www.snlp.ro Web analytics

Dupa 12 ani HG 1849/2004 s-a abrogat. Din 26 octombrie ANP are un nou regulament de functionare

rebranding

 

In urma publicarii Hotararii de Guvern nr. 756/2016 in Monitorul Oficial al Romaniei nr. 849 din data de 26 octombrie 2016, structura sistemului administratiei penitenciare a suferit schimbari deloc de trecut cu vederea. Practic ANP incheie un ciclu de 12 ani in care a functionat conform HG 1849/2004 acum abrogata.

Prin HG 756/2016 au fost modificate denumiri, Penitenciarul Colibasi devenind Mioveni (similar si spitalul), avem de acum Penitenciarele Deva, Constanta-Poarta Alba si Ploiesti-Târgsorul Nou. Sistemul administratiei penitenciare are acum un total de 52 de unitati subordonate ANP dintre care:

  • 33 de penitenciare
  • 1 penitenciar pentru femei
  • 6 penitenciare-spital
  • 2 centre educative
  • 2 centre de detentie
  • SNPAP (scoala)
  • BAGR (baza)
  • 2 centre de pregatire, odihna si recuperare
  • 4 centre de formare

Din lista veche a disparut Subunitatea de pază şi escortare deţinuţi transferaţi care (extras din HG 756/2016) „la data intrării în vigoare a prezentei hotărâri,  se preia în structura organizatorică a Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor, împreună cu posturile şi personalul aferent”. Subunitatea devine astfel serviciu in cadrul aparatului central asa cum trebuia procedat demult, miscare care va genera si o crestere de coeficient de 0,25 pentru salariatii fostei subunitati.

Mai putin de interes pentru personal este si exceptarea ANP, prin noua hotarare, de la obligatia de a astepta in cazul unor proiecte avizarea celebrului Consiliu tehnico-economic din MJ, prevedere care a generat intarzieri inutile in trecut. Apreciem ca modificarile trebuiau sa fie mai clare intrucat exceptarea este creata doar pentru aparatul central, pe cand MJ pastreaza in continuare atributul de a aviza proiectele din unitatile subordonate ANP cat timp acestea sunt „instituţii publice din sistemul justiţiei finanţate de la bugetul de stat pentru care ministrul are calitatea de ordonator principal de credite”.

Modificarile generate prin noua hotarare mai deschid si alte perspective avand in vedere faptul ca organigramele si statele de functii ale unitatilor se modifica automat cu noile denumiri, iar acest lucru creeaza premisele prevazute de legislatia in vigoare pentru activarea sporului pentru studii superioare in cazul salariatilor care indeplinesc conditiile legale, insa raportul lor de serviciu nu a suferit modificari (criteriu suplimentar, obligatoriu). Numirea prin decizie in noul stat de functii poate aduce solutionarea care se astepta ulterior reorganizarii sistemului, proces care s-a oprit dupa 10 unitati. Vom discuta acest aspect cu conducerea ANP.

 

15 COMMENTS

  1. Domnule Teoroc incepand cu luna ianuarie e aprobata vreo marire a sumei de echipament? E ceva aprobat sau se incearca marirea sumei? Va multumesc

  2. civil – pana in 2009 (ian) au luat 15% si ei pe o alta legislatie / din 2016 OUG 20 nu mai face referire la civili din pacate / nu este un text pe care sa-l fi livrat sau dorit noi / pana si pentru fpss a trebuit sa luptam in strada desi sunt mentionati expres in OUG !

  3. [quote name=”Ștefan Teoroc”]Nicu – nu
    Sindicalist – de acord / proiectul e gata si e trimis la mj
    Cristi68 – cu care ministru sa ducem si asta la capat?
    ciprian – nu / vezi link (pus pe sintagma „agenti cu studii supoerioare”) din articol postat acum
    stp – asta cerem
    gigel – nu toti ci cei care se incadreaza
    un civil – mai sunt sub 200 de civili si nu se mai angajeaza altii / ne ocupam de problemele punctuale in masura in care ne sunt semnalate, desigur[/quote]
    Buna ziua mulltumesc pentru raspuns dar ma intreb civilii de ce nu au dreptul la salariul de merit si ei muncesc.

  4. Nicu – nu
    Sindicalist – de acord / proiectul e gata si e trimis la mj
    Cristi68 – cu care ministru sa ducem si asta la capat?
    ciprian – nu / vezi link (pus pe sintagma „agenti cu studii supoerioare”) din articol postat acum
    stp – asta cerem
    gigel – nu toti ci cei care se incadreaza
    un civil – mai sunt sub 200 de civili si nu se mai angajeaza altii / ne ocupam de problemele punctuale in masura in care ne sunt semnalate, desigur

  5. [quote name=”Ooo”]POATE ,POATE SCHIMBAM DENUMIREA OCUPAȚIEI NOASTRE[/quote]
    VISE TAICA .

  6. Exista posibiliatate sa primesc spor de studii superioare daca am Facultatea de drept si stiinte administrative, specializarea Administratia publica?

  7. Din cele aratate mai sint sanse sa primeasca toti sporul de studii.Cind se va stii exact acest lucru.Sau va fi iarasi Sfintul Asteapta.

Comments are closed.

error

Ți-a plăcut acest articol? Ajută-ne cu un Like :)