www.snlp.ro Web analytics

Despre majorarile de 50% si 75% in 2017

Copy-Paste.jpg

 

Nu ne-mbatam cu legea-cadru a salarizarii promisa de tehnocractii care tocmai ne spun la revedere intrucat proiectul asa cum e el (si nu eram deloc favorizati, dimpotriva) va fi predat in bratele succesorilor politici la nivel de excutiv si ramane de vazut ce va mai fi. Prin urmare focusam cu interes maxim pe mentinerea drepturile existente si pe aplicarea prevederilor generale stabilite in vederea eliminarii unor inechitati.

Pe scurt, ca sa nu mentinem suspansul, la anul totul ramane cam cum este iar asta va fi decis printr-o noua ordonanta de urgenta privind salarizarea bugetarilor in anul 2017 Se continua si acordarea majorarilor de 75% pentru munca in sarbatori, sambata, duminica si in alte zile libere asa cum se continua si cu majorarea de 50%. Nu vom insista pe analize tehnice ale unor prevederi aplicabile in 2017 pentru ca multe sunt luate cu copy-paste de prin legislatia tranzitorie care suspenda legea-cadru doar de 7 ani.

Va punem la dispozitiei proiectul ordonantei precum si extrasele din proiect care indica asigurarea continuitatii drepturilor susmentionate, de mare interes pentru structura de aparare inclusiv pentru noi, contrar unora care ne vad in afara ei dar care tind sa devina istorie. 

Art 7 din proiect

(3) Prin excepţie de la prevederile art. 1, cuantumul drepturilor acordate personalului militar, poliţiştilor, funcţionarilor publici cu statut special din sistemul administraţiei penitenciare şi personalului civil din instituţiile publice de apărare, ordine publică şi securitate naţională, care execută lucrări de excepţie sau misiuni speciale, apreciate ca atare de conducătorii acestora, se stabileşte în condiţiile prevăzute la art. 15 din cap. II secţiunea a 2-a din anexa nr. VII – Familia ocupaţională de funcţii bugetare „Apărare, ordine publică şi siguranţă naţională” la Legea-cadru nr. 284/2010, cu modificările și completările ulterioare, pe baza normelor metodologice aprobate prin ordin al ordonatorului principal de credite.

(…)

(5) Prevederile art. 13 alin. (5) – (8) din Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 103/2013 privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice în anul 2014, precum şi alte măsuri în domeniul cheltuielilor publice, aprobată cu completări prin Legea nr. 28/2014, cu modificările şi completările ulterioare, precum şi prevederile art. 12 alin. (6) – (11) din Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 83/2014 privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice în anul 2015, precum şi alte măsuri în domeniul cheltuielilor publice, aprobată cu modificări și completări prin Legea nr. 71/2015, cu modificările şi completările ulterioare, se aplică în mod corespunzător şi în anul 2017.

4 COMMENTS

  1. [quote name=”Vlad”]Daca tot sunt atatea ore suplimentare …. ce sanse sunt ca acestea sa fie platite in 2017? Ce se intampla cu concediul de odihna din 2015 neefectuat?[/quote]
    Tacem si atat.

  2. Daca tot sunt atatea ore suplimentare …. ce sanse sunt ca acestea sa fie platite in 2017? Ce se intampla cu concediul de odihna din 2015 neefectuat?

  3. Oare nu va nevoie de un OMJ care să certifice plată orelor lucrate S si D si in Sărbători legale cum sa întâmplat și în anii trecuti

Comments are closed.

error

Ți-a plăcut acest articol? Ajută-ne cu un Like :)