www.snlp.ro Web analytics

Deci se poate. Un consiliu ANP care indica normalitate

The New Normal title card

In articolul anterior ati putut lua act de recomandarile SNLP pe linia eficientizarii activitatii din ANP si in special a sedintelor Consiliului de conducere din aparatul central. Directorul general Marius Vulpe a raspuns rapid organizatiei noastre multumind pentru sugestii si precizand ca in cursul sedintei de azi vor fi luate in discutie primele trei probleme din lista noastra.

Consiliul a inceput fix la ora 10,00 ceea ce a fost un prim factor surpriza care a plasat cativa participanti in usoara intarziere. In general startul sedintelor de consiliu era fixat la o anumita ora insa minutele erau relative. DG-ul ANP a inceput prin a anunta intentii si a continuat setand reguli si termene intr-un ritm de sedinta rapid si sustinut, fara sincope, netensionat dar ordonat.

Ca si parere sindicala, putem constata ca Marius Vulpe se simte bine in pielea de DG ANP si ca se mai si pricepe. Cel putin la sedinte. Si nu o spunem nici pe departe cu rautate fata de unii sau altii. Abia a fost investit si este timp pentru demonstratii practice. Am mai constatat anterior deschidere, relaxare si receptivitate. Asa cum sentimente bune am mai avut si in trecut, la startul altor echipe anterioare din varful ANP.

Se merge pe transparenta si pe o lejeritate cat mai mare in comunicare. Nu sunt lucruri de ascuns si se cunosc foarte bine lipsurile percepute in teritoriu, in relatia cu ANP. Prin urmare se va incerca o ajustare rapida a strategiei ANP inclusiv din perspectiva asta. Viteza de miscare pare a fi o prioritate pentru Marius Vulpe. Sa speram ca va putea sa mentina acest ritm alert (veti vedea de ce accentuam pe viteza).

Din start, directorul general a fost de acord cu observatiile si propunerile SNLP referitoare la sedintele de Consiliu. In pregatirea unor decizii a studiat si cateva PV-uri anterioare ale CC ANP. Sigur a inteles exact despre ce este vorba. Prin urmare deciziile au fost scurte si seci.

Materializarea acestora se poate vedea in primul PV al Consiliului de conducere ANP (cel putin din 2007 incoace, de cand presedintele SNLP participa la astfel de sedinte) pus la dispozitia sindicatelor si a unitatilor subordonate la distanta de maxim doua ore de la finalizarea sedintei! Scurt, concis, fara complicatii, dar util prin informatiile complete transmise in timp real si nu fragmentat sau dupa doua luni.

Pentru prima data multi dintre salariati au putut afla astfel de informatii de la ANP inainte de a fi transmise de sindicate iar asta nu ne supara. Este normalitate. Si nu este nici greu, nici inspaimantator, nici periculos pentru institutie sau sefi, nici nu dilueaza puterea. Au mai fost adaugate precizari privind modul de derulare a sedintelor astfel incat problemele salariatilor sa se regaseasca pe ordinea de zi in mod expres, iar intre sedinte sa existe continuitate. 

Dupa setarea regulilor pentru sedintele CC ANP s-a trecut tot la probleme care tin de aparatul central de data asta vizand disciplina de stat ca sa o denumim asa. Marius Vulpe a constatat cu surprindere ca in ANP exista un numar mare de posturi vacante inca din 2008 care sunt ocupate prin decizii sau imputerniciri consecutive. Prin urmare o alta decizie scurta si ferma a fost scoaterea urgenta la concurs a tuturor posturilor vacante din ANP.

Termenul dat de DG ANP pentru conceperea bibliografiei pe directii a fost de … maxim trei zile. Adica pana vineri vrea sa aiba totul gata, pentru ca saptamana viitoare sa fie declansate procedurile la nivel de aparat central astfel incat mesajul transmis in teritoriu sa fie marcat de corectitudine si transparenta. Aici au fost niscai comentarii insa este clar ca in maxim doua saptamani vom avea miscare pe posturile din ANP. 

Se pare ca este vorba despre vreo 40 de posturi si aceasta miscare deschide perspective pentru toti specialistii din teritoriu interesati de un post in aparatul central. Uram succes la concurs celor interesati cu precizarea ca se va incerca evitarea unor suprapuneri intre procedurile de concurs si totodata se va face rapid o propunere catre MJ pentru declansarea de proceduri de ocupare a posturilor de sefi directie si directori de unitati.

In continuare s-au dezbatut propunerile de imputerniciri pe posturi de conducere in sistem (a se vedea PV atasat) si apoi s-a discutat despre accesul salariatilor la legislatia specifica. S-a stabilit ca se vor initia niste modificari in acest sens pe linie IT astfel incat informatiile privind actele normative de linie sa fie actualizate permanent si usor de obtinut.

La punctul final de pe ordinea de zi au fost parcurse primele trei probleme din setul propus de SNLP. Probabil cel mai complicat punct a fost cel in care SNLP a cerut ANP sa invete sa-si asume mai mult si sa se dezbare de obiceiul de a se ascunde dupa punctele de vedere cerute de la alte institutii si dupa tergiversari menite a ne indica ce fac mai intai ceilalti din structura sau din sistemul public, pentru ca managerii sistemului sa se asigura ca nu-si pericliteaza functiile si viitorul prin decizii hazardate. 

Multe dintre observatiile noastre au fost acceptate de participanti insa am avut si ceva divergente normale cu privire la posibilitatile ANP de a-si asuma interpretari mai ales in problemele foarte delicate cu riscuri pe linie bugetara de exemplu. Insa noi apreciem ca o institutie importanta din Romania trebuie sa stie sa gestioneze astfel de riscuri altfel nu vom reusi niciodata sa ne consolidam identitatea ci vom continua sa tot alunecam pe panta relevantei, proces care se materializeaza deja dezastruos prin atacurile relaxate ale celorlalte institutii din structura asupra sistemului (problema salariului de merit sau a scoaterii penitenciarelor din structura de aparare). Alte aspecte discutate in sedinta pot fi studiate in documentul atasat.

Click pe imagine pentru a accesa PV al CC ANP din data de 10.08.2016

Captura de ecran din 2016.08.10 la 20.21.50

 

 

48 COMMENTS

  1. Domnule Teoroc,aveti idee daca va avea loc vreo sedinta referitoare la cererile de mutare luna aceasta ?

  2. s au decis sa plateasca amarata de majorare care oricum era clar ca trebuie acordata / insa le e frica sa o vada ca sarbatoare legala conform acordului colectiv

  3. Transportul mi-a fost decontat , chiria am primito , 50% spuneti ca o sa vina anticipat si ma bucur , a-ti rezolvat problema primim si noi salariu de merit din septembrie . Multumim d-lui. Stefan.

  4. La cum interpreteaza fiecare cum vrea actele sosite in unitati……te poti astepta la orice.

  5. daca se acorda – se va acorda pt toti / reiese din materiale / din moment ce nu are nimeni in sistem si cerem acordarea la tot personalul, cum altfel?

  6. [quote name=”Unknown”]Si se va acorda intregului personal sau ca si 50%?[/quote]
    revin cu aceasta intrebare: doar pentru unii sau pentru intreg personalul?

  7. Așteptăm, așteptăm… Este vineri și nu avem punctul de vedere promis, nu avem parte de nici o reacție, nici un comentariu publicat. O fi liniștea dinaintea furtunii?

  8. #14 Un elev
    Stai linistit. Anul acesta se vor pensiona destui si vei ajunge si tu acasa.
    Capul sus, mai ai de munca doar vreo 25 ani pana la pensie 😉

  9. Se apropie sfarsitul saptamanii…va rugam daca primiti raspunsul final al ministrului muncii sa ne informati si pe noi cat mai curand posibil…asteptam de foarte mult timp acest raspuns si in functie de el vom sti cum sa abordam serviciul mai departe…ms

  10. Un salariu de merit ceva informatie ? Daca exista , stiu ca informati in timp util .

  11. Multumim din suflet noii conduceri anp pentru faptul ca ne da posibilitatea sa mergem acasa .Pentru oltenii nemultumiti sa.si ceara transferul.99,99% dintre noi elevii ne dorim sa mergem acasa , si totodata cred si sper ca ni se va face dreptate prin noua hotarare anp.

  12. In sfarsit parca se misca ceva. Asta cu legislatia sper sa se rezolve ca de vreo 15 ani suntem intr-o ceata aproape totala. Sper sa nu faca o treaba de mantuiala si sa putem vedea in timp util deciziile anp alea care raman pe la directori prin sertare ca legislatia principala o cam stim. Alea care raman „confidentiale” sunt problema. S-a mai publicat odata un pv de sedinta dar cam atat… nu e mai usor sa nu stie nimic prostimea? Se vede diferenta dintre un director din teritoriu si ceilalti de prin jurul Bucurestiului…

  13. [quote name=”Zifi”]Cu regret anuntam ca la Miercurea Ciuc inca un coleg si-a luat viata. Il cheama Suciu Lucian si in timp ce servea patria, pentru reprezentanti ca bejan sau madam pruna & comp, si-a descarcat arma in cap.
    Daca dupa 25 de ani de puscarie ajungi sa faci un asemena gest, cred ca ar trebui sa ne punem intrebarea daca mai merita sa-ti sacrifici tineretea, avantul si viata pentru un salariu atat de greu obtinut.
    Sa-i fie tarana usoara!
    Cati trebuie sa mai moara ca sa fim si noi, paznicii de hoti, luati in seama?[/quote]

    Asta este speranta de viata la adevaratul operativ iar cei care hotarasc pentru noi nu cunosc nici 5 % adevarata viata din puscarie- nu poti constientiza realitatea fara sa ai contact direct ,ne riscam vietile nonstop si ne luptam pentru rezolvarea problemelor de serviciu si personale pana cand vine un moment de ratacire si pierzi lupta cu realitatea-rusine pentru cei care administreaza acest sistem si se joaca cu vietile noastre asteptand raspunsuri din Maria Ghiculeasa avand singura grija sa nu piarda scaunele atat de ………. obtinute.
    Avem atatea probleme nerezolvate la nivel de sistem iar ca un exercitiu al realitatii tarii in care traim acesta este cel mai elocvent exemplu – avem un statut si nu este respectat intr-o tara europeana la o structura din subordinea MJ-doar in lumea 3-a se mai incalca asa drepturile noi suntem a-4-a,halal tara avem -se prea poate sa vina si vremuri mai grele daca mai stam mult adormiti si manipulati.

  14. [quote name=”Zifi”]Cu regret anuntam ca la Miercurea Ciuc inca un coleg si-a luat viata. Il cheama Suciu Lucian si in timp ce servea patria, pentru reprezentanti ca bejan sau madam pruna & comp, si-a descarcat arma in cap.
    Daca dupa 25 de ani de puscarie ajungi sa faci un asemena gest, cred ca ar trebui sa ne punem intrebarea daca mai merita sa-ti sacrifici tineretea, avantul si viata pentru un salariu atat de greu obtinut.
    Sa-i fie tarana usoara!
    Cati trebuie sa mai moara ca sa fim si noi, paznicii de hoti, luati in seama?[/quote]
    Decesele din randul colegilor, suicid sau boli profesionale, nu sunt contorizate de madam pruna. Nu sunt de nasul ei ridicat…

  15. [quote name=”Mircea the Old Man”]Inteleg ca D-nul Vulpe a fost surprins ca la nivel central sunt imputerniciti pe functii inca din 2008,o carutza de domni si doamne….
    Si noi din teritoriu ne revoltam ca avem 2-3 imputerniciri consecutive a cate 6 luni!!!Cu binemeritata pauza de o(una )zi!! 😀
    Din cate stiu Iasi-ul este una dintre cele mai „grele” unitati,asa ca ma surprinde oarecum propunerea de imputernicire a directorului economic,si nu a celui de la siguranta si regim….[/quote]
    Iar surprinderea a fost doar de scenă. Sunt buni artiștii!

  16. Intr-adevar, un nou suicid la Mc Ciuc. Deosebit de trist si la fel de inexplicabil. Niciun bilet, nicio explicatie. O sotie fara serviciu si doi copii au ramas in urma. Astazi ne-am ocupat in majoritate de aceasta situatie. Informam maine mai pe larg

  17. Dl teoroc cînd știm de la Min finanțe dacă decide să ne acorde salariul de merit a trecut săptămână…oricum suntem mintiti

  18. Înțelegem că avem echipa nouă și tanara la vîrf dar ce mai caută domn Movila la inspectie.Oare nu e altul mai bun?

  19. CHEIA SUCCESULUI E SA NU MUNCESTI SI SA AI CATIVA BANI SI DEJA FACI CE VREI IN PUSCARIE? SA FACEM SI NOI CREDITE LA BANCA SA AVEM FACILITATI CA (editat), ANI DE ZILE CHIAR CU COMENTARIILE COLEGILOR!… E DE SUS!…DOMNILOR, LUATI-L IN DIRECTIE DACA E DE SUS SI FACETI-L SA SI MUNCEASCA DACA NU VA VA FACE EL SA STATI DREPTI IN FATA LUI! CA DOAR E SAMSAR DE MASINI…

  20. CALITATI IN AFARA DE INGAMFAT NU ARE, DE MUNCIT NU MUNCESTE, DAR IN SECTORUL IN CARE ACTIVEAZA FACE CEEA CE VREA, ASTA E RETETA SUCCESULUI? CARE ARE BANI CA NEICU ION POATE SA NU MUNCEASCA DAR ARE TOATE FACILITATILE? ATUNCI DESPRE CEI CUSTODIATI SA CREDEM LA FEL? CA DOAR CEI CARE IL TOLEREAZA PE (editat) II TOLEREAZA SI OE CEI CARE AU BANI MULT MAI MULTI!!!

  21. CATI COLEGI AR FI VRUT LIBERE SI CONCEDII SI NU AU AVUT LOC DE EL? IN CONDITIILE IN CARE MUNCEAU LA FEL…DL. VULPE, FACETI O VERIFICARE IN ACEST SENS?

  22. (editat)FACE TOT CE VREA IN PUSCARIE!!! IA VERIFICATI VA ROG, CEI DE LA JILAVA SI SPUNETI-NE SI NOUA AICI UN REZULTAT SA NU MURIM PROSTI! ASA PUTEM CONDUCE PUSCARIA? CU BANI? CA (editat) CARE NU MUNCESTE CA E TOLERAT?

  23. SE DIFERENTIAZA CU CEVA DE CEI CUSTODIATI DIN CLANURI CEI CARE IL TOLEREAZA DE ATATA TIMP PE (editat)? CA (editat) SE LAUDA CU BANI, REPARATII MASINI, BANI SI IAR BANI…

  24. PANA CAND VA CONDUCE OPERATIVUL DIN JILAVA UN SAMSAR DE MASINI, (editat)? CARE NU ARE NICI O TREABA SA SCHIMBE COLEGII, EL ARE DREPTURI SI EL ARE CONCEDII DE REVELION , CRACIUN SI PASTI, PLUS VARA DE DOUA ORI. DAR NU MUNCESTE, DOAR VREA! SI I SE DA, COLEGII CARE AU MERS LA CONDUCERE AU PRIMIT RASPUNS CA E DE SUS! E DE LA D.ZEU OARE? ASA CORECTA E JILAVA? INCAT O CONDUCE UN SAMSAR DE MASINI IN OPERATIV??? DACA CINEVA VA DORI SA VERIFICE VA GASI MULTE NEREGULI…E SEF DE CLAN DE IL PROTEJATI ASA??? VREM SI NOI SA STIM CINE E (editat) DE IL PROTEJATI ASA SI CALCATI PE DREPTURILE NOASTRE INCAT NE CHEMATI DE ACASA CAND ISI IA EL LIBER PRIN TELEFON, PE CAND LA NOI E MARE GREUTATE SA NE DATI UN LIBER!!!

  25. Felicitării din inima si suflet pentru numirea Domnului Cristian Velicea.

  26. Foarte buna reactia d.lui D.G. MARIUS VULPE, si intentiile asemenea. Sa speram ca nu i se va taia craca pe acest stil corect dealtfel, cum s-a mai taiat candva unui alt D.G. care avea tot intentii bune. E o echipa buna actuala conducere ANP as putea spune chiar adaptata nevoilor sisstemului. Sper sa nu fie doar inca un castel de nisip!

  27. Domnule Teoroc, noua, elevilor din SNPAP ni se face o mare nedreptate pentru ca am înțeles ca repartitia se va face la unitatile de incadrare. Daca Penitenciarele la care ne-am înscris nu au scos locuri suntem obligați, deci unii dintre noi am învățat tot anul pentru a avea nota mare la repartiție, sa mergem unde raman locurile de umplutură!
    Vi se pare normal !? Cum ramane cu cei care nu pot merge la penitenciarele unde s-au inscris dacă nu s-au scos locuri? Ne-am chinuit un an de zile sa învățăm ca sa prindem locuri in celalalt colț al țării!?
    Vrem sa se faca repartiția in ordinea mediilor ca si pana acum !

    Va mulțumesc.

  28. Cu regret anuntam ca la Miercurea Ciuc inca un coleg si-a luat viata. Il cheama Suciu Lucian si in timp ce servea patria, pentru reprezentanti ca bejan sau madam pruna & comp, si-a descarcat arma in cap.
    Daca dupa 25 de ani de puscarie ajungi sa faci un asemena gest, cred ca ar trebui sa ne punem intrebarea daca mai merita sa-ti sacrifici tineretea, avantul si viata pentru un salariu atat de greu obtinut.
    Sa-i fie tarana usoara!
    Cati trebuie sa mai moara ca sa fim si noi, paznicii de hoti, luati in seama?

  29. Pentru Tepes si nu numai
    Ce este rau intr-revenire a acestui profesionist ? Apropo pe o scara de la 1 la 10 (asta ca sa aveti loc) care ar fi nivelul vostru paralel , cu acest domn ? De curiozitate intreb ? Ati putea raspunde tot asa , ca o remarca ? 🙂

  30. Un bun inceput,intotdeauna am apreciat oamenii stapini pe ei si capabili sa-si asume raspunderea pentru deciziile luate.
    Din pacate realitatea ne arata ca acestia sint doboriti foarte repede de interese si inlaturati,sa speram ca nu se va intimpla la fel si in cazul de fata.
    Un vis frumos sa avem un ANP capabil sa-si asume raspunderea in cunostinta de cauza pe baza legislatiei fara sa mai ceara „acorduri’diferitelor ministere sau structuri,legea ca si ordinele trebuie sa fie scurte si clare daca lasa loc de interpretari aia e clar zguduiala.
    Astaptam cu larg interes ce va urma,avem varticalitate sau nu,ca de ghiocei ne-am saturat.

  31. Sa intelegem ca salariul de merit nu se va acorda tuturor angajatilor ca la MAI?

  32. Inca nu e S.Dumitrascu presedinte la Fsanp dar asta intentioneaza cu cativa prieteni de-ai lui de acolo ,sa ajinga!

  33. [quote name=”Mircea the Old Man”]Ce-mi vad ochii???!!!! 😮
    De cand e S.Dumitrascu(din nou!!!) presedinte al FSANP?????[/quote]
    Este tot timpul varianta lui de retragere,cand nu are alt serviciu sau alt venit se intoarce la aceasta sursa.

  34. 300 ? Foarte multi domnule Stefan , foarte multi , chiar numeri , valoric insa , foarte , foarte putini . 😮

  35. [quote name=”Ștefan Teoroc”]Pt Mircea
    Este doar o mica eroare de redactare.

    Pt Bejan 🙂
    De ce ar fi nevoie de curaj sa aflam ca in Anp sunt aproape 300 de salariati !![/quote]
    Indreptati-o d-le presedinte ,daca puteti 😀
    P.S. Desi in multe privinte ,era mult mai bun de cat cel recent pensionat(nu dau nume)…

  36. Una peste alta ,se pare ca numirea d-lui M.Vulpe la conducerea ANP este de bun augur…
    Sa nu-l „strice”insa, ciocoii …vechi!

  37. Inteleg ca D-nul Vulpe a fost surprins ca la nivel central sunt imputerniciti pe functii inca din 2008,o carutza de domni si doamne….
    Si noi din teritoriu ne revoltam ca avem 2-3 imputerniciri consecutive a cate 6 luni!!!Cu binemeritata pauza de o(una )zi!! 😀
    Din cate stiu Iasi-ul este una dintre cele mai „grele” unitati,asa ca ma surprinde oarecum propunerea de imputernicire a directorului economic,si nu a celui de la siguranta si regim….

  38. Pt Mircea
    Este doar o mica eroare de redactare.

    Pt Bejan 🙂
    De ce ar fi nevoie de curaj sa aflam ca in Anp sunt aproape 300 de salariati !!

  39. Ce-mi vad ochii???!!!! 😮
    De cand e S.Dumitrascu(din nou!!!) presedinte al FSANP?????

  40. Poate se restrange schema din ANP, unitatile trag din greu din lipsa de personal iar la ANP se imputernicesc continuu, nu mai au loc in Ghiculeasa. Domnule Teoroc ai curajul necesar să ne spui ce efectiv este in aparatul central ? Mai mult sau egal cu 500 ?

Comments are closed.

error

Ți-a plăcut acest articol? Ajută-ne cu un Like :)