www.snlp.ro Web analytics

Show must go on! Salarizare bugetari 2017.

i354 512

 

Informare BNS 21.02.2017 

Raport al Reprezentantului BNS la intalnirea cu Ministrul Muncii in legatura cu proiectul de lege de salarizare a personalului din sectorul public.

Bucureşti, 20-02-2017

Azi, 20.02.2017, la sediul MInisterului Muncii si Justitiei Sociale a avut loc prima intalnire informala pentru prezentarea principiilor legii sistemului de salarizare a personalului platit din fonduri publice. Au participat: dna Lia Olguta Vasilescu, Ministrul Muncii si Justitiei Sociale, dnul Gabriel Petrea, Ministrul pentru Consultare Publica si Dialog Social si dnul MArius Sepi, Secretar de Stat MCPDS. Din partea BNS au participat Dumitru Costin Presedinte si Enache Steluta, Expert.

Intalnirea a fost convocata telephonic in cursul acestei zile, scopul a fost acela de a informa despre stadiul pregatirii proiectului de lege si totodata pentru stabilirea unui calendar de lucru. Ministrul Muncii a informat ca proiectul de lege pe care il pregatesc este complet diferit de cele anterioare, inclusiv cel elaborate de Rovana Plumb.

Se are in vedere ca pentru functiile alese – notiunea de salariu de baza sa fie inlocuita de indemnizatie – nivelul acestei indemnizatii va fi legata de evolutia salariului mediu. Cea mai mare indemnizatie va fi cea a presedintelui, care va avea coefficient 6, mergand pana la 1,1 – coeficientul pentru functia de Viceprimar de comuna cu numar de locuitori mai mic de 1500.

Pentru restul familiilor ocupationale se are in vedere urmatoarele:

  • Cel mai mic salariu din sectorul public va fi de 1750, incepand din 2018
  • Intre 1750 si 4000 lei vor fi cresteri substantiale,
  • Intre 4000 si 7000 lei vor fi acordate cresteri pentru a putea mentine incadrarea in ierarhie,
  • Peste 7000 lei vor fi cresteri foarte mici sau deloc – maxim 3%.

Cresterea medie pentru perioada 2017 – 2020 este estimata la aprox 56% – acest % include cresterile deja promise in sectorul preuniversitar, in sanatate si in cultura.

Sporurile sunt prevazute sanu depaseasca 30% din fondul de salarii al fiecarui ordonator – fiecare ordonator decide cum se acorda sporurile, pe categorii de salariati si pe nivel, astfel incat sa nu depaseasca pragul de 30%. Aceasta limita se stabileste la fiecare ordonator in parte, indiferent de tip.
Fondul de premiere va fi stabilit la 5% din fondul de salarii, acest fond va fi la dispozitia ordonatorului principal, pentru toti ordonatorii din subordine, acesta va decide cum se va distribui acest fond intre ordonatorii secundari si tertiari. Pentru fiecare an se vor stabili de la inceput care sunt salariile aplicabile pentru fiecare functie in parte.

A fost reluata discutia lipsei datelor referitoare la salariile in plata. Ca urmare a fost transmisa o grila, pe care o gasiti atasata, solicitarea catre partea sindicala a fost aceea de a verifica in ce masura sumele existente acum in plata pentru functiile vizate sunt mai mari decat cele mentionate in tabel (sumele cu rosu). Sunt vizate salariile de baza, fara sporuri.

Proiectul se intentioneaza a fi finalizat pe 5 martie, urmand sa fie trimis la Parlament pentru dezbateri. Pe durata dezbaterilor parlamentare se mai pot face propuneri de ajustare.

A existat o dezbatere destul de aprinsa cu privire la intentia Ministrului de a avea salariul minim in sectorul public 1750 de la 01 ianuarie 2018.

BNS a atras atentia ca este discriminatorie o astfel de masura, ca nu e posibil sa se lucreze cu dublu standard, in special in conditiile in care in sectorul privat sunt incadrati cu salariul minim inclusiv salariati cu studii superioare.

Ministrul Muncii, dna Vasilescu a declarat – “ne asumam politic” o astfel de decizie, desi toate confederatiile sindicale i-au mentionat ca o astfel de masura ar putea isca un scandal public.

In cursul acestei saptamani se va primi un prim draft de proiect de lege, de asemenea se vor incepe discutiile pe familiile ocupationale.

Presedintele BNS a atras atentia Ministrului Muncii cu privire la declaratia facuta in ziua precedenta la Antena 3, referitor la revizuirea prevederilor Codului Muncii si Legii statutului functionarilor publici, astfel incat sa se simplice procedura de concediere a unui salariat. Presedintele BNS a mentionat ca trebuie sa existe un echilibru intre flexibilitatea procesului de concediere si costurile aferente acestei procedure (platile compensatorii). Romania detine locul 15 in Europa si locul 82 in lume (din cele 139 aflate in clasamentul Forumului Economic Mondial) in ceea ce priveste usurinta cu care se poate concedia un salariat insa detine locul 2 in Europa si locul 6 in lume in ceea ce priveste nivelul redus al costurilor de concediere (pozitia 1 in top inseamna tara cu cel mai mic numar de saptamani de plati compensatorii). Bulgaria de exemplu ocupa locul 60 in lume in ceea ce priveste procedurile de angajare si concediere si numarul 19 in lume in ceea ce priveste platile compensatorii. Germania detine locul 43 in ceea ce priveste flexibilitatea concedierii si locul 94 in lume in ceea ce priveste numarul platilor compensatorii si locul 126 din 139 in ceea ce priveste flexibilitatea in negocierea salariilor. Ministrul Muncii a declarat ca isi asuma politic declaratia facuta, bazandu-se pe experienta avuta in calitate de primar.

Atat reprezentantii Ministerului Muncii cat si cei ai Ministerului Dialogului Social au mentionat ca in cadrul discutiilor pe familii ocupationale vor fi invitate federatiile din fiecare sector in parte, se va putea participa cu un singur reprezentant din partea fiecarei federatii. A existat mentiunea facut de Marius Sepi, acum Secretar de Stat in MCPDS, ca se vor invita doar federatiile reprezentative la nivel de sector.

BNS a solicitat ca aceasta covocare sa se faca prin intermediul confederatiei, pentru toate federatiile din sector, indiferent daca sunt sau nu representative, au precizat ca doresc sa invite direct federatiile dar ca in cazul BNS va informa si confederatia.

Imediat cum vom intra in posesia calendarului si a documentelor le vom transmite catre toate federatiile, cu rugamintea sa va pregatiti deja un punct de vedere si totodata sa va desemnati reprezentantii – 1 singur reprezentant / federatie.

Atasat gasiti un fisier ce contine toate functiile pentru fiecare familie ocupationale precum si salariul maxim existent acum in plata in ultima transa de vechime. Va rugam sa le verificati, in masura in care puteti, pentru familiile din care faceti parte, astfel incat sa putem identifica din acest stadiu eventuale diferente.

Propunerea este sa ne transmiteti aceste informatii, in masura in care dispuneti de ele, precum si propuneri de functii, altele decat cele din anexele atasate. Termenul de transmitere ar trebui sa fie maxim 1 martie, avand in vedere ca pe 4 martie se doreste deja o urmatoare intalnire pentru draftul ce va pleca in Parlament.

files/1-000-0000-00007/Anexa_VIII_cu_comp_fara_sal.doc

files/1-000-0000-00007/anexe_feb_fara_salarii_cu_nr_pers.xlsx

 

49 COMMENTS

  1. Cu fiecare an care trece si se adauga in buchetul vietii sau in cel al carierei ii multumesc Bunului Dumnezeu ca nu m-am facut jurist sau contabil ca limbile astea suna chinezo-japonezo-coreeana pentru mine.Functia de baza este: medic/asistent/agent operativ/etc iar faptul ca un medic este medic sef este o chestiune conjuncturala dupa logica mea si da accept ca indemnizatiile de conducere intra in calculul pensiei dar nu in salariul FUNCTIEI DE BAZA, cel putin asa mi se pare mie logic… am eu vicii de logica sau legile romanesti?!

  2. N-are nicio treaba pruna cu astea / ea ii vroia si pe politstii in afara structurii / nu ne ignora nimeni / dovada e faptul ca avem veniturile cele mai mari din structura / e incorect sa neglijam asta / si vom trage sa fie si mai mari

  3. [quote name=”Ștefan Teoroc”]in ce temei?[/quote]
    Intrebam si eu…
    Nu cu foarte mult timp in urma intrebat fiind daca merita sau nu sa participi la un concurs pentru ocuparea unui post de asistent social sau /si medical as fi raspuns cu Da! categoric!
    Acum nu cred ca as mai sfatui pe nimeni sa se angajeze la penitenciar,la ce salarii sunt „in libertate”,nu mai vorbesc de conditiile de munca!
    Senzatia mea este ca ignorarea noastra in ceea ce priveste salarizarea,ni se trage de la manifestatiile de protest impotriva ministrei Pruna!
    Nu zic ca la momentul respectiv nu erau necesare,sau ca nu ar fi avut efect(obtinerea celor 10/20% -salariul de merit,etc…)
    Dar „sistemul” nu uita si nu iarta…
    Amintiti-va ce au patit politistii ca urmare a protestului lor(si al nostru..) cand au aruncat caschetele in fata Cotroceniului..

  4. [quote name=”Ștefan Teoroc”]este vorba despre personalul din cadrul ANFP pe legea 188/1999 si de o decizie a CCR / nu are legatura cu noi / nu poti creste salariile din penitenciare cu 50% pe asa ceva
    https://www.ccr.ro/noutati/COMUNICAT-DE-PRESA-222%5B/quote%5D
    D-le presedinte Teoroc,aveti vre-o informatie cu privire la majorarea salariilor celor din EAP/asistenti sociali si medical din penitenciare? 😮

  5. Sporul de 50% d-le presedinte,trebuie aplicat si pentru sistemul operativ
    Va rog sustineti aceasta cauza

  6. Dle Ștefan ce ne puteți spune de sporul de 50℅ pt.functionarii publici aprobat astăzi în Senat .O sa fii și noi cuprinși mai ales că lucrăm cu deținuți cu grave probleme psihice și care iau tratament corespunzător.Astept răspuns.

  7. cu care ministru cristi68? e un proiect de HG care trebuie impins cu putere… (ca sa citez, deloc ironic – alta intrebare?)

    pentru intrebarile legate de salarizare – vom posta detalii in scurt timp / vremurile sunt foarte confuze si nu vrem sa dam cu si mai multa ceata

  8. Ce facem noi sindicatul ai trecut 2 luni din acest an in privinta actualizarii valorii echipamentului ?
    Decontare ochelarilor pe anul trecut nici acum nu ia-m primit.
    Trece timpul peste noi si nu reusim mare lucru.

  9. [quote name=”Asclepios”][quote name=”Alt contabil”](coeficient *197.33+spor misiune permanenta+confidentialitate+fidelitate+suma compensatorie+grad+gradatie+indemnizatie de conducere) asta nu trebuie sa fie mai mic de 1450[/quote]
    Nu am inteles INDEMNIZATIA DE CONDUCERE este componenta a salariului MINIM ?! In ce lume traim oameni buni, unde in lumea asta cineva care conduce alti oameni ia salariul minim cu indemnizatie cu tot si cei condusi iau tot atat cat cel care conduce?! Recunosc ca nu sunt economist si nu mi-a placut niciodata contabilitatea dar asta cu introducerea indemnizatie de conducere in salarul de baza e trasa de par rau !!![/quote]

    Cititi inca o data ce am scris ca nu a-ti inteles,elementele fac parte din salariu functiei de baza,care nu trebuie sa fie mai mic decat 1450

  10. poate cineva sa detalieze si sa exemplifice cum dumnezeu s-a facut corespondentul salariului minim din civilie, cu adunatura de valori din fluturasul nostru, in asa fel incat niciunul, sau un procent de 0.01 dintre noi sa nu beneficieze de marire gratie maririi salariului minim pe tara :)) astept ceva raspunsuri va rog.

  11. D-le Teoroc, am vazut ca Senatul a aprobat o initiativa legislativa prin care sa se acorde functionarilor publici un spor de 50% din salariul de baza pt. solicitare neuropsihica. Legea ar intra in vigoare dupa ce o adopta si Camera Deputatilor. Nu credeti ca ar trebui sa fim inclusi si noi, nu doar functionarii publici, asa cum sunt ei definiti prin legea 188/1999? Se stie ca in penitenciare, noi, cei din operativ, lucram direct cu aceasta categorie aparte, reprezentata de detinuti, multi dintre ei avand multiple probleme psihice, care isi pun amprenta pe comportamentul lor, dar implica si mult stres din partea noastra. Va rog, interesati-va si incercati sa vedeti ce s-ar putea face pentru noi, cei aflati in linia intai din penitenciarele romanesti !

  12. Domnule Teoroc, este normal sa nu-ti mai poti face sarcinile tale din fisa postului pentru ca trebuie sa participi TOT TIMPUL la comisii pentru schimbare pe post sau ocupare posturi din sursa externa??? Este normal ca apoi sa stai peste program ca sa-ti faci treaba ta? ANP-ul a aruncat toate concursurile in unitati, cu tot ce presupune asta: constituire comisii, concepere subiecte, probe sportive, interviu, probe psiho, probe calculator (chiar daca efectiv nu exista spatiu pentru asa ceva, si deci suntem… instaleaza sala/ dezinstaleaza sala de calculatoare PT FIECARE testare de schimbare pe post/ concurs din sursa externa). Deasemeni, toate anunturile referitoare la acele schimbari pe post/concursuri trebuiesc postate acum TOT de unitati, asadar ANP-ul „s-a spalat pe maini” complet. De ce nu suntem platiti pentru aceasta munca suplimentara sau de ce nu sunt angajati evaluatori din afara??? Am ajuns negri pe plantatie, facem de toate… gratis pentru ANP dar… pe sanatatea noastra. Nu se poate face nimic in sensul asta? Astept un raspuns de la dvs.

  13. Avem aici un baiat arogant venit imputernicit de la ANP,zis (editat) care are experienta vasta in sistem,aproximativ 3 ani Lst si tras pe la ANP de nas de catre nu stiu cine pe care Dl.dir.(editat) il asculta cu sfintenie!!!Chiar nu-I vede nimeni?!?!??!!?

  14. Dl.Teoroc va rugam sa ne sustineti in privinta de a veni un control de fond la noi la P.Gaesti!!!

  15. [quote name=”Alt contabil”](coeficient *197.33+spor misiune permanenta+confidentialitate+fidelitate+suma compensatorie+grad+gradatie+indemnizatie de conducere) asta nu trebuie sa fie mai mic de 1450[/quote]
    Nu am inteles INDEMNIZATIA DE CONDUCERE este componenta a salariului MINIM ?! In ce lume traim oameni buni, unde in lumea asta cineva care conduce alti oameni ia salariul minim cu indemnizatie cu tot si cei condusi iau tot atat cat cel care conduce?! Recunosc ca nu sunt economist si nu mi-a placut niciodata contabilitatea dar asta cu introducerea indemnizatie de conducere in salarul de baza e trasa de par rau !!!

  16. [quote name=”Alt contabil”](coeficient *197.33+spor misiune permanenta+confidentialitate+fidelitate+suma compensatorie+grad+gradatie+indemnizatie de conducere) asta nu trebuie sa fie mai mic de 1450[/quote]
    [quote name=”Cristian Tudorache”][b]#15 Contabil[/b] – urmareste te rog si comentariile. S-a publicat in multe randuri faptul ca SFB in sistemul penitenciar, pe un calcul rapid, reprezinta brutul din care scazi norma de hrana, drepturi echipament, chirie, spor anp 30%. Acest rezultat nu trebuie sa fie mai mic de 1475.
    [/quote]

    In adresa trimisa de la ANP in care se cere o situatie pe tara scrie clar
    Salariu functiei de baza care nu trebuie sa fie mai mic de 1450 = salariu functie + salariu grad + gradatie + ind cond(unde este cazul) + suma compensatorie
    Deci domnu Cristi eu zic sa mergeti la salarizare sa intrebati 🙂

  17. [quote name=”ocnasu”]Ar trebui sa fim fericiti ca vom avea acelasi salariu ca politistii comunitari?Pai aia de bine de rau,daca li se face foame,dau buzna intr-o carciuma,consuma 7,8,10 mici de caciula,beau 3-4 beri si s-a rezolvat problema…dupa aia isi mai iau si o spaguta mica de prin piete si sunt ok!Tu ca si….gardian de tuhaus cum te scoti?Daca te prind astia ca ai luat o tigara de la un hot…te judeca parchetul de la Haga!Da-i (editat) pe politia comunitara cu salariile lor!Noi lucram cu cei mai periculori oameni ai societatii,cu clanuri de tigani,cu mafioti,cu bande,cu inalti demnitari condamnati pt. coruptie,cu fel de fel de dementi si psihopati.De ce sa am acelasi salariu ca si nea caisa care pazeste florile din parc?Personal nu mi se pare corect!Voi ce spuneti?[/quote]
    Nu prea conteaza ce spunem sau credem noi in cazul in care nu ai invatat asta pana acum.

  18. [b]#28 ionut [/b]
    Extras din OMJ 1792/2013:
    ART. 17
    (1) La cap. F „Rezultatul interviului” se consemnează concluziile interviului şi eventualele diferenţe de opinie între evaluat şi
    evaluator.
    (2) Evaluatorul poate modifica punctajele din fişa de evaluare, dacă se ajunge la un punct de vedere comun. Modificarea
    punctajului se realizează prin bararea cu o linie a marcajului „x” acordat şi marcarea cu „x” în căsuţa corespunzătoare noului nivel şi
    se consemnează de către evaluator în spaţiul rezervat la acest capitol.
    (3) Pentru parcurgerea acestei etape, în situaţii justificate, pot fi utilizate şi mijloace de comunicare la distanţă, evaluatul semnând
    ulterior fişa de evaluare. În acest caz interviul se înregistrează, aspect care se consemnează la acest capitol.
    (4) Obiectivele, organizarea, desfăşurarea şi ghidul interviului sunt prevăzute în anexa nr. 3.
    ART. 18
    (1) La cap. G „Hotărârea contrasemnatarului” se consemnează concluziile şi hotărârea contrasemnatarului, prin bifarea uneia
    dintre cele 3 variante prevăzute.
    (2) Contrasemnatarul poate modifica punctajul acordat în urma interviului, hotărăşte cu privire la calificativul acordat, având
    obligaţia de a consemna punctajul/calificativul şi de a motiva eventuala schimbare a punctajului la obiectivele individuale/indicatorii
    de evaluare. Modificarea punctajului se realizează prin încercuirea marcajului „x” acordat anterior şi marcarea cu „x” în căsuţa
    corespunzătoare noului nivel şi se consemnează de către contrasemnatar în spaţiul rezervat la acest capitol.
    ART. 19
    La cap. H „Luarea la cunoştinţă a evaluării”, evaluatul consemnează luarea la cunoştinţă a evaluării şi optează, după caz, pentru
    contestarea calificativului acordat.
    ART. 20
    La cap. I „Hotărârea definitivă privind rezolvarea contestaţiei” se consemnează, dacă este cazul, hotărârea comisiei de soluţionare
    a contestaţiei, precum şi luarea la cunoştinţă a calificativului definitiv de către evaluat.

    In situatia in care doresti alte informatii in contextul spetei in care te afli, acceseaza acest ordin in tegralitatea lui aici: https://www.snlp.ro/_files/OMJ_1792.2013.pdf

  19. Imi cer scuze ca sunt pe langa subiect . As avea si eu o intrebare. daca d
    Am primit de la seful meu direct un calificativ si dupa ce am luat la cunostinta si am semnat saptamana aceasta seful meu m-a chemat sa imi spuna ca mi-a fost scazut calificativul si ca am 3 zile la dispozitie sa fac contestatie .
    Intrebarea mea este –care e procedura ca sa pot face contestatie ?

  20. Inteleg ca se doreste alinierea salariilor in sistemul bugetar pentru aceleasi functii. Sunt IT-st, iar unul ca mine care lucreaza la tribunal ia mai mult decat dublu fata de mine (desi acum vreo 7-10 ani aveau 1/2 fata de noi). Idem si cu grefierii… si altii.
    1) Cum au reusit ei oare sa-si mareasca salariile [b]de 4 ori?[/b] Simplu, ei conteaza, noi nu.
    2) Cum oare ne vor alinia salariile a.i. sa nu mai existe aceasta diferenta enorma? Ma indoiesc ca ne vor dubla noua salariile.
    Asadar, si eu cred intr-adevar ca nu se va aplica prea curand legea salarizarii, sau… nu asa cum s-a promis. Nu va faceti iluzii!!!
    Solutia este… iesirea din sistem.

  21. Ar trebui sa fim fericiti ca vom avea acelasi salariu ca politistii comunitari?Pai aia de bine de rau,daca li se face foame,dau buzna intr-o carciuma,consuma 7,8,10 mici de caciula,beau 3-4 beri si s-a rezolvat problema…dupa aia isi mai iau si o spaguta mica de prin piete si sunt ok!Tu ca si….gardian de tuhaus cum te scoti?Daca te prind astia ca ai luat o tigara de la un hot…te judeca parchetul de la Haga!Da-i (editat) pe politia comunitara cu salariile lor!Noi lucram cu cei mai periculori oameni ai societatii,cu clanuri de tigani,cu mafioti,cu bande,cu inalti demnitari condamnati pt. coruptie,cu fel de fel de dementi si psihopati.De ce sa am acelasi salariu ca si nea caisa care pazeste florile din parc?Personal nu mi se pare corect!Voi ce spuneti?

  22. Domnule Teoroc, sunteti singura voce din SNaP.
    Va rog sa spuneti cu ce va pot ajuta.
    Cccoarna a facut destule prostii dar il putem folosi.
    ANCMRR, AORR, SCMD, LMP si altii nu reactioneaza.

  23. Pentru Alt contabil, greșit raționamentul, coeficientul x 197,3387 rezulta solda/salariul de functie, acest cuantum sa nu fie mai mic decât salariul de baza brut minim pe economie garantat in plata, adică 1450. Conform HG 1/2017 salariul de baza…nu conține sporuri sau alte adaosuri.

  24. Daca legea unitara de salarizare anterioara si care este in vigoare aprobata si votata doar ca nu o pune in aplicare nici un guvern si primim salariul numai pe oug. nu cred ca anul acesta sunt in stare guvernantii sa gaseasca o solutie multumitoare ptr toate categoriile de bugetari , trebuie sa ai mult creier sa gasesti o astfel de solutie si ei au doar un singur scop imbogatire cat mai urgenta prin orice mijloc -o lege unitara trebuie sa fie dorita de toate categoriile de bugetari si cred ca sunt altii in afara de noi multumiti de actuala salarizare sa inceapa a sustine vreuna noua. In afara de 10 % in august nu cred ca o sa avem vreun banut in plus – cel putin daca am avea sperante de noi angajari ,dar la cum se misca in acest moment concursurile vine craciunul si ramanem cu CO 2016 restanta totala.

  25. (coeficient *197.33+spor misiune permanenta+confidentialitate+fidelitate+suma compensatorie+grad+gradatie+indemnizatie de conducere) asta nu trebuie sa fie mai mic de 1450

  26. norma de hrana, echipamentul si chiria NU intra in BRUT, deci nu ai cum sa le scazi 😆

  27. [quote name=”La altii se poate”][quote name=”nu conteaza”]Art. 31
    (1)Prin excepţie de la prevederile art. 1 alin. (1), începând cu luna august 2016,
    personalul plătit din fonduri publice care beneficiază de un cuantum al salariilor de
    bază/indemnizaţiilor de încadrare mai mic decât cel stabilit la nivel maxim pentru
    fiecare funcţie, grad/treaptă, gradaţie, vechime în funcţie sau în specialitate, după
    caz, va fi salarizat la nivelul maxim al salariului de bază/indemnizaţiei de încadrare
    din cadrul instituţiei sau autorităţii publice respective, dacă îşi desfăşoară
    activitatea în aceleaşi condiţii.

    De ce nu se respecta legea in ANP? De ce mereu trebuie sa dam in judecata pentru drepturile noastre????[/quote]

    Daca este vorba de oug 71/2015 …ea trebuia pusa in aplicare din aprilie 2015 si nu din august 2016. Politistii locali au dat in judecata la ICCJ si au castigat. Am incheirea hotararii instantei pe telefon…..daca intereseaza pe careva. Dar intr.adevar trebuie dat in judecata pentru a castiga niste drept.[/quote]
    Te rog daca mi-o poti trimite pe adresa de mail mirceaur@yahoo.com

  28. [quote name=”Cristian Tudorache”][b]#15 Contabil[/b] – urmareste te rog si comentariile. S-a publicat in multe randuri faptul ca SFB in sistemul penitenciar, pe un calcul rapid, reprezinta brutul din care scazi norma de hrana, drepturi echipament, chirie, spor anp 30%. Acest rezultat nu trebuie sa fie mai mic de 1475.[/quote]
    Da, se poate să ai dreptate…dar să nu uităm ca Legea 330/2009 a fost abrogată prin Legea 284/2010…., în concluzie salariul funcției de baza și sporurile în plată ….,in ce bază legală le primim?!

  29. Din surse de incredere am aflat ca legea salarizarii unitare nu va fii aplicabila nici in acest an. Se cauta tot feluri de motive si ministerele nu colaboreaza pentru definitivarea acesteia.
    Sunt sectoare care sunt multumite si nu au nici un interes pentru ca aceasta lege sa fie aplicata pentru toti. Fiecare obtine ce poate si cum poate …….si unele sectoare bugetare au salarii foarte bune……. Toate aceste mariri sunt obtinute in untimul an pe baza unor acte normative date numai pentru diverse categorii sau ca urmare a unor decizii ale CCR….. .. sau hotarari judecatoresti. Speranta moare ultima …dar sa nu ramanem doar cu speranta.
    Intr-o tara unde si salariu este pe apucate nu mai exista echitate si dreptate iar munca noastra, pericolul la care suntem expusi si faptul ca 1/3 din timpul nostru il petrecem in aceleasi conditii cu persoanele certate cu legea si ca exista un potential pericol si in afara serviciului NU INTERESEAZA PE NIMENI. De ce s-a ajuns aici ?………s-au marit salariile in sanatate, in invatamant, cultura, administratie locala, finante si alte sectoare si in justitie -cu exceptia noastra. Stiu ca se doreste sa se mai aduca modificari pe diverse categorii de salarii, iar noi ramanem conf. OUG 9/2017 tot ca pana acum.

  30. [b]#15 Contabil[/b] – urmareste te rog si comentariile. S-a publicat in multe randuri faptul ca SFB in sistemul penitenciar, pe un calcul rapid, reprezinta brutul din care scazi norma de hrana, drepturi echipament, chirie, spor anp 30%. Acest rezultat nu trebuie sa fie mai mic de 1475.

  31. Buna ziua, ce se va intampla cu cei care au salariu functiei de baza mai mic decat minin 1450? Cum se va regla?Pentru ca sunt destui de multi care se incadreaza de la 1 februarie

  32. [quote name=”nu conteaza”]Art. 31
    (1)Prin excepţie de la prevederile art. 1 alin. (1), începând cu luna august 2016,
    personalul plătit din fonduri publice care beneficiază de un cuantum al salariilor de
    bază/indemnizaţiilor de încadrare mai mic decât cel stabilit la nivel maxim pentru
    fiecare funcţie, grad/treaptă, gradaţie, vechime în funcţie sau în specialitate, după
    caz, va fi salarizat la nivelul maxim al salariului de bază/indemnizaţiei de încadrare
    din cadrul instituţiei sau autorităţii publice respective, dacă îşi desfăşoară
    activitatea în aceleaşi condiţii.

    De ce nu se respecta legea in ANP? De ce mereu trebuie sa dam in judecata pentru drepturile noastre????[/quote]

    Daca este vorba de oug 71/2015 …ea trebuia pusa in aplicare din aprilie 2015 si nu din august 2016. Politistii locali au dat in judecata la ICCJ si au castigat. Am incheirea hotararii instantei pe telefon…..daca intereseaza pe careva. Dar intr.adevar trebuie dat in judecata pentru a castiga niste drept.

  33. Va rog sa publicati din nou sa auda si sa vada toti.
    ” 4 Viktor 18-02-2017 16:20
    SOLICIT DEMISIA DE ONOARE A URMATOARELOR PESOANE DIN ANP:
    DL/DNA . VULPE MARIUS, Dan HALCHIN, Marian DOBRICĂ, Gheorghe IFTINCA, Marian Cornel POPESCU, ANGHEL SI ROXANA IONITA , PT:
    1) eficacitate redusa in serviciul intereselor generale ale societatii
    2)lipsa impartialitatii si obiectivitatii
    3)neeficienta in utilizarea resurselor umane si financiare,
    4)subiectivism si toleranta doar pt unii (depinde de culoarea politica sau (editat) fata de abateri sau chiar infractiuni
    5)nu constituie un exemplu pt subordonati ,colegi sau ppl, din contra se vorbeste la modul negativ despre persoanele de mai sus,
    6)primesc cadouri „nevinovate”, intervin pt solutionarea unor cereri care nu sunt de competenta lor.. si multe altele.
    Pana acum toti au fost PNL-isti, au sustinut aberatiile d-nei Pruna, un mare grof intervine in unitati pt anumiti oameni simpatici lui cred, sistemul a fost subfinantat iar cand au fost finantat nu s-au putut cheltui ca nu au luat initiativa de a angaja personal specializat de a contracta prestari de servicii specializate etc, o arunca pe unitati cand nu le convine nu au coloana sa-si asume esecurile doar stiu sa vorbeasca frumos si diplomatic sa duca cu zaharelul, nu au luat in considerare avertismentele chiar si de la sindicate ca vor fi pensionari masive, tot o dau ca s-a si incadrat masiv, minciuni, plus ca incadrarile au inceput foarte tarziu, management slab sau foarte slab, cei de la control nu mai vorbesc, exagereaza in controale unde sunt oamenii de la conducere sau cei controlati mai slabi, pe langa ca si-au facut un sindicat propriu , cine nu e cu ei (cu imputernicitul lor ca reprezentant) e controlat la sange, pana la oase daca se poate si se leaga de prostii si interpretari legislative din propriul lor unghi. PRIMUL MINISTRU AL ROMANIEIEI TREBUIE SA SCHIMBE DIN TEMELII ACEASTA CONDUCERE ENUMERATA MAI SUS, DEOARECE SISTEMUL ESTE LA PAMANT SI VA FI SI MAI RAU !! ANP NU ia atitudine la denigrarile din presa macar cu un comunicat aplica politica strutului, cu asa oameni nu dam inainte !!
    Si pe Dna Ani Dumitrache ca parca are sclavi pe plantatie asa urla la oameni, toti sunt hoti sau prosti in mintea ei, ea insa nu vede ca are probleme zic eu si nu numai eu!

  34. Astazi am aflat un „functionar” penitenciare cu ture noapte egal salariu politist local fara ture noapte,dupa 20 ani de vechime.multumesc

  35. Revin cu întrebarea pentru cine poate să-mi răspundă
    Ce facem cu cei care nu au aviz pozitiv la psihologic și păcălesc munca prin penitenciar , chiar stau pitiți dar au salariu ca noi, și nu pot fi trimiși in misiuni cu armament.

  36. (editat) – [i][b]nota admin: in conditiile in care aduceti prejudicii majore de imagine salariatilor din penitenciare, fara a detine minime cunostinte in privinta salarizarii acestora (raportat la conditiile de munca si de risc), comentariul v-a fost sters in integralitatea lui. Pe viitor, va rugam a va folosi de un limbaj adecvat. [/b][/i]

  37. Sincer? Eu numai cred in nimic ! Dealtfel, singura mea grija este sa indeplinesc conditiile de pensionare si sa plec si eu dupa colegii mei care au plecat anul trecut.
    La ce pensii au (editat) salariile celor care lucreaza. Sa numai zic de diferentele de salarizare dintre colegi. Si atunci despre ce vorbim?

  38. La noi se pune aplicare Hotărârea nr.1/2017 ?

    Ministrul de interne a promis că, în săptămâna 20-24.02.2017, va organiza o întâlnire între reprezentanții organizațiilor sindicale din Ministerul Afacerilor Interne împreună cu ministrul muncii și ministrul finantelor publice, având ca subiect punerea în aplicare, începând cu luna Februarie, a Hotarârii nr. 1/2017.

  39. D-le Ștefan Teoroc ce știți să ne spuneți de tichetele de vacanță ? La poliție Doamna ministru a confirmat ca începând cu 01.07.2017 vor primi tichete de vacanță.

  40. Art. 31
    (1)Prin excepţie de la prevederile art. 1 alin. (1), începând cu luna august 2016,
    personalul plătit din fonduri publice care beneficiază de un cuantum al salariilor de
    bază/indemnizaţiilor de încadrare mai mic decât cel stabilit la nivel maxim pentru
    fiecare funcţie, grad/treaptă, gradaţie, vechime în funcţie sau în specialitate, după
    caz, va fi salarizat la nivelul maxim al salariului de bază/indemnizaţiei de încadrare
    din cadrul instituţiei sau autorităţii publice respective, dacă îşi desfăşoară
    activitatea în aceleaşi condiţii.

    De ce nu se respecta legea in ANP? De ce mereu trebuie sa dam in judecata pentru drepturile noastre????

  41. aveti informatii daca se vor mai scoate la concurs posturi de ofiteri din sursa externa?va multumesc

Comments are closed.

error

Ți-a plăcut acest articol? Ajută-ne cu un Like :)