www.snlp.ro Web analytics

Giurgiu, singura unitate fara Norma 12B la sectorul vizite

Captură de ecran din 2017.09.20 la 15.23.07.pngIn loc de un roman pe care am fi tentati sa-l scriem pe subiect, punem la dispozitie mai jos o serie de materiale care incadreaza (in domeniul absurdului) o situatie unica in sistem. Timp de 8 ani de zile SNLP s-a chinuit sa convinga ANP sa-si asume un mod unitar de aplicare a prevederilor care reglementeaza acordarea Normei de hrana 12B, insa abia in 2013 ANP a decis sa emita instructiuni in acest sens. Cu toate acestea, la Giurgiu nu au fost aplicate nici acele instructiuni, pe motivul existentei unui proces pierdut in instanta de un sindicat din unitate, pe aceasta tema. 

Aveti mai jos un demers SNLP care reactiveaza actiuni anterioare, sub forma unei adrese catre DG ANP in care oferim suficiente argumente pentru a se elimina, fara alte procese si aceasta ultima situatie divergenta din sistemul nostru. Intelegem ca a fost pierduta o actiune in instanta in anul 2009 dar solutia data de instanta la acel moment vizeaza strict modul in care a fost depusa actiunea precum si situatia existenta la acel moment in unitate. Totusi ANP dar si conducerea unitatii trebuie sa vada cadrul mai larg al situatiei precum si toate argumentele pe care SNLP le pune la dispozitie si sa acorde acest drept.

Ca masura de siguranta, dar si in lipsa unei decizii pe aceasta linie, SNLP a pus un alt proces pe rol pentru clarificarea situatiei, insa suntem de parere ca ar trebui sa terminam cu aceasta lista nesfarsita de procese care ajung sa se intinda pe ani de zile numai pentru ca managementul prefera sa aiba in spatele unei decizii mai dificile, argumente juridice de la nivel de instanta, care sa asigure o protectie sporita in cazul unor inchipuite si temute controale viitoare.

Adresa SNLP acordare N12B 2017:

Captură de ecran din 2017.09.20 la 15.57.45.png

Sentinta proces pierdut 2009: 

Captură de ecran din 2017.09.20 la 16.18.00.png

Adresa ANP aplicare unitara 2013:

Captură de ecran din 2017.09.20 la 16.21.45.png

PV Comisie unitate sept 2013:

Captură de ecran din 2017.09.20 la 16.03.22.png

PV Comisie unitate oct 2013: 

Captură de ecran din 2017.09.20 la 16.05.37.png

Adresa SNLP 2014 – procedura prealabila:

Captura de ecran din 2017.09.20 la 16.01.17

  

5 COMMENTS

  1. Nu ati facut niciun repros sindicatului findca sunteti diplomat. Sa nu ne ascudem dupa deget! Sindicatele astea din (editat)

  2. Citin adresa Snlp din 2014 referitor la acordarea normei pentru eforturi deosebite fara a se mai pune in discutie notiunea de tura cred ca este o solutie perfect legala, care nu incalca dispozita instantei, intrucat instanta a judecat numai din prisma faptului daca personalul de la pvc desfasoara activitatea in ture sau nu. Succes in demersul dvs.!

  3. Da,aici sunt de acord cu dumneavostra, graba acelui sindicat a incurcat itele. Din cate stiu nici macar nu mers pana la capat. Hotararea lor a rama definitiva inca de la prima instanta. Nu au mai atacat-o.

  4. f greu de schimbat o decizie deja pronuntata, in aceeasi arie de competenta / dar procesul nu este finalizat / suntem la contestatie in anulare / de aceea am si zis ca trebuie recunoscut dreptul si acordat / nu am facut niciun repros sindicatului care a pierdut / incercarea a fost de a rezolva / insa este un exemplu de ceea ce poate genera graba de a rezolva prin proces care apoi se pierde / o astfel de sentinta blocheaza pana si recunoasterea dreptului / de multe ori am ezitat in a pune proces daca au fost sanse de a rezolva prin orice alte metode / unul din primele exemple de acest tip este pierderea de catre un sindicat din politie a procesului prin care invoca neconstitutionalitatea interdictiei de greva / apoi ce sa mai rezolvi prin statut presiuni sau negocieri / stop joc

  5. Fiti transparenti, vă rog! Recunoasteti ca si SNLP a pierdut un proces pe acest capat de cerere cu norma 12 B, tocmai in anul de gratie 2017. Sunt doua sentinte care spun acelasi lucru referitor la imposibilitatea acordării acestei norme. Si cea din 2009 si cea din 2017. Ce ati vrea sa faca conducerea? Sa nu le repsecte?

Comments are closed.

error

Ți-a plăcut acest articol? Ajută-ne cu un Like :)