www.snlp.ro Web analytics

Am fost palmuiti guvernamental. Maine TT afla de sindicate

Captura de ecran din 2017.08.07 la 23.37.16

 

Ca poate Tudorel Toader nu este in esenta un om rau, nu negam. Cum nu putem nega afirmatia ca TT nu are nici in clin nici in maneca cu penitenciarele si in niciun caz cu sindicatele, deci cu salariatii. Afirmatia se demonstreaza prin realitate, prin fapte sau mai precis prin absenta acestora. Prin urmare ii vom cere demisia. Desi… ceva nu se pupă. 

Da, Tudorel Toader nu numai ca a fost distructiv de pasiv in ceea ce ne priveste iar acum trebuie sa intoarcem un sistem pe dos ca sa rezolvam o speta simpla. Dar a fost si activ in sens negativ, promovand un statut special in creatie proprie, cu ignorarea oricarei consultari reale dar si a proiectului muncit intre sindicate si ANP timp de 4 ani, centrat pe schimbarea denumirii institutiei in politie penitenciara. Desi statutul nostru multumea toate partile, rezolva multiple probleme si nu avea impact bugetar! Insa TT a fost imun si insensibil la orice apel sau chiar amenintare cu proteste.

Cu toate acestea, pe ultima suta, chiar intr-un maxim de pasivitate in care nu gasise cheful sa raspunde la niciunul dintre mesajele transmise pe toate canalele pe care le-am putut gasi, TT a facut totusi efortul de a sustine chiar si fara vlaga modificarea ordonantei de urgenta care a majorat salariile politistilor cu 10%, avand se pare si o discutie in acest sens cu premierul.

Si acum sa vedem ce zicem noi ca nu se pupă. Dincolo de stilul profesoral distant al lui TT si de rateurile de necontestat in relatia nu salariatii din penitenciare, povestea cu majorarea de 10% care trebuia acordata tuturor celor din structura care nu primisera ceva in plus cu legea-cadru (noi si politistii), era atat de simpla si de rezolvabila incat publicarea actului cu noi pe dinafara pare absolut ilogica.

Daca nu cumva cineva doar vrea sa intinda elasticul si sa ne asmuta pe TT. Repetam, nu ca nu ar merita! Si nu ca nu o vom face. Dar indiferent de elanul lipsa al ministrului justitiei, executivul nu poate explica nicicum discriminarea tocmai legiferata. Am primit practic o palma data cu forta si evident ca vom sari sa cerem capul lui Tudorel. Dar daca exact asta se vrea? Daca se cunoaste exact forta noastra de reactie si suntem lasati pur si simplu sa o utilizam cu un scop mascat?

Am transmis pe multiple canale membrilor executivului necesitatea de corectare a proiectului. La inceput parea o simpla eroare materiala. Insa in mod diferit de alte situatii, ne-am lovit de un zid. Sa fie cum vor ei. Oricum ii vom lua pe rand. La rost, evident. Si la demisii. Dar macar sa stie ca nu suntem nici oi si nici retardati. Si iata ca maine TT a chemat sindicatele pentru cateva subiecte unul mai aberant ca altul:

Captura de ecran din 2017.08.07 la 23.29.18

Cum ar veni, tara arde si… Noi cautam solutii la suprapopulare insa nu suntem in stare sa emitem o hotarare si sa incepem macar studiile de fezabilitate la Berceni si Caracal (exclus in 2017) si apoi vrem conditii de detentie dar taiem 57 de milioane din bugetul existent. Pierdere de vreme. Probabil ca vom avea totusi o delegatie la intalnire desi mai importante pentru noi devin actiunile sindicale in care vom intra in mod sigur pe termen lung. Fie determinarea noastra starneste indoieli, fie actiunile noastre sunt cautate. Indiferent de asta, ne-am pus pe treaba!

 

9 COMMENTS

  1. Buna ziua domnule Cristian Tudorache,ati putea pune pe sait adresa ANP care interzice ocuparea prin imputernicire a unei functii de conducere de exemplu sef tura de catre o persoana care nu a trecut testarea psihologica pentru acest post ,sau unde gasesc adresa respectiva sa vada si conducerea unitatii ca exista aceea adresa ANP,va multumesc.

  2. Din pacate ,TT este mai viclean decit o arata pe marele ecran ! Atata timp cat facem parte din sistemul de aparare nationala ,e la mintea cocosului ca trebuie sa beneficiem si noi de aceasta marire! De ce atata zarva pentru o marire care se va acorda pina la urma prin trezirea marelui justitiar ,pedagog de elita ,etc ?TT de fapt incearca sa induca opiniei publice ca rezolva probleme ,care de fapt sunt creeate tot de el !Adevaratele probleme ale sistemului le va pasa directorilor pentru a da vina pe ei !

  3. Cand va avea loc intalnirea reprezentanti sindicate- ministru-prim ministru pt a elimina discrimarea cresterii salariale de 10% ??
    Ps ce parere vi-a facut dl ministru azi? E deschis/ dispus in a rezolva problemele sesizate de dumneavoastra?

  4. Joi se va discuta cu privire la mărirea de „până la 15%”… Oricum contează și artificiile prin care se va calcula… Poate va fi vorba de vreo 20-30 lei…

  5. Avem parte numai de (editat) de ministrii care habar nu au ca si noi sintem ai lor.Cind se maresc salariile la magistrati noi nu beneficiem , cind se maresc la aparare si ordine publica noi facem parte din altceva.Ciudat…….

  6. Dle Ministru treziti-va , nu ne trebuie instructaje cu directorii si cai verzi pe pereti, nu avem in marea majoritate a unitatilor probleme cu directorii, avem probleme grave cu lipsa de personal si cu discriminarea pe salarii, pe lipsa de autoritate a legii si pe lipsa de protectie a noastra, pe discrepantele pe care le-a facut legile electorale, nu mai vrea nimeni sa lucreze la administrativ, toti vor la educatie, medical si schimburi , la 8 ore cat de curand vor lucra directorii si sefii!!!

  7. [quote name=”Parere”]Domnu presedinte eu sunt de alta parere. Cred ca cineva de pe la guvernanti a mai citit mizeriile scrise pe alte situri asa zise sindicale, unde guvernul era descris ca fiind de penali, pesedeii si alte asemenea nazbatii. Cat o fi omul de insensibil si tot reactioneaza. Ma gandesc ca o fi si asta fro legatura. Cand te porti lipsit de respect, mai si culegi ce semeni.[/quote]

    Mare dreptate ai. Cat ai fi de binevoitor cand vezi ca unii te jignesc din 2 in 2 zile, iti vine sa le arati ca indiferent de cine te crezi puterea e la tine. Este pacat ca din cauza la cativa lei paralei ce sunt zmei pe bloguri sufera un intreg sistem penitenciar. Zmei pe blog si care in fata ANP sunt chihuahua ca sa fie detasati acolo sau sa prinda imputerniciri in unitati.

  8. Domnu presedinte eu sunt de alta parere. Cred ca cineva de pe la guvernanti a mai citit mizeriile scrise pe alte situri asa zise sindicale, unde guvernul era descris ca fiind de penali, pesedeii si alte asemenea nazbatii. Cat o fi omul de insensibil si tot reactioneaza. Ma gandesc ca o fi si asta fro legatura. Cand te porti lipsit de respect, mai si culegi ce semeni.

  9. Vă mulțumim pentru efortul depus! Așteptăm și rezultatele care sigur vor apărea!

Comments are closed.

error

Ți-a plăcut acest articol? Ajută-ne cu un Like :)