu sunt de aceeasi parere cu Brave, vorbeste cu Stefan si vino la ANP pentru expunerea tuturor problemelor de la Galati, voi veni si eu cu tine la ANP.
    Sa stii ca Filiala Jilava este solidara cu colegii de la Galati si din toata tara, vom venii si noi acolo sa fie sigur ANP-ul de acest lucru, iar despre „colegii din SIPA” ei sunt foarte atenti la ce facem noi nu la ce fac detinutii, suntem monitorizati la maxim.
    Sa stiti ca toate conducerile au inceput sau vor incepe sigur o prigoana impotriva sindicatelor, iar acum mai mult ca niciodata trebuie sa fim cerebrali si mai ales uniti.
    Orice si oricat am face noi sindicatele pentru conducerile acestea trecatoare din tot sistemul nu e deajuns, cand primesc comada sa ne prigoneasca, uita tot, numai sa-si mentina ei scaunul si functia cat mai mult timp.

  18. ]Pentru optimistul
    Eu zic ca in mare parte, sa nu zic in totalitate, problema orelor suplimentare s-a rezolvat, cum sa/l pontezi 13 ore cand la ora 7si10 sau 19 si 10 iese pe poarta unitatii ? Perchezitiile, tragerile si alte activitati,cat esti la dispozitia angajatorului se ponteaza, a.. ca raman fractiile de cateva minute … nu prea am gasit baza legala ca sa fie adunate, cum nici nimeni nu iti contabilizeaza cate minute stai la masa , la tigara, la cafea…la telefon.
    De felul meu nu sunt coltos, dar cand vine cineva care nu face nimic si iti contesta munca parca te apuca dracii.

    Problema nu este ca a primit 10 membri, de fapt are 12 in total, poate sa primeasca si o 100 , dar sa o faca intr-un mod civilizat, nu muscand de fund pe la colturi si nu cu minciuna. Cat despre drepturi si pontarea corecta a orelor lucrate este cat se poate de corect, suntem poate printre singurile unitati unde la capitolul ore suplimentare este = O. In rest , deranjeaza pe cineva ca suntem impotriva nepotismului si a coruptiei ?[/quote]
    Chiar pontati 12,30-13 ore /schimb,alarmele,perchezitiile ,eu zic ca mai aveti de lucru lastai cearta,azi vin la tine,maine la el,asa-i lucratorul de pentienciar,insa daca ai asa de multi de ce esti deranjat asa tare,o musca el dar nici d-ta nu esti fara colti dupa cum vad. 😆 😆 😆 :lol:[/quote]

  19. [quote name=”Luca”]Pentru optimistul

    Problema nu este ca a primit 10 membri, de fapt are 12 in total, poate sa primeasca si o 100 , dar sa o faca intr-un mod civilizat, nu muscand de fund pe la colturi si nu cu minciuna. Cat despre drepturi si pontarea corecta a orelor lucrate este cat se poate de corect, suntem poate printre singurile unitati unde la capitolul ore suplimentare este = O. In rest , deranjeaza pe cineva ca suntem impotriva nepotismului si a coruptiei ?[/quote]
    Chiar pontati 12,30-13 ore /schimb,alarmele,perchezitiile ,eu zic ca mai aveti de lucru lastai cearta,azi vin la tine,maine la el,asa-i lucratorul de pentienciar,insa daca ai asa de multi de ce esti deranjat asa tare,o musca el dar nici d-ta nu esti fara colti dupa cum vad. 😆 😆 😆 😆

  20. Radule,daca ai nevoie venim si la Galati,frate ne mai plimbam si noi ca am amortit de cand nu am mai avut nici-o actiune serioasa.Date la ei frate ca altfel nu merge,bravo felicitari.

  21. Salut Radu,
    O interventie din partea lui Stefan ai solicitat ? Sa nu te grabesti. Lucrurile sunt rezolvabile daca nu apelam la orgolii. Iti inteleg supararea dar un lider de sindicat trebuie sa fie totusi mai ponderat. Atitudinea de forta are si ea rolul ei dar in conjuncturi in care nu mai exista alta cale de atac.
    Vis-a-vis de neregulile din penitenciarul tau e foarte bine sa le expui administratiei. Transparenta are un rol eficient in combaterea unor anomalii.
    Numai bine !

  22. Am dat 5 mii de lei sa facem o sala de sport,am cumparat coroana de 1 decembrie,am contribuit cu sume de bani pe la receptii,am ajutat case de copii,pe cei cinci arestati,gradina unitatii cu o masina de tuns,plasa ptr. portile de fotbal,grupa operativa.
    Toate acestea au fost realizate cu banii membrilor de sindicat,dar niciodata nu am facut tam-tam ptr. acestea,dimpotriva am zis ca penitenciarul impreuna cu totii angajatii au fost implicati.
    Nu contest faptul ca cei cinci arestati au fost ajutati cu sume banesti lunare si de lucratori care nu sunt membri de sindicat,lucru ptr. care le multumesc personal.
    Atunci nu inteleg de ce administratia L.D.are o atitudine ostila fata de sindicat.
    Poate faptul ca suntem prea cuminti,dar s-ar putea ca intr-o buna zi sa vina anp-ul in curte sa linisteasca spiritile.
    Nu uitati ca si spontanietatea se gaseste in DEX,inseamna ca se pregateste ceva.
    Imi fac datoria si informez pe cei de la prevenire sa fie cu ochii in sase nu in patru ca acum.
    Mare lucru sa nu ma dea pe mina parchetului mogulii,dar acest lucru s-ar putea sa-mi prinda bine.
    Sunt multe de spus-asteptam provocarea.

    TOT RADU HILOHE

  23. Cu toate ca am informat conducerea unitatii sa mute avizierul sindicatului si cel al unitatii la noul post de control,ptr. a putea vedea totii lucratorii,ce decizii ale anp-ului mai apar,au binevoit sa-l mute numai pe cel al unitatii.
    Nu ne mai permit accesul la internet,mai ramine sa le dam si spatiul deosebit de mare……..unde mai tinem si noi citeva hirtiute.
    Se pare ca dispozitiile directorului nu sunt luate in calcul de unii subordonati.
    Nici macar internetul pe banii nostri,nu se sinchisesc sa-l puna la punct,cu toate ca exista o decizie a directorului general in acest sens.
    Daca tot exista lipsa de spatii in cadrul penitenciarului,il informez pe domnul director,ca il cedez incepind cu data de 13.12.2011.
    Monitor,unitate,steaguri,fluiere, sepci,materiale ptr.mitinguri,electromegafon,plancarde le donam celor ce conduc destinele penitenciarului galatean,poate asa se vor simti mai bine.
    De pe data de 13.12.2011,biroul sindicatului il cedam doamnei directoare economice-TUDOR CAMELIA.
    Dar va asigur domnilor care guvernati unitatea ca anp-ul va fi informat despre problemele pe care le are unitatea cu informatii mult mai detaliate decit cele pe care le face sipa.

    cu stima-RADU HILOHE

  24. Ati auzit de un sef serviciu regim pe numele lui Demetrescu? Sincer nici nu aveati cum, acest avorton e cel mai slab subofiter pe care am reusit eu sa-l cunosc. Printr-o” intamplare ” a ajuns ofiter, iar de ceva timp sef serviciu regim, o NULITATE. Cine ne poate scapa de acesta? E un strigat de disperare din partea a circa 200 agenti si ofiteri din operativ. Stiti de ce-l tine Stroe sef? Pt ca-i plac doar oamenii slab pregatiti si cu pozitia vesnica de”ghiocel”.

  25. Pt Mihai M
    Daca esti cine cred eu si asa e , tu nu ai fost la sedinta, habar nu ai ce vorbesti. Intreaba-i pe cei care au fost ce s-a vorbit acolo. Noi cei de la tura am solicitat sedinta, nu tu cel care dormi toata noaptea si acasa si la serviciu, noi cei 150 de fraieri. Daca ai ceva cu Florinica spune-i lui in fata nu ne baga pe noi in ciorba voastra, pardon a ta. Asa e Stupu era mai bun ca tine, dar ce spun eu asta tu ai fost mana lui dreapta. Spune unde s-au dus banii si noi suntem ineresati sau tot Stupu ti-a spus asta?

  26. Pentru optimistul

    Problema nu este ca a primit 10 membri, de fapt are 12 in total, poate sa primeasca si o 100 , dar sa o faca intr-un mod civilizat, nu muscand de fund pe la colturi si nu cu minciuna. Cat despre drepturi si pontarea corecta a orelor lucrate este cat se poate de corect, suntem poate printre singurile unitati unde la capitolul ore suplimentare este = O. In rest , deranjeaza pe cineva ca suntem impotriva nepotismului si a coruptiei ?

  27. Mai fratilor dupa cate vad dl de la Megas Vaslui afilit FSANP se agita foarte tare si improsca cu noroi cum delatfel este obiceiul, pe dl reprezentant de la SNLP ca a indraznit sa primeasca 10 noi membri in SNLP de la dumnealui din ograda,mare ti-e gradina…in loc sa faca scandal ca nu se ponteaza real acolo,sau nu se acorda drepturile conform legii dumnealui ataca clogeul de breasla ca a primit 10 membri de la el,ce sa faca sa nu-i primeasca?? 😮 😮 😮 😮

  28. Adevarul intotdeauna este relativ prietene Generatie…Reactiile de acest gen nu sunt bine-venite. O abordare justificata si corect argumentata a lucrurilor ar prinde mai bine decat premise izvorate din dorinta doar de a spune ceva.
    Daca in comentariul meu gasesti termeni inexplicabili, iti stau la dispozitie a te lamuri.

  29. Mai Mihai, ciudata abordare ai. Ba ironica, ba de atac. Oare s-au dus definitiv vremurile cand puteam sa vorbim normal intre noi? Spui ca s-au oprit niste bani din norma de echipare. O sa vad care e treaba, ok.

  30. Mihai M: daca asta a fost tot ce-ai retinut tu din sedinta aia inseamna ca dormeai pe tine! Stupu era mai bun…daca esti cine cred eu!

  31. D-le Teoroc o intrebare de amarastean de Jilava permiteti? Banii care ni s-au luat cu japca din Norma de echipament aferenta anului 2009 la penitenciarul Jilava cand se restituie. Cand ni s-au oprit 90 ron din contravaloarea echipamentului aferent anului 2009 s-a invocat ca sunt pentru gradele care urma sa ni se dea. Cand s-a pus problema acum de acei bani, logistica ne-a oferit un raspuns demn de DNA. Ce bani? Nu vi s-a oprit nimic! Nu e adevarat!
    I-a vedeti dvs cati banii au primit agentii in 2010 pentru echipamentul 2009 si unde s-a dus diferenta? Noi stim in ce buzunare s-au dus dar, buzunarele noastre au ramas cu praful de pe toba si poate Curtea de Conturi si DNA sunt interesate soarta noastra!
    Florinica, cand nu-i convine ceva face sedinta mare ca nu-i merge netul iar banii nostrii s-au dus pe apa sambetei!

  32. Ati vazut ce a spus onorata Curte Constitutionala?
    Inghetarea pensiilor si a salariilor bugetarilor e constitutionala.
    Deci.
    In 2012 nu se va aplica legea unitara de salarizare.
    Si atunci pentru ce si pentru cine a fost facuta aceasata lege daca de 3 ani nu se aplica?
    Cat cred ei ca ne mai pot prostii?
    Dragilor vin alegerile convingeti-va toti prietenii, rudele, apropiatii, cunostiintele sa vin la vot si sa voteze cum la dicteaza constiinta.

  33. Prin Iulie ne da Boc ceva ,ca daca nu nu trec nici pragul electoral…oricum ne-au mintit destul. 😳 😳 😳 😳 😳 😳 😳 😳

  34. In concluzie daca vom primi slariile ca in anul acesta va fi bine,pt. ca aceasta lege nu prevede nimic in pluc decat contiunuarea austeritatii.Bine ar fi sa nu ne trezimca nu ne luam toate sporurile,orice este posibil.Exista acest risc Dle Stefan,sa nu beneficiem de toate sporurile in anul 2012 de care beneficiem acum (noxe,antena,paza,armamnet,TBC etc) ..? 🙁 🙁 🙁

Comments are closed.

error

Ți-a plăcut acest articol? Ajută-ne cu un Like :)