www.snlp.ro Web analytics

HG 1/2017 privind salariul minim trebuie aplicata la salariul de functie rezultand cresteri salariale substantiale

Miting sal min

 

Incepem relatia cu noua conducere a MJ printr-o solicitare (nr. 18/SNLP/06.03.2017) care va perturba armonia ministeriala, nu atat prin simpla depunere a unei petitii cat prin determinarea pe care am demonstrat-o deja, de a obtine ceea ce cerem, inclusiv prin actiuni sindicale pe termen nedeterminat. In realitate, nu este vorba decat despre o evidentiere a unei obligatii legale pe care o au angajatorii nostri. pierduti in rutina unor termeni confortabili doar pentru buget si pentru siguranta posturilor din varful sistemului. 

 petitie sal min

23 COMMENTS

  1. Buna seara! Tot citesc ca agentilor debutanti li s-au marit salariile. Fluturasul meu de salariu pe luna martie arata la fel ca si lunile trecute (salariul functiei de baza: 870). Trebuia aplicata cresterea pana la atingerea sumei de 1450? Lucrez la P. Rahova.

  2. [quote name=”Lia”]Domnule Stefan,ne puteti detalia cum s-ar aplica aceasta HG1/2017?Se va mari salariul de functie la toti la fel la 1450ron?Adica si agentul si agentul sef principal care are sub 1450 de ron vor avea sal. la fel adica 1450ron, daca acest sal. de functie e sub minimul pe economie sau va fi diferit in functie de gradatii,vechime,etc.?Multumesc![/quote]
    Pai si acum este la fel. Eu, cu 5 ani vechime cu functie de Ag.op.pr 1, am acelasi salariu functie ca ‘nea Mitica care are 25 de ani de serviciu si e tot Ag.op.pr.1. Nu vad care ar fi problema. Toata lumea are de primit.

  3. Nimeni nu va pierde nimic / dar unii vor castiga mult mai mult decat altii / daca s-ar fi aplicat L284 asta s-ar fi intamplat demult / a raporta un coeficient de 2,90 comparativ cu unul de 6 la 197 de lei (VRS) e una; dar a face asta prin raportare la sal min pe economie e alta …
    Coeficientii dispar dar structura ideii ramane

    La acest moment stam cel mai bine din structura dar pe interpretari ale unei legislatii incoerente / pe noua lege cadru, diferentele din structura de aparare se cam atenueaza / dezavantajul celor care stau cel mai bine / asta nu inseamna ca vom pierde ceva / suntem atenti

  4. Vom fi iar oropsiții sistemului? În celelalte variante ale legii salarizării agenții aveau salariile similare cu ale infirmierele, acum va fi la fel?

  5. Citesc comentariile dvs. d-le Teoroc și încerc sa descifrez mesajele subliminale din ele. Încercați sa ne pregătiți sufletește, pe noi agenții, de o dezamăgire crasa ?

  6. Pentru ca… PSD spune care are bani, mai precis 32 mld pt 3 ani / si pentru ca am participat la o intalnire cu ministrul muncii / si pentru ca am vazut anexele structurii in varianta de proiect / si pentru ca vom lupta sa fie asa… / sau crezi ca doar ne dam cu parerea?

  7. #15 Ștefan Teoroc –
    De ce credeti ca se vor indrepta lucrurile cu Legea Salarizarii? Ati uitat de coeficientii din Legea nr. 330 / 2009, care nu s-au mai aplicat niciodată?
    Sau de OMJ nr. 399 / 2007 care este abrogat, dar produce efecte și astăzi?

    Sumele propuse de Ministerul Muncii sunt o mare minciuna, care ar trebui sa tina! Nu vedeti ca salariul de baza din LEGEA SALARIZARII al unui agent aste aproape de salariul minim pe economie? Atunci unde mai este stimulentul financiar al muncii?

    Satisfactia profesionala a muncii depuse, recunostinta societatii etc, AU PLECAT DE MULT LA PENSIE 😉

  8. Toti ne dorim lefuri mai mari…dar haideti sa fim obiectivi…salariul minim a crescut pt oameni care castigau 700-800lei net…nu pt noi! Noua sa ni se dea salarii corecte in Legea salarizarii!!! Acolo sa ni se recunoasca munca!!!

  9. maine olguta vasilescu incearca sa tempereze liderii din politie care au anuntat proteste in prag de lansare a legii-cadru / nu se negociaza nimic in mod special dar se va dezbate pe tema privind salarizarea politistilor

  10. [quote name=”Ștefan Teoroc”]diferentierile se fac prin indemnizatii de comanda sporuri si altele / aceasta este o situatie tranzitorie pana la legea-cadru / nu noi am dat legile / iar acestea sunt date spre a fi aplicate / astept obiectii la petitie nu la efectele aplicarii legii !! / lucrurile se vor regla prin legea-cadru / daca nu ar fi contraproductiv as pune aici niste detalii care indica diferente uriase intre conducere si executie mai ales fata de agenti / pot fi diferente obiective intre un nivel si altul dar un salariu de doua sau chiar de 3 ori mai mare intre un salariat si altul atributii aproape similare doar strict pe criteriul apartenentei la corpuri…[/quote]
    Mâine, din câte am înțeles, sunteți așteptat la negocieri. Încă se pot regla diferențele dintre corpurile profesionale la care ați făcut referire. Din câte citesc , se pare că, de data asta e ,, pe bune” cu aceasta lege a salarizării. Nu ne uitați, pe noi agenții!

  11. A mai fost posibil o data. Pe vremea ministrului justitiei Valeriu Stoica.

  12. diferentierile se fac prin indemnizatii de comanda sporuri si altele / aceasta este o situatie tranzitorie pana la legea-cadru / nu noi am dat legile / iar acestea sunt date spre a fi aplicate / astept obiectii la petitie nu la efectele aplicarii legii !! / lucrurile se vor regla prin legea-cadru / daca nu ar fi contraproductiv as pune aici niste detalii care indica diferente uriase intre conducere si executie mai ales fata de agenti / pot fi diferente obiective intre un nivel si altul dar un salariu de doua sau chiar de 3 ori mai mare intre un salariat si altul atributii aproape similare doar strict pe criteriul apartenentei la corpuri…

  13. Daca s-ar aplica cum spuneti dvs, cel mai mic agent si comandantul unitati ar avea acelasi salariu de functie si anume 1450…cum se va face ierarhia pe functii in conditiile astea?

  14. Dura lex, sed lex. Spune mi mai degraba care este bresa din rationamentul expus in petitie. Orice opinie poate fi de folos. Instantele nu se vor sfii sa interpreteze legea si nu oportunitatile

  15. Sa inteleg ca salariu de functie ( coef x vrs) sa nu fie mai mic de 1450? Daca da…in cazul asta nimeni dar absolut nimeni dintr-o unitate penitenciara nu are atat salariul de functie…prin absurd daca s-ar face acest lucru…practic s-ar dubla salariile in sistemul penitenciar…deci nici o sansa!

  16. Sensul normei asa este, exact cum spui, insa evident ca avand in vedere impactul, reticenta MJ/ANP este prezumata. Acum un agent are sal de fct 563 lei net. Vrem 1450 lei brut. Asta ara dublu efect. Pe deo parte cresteri dar pe de alta elimina diferentel astfel incat pe multi i-ar enerva. Insa noi ne urmam calea. Situatia nu este de durata. Legea cadru care se va adopta in viitorul apropiat elimina pe viitor situatiile de ambiguitate. Asa cum veti vedea in articolele urmatoare si alte ambiguitati care vor duce catre actiuni sindicale si mai ales procese. Mii de procese la nivelul intregului sistem bugetar

  17. Domnule Stefan,ne puteti detalia cum s-ar aplica aceasta HG1/2017?Se va mari salariul de functie la toti la fel la 1450ron?Adica si agentul si agentul sef principal care are sub 1450 de ron vor avea sal. la fel adica 1450ron, daca acest sal. de functie e sub minimul pe economie sau va fi diferit in functie de gradatii,vechime,etc.?Multumesc!

  18. Domnule Teoroc stiu ca sunt offtopic dar am o intrebare. Pe surse am aflat ca vineri 03.03.2017 s.a tinut la o sedinta de mutari intre penitenciare, ne puteti afisa si noua tabelul. Multumesc.

  19. Nu se pot lua masuri astfel cei care au un cumul de functii sa fie renumereti in plus (asta sa decida cei capabili cu cat ) , de exemplu acel agent supraveghetor cat face serviciul de unul singur si scrie clar ca trebuie doi agenti sau acel ofiter care tine doua functii , nu conteaza acum agent sau ofiter , vrem o masura pe plan financiar ca pe baza angajararilor ne-am lamurit

  20. Corect! sper ca intradevar, acolo unde salariul de baza este mai mic decat salariul minim pe tara, sa se produca efectul de crestere salariala si concret. Nu mai vreau un calcul elaborat pentru definirea corespondetului nostru(a+b+c+…infinit < )astfel, niciodata nu vor fi cazuri in sistem in care sa fim avantajati ca urmare a cresterii salariului minim pe tara. Domnule Teoroc, success! Va stam la dispozitie, just in case....!

Comments are closed.

error

Ți-a plăcut acest articol? Ajută-ne cu un Like :)