www.snlp.ro Web analytics

Pasul 3 – solicitare intalnire MJ (salariul de merit si sporul de studii superioare)

two problems

In Comisia mixta din iunie, pe problemele ridicate de aplicabilitatea OUG 20/2016 in sistemul penitenciar, s-a stabilit, in ordine, ca sindicatele vor depune in scris un material care sa cuprinda toate argumentele invocate in favoarea aplicarii actului normativ, iar imediat ulterior se va organiza o intalnire strict pe acest subiect la nivelul MJ. In acest sens, am depus petitia, am lasat cateva zile pentru studiu si acum cerem intalnirea. Dupa Comisia mixta si depunerea petitiei, urmeaza deci pasul 3.

 

Solicitare intalnire MJ-ANP-Sindicate (transmisa astazi prin email catre MJ)

Buna ziua. Conform celor stabilite in cadrul Comisiei mixte din data de 15.06.2016 propunem o intalnire scurta in cursul acestei saptamani strict pe cele doua probleme detaliate in adresa comuna SNLP-FSANP inregistrata MJ cu nr 58501/01.07.2016 si ANP cu nr 43049/01/07.2016, respectiv acordarea sumelor compensatorii corespunzatoare salariului de merit in plata in anul 2009 si sporului de studii superioare pentru cei care intrunesc criteriile legale. Petitia poate fi accesata aici si aici.

7 COMMENTS

  1. [b]#4 Fara speranta[/b] – doar ce ti s-a explicat ca nu te obliga nimeni sa fii optimist si ca nimeni nu-ti cere asta pentru a ti se respecta opinia. Numai ca, in contextul asta, trebuie sa fii si putin mai obiectiv. Ai enumerat niste drepturi de care nu sindicatul este responsabil ca nu-ti mai sunt acordate desi intentia majoritatii este de a pune in sarcina acestuia toate pierderile din sistem. Ne-am infiintat si organizat sa luptam si cu astfel de lucruri desi ne este foarte greu sa intelegem de ce unii care sunt parte din sindicat, tocmai acestia lezeaza ideea de unitate si actiune sindicala. Imagineaza-ti un moment fara sindicat. Imagineaza-ti ca ai vrea sa reactionezi si sa nu ai sub protectia cui sa o faci…

  2. Hmm , aici nu e vorba de speranțà ci de respectarea legislației de càtre „şefii de MJ „. Cât ar vrea ei să facă manevre n-au nici-o şansă cu sistemul penitenciar , deoarece suntem un sistem unit cu oameni cu coloana vertebralà şi cu un sindicat luptàtor !

    Domnule Teoroc , tabelele pe care le-ați postat sunt oficiale ? Sau e posibil sà aibă greşeli ? Mulțumesc !

  3. [quote name=”Ștefan Teoroc”]Pesimismul este un mod de viata pentru multi. Ii respectam pe toti asa cum sunt, pesimisti sau mai increzatori. Noi insa avem datoria sa ne facem treaba pana la capat. Multe dintre demersurile noastre au fost privite cu pesimism la inceput, iar acum toate au fost trecute la drepturi care se cuveneau, desi la vremea pesimismului nu ar fi avut nimeni nimic daca SNLP nu ar fi impins problema indiferent de franele din jur[/quote]
    – Foarte adevarat o multitudine de drepturi castigate si ulterior pierdute,mai are rost sa enumar prima de vacanta,al 13-lea salariu ,prima 29 iunie ,prima 1 decembrie ,SALARIU DE MERIT-in schimbul pierderilor avem ore suplimentare ,concedii restante si 500 gauri in personal din pensionari -ar trebui sa fim fericiti daca angajam anul asta pensionarile la finalul anului tot putini si muncind in aceleasi conditii ramanem.Poate cumva optimismul sa faca tura de noapte-daca vedeam ppl doar la vreo comisie sau deloc eram f optimist dar cand bubuie usile la fiecare tura la 38 grade si nu se schimba nimic .Cum poti fi optimist cand de 20 ani este aceeasi lipsa de personal si aceleasi conditii de munca,poate in ideea ca in 5 ani am sansa unei pensii decente si nu mor imediat sa mai pot ajuta familia.

  4. [quote name=”Fara speranta”]Pana aici este bine si frumos numai ca daca discutiile ajung neterminate in luna august trebuie sa recunoastem toti ca este o cauza pierduta.
    Este putin probabil ca vreo entitate din acest sistem sa isi asume vreo interpretare favorabila dupa 1 august-data la care oug produce efecte.In alta ordine de idei nu traim pe sub pamant schimbari de guvern pot avea loc in orice moment si reluam discutia mult timp de acum inainte.[/quote]
    Te costă ceva să speri?

  5. Pesimismul este un mod de viata pentru multi. Ii respectam pe toti asa cum sunt, pesimisti sau mai increzatori. Noi insa avem datoria sa ne facem treaba pana la capat. Multe dintre demersurile noastre au fost privite cu pesimism la inceput, iar acum toate au fost trecute la drepturi care se cuveneau, desi la vremea pesimismului nu ar fi avut nimeni nimic daca SNLP nu ar fi impins problema indiferent de franele din jur

  6. Pana aici este bine si frumos numai ca daca discutiile ajung neterminate in luna august trebuie sa recunoastem toti ca este o cauza pierduta.
    Este putin probabil ca vreo entitate din acest sistem sa isi asume vreo interpretare favorabila dupa 1 august-data la care oug produce efecte.In alta ordine de idei nu traim pe sub pamant schimbari de guvern pot avea loc in orice moment si reluam discutia mult timp de acum inainte.

Comments are closed.

error

Ți-a plăcut acest articol? Ajută-ne cu un Like :)