www.snlp.ro Web analytics

Salariul de merit. Vineri 5 august 2016. Asaltul pentru normalitate si tratament egal

1

 

Intalnirea cu cei doi ministri (muncii si justitiei), planificata initial marti 2 august la 16,30 a fost reprogramata vineri 5 august la 13,30 iar in cursul zilei de astazi a fost mutata din nou ceva mai devreme adica maine (vineri 5 august) la 10,00. Anterior sedintei la care ANP va fi reprezentat de noul director general Marius Vulpe, vom avea o intalnire pregatitoare la sediul administratiei pentru a reitera argumentele si pentru a incerca setarea unei abordari care sa optimizeze rezultatele.

Intalnirea de maine reprezinta o premiera avand in vedere decizia MJ de a atrage si MM ca initiator al OUG 20/2016 in aceasta dezbatere, sa-i spunem. Prin urmare, maine vom avea de partea cealalta a mesei doi ministri cu pareri probabil similare pe care speram sa-i putem convinge ca este corect sa aplicam OUG 20/2016 privitor la salariul de merit in sistemul penitenciar, asa cum am argumentat in materialele depuse. La intalnire ANP va participa cu un director general care de data asta este imputernicit chiar de Raluca Pruna si nu ar trebui sa mai avem asperitati macar pe linia asta.

Principalele contraargumente in acordarea salariului de merit (suma compensatorie) in sistemul penitenciar similar cu politia, sunt acelea ca in prezent in sistemul nostru nu exista inechitati salariale pe acest palier si ca in restul structurii de aparare, salarizarea nu cuprinde anumite drepturi care se acorda in penitenciare (spor fidelitate). Dincole de aceste argumente pe care noi le-am demontat in scris, in mare masura, esenta este ca OUG 20/2016 trebuie aplicata indiferent de intoxicarile cu surse in alte institutii, de pareri personale sau alte diversiuni. Textul este clar, corect si trebuie aplicat. Nimic mai mult!

Dupa 7 ani de inechitati in cadrul structurii de aparare, perioada in care peste 50.000 de salariati din politie, armata si servicii au primit lunar salariul de merit si/sau spor de 50% pentru misiuni speciale, dislocand an dupa an sume uriase din buget pentru merite constatate in anii 2008-2009, este momentul unei corectii. In sistemul penitenciar nu am avut continuitate cu aceste drepturi pentru ca am aplicat recomandarile guvernamentale de la acea vreme. Si nici nu ne-am acuzat colegii de structura ca ar fi in ilegalitate.

Mizam maine pe decenta, corectitudine si responsabilitate din parte celor doi ministri. Speram ca ministrul justitiei sa vrea sa faca si pentru penitenciare ce a reusit deja sa faca pentru probatiune, in plan salarial. Sa ne inteleaga, sa ne sustina, sa se impuna! Speram ca ministrul muncii va reusi sa fie la fel de deschis cum a demonstrat in intalniri similare cu reprezentanti ai salariatilor din alte sectoare de activitate.

Nu ne dorim proteste si actiuni in instanta. Nu ne dorim divergente cu ANP, MJ, MM sau alte institutii. Facem parte din sistemul public si avem un rol in siguranta nationala. Ne dorim un tratament egal cu toti ceilalti salariati din sistemul de aparare nationala. Speram ca ziua de maine sa aduca o decizie buna care sa detensioneze situatia si sa ne bucuram in liniste de ceea ce a ramas din vara acestui an. Insa chiar daca nu va fi asa, noi vom merge inainte!

 

29 COMMENTS

  1. [quote name=”inspectorasul”][quote name=”agent”]Ma scuzati dle Stefan, dar nu am facut pe nimeni nesimtit. Doar ca nu sunt singurul care asteapta. Raspunsul poate fi simplu : da sau nu. Detaliile pot astepta. In rest,tot respectul pt munca depusa.[/quote]
    vrei da sau nu ca pt (editat). restul nu mi conteaza..[/quote]
    Poate pentru dvs dle inspector restul nu conteaza. Pentru mine care sunt un om de rand,conteaza. Era nerabdarea unui om de rand care asteapta un banut in plus si nu inteleg cu ce te-am deranjat. Cand ajungem putin mai sus decat media,nu mai vedem de grade si orgolii necesitatile unui om de rand.

  2. [quote name=”agent”]Ma scuzati dle Stefan, dar nu am facut pe nimeni nesimtit. Doar ca nu sunt singurul care asteapta. Raspunsul poate fi simplu : da sau nu. Detaliile pot astepta. In rest,tot respectul pt munca depusa.[/quote]
    vrei da sau nu ca pt (editat). restul nu mi conteaza..

  3. [quote name=”ASP”]ajutorul in ceea ce priveste achizitionarea de locuinta ….credeam ca ati uitat de el..o mare nedreptate ,aveti nota 10 daca va fi aplicat[/quote]
    Poate primesc acest drept cei care incep scoala la Tg.Ocna pana incheie cariera .
    Mai repede schimbam statutul decat sa acordam o prevedere a acestuia- e foarte complicat sa aplicam legea in Romania.

  4. ajutorul in ceea ce priveste achizitionarea de locuinta ….credeam ca ati uitat de el..o mare nedreptate ,aveti nota 10 daca va fi aplicat

  5. [quote name=”Antipruna”]Mergem la bucurești peste ei..Ne strângem 2000 ..Asta e solutia[/quote]

    Am pierdut acest drept .

  6. [quote name=”Ștefan Teoroc”]Da, de obicei prostim oamenii si avem o existenta fara rost. Dar parca in afara de noi nu prea ai cu cine discuta problemele tale. De ce oare?[/quote]

    Stati linistiti dreptatea este de partea noastra ,ne mobilizam si vom deschide un proces ,bine ca am rezolvat problemele de personal ,conditiile de munca si suntem gata sa finalizam ajutorul in ceea ce priveste achizitionarea de locuinta,MM si MJ mai au cateva zile si se schimba vom relua discutiile din acelasi punct.
    Doamne ajuta !!!

  7. Pana pune pe hartie dl Stefan concluziile intalnirii de astazi haideti sa va spun eu ce am inteles. Avem o lege care in forma actuala ne avantajeaza doar ca stimatii colegi de la SRI si ministrul muncii nu sunt de acord cu plata acestor drepturi si personalului din penitenciare pe motiv ca aceasta suma reprezinta o egalizare a salariilor de merit aflate in plata. Prin urmare daca la noi nu exista niciun salariu de merit in plata nu avem ce egaliza. In concluzie vor arunca toata responsabilitatea catre ministrul finantelor pentru a interpreta legea dar doar dupa asumarea raspunderii a dnei Pruna. Corect dl Stefan?

  8. La asta scriu. Ca sa puteti intelege. Este greu sa ma lasati putin sa ma concentrez, incat sa pot fi cat mai explicit?

  9. D le Stefan cum adica nu exista o concluzie dupa intilnirea cu MM si MJ.Mai trebuie sa asteptam .pina cind.Ne puteti spune.

  10. Ma scuzati dle Stefan, dar nu am facut pe nimeni nesimtit. Doar ca nu sunt singurul care asteapta. Raspunsul poate fi simplu : da sau nu. Detaliile pot astepta. In rest,tot respectul pt munca depusa.

  11. Rabdarica. Scriem. Nu suntem chiar roboti 🙂
    Si, agent, sa stii ca a face nesimtit pe cineva care chiar se zbate pentru tine este auto flagelare. Eu scriu, eu particip, eu vorbesc si imi asum si tot eu raportez cu respect scriind pe-nserat articole de informare. De-ar fi o concluzie simpla de comunicat am fi facut-o. Din pacate nu este nimic simplu

  12. Deci … Daca la ora 19.21 s-a postat un comentariu,inseamna ca un admin. e pe fir. Un admin. care stie ce s-a discutat la intalnire. Dar pe noi ne tine cu nervii intinsi. Nu trebuie sa scrie pompos un ditamai articolul,ci doar cu bun simt sa ne informeze ce s-a intamplat la intalnire … pe scurt,da sau ba. Si apoi poate scrie cate articole vrea. Oamenii asteapta,domnilor administratori,putin respect si pentru noi va rugam. Da sau nu? Va rog sa postati ceea ce am scris ca nu am jignit pe nimeni.

  13. Va urma o intrevedere cu ministru de finante apoi cei doi grei BNS si CARTEL ALFA vor merge la guvern dupa care la Cotroceni si uite asa ultimii doi nu au timp de noi .

  14. [quote name=”Cristian Tudorache”]Se vor face informari curand ![/quote]
    suna a ceva resemnat si n-am psihologie facuta ,decat putin!…

  15. Sa stabilit ceva la intilnirea de azi cu MM si MJ referitor la salariul de merit?

  16. Intoxicările banuiesc că au fost exercitate de către acei distinși Generali Doctori care l-au avut ca și conducător de doctorat pe Generalul Doctor cu 4 **** , exact acel General și Conducător de doctorate care avea lucrarea(teza de doctorat) plagiată.

  17. Nu vreau sa par Gica -contra dar mi se pare ca aceasta întâlnire nu va face decât sa pună capăt solicitării noastre si anume in sensul negativ acordării sporului.or sa fie 3 contra sindicat.indiferent de rezultat tot sindicatul rămâne speranța noastră.mult succes dle Teoroc!!

Comments are closed.

error

Ți-a plăcut acest articol? Ajută-ne cu un Like :)