www.snlp.ro Web analytics

Sezonul de actiuni s-a deschis. UNITATE!

falling big 1

OUG 20/2016 a schimbat in principal actul normativ care reglementeaza salarizarea pe anul in curs, respectiv OUG 57/2015 dar si alte acte normative. Dincolo de problema salariului de merit pentru penitenciare care s-a transformat peste noapte, de unde nu cerusem acest drept, in prioritatea zero pentru sindicate, merita studiat putin cadrul normativ salarial resetat de noile reglementari.

Unele dispozitii reprezinta aspecte de noutate respectiv obligatii de transparenta a angajatorilor pe linia salariilor din institutii, altele sunt norme care pot produce efecte neasteptate sau care vor sta la baza unor viitoare procese si mai avem si surprize livrate pe ultima suta de metri, care indica nivelul de relevanta al unor institutii precum si forta conducatorilor acelor institutii de a influenta deciziile politice. Le vom trata in detaliu pe toate.

Pentru noi, ceea ce nu se aratase a fi un castig posibil s-a transformat brusc intr-o mare pierdere. Mai mult decat prejudiciul salarial suferit de angajatii din penitenciare, doare tratamentul discriminatoriu, precum si faptul ca acesta a fost orchestrat cu implicarea camarazilor de arme. Vom demasca (si le vom cere socoteala) cu nume si prenume persoanele cheie care si-au permis sa afirme ca in sistemul penitenciar sporul de fidelitate se acorda ilegal si astfel sa influenteze elaborarea proiectului actualei OUG 20/2016 furand efectiv banii cuveniti (existenti in buget!) din buzunarele a 12.000 de oameni care muncesc in conditii grele.

Pentru sindicate (a se retine ca nu doar pentru lideri) urmeaza o etapa care trebuie sa ne defineasca (prin actiune) pozitia, fortele si neaparat unitatea sindicala. Din pacate in scurt timp puterile (cel putin legislativa si judecatoreasca) intra in vacanta iar salariatii (cei care au aceasta sansa) se pregatesc de sejururile estivale. In perioadele de vara marcate de canicula si concedii, actiunile sindicale isi pierd din impact. Insa nu avem de ales. Trebuie sa ne mentinem pe baricade.

La finalul saptamanii viitoare vom avea un calendar complet (comun SNLP-FSANP) de actiuni care va acoperi mai multe paliere si modalitati. Protestele din capitala vor fi dublate teritorial iar pe linia legalitatii misiunilor, vom urca la un nou nivel de strictete. Nimic mai mult decat ce spune legea! Dar nici mai putin! Nu uitam nici problema muncii suplimentare care nu este posibila decat cu acordul salariatilor. Toate vor fi abordate pe larg si ne vom organiza cu maxim de profesionalism. Insa nimic nu este posibil fara sprijinul si implicarea tuturor angajatilor. Ramane de vazut daca pe langa postarile razboinice din zona virtuala, pe teren se va manifesta acelasi spirit combativ. Unitate!

 

11 COMMENTS

  1. Ce sa mai discutam,ori facem istorie ori ne bagam sub pat,prea ne calca pe cap de mult timp,Galatiul e cu sabia ridicata.

  2. asa e baieti nu trebuie sa mai facem nici un compromis am avut prea multe asteptari de-a lungul timpului acum e cazul sa actionam cu toate fortele conform legii acum putem dovedi de ce suntem in stare nu va fie frica ca vom fi scosi din sistemul de aparare asta se va intimpla oricum in viitor daca au fost doua incercari esuate a treia sa stiti ca o sa le reuseasca o sa vedeti si atunci sa va vad vom pleca fiecare unde vom putea dar pana atunci sa ne aparam drepturile indiferent de consecinte priviti vechii domnitori lor nu le-a fost frica si au reusit acum e rindul nostru

  3. Suntem solidari,uniti si vom participa la actiuni,trmiteti propunerile dvs si noi o sa spunem prezent la toate,colegii din tara sper ca au inteles ca acum este momentul pt proteste adevarate,astfel vom avea mai mult de suferit decat pana acum,vom fi mai discriminati pe principiul las” ca se poate,asa ca trebuie sa ne trezim din letargie !!!!! 😳

  4. De la Ploiesti…..abia astept sa facem ghidusii,sau mai precis,adevarate lucrari de exceptie.tic-tac.tic-tac.

  5. Trebuie identificate toate scaparile legii si unde putem gasi o portita legala trebuie exploatata la maxim si nu in ultimul rand cred ca avem nevoie de cateva procese privind persoane care au puterea de decizie si risca sa comita vreun abuz de orice fel-nu trebuie ezitat ca oricine indiferent de nume daca are alta pozitie privind legalitatea timpului de lucru sau altele sa fie chemat in judecata pentru a explica deciziile luate in cunostinta sau necunostinta a legii.
    Dreptatea intotdeauna triumfa pana in momentul cand depistezi tradatorii in echipa si cand ai cartite in preajma incepe sa devina dificila lupta.

  6. [quote name=”Che Gargara”]101% alături de voi. Doar să ziceți „Hop” și am sărit.[/quote]
    Așa e

Comments are closed.

error

Ți-a plăcut acest articol? Ajută-ne cu un Like :)