www.snlp.ro Web analytics

Pace sau razboi? Asteptam publicarea ordonantei

Captura de ecran din 2017.08.04 la 19.36.35Avem cateva lucruri certe dar si mult incertitudini, inca. Stim ca astazi in sedinta de guvern s-au discutat cele doua acte normative de interes pentru noi. Despre pensii avem deja o perspectiva clara, respectiv plafonarea acestora la nivelul mediei salariilor nete din cele 6 luni alese. Cu privire la majorarea de 10% planuita initial pentru politisti putem spune ca intr-un final MJ a avizat proiectul cu amendamentul care ne-ar include insa si mai stim de o discutie scurta a ministrului justitiei cu premierul, inainte de sedinta de guvern, discutie ulterior careia mesajul catre noi a fost unul nesigur. 

Ce mai stim cert si ne surprinde este ca in cursul sedintei de guvern de astazi, pe langa amendamentul MJ cu referire la noi, a avut loc si o interventie a Ministerului Finantelor Publice care a semnalat ca neincluderea sistemului penitenciar intre institutiile vizate de majorare, ar genera un dezechilibru daca nu o discriminare. (adaptam termenii). Cu toate acestea, mesajele care ne-au parvenit la finalul sedintei au fost sceptice fara insa sa fim siguri 100% de forma actului pana cand acesta nu va fi publicat efectiv.

Suntem cu ochii pe monitor si in functie de ceea ce vom vedea, vom decide. Daca vom deveni in mod oficial fraierii structurii de aparare, sub semnatura guvernamentala, macar sa ne comportam ca atare si sa ne facem ca nu mai punem pe primul plan puscariile si siguranta lor ci familiile noastre si siguranta personala. Si de acum sa nu mai facem altceva decat sa respectam legea strict fara sa ne expunem inutil doar pentru ca statul roman nu se oboseste sa corecteze situatia resurselor umane si ale conditiilor din penitenciare.

Daca actul este publicat cum nu ne dorim, luni notificam Primaria Municipiului Bucuresti privind organizarea unui miting in fata MJ apoi vom continua cu refuzul muncii suplimentare, mitinguri in teritoriu, apoi alte mitinguri in capitala, atat cat va fi nevoie, pana cand ne vom castiga drepturile. NU spunem vorbe mari, noi ne-am dovedit seriozitatea. Cand spunem ca facem, facem. In 2015 am protestat in fata MJ si am cerut finantarea a 1000 de posturi. S-a intamplat, prin bugetul anului urmator. Chiar daca pensionarile ne-au spulberat calculele. In 2016 am facut 50 de mitinguri in 3 saptamani si am castigat salariul de merit. Pentru noi, este doar rutina. Vom vedea cum este pentru cei aflati la putere atunci cand gunoiul va fi scos iarasi de sub pres si pus pe masa.

 

14 COMMENTS

  1. Stimate domnule Teoroc,
    Pentru ca de fiecare data ne-ati dat raspunsurile corecte la intrebari,avand in vedere ca maine se va publica oug cu noua formula de calcul a pensiei, sa postati doua simulari de calcul, una pe actuala calculare iar cealalta pe noua formula de calcul luand in calcul si marirea de 25% de la anul
    Va multumesc pentru intelegere.

  2. [quote name=”Ioan”]Mărirea de 10% pt.politisti ar urma să intre în vigoare de la 1 octombrie.Fac asta că cei care ies in pensie până în 15 sept.sa nu beneficieze de acest lucru .Dacă de măresc salariile de la 1 Ian cu 25% cine este mai cîștiga cel care iese până în 15 sept.sau cel care iese peste un an.Astept un răspuns concret.Multumesc[/quote]
    Iti dau un exemplu, in sume aproximative pe un fluturas mai vechi: brut salariu 3700, dupa contributii si impozitare total depus pe card 3600 lei, cu tot cu norma de hrana. In functie de vechime, conditii s.a. ar rezulta o pensie intre 3200 si 3800. Pensie care s-ar lua dupa legea actuala, in situatia in care a fost acelasi salariu timpde 6 luni. Dupa 15 septembrie cand intra in vigoare ordonanta, pensia ar iesi din calcul la fel pentru ca nu s-a modificat modalitatea de calcul, insa pensia neta (pensia bruta minus 16%) nu poate depasi salariul net. Pe fluturasul la care ma uit salariul net este de 2600. In concluzie, pe 14 septembrie pensia ar fi cca 3500 lei si pe 16 septembrie cca 2600 lei. Practic dupa 15 septembrie nu conteaza cat iese pensia din calcule ci cat e salariul/solda neta la care este limitata pensia. Ca sa stii ce pensie vei avea daca iesi peste un an, fa-ti socoteala cat vei avea salariul net peste un an. Abia dupa o majorare in viitor cu minim 50% a salariului vei putea egala pensia cu care ai putea iesi acum. Majorare care e prevazuta sa aiba loc in urmatorii 2 ani insa nu se stie niciodata, au mai fost legi de majorare a salariilor care ulterior nu au mai fost puse in practica, ori nu au fost bani, ori au venit alegerile …

  3. Un model de cerere pentru refuz munca suplimentara nu postati pe sait ca la noi sindicatul mai asteapta ,dar eu nu vreau sa mai lucrez ore suplimentare, vreau sa notific unitatea ,s-au unde gasesc va multumesc.

  4. [b]#8 Paznic 05-08-2017 09:54[/b] – depaseste putin conditia de paznic si imagineaza-ti ca in jurul tau mai sunt oameni care fac unele lucruri din principiu… „DA DA” !

  5. O solutie ar fi art.87 din 293 + cerere la director, ca sa acoperi cerinta din contencios+ actiune in instanta.

  6. Mărirea de 10% pt.politisti ar urma să intre în vigoare de la 1 octombrie.Fac asta că cei care ies in pensie până în 15 sept.sa nu beneficieze de acest lucru .Dacă de măresc salariile de la 1 Ian cu 25% cine este mai cîștiga cel care iese până în 15 sept.sau cel care iese peste un an.Astept un răspuns concret.Multumesc

  7. [quote name=”Cristian Tudorache”][b]#3 Zoro 04-08-2017 20:47[/b] – cei care suntem reprezentanti ai salariatilor din penitenciare nu suntem in relatii contractuale de munca sa ne platesti. Cu totii contribuim la o organizatie care lupta pentru drepturile personalului. Daca nu contribuim si nu consolidam aceasta organizatie, cum ai crede tu ca am rezista in fata acestor malefici care ne vaneaza continuu de parca am fi niste sclavi pe plantatie, niste paria a societatii?
    Eu inteleg ca sunt frustrari multiple vis-a-vis de multe probleme cu care ne confruntam insa toate lucrurile astea se rezolva cu discernamant. in limita competentelor sindicale. Cu totii ne-am dori sa traim intr-o societate perfecta in care angajatorul sa se autosesizeze la orice problema. Cat timp nu se petrec lucrurile de maniera asta, care ar fi solutia ? Sa sne dezintegram ca sindicat si sa lasam lucrurile sa mearga din inertie? Atat cat putem reactionam si ne reprezentam membrii. Ca o datorie pe care ne-am asumat-o (pentru ca unii dintre noi fac lucrul asta datorita unor principii), nu in scop efectiv material.[/quote]
    DA DA…
    Chiar nu esti esti remunerat deloc Cristiane. De placere faci totul. Esti dedicat trup si suflet sindicatului si puscariei.
    DA DA

  8. Majorările salariale pentru poliţiştii din Ministerul Afacerilor Interne şi personalul civil din instituțiile publice de apărare, ordine publică și securitate națională intră în vigoare începând cu 1 octombrie 2017. 🙁 Tot ultimii, de ce dracu nu au dat cu 1 septembrie sau 1 august ca au dat ordonanta pe 4 august ?

  9. Buna seara,

    Despre marirea normei de echipament ce se mai aude domnule presedinte?

  10. [b]#3 Zoro 04-08-2017 20:47[/b] – cei care suntem reprezentanti ai salariatilor din penitenciare nu suntem in relatii contractuale de munca sa ne platesti. Cu totii contribuim la o organizatie care lupta pentru drepturile personalului. Daca nu contribuim si nu consolidam aceasta organizatie, cum ai crede tu ca am rezista in fata acestor malefici care ne vaneaza continuu de parca am fi niste sclavi pe plantatie, niste paria a societatii?
    Eu inteleg ca sunt frustrari multiple vis-a-vis de multe probleme cu care ne confruntam insa toate lucrurile astea se rezolva cu discernamant. in limita competentelor sindicale. Cu totii ne-am dori sa traim intr-o societate perfecta in care angajatorul sa se autosesizeze la orice problema. Cat timp nu se petrec lucrurile de maniera asta, care ar fi solutia ? Sa sne dezintegram ca sindicat si sa lasam lucrurile sa mearga din inertie? Atat cat putem reactionam si ne reprezentam membrii. Ca o datorie pe care ne-am asumat-o (pentru ca unii dintre noi fac lucrul asta datorita unor principii), nu in scop efectiv material.

  11. Dar numai majorarea asta e problema? Deci nu mai faceti nimic daca primim bombonica , restul problemelor? Personal insuficient, buget si neacordarea voucherelor de vacanta, conditii de munca, ore suplimentare, si multe altele? …platim sindicatul ca la fiecare bombinica sa ne abandoneze transformand.o in castig? NU! Avem multe de rezolvat si nu plecam din strada pana nu se rezolva TOT!

  12. Dl T.T. are tema sa umileasca sistemul penitenciar? Ar trebui sa incepem sa.i cerem demisia pe toate caile posibile!!! Trebuie notificat si presedintele despre bataia asta de joc!!

  13. Chiar daca suntem in ordonanta avem multe de discutat cu cei care pastoresc acest minister si avem nevoie urgenta de personal si investitii concrete in conditiile de munca-echipamentul nostru-vai mama noastra este imposibil de lucrat la 50 grade in pantaloni cred conceputi pentru -10 grade-cine a fost de acord cu acest echipament sigur nu a pus pantofii in picioare niciodata si sincer imi este rusine sa merg pe strada cu acei pantofi

    Asa ca asteptam notificarea la primarie sa vedem daca putem striga in fata MJ la 40 grade-

Comments are closed.

error

Ți-a plăcut acest articol? Ajută-ne cu un Like :)