www.snlp.ro Web analytics

Din nou in pozitie de lupta! Plan comun de actiune SNLP-FSANP pentru salariul de merit

Mesaj intern SNLP – 31.08.2016 ora 22,15:

Ca urmare a intentiei exprimate de MJ de a nu aplica prevederile OUG 20/2016 referitoare la salariul de merit, in sistemul penitenciar, SNLP/PUBLISIND si FSANP au decis initierea unui plan de actiuni sindicale care va fi derulat in comun. 

 

Planul vizeaza bineinteles si proteste insa pana la stabilirea unor date si modalitati concrete de organizare a unor actiuni de strada, a fost luata decizia comuna de a declansa actiuni pe linia orelor suplimentare de munca ca prima etapa.

 

Prin urmare astazi a fost organizata o intalnire intre presedintii SNLP/FSANP si conducerea ANP in formula completa (DG si DGA). Am informat cu privire la optiunile sindicale avute in vedere si am solicitat o serie de aspecte

 

  1. am cerut ca ANP sa solicite deschiderea de credite bugetare pentru aplicarea OUG 20/2016 chiar daca MJ va refuza 
  2. am anuntat intentiile de organizare a unor proteste si bineinteles de initiere a unor actiuni in instanta
  3. am informat cu privire la faptul ca in cursul zilei de astazi SNLP/FSANP vor conveni cu privire la actiunile care se vor declansa pe linia orelor suplimentare ca prima etapa a planului comun de actiuni
  4. am reiterat solicitarea de punere la dispozitie a datelor necesare pentru a identifica clar cazurile in care sunt prestate ore suplimentare de munca (ulterior am primit o situatie eronata care va fi corecatata maine)
  5. am cerut ANP ca dupa inaintarea (astazi) a documentelor de catre sindicate, privitor la declansarea unor actiuni, ANP sa transmita pe linie ierarhica situatia si sa se asigure ca toate riscurile si efectele posibile sunt constientizate de ministrul justitiei

 

Dupa sedinta cu conducerea ANP am continuat setarea unui plan de actiune comun SNLP/FSANP si am adoptat decizii pe aceasta linie. Pe cale de consecinta a fost redactata o adresa (atasat) catre MJ si ANP prin care s-a activat un drept legal dar si negociat in Acordul colectiv, respectiv dezacordul cu privire la prestarea de ore suplimentare de munca in numar mai mare de 180 ore anual. Celelalte elemente din adresa pot fi vizualizate atasat.

 

Totodata, in aceeasi adresa trimisa astazi, a fost ceruta o intalnire urgenta cu Ministrul justitiei in cadrul Comisiei mixte privind sistemul penitenicar. Prin demersurile derulate de DG ANP imediat dupa depunerea petitiei, intalnirea a fost confirmat pentru miercuri 07.09.2016 la ora 10,00 cu participarea ministrului, intrucat solicitarea inopinata si evenimentele deja planificate nu permit o intalnire mai rapida. Raluca Pruna a anuntat ca are intentia sa-l invite si pe Dragos Pislaru ministrul muncii intrucat „vina pentru divergenta creata nu apartine MJ”.

 

Intalnirea ceruta de sindicate urmareste oficializarea unui raspuns al MJ si ANP pe linia salariului de merit intrucat pana la acest moment nu a fost emis niciun document scris ca raspuns la petitiile sindicatelor sau la solicitarile facute in intalniri. De asemenea, avem intentia si asa este normal sa procedam, de a face cunoscute in mod clar si ferm actiunile pe care le vom declansa si sustine in sistemul penitenciar pe termen nelimitat in cazul in care salariul de merit nu va fi platit. Scopul in sine este plata dreptului si nu irosirea energiei in actiuni de protest. 

 

ATENTIE: filialele afiliate SNLP precum si sindicatele afiliate PUBLISIND si FSANP vor descarca documentul atasat in format editabil si-l vor completa cu datele corecte, antet, semnatura, stampila si numar de inregistrare, vor depune MAINE 01.09.2016 adresa la secretariatul unitatii si vor cere numar de inregistrare, apoi vor atasa documentul completat si inregistrat sindicat/unitate la un email pe care il vor transmite catre urmatoarele adrese:

  1. adresa de email a unitatii
  2. cabinetanp@anp.gov.ro
  3. cabinet.ministru@just.ro

***

Pana la intalnirea cu MJ de miercuri 7 sept 2016 ora 10,00 vom avea un plan complet de actiuni pe care il vom prezenta MJ/ANP si de asemenea premierului Romaniei cu care vom face tot posibilul sa ne intalnim daca nu se reuseste deblocarea situatiei. Vom transmite de asemenea comunicate si informari presedintelui Romaniei, Secretariatului general al Guvernului Romaniei precum si institutiilor/organismelor UE (parlament, consiliu, comisie). Actiunile vor fi declansate in cel mai scurt timp, sustinute cu maximum de forte disponibile si cel mai probabil pe termen lung (nu estimam o reactie pozitiva din partea guvernului, in timp util) si vor necesita multa energie din partea intregului personal. Neimplicarea salariatilor precum si falsa convingere ca o astfel de situatie poate fi rezolvata de doi lideri sindicali nesprijiniti de toti cei afectati de efectele unor abuzuri de nivel guvernamental, poate atrage un esec al actiunilor noastre indiferent cat de bine vor fi acestea puse la punct. Este o situatie fara precedent si recomandam personalului sa inteleaga ca fara lupta si asumare nu avem sanse de solutionare.

 

Stefan Teoroc

Presedinte SNLP

Presedinte Federatia PUBLISIND

11 COMMENTS

  1. corect!unde-i unu nu-i putere, unde-s doi puterea creste!succes! va sustinem daca ne cereti ajutoarul.

  2. [quote name=”Bizaaar”]De cand asteptam…. Eu mi am început protestul. Cum am promis,am refuzat sa intru singur pe Secție, normal , am fost planificat in post de paza, si amenințat cu ‘muschi’.ce se poate întâmpla dle Teoroc daca in luna Septembrie dupa ce muncesc plafonul de ore , refuz sa intru in servici?[/quote]
    Amenintarea constituie infractiune.

  3. [quote name=”PENSIONAR”]Buna ziua,
    Domnule Teoroc in legatura cu salariul de 50% acordat anumitor cadre care sunt in system in special celor agreati de anumiti ,,sefi”,consider ca nu este correct ca,dupa 30 ani de munca in conditii grele,cei care nu au beneficiat de cei 50%,au iesit cu o pensie mult mai mica .Nu este nici drept nici corect,ca ,calculul pensiei sa se domnule penfaca pe ultimile 6 luni cu acel salariu marit,deoarece asa au vrut ,,ai nostri”sefi….
    Cu totii am lucrat in asemenea conditii grele dar ,se vede aceasta discriminare,intre fostii angajati.
    Doresc sa va implicate in rezolvarea acestei situatii.Nu se poate ca un fost angajat care a lucrat 30 de ani in system sa aiba un venit mai mic,cu mult,fata de cei care au 15-20 de ani vechime.
    O alta problema se ridica in acordare a salariilor pentru vechime in munca,fara a mai merge prin instante,poate se rezolva la nivel de sindicat.Marea majoritate am fost ,membrii de sindicat si acum ca,ne-am pensionat,apelam la sprijinul dumneavoastra.
    Cu stime si deosebita ,consideratie.[/quote]
    Domnule pensionaraveti dreptate cu cei 50% ca se acorda cum se acorda,
    da calculu pensiei se face pe ultimele 6 luni,asa este specificat in lege ,nu ca vor sefi
    si ca nu vi sa acordat ………………sau e un semn de intrebare dc oare ,ca raspuns de la mine e ca sa considerat ca nu meritati si la jilava sint multi care dorm pe ei scuze ca va raspund asa cum sai dea la unu care dacal pui in alta parte decit perimrtru habar nare sa se descurce,dumneavoastra unde ati mai lucrat
    si mai spuneti ca cei cu 30 au venitu mai mic ca cei cu 20 da dc sa nu se poatace are una cu alta

  4. Da, Bizaar…Refuzi sa-ti dai acordul pentru efectuarea a mai mult de 180 de ore suplimentare, asta daca cele 180 au fost efectuate incepand cu 1 ianuarie 2016.

  5. De cand asteptam…. Eu mi am început protestul. Cum am promis,am refuzat sa intru singur pe Secție, normal , am fost planificat in post de paza, si amenințat cu ‘muschi’.ce se poate întâmpla dle Teoroc daca in luna Septembrie dupa ce muncesc plafonul de ore , refuz sa intru in servici?

  6. Avand in vedere ca data stabilita pentru alegeri este la inceputul lunii decembrie cred ca este de asteptat ca protestele sa inceapa intr-un program clar bine stabilit si sa inceapa cat mai curand .
    Nu este corect sa protestam dupa aceasta data pentru ca cei care si-au batut joc de noi conduc guvernul acum si dupa alegeri o sa primim iar promisiuni vreo 6 luni sub diferite pretexte dupa care primim binemeritatul sut in fund pentru toleranta noastra la nesimtirea altora.
    Nu avem motive de amanare pentru nici o forma de protest pe care o putem folosi pentru dobandirea drepturilor cuvenite-ideea de a incepe gradual in ceea ce privesc protestele poate fi gresita -trebuie sa actionam odata pentru totdeauna prin toate mijloacele si asa fragile de care dispunem,daca in basmele cu fat-frumos dreptatea triumfa la final aici suntem in viata reala si nu trebuie sa avem mila de cei care isi bat joc de munca noastra si cred ca putem fi mintiti la nesfarsit,chiar daca pierdem o lupta avem ocazia sa cunoastem luptatorii si tradatorii acestui sistem napastuit sa fie condus doar de persoane care dupa inscaunare pierd contactul cu realitatea si problemele sistemului si incep lupta cu proprii subordonati fiind singurii dusmani ai acestei natii.
    Cine si unde greseste pentru situatia in care suntem ?
    Sunt sau nu interese la mijloc ca multimea sa stea linistita indiferent de conditiile de munca si salarizare?
    Intr-o disputa sunt cel putin 2 tabere iar la final cel putin una are de pierdut -am pierdut multi dintre noi zeci de ani muncind in aceasta structura si nu mai este nimic de pierdut dupa dispretul din ultima vreme la adresa noastra .
    Odata pentru totdeauna hai sa nu adoptam pozitia ghiocelului iar daca sunt persoane care isi doresc pozitia calului cand bea apa sa fie sanatosi si sa aleaga alt drum asa nu se mai poate.

  7. Buna ziua,
    Domnule Teoroc in legatura cu salariul de 50% acordat anumitor cadre care sunt in system in special celor agreati de anumiti ,,sefi”,consider ca nu este correct ca,dupa 30 ani de munca in conditii grele,cei care nu au beneficiat de cei 50%,au iesit cu o pensie mult mai mica .Nu este nici drept nici corect,ca ,calculul pensiei sa se faca pe ultimile 6 luni cu acel salariu marit,deoarece asa au vrut ,,ai nostri”sefi….
    Cu totii am lucrat in asemenea conditii grele dar ,se vede aceasta discriminare,intre fostii angajati.
    Doresc sa va implicate in rezolvarea acestei situatii.Nu se poate ca un fost angajat care a lucrat 30 de ani in system sa aiba un venit mai mic,cu mult,fata de cei care au 15-20 de ani vechime.
    O alta problema se ridica in acordare a salariilor pentru vechime in munca,fara a mai merge prin instante,poate se rezolva la nivel de sindicat.Marea majoritate am fost ,membrii de sindicat si acum ca,ne-am pensionat,apelam la sprijinul dumneavoastra.
    Cu stime si deosebita ,consideratie.

  8. Sa o intrebati pe madam P… cam cum ar avea de gand sa procedeze in cazul magistratilor judecatori, pt ca din cate m-am informat eu se pare ca si acestia vor aplicarea HG ce prevede cresteri salariale dar sunt in aceeasi situatie ca noi respectiv acordul madamei

  9. Trebuie sa înțeleagă și cei care spun că nu e bine sa protestam ,sa nu cumva sa supărăm pe cineva ,că s-a dus vremea când tăceai și suportai abuzurile, că doar 2 oameni nu pot avea energia necesară unei lupte de așa anvergură! Iar cei care sunt vocali și sunt prezenți în stradă nu lupta doar pentru ei ci și pentru toți angajații. Vrem sa fim auziți și respectați? Trebuie sa arătăm că suntem mulți nu doar în spațiul virtual și ca suntem uniți. Terminați cu lașitatea și gânditi – va la familiile voastre care sunt private de drepturi alături de voi.

  10. Acum să vedem unitatea din SNLP și nu încercările de ascundere la fel ca la tăierea salariilor din perioada băsistă portocalie!

Comments are closed.

error

Ți-a plăcut acest articol? Ajută-ne cu un Like :)