www.snlp.ro Web analytics

Informare succinta – Comisia mixta din 15.06.2016. Semne bune

Dialog 430x304

 

Sedinta Comisiei mixte de astazi de la MJ a fost o intalnire relativ buna care a duract cam doua ore si nu a fost deloc linistita. Pentru obiectivitate vom fi critici cu ANP care s-a prezentat foarte slab. Nu este cazul sa mai spunem ca cel putin pe economic, opiniile care vin dinspre ANP sunt dezastruoase si nici nu cred ca mai trebuie sa nominalizam persoana. Insa am fost surprinsi si de DMRU de data asta. Cel putin doua pozitii gresite si un atac inutil am inregstrat din directia respectiva.

Punctul central al discutiei a fost bineinteles salariul de merit iar MJ nu a venit cu contraargumente la interpretarea SNLP prezentata in articolul precedent, ba dimpotriva, a acceptat ca aplicarea textului ordonantei luat stricto sensu ar trebui sa genereze acordarea salariului de merit si salariatilor din sistemul penitenciar.

S-a convenit totusi pe un termen pentru aprofundarea subiectului, avand in vedere afirmatiile initiatorului (Ministerul Muncii) referitoare la sistemul penitenciar, urmand sa ne revedem in scurt timp pentru concluzii. Insa incepem sa gandim putin pozitiv. Am avertizat MJ ca eventualele divergente pe linia asta vor genera actiuni sindicale si sa scopul nostru este sa rezolvam probleme nu sa facem proteste.

Si restul problemelor de pe ordinea de zi au primit raspunsuri bune care insa plaseaza ANP in rolul de decident, mult mai mult decat reuseste administratia noastra sa-si asume in ultima perioada de timp. Practic ordonatorul principal a lasat sa se inteleaga ca ANP trebuie sa ia decizii si nu doar sa ceara interpretari ordonatorului principal.

In zilele urmatoare impreuna cu ANP ar trebui stabilite cateva interpretari urgente cel putin pentru regimul zilei de 29 iunie si pentru plata indemnizatiei de concediu cu toate sporurile (demers initiat de SNLP). Daca pentru 29 iunie nu par sa fie sanse de acceptare cu regim de sarbatoare legala, la problema sporurilor pe timpul concediului, sunt auspicii bune.

Modificarea HG cu echipamentul este in proces de transparenta pe pagina MJ si ar putea genera cresterea normei de echipare daca se aproba, iar modificarea OMJ 3544/2012 este in curs si pe langa clarificari privind acordarea mai larga a sporurilor TBC/HIV-SIDA va include ca element de noutate in sistem si sporul de psihiatrie pentru spitale. Toate aceste modificari trebuie sa primeasca avize pe partea financiara, insa daca impactul este calculat de dna Petrovici, va fi greu.

O dezbatere ampla s-a produs pe problema muncii suplimentare legata de concursuri, pensionari si rectificari bugetare. Am cerut ca bugetul ANP sa fie conservat si sa mentina cat mai multe fonduri la rectificarea din august care se anunta pe negativ din cauza intarzierilor mari in ocuparea unor posturi (primele incadrari se anunta pt august iar urmatoare serie pe sfarsitul toamnei). Banii trebuie mentinuti in buget daca vrem sa crestem numarul de posturi ocupate din sistem si sa diminuam orele suplimentare de munca. Vom reveni cu detalii pe fiecare dintre probleme in momentul in care avem alti pasi parcursi.

 

29 COMMENTS

  1. Postam pe site admiteri , liste ,concursuri si evitam subiectul care ne doare.Politia o sa ia inca 8 la suta pe langa cei 20.Pai pt ce suntem si platim sindicatul?Astea sunt problemele, domnilor! Apropos ce fidelitate au viitorii angajati fara vechime in campul muncii de nu se incadreaza nici ei la 20 la suta? Nu va mai ascundeti dupa cires si luptati pt adevaratele probleme nu mai postati tot felul de vrajeli ca avem promisiuni ca sunrem diplomati etc

  2. Domnule Presedinte! Am fost mutat la o altă unitate de doua săptămâni. Este posibil ca unitatea în care sunt acum încadrat sa mi dea un coeficient de ierarhizare mai mic decât unitatea iniţială? Menţionez ca sunt mutat pe aceeaşi funcţie din acelaşi domeniu! Vă mulţumesc anticipat!

  3. (editat) – [b]atac nejustificat la persoana. In plus, tine cont de faptul ca ti s-a publicat deja un comentariu din care inteleg ca ai posta din alta parte.[/b]
    Daca as fi lasat si acest ultim comentariu m-ar fi injurat salariatii acestui sistem ca i-as expune interpretarii ca suntem o adunatura de analfabeti.

  4. Dl teoroc macar spune ține daca avem sansse sa luam bani pe salariu de merit multumesc

  5. Asta cu rezolvarea lucrurilor in august este de povestit nepotilor , ce poti face in august cand deja oug este in aplicare chiar in halul asta de prosti credeti ca suntem ,unde este simtul raspunderii -in august incepe aiureala cu alte alegeri si penitenciarele sunt praf si pulbere nimeni nu are tupeu in sistemul asta sa spuna ce nu functioneaza firar mama lui a draq de scaun .
    Este foarte posibil in august sa aveti alta scuza in speta o schimbare de guvern si urmeaza inca vreun an de negocieri si dus cu zaharelul ca asta se poarta la puscarie -prosteala pe fata ,nimeni nu respecta nimic in tara asta pe vorbe ,noi avem doar vorbe fara actiuni consistente sustinute de procese in instante ,rostul sindicatului nu este sa stea la taclale cu cei care au putere de decizie si eschiveaza in orice fel asumarea raspunderii -daca nu gasesti intelegere discuti doar in scris si in instante dar asa cum suntem deja obisnuiti nu se doreste deranj prea mare.

  6. Doar putintica rabdare cerem / lucram / speram sa rezolvam cat mai multe lucruri din luna august / iesim in scurt timp cu detalii / nu este inca nimic sigur dar sunt sanse sa rezolvam din lucruri

  7. se aude pe surse indiferent ce actiuni vom demara nu vom lua salariul de merit e pe bune

  8. Dle Stefan mai avem sperante la salariul de merit de la 1 August.Asteltam vesti.

  9. S-a dus si UNA PE LUNA REZOLVATA, s-a dus si ofurile celor din sistem de multi ani ,sa traiască concursurile.

  10. Jos cu b- jan, ieftinca, morar, petrovici!!! Doamna Prună vă rog sa reflectati la ceea ce se scrie pe siteuri, fpss stiu cel mai bine.ce se întâmplă în ANP!!

  11. ce sa mai comentez! ? am vazut aseara la Realitatea cum un sistem intreg a fost pus la colt de 3 avocati, un fost ministru de justitie si un moderator care nu a vazut un penitenciar in viata lui dar, poate ca a fost la Auschwitz. au vorbit si au scos tot din ei, cat au stiut si cat au putut. tragic este faptul ca, acest apendice necrozat, numit ANP, se comporta ca magarul cufurit din varful dealului. RUSINE. Plecati acasa, bai specialistii lui peste.
    Sa vedem anunturile: eu, daca sunt mai chior, un pic, dar sunt din sistem, mai am dreptul sa particip, cf ordinului comun?
    Se invoca ordinele ministrului educatiei pentru actele de studii. Bai jurist din ANP, eu pot sa scot o suta de adeverinte, cu valabilitate de 1 an fiecare, pana imi elibereaza actul de studii. Unitatea de invatamant este obligata sa imi elibereze in termen de 1 an diploma, iar daca nu are tipizate, poate sa imi dea un dosar de adeverinte, la cerere! valabile toate!
    Posturile de ofiter: ce mama dracului sa faca cu limba de circulatie internationala? sa traduca lucrari stiintifice? il faci din ofiter de clasificate, MSU, sau dracu mai stie care, spion, translator? avem ofiteri care “habernau” sa vorbeasca in romana, sa iti expuna o tema de pregatire si iata, hopa, limba de circulatie internationala le trebuie acum!
    ne cramponam sa organizam concursuri cu tematici extrase din legi. vai de steaua lor concursuri! in loc sa gasim o schema de problemute si alte smecherii cu care sa ii umbli prin neuroni sa vezi ce-l duce capul! iti invata unii, cuvant cu cuvant toata legislatia si el ca om e….varza.
    dati-va drecului de incopententi! va e frica sa gasiti oameni mai buni, mai pregatiti ca voi, verticali care sa va ia intr-o buna zi la rost si sa va spuna cat de mult daunati sistemului.
    aseara ati tacut malc. poate ca v-a durut si in dos! sefi sunteti. cade ala mare, voi frecati in continuare sistemul!

  12. hanul tatar –
    Buna ziua! Si cine va opreste sa ii schimbati sau sa va afiliati celeilalte structuri sindicale reprezentative din penitenciare?
    Mult succes!

  13. Un lucru este cert! Doamna pruna trebuie sa trimita acasa oameni precum bejan, petrovici sau iftinca!!! Aceste persoane au facut.destul rău fpss si , în mod normal vor plăti pentru asta!

  14. [quote name=”Gabi Bunea”]Îmi pare rău că trebuie să o spun , dar este adevărat ! Pe urma acestor mari eforturi ale SNLP vor beneficia întreg personalul de aceste măriri , eu personal , dacă nu aș fi membru de sindicat chiar m-aș simți prost , așteptând drepturi câștigate prin lupta sindicatului ! În țările europene , întreg personalul sunt membrii , cei care nu fac parte din organizațiile sindicale NU primesc aceste drepturi câștigate de sindicat ! Meditați toți colegii încă nemembri la această situație ![/quote]
    Sunt membru SNLP dar ma doare cand vad ca unii lideri locali ,,DORM,,si sunt spectatori sustinatori ai conducatorilor de unitati incompetenti

  15. In baza acestei ordonante care se doreste din partea guvernului de a rezolva inechitatile dintre salariatii unei institutii privind drepturi salariale diferite nu putem interpreta ca plata sporului de studiu sau plata normei de hrana 12b pentru unele penitenciare unde pentru programul 12/36 este platita aceasta norma de hrana in timp ce cateva penitenciare numarate pe degete sunt nevoite sa mearga in instanta pentru a dobandi acest drept legal numit norma de hrana 12b-daca legiuitorul a dorit sa rezolve inechitatile ceea ce reiese din textul ordonantei si totusi acestea nu sunt rezolvate nu avem o tenta de putin abuz.daca nu uniformizam acordarea unui drept in toate unitatile subordonate ANP. suntem intr-o interpretare tipica penitenciarelor adica diferita de normalitate.

  16. Din ce sa scris in comentariile de pina acum se pare ca sint sanse sa primim si noi salariul de merit.Desi MMuncii a afirmat sus si tare ca cei din penitenciare nu vor primi nimic.Cine are dreptate?.

  17. [quote name=”Gabi Bunea”]Îmi pare rău că trebuie să o spun , dar este adevărat ! Pe urma acestor mari eforturi ale SNLP vor beneficia întreg personalul de aceste măriri , eu personal , dacă nu aș fi membru de sindicat chiar m-aș simți prost , așteptând drepturi câștigate prin lupta sindicatului ! În țările europene , întreg personalul sunt membrii , cei care nu fac parte din organizațiile sindicale NU primesc aceste drepturi câștigate de sindicat ! Meditați toți colegii încă nemembri la această situație ![/quote]
    Sa nu mai spunem ca unii pt promisiuni de 50% chiar au incercat sa impedice actiunile SNLP,dar sa aiba grija sa nu-i ia tavalugul.

  18. De la Ioana Serban incoace , financiarul anp pare ca este din ce in ce mai slab pregatit

  19. Îmi pare rău că trebuie să o spun , dar este adevărat ! Pe urma acestor mari eforturi ale SNLP vor beneficia întreg personalul de aceste măriri , eu personal , dacă nu aș fi membru de sindicat chiar m-aș simți prost , așteptând drepturi câștigate prin lupta sindicatului ! În țările europene , întreg personalul sunt membrii , cei care nu fac parte din organizațiile sindicale NU primesc aceste drepturi câștigate de sindicat ! Meditați toți colegii încă nemembri la această situație !

  20. domnilor,cine ii tine in brate pe ,,distrusii,, astia de la anp ca numai lucruri rele fac,ei sunt impotriva noastra, ei inca traiesc in anii 1990 nu au evoluat, doresc sa executam ordine fara sa comentam . asta nu se mai poate ,si custodiatii nostri au evoluat ,nu se poate sa lasam autonomie conducerilor unitatilor ca in occident ca mare parte din unitati au menegementbun cu unele exceptii, asteptam si noi mentalitati noi ca cei din conducerea snlp . cind este cite o problema nu se poate sa tratam direct cu mj ca cei din anp oricum sunt ,,gigi contra,,si mai mult ne incurca .cam atit hai sanatate si sa avem bafta

  21. [quote name=”Ștefan Teoroc”]Argumentelor, determinarii, … Sindicatului…:)
    Dar trebuie stiut ca la MJ nu sunt neaparat dusmani
    Avem un ministru cu apetit la declaratii hazardate si la alte idei mai sucite insa salariatii din MJ sunt in majoritate aceeasi cu care ne intalnim de vreo 10 ani pe toate problemele de sistem[/quote]
    DA, dar pixul tot la poama este

  22. Știți cum e vorba aceea: Să nu zici HOP până nu sari pîrleazu’

  23. Argumentelor, determinarii, … Sindicatului…:)
    Dar trebuie stiut ca la MJ nu sunt neaparat dusmani
    Avem un ministru cu apetit la declaratii hazardate si la alte idei mai sucite insa salariatii din MJ sunt in majoritate aceeasi cu care ne intalnim de vreo 10 ani pe toate problemele de sistem

Comments are closed.

error

Ți-a plăcut acest articol? Ajută-ne cu un Like :)