Sindicatul Național

al Lucrătorilor de Penitenciare

OUG 20/2016 - fara salariul de merit in sistemul penitenciar

buton dislike

Si s-a publicat. Nicio surpriza in ce ne priveste. A ramas cum au decis generalii. Nu ai nostri. Ca avem doar unu si ala pe duca... Si cum si-a dorit tandemul Pruna-Pislaru. Atacul camarazilor de arme din structura le-a venit ca o manusa tehnocratilor care unelteau chiar sa ne scoata din sistemul de aparare nationala, cu totul. Dupa 7 ani in care am fost invidiati pentru modul in care se acorda drepturile salariatilor la noi in sistem, am fost prinsi in sfarsit in cătare. Dar lucrurile nu se termina aici. Promitem!

nu dati click pe imagine, n-are rost

Captura de ecran din 2016.06.09 la 22.25.55

Comentarii  

0 #48 finul Alecu 12-06-2016 14:22
@Ion
Nu-l asculta,schimba pe "Taraf" ca inca nu s-a inventat maneaua cu puscariile! Sa vedem ce face Sorin,copilul de aur!
Citat
+2 #47 Ștefan Teoroc 12-06-2016 13:58
Condoleante familiei
Citat
+1 #46 agent 12-06-2016 13:52
pt.....doli,,,, DUMNEZEU SA.L IERTE.
Citat
+6 #45 doli 12-06-2016 10:50
sa-i ia naiba pe toti, azi a murit un coleg care mai avea doua luni pana la pensie,VASILE AMARANDEI. lucram cu el de 25 de ani.....DUMNEZE U SA-L IERTE.!!!!!
Citat
+5 #44 curios 12-06-2016 09:59
Citez pe ion:
Suntem facuti praf in direct la realitatea tv. Suntem numiti nenorociti, tortionari, suntem blestemati. In plus au inceput sa se dea si nume, suntem blestemati in direct!Un sfat dezinteresat. Exista pe Maria Ghiculeasa nr. 47 o institutie. Se cheama Administratia Nationala a Penitenciarelor . E condusa de un (editat) pe care il cheama Bejan. El coordoneaza o structura de relatii publice. Care il informeaza ce se scrie sau spune mass-media. Sunt inutili, la fel ca Bejan.
Sfatul : Toti membri SNLP sa faca o cerere catre ANP, catre Bejan inutilul si sa solicite interventia ANP la CNA printr-o sesizare. Bejan inutilul nu stie ca poate sesiza CNA. Va afla cind o sa primeasca citeva mii de cereri si sigur nu uita. Puteti sa ii transmiteti si urarile d-voastra de bine si multumirile pentru sprijinul la obtinerea salariului de merit. Al doilea sfat : Fiecare membru SNLP sa depuna o sesizare catre CNA cu derapajele din mass-media ora postul emisiunea continutul ofensator, inregistrarea daca se poate.
Este nevoie de asta.
CNA incurajeaza aceste demersuri.
www.cna.ro/-Servicii-si-sesiz-ri-.html
Citat
0 #43 Margelatu 12-06-2016 07:39
Liniste totala -probabil si tacerea are semnificatia ei ,daca dupa castigarea unei batalii se aud strigate de luptatori acum nimeni nu isi trece in cv lucrurile rele ,pentru cine stie ca este curat si lupta langa colegi nu ar trebui sa fie o problema prin asumare a esecului poate chiar castiga simpatia unora.
Daca vreun naiv mai crede ca sunt supravietuitori in tara asta care lupta pentru drepturile celorlalti fara vreun avanj real este nasol.
Citat
+1 #42 alt Dorel 11-06-2016 23:40
De ce nu lasati numele si le editati?Sa vedem despre cine se face vorbire la tv ca nu toata lumea urmareste irealitatea lui pacuraru.
Citat
0 #41 Adi 11-06-2016 23:25
Citez pe vandalu2008:
Citez pe Adi:
[quote name="Ștefan Teoroc"]Vandalu2008 - vom cere plata dreptului pe aceste premise. Deja am disctutat aspectul inclusiv cu Pislaru. Probabil ca vom ajunge si prin instante. Macar sa se decida ANP/MJ sa puna in plata pe baza textului existent

Referitor la instante domnule Teoroc eu propun sa o lasam ca ultimă...ultimă unealtă , deoarece procesele durează... Trebuie facute presiuni asupra ANP pentru a rezolva aceasta speta.

Așa v-ați învățat, presiuni asupra ANP. Dar la explicații ulterioare nu prea v-am văzut, iar dacă vă ia banii înapoi, vinovați sunt cei care i-au dat. E corect așa??!!

Logic ca trebuie făcute presiuni asupra ANP. În rest subscriu la cele spuse de domnul Tudorache Cristian.
Citat
0 #40 M10 11-06-2016 22:29
Citez pe ion:
Suntem facuti praf in direct la realitatea tv. Suntem numiti nenorociti, tortionari, suntem blestemati. In plus au inceput sa se dea si nume, suntem blestemati in direct!
Citez pe Antipruna:
Astia de la realitatea au treaba..cu "oamenii chinuiți și torturați în închisori" .ne au făcut calai..au dat nume la tv..ditamai de la Focșani. .(editat) de la Galați. .astia de la realitatea nu au limite

Schimbati pe PRO TV!! :D :D
Citat
+3 #39 ion 11-06-2016 21:28
Suntem facuti praf in direct la realitatea tv. Suntem numiti nenorociti, tortionari, suntem blestemati. In plus au inceput sa se dea si nume, suntem blestemati in direct!
Citat
+10 #38 Alexandru Florin 11-06-2016 21:25
Guvernul Ciolos este de fapt guvernul FMI-ului. Ciolos are liniile trasate de dincolo de granitele tarii! ce a scapat printre degete, cu oug-ul asta si prin cea pe care a modificat-o, a fost la presiunea politicului nereformat, care a voit sa adoarma vigilenta tinerilor frumosi si...creduli! sa nu va mire faptul ca nu mai este timp sa ne scoata din sistemul de aparare, sa ne salte norma de hrana si sa ne faca, chiar functionari cu statut de....primarie. este berechet!
si nu va mai bazati pe....PSD! s-a inrosit harta, au puterea si exista premisele sa castige si parlamentarele. dar, pentru pacea sociala pe care o vizeaza (si nu ma refer aici la o pace cu muritorii de rand ci la intelegeri cu organismele internationale financiare), cei care ne-au umplut buzunarele candva cu salarii frumoase, castigandu-si astfel linistea de a fura in liniste, vor lasa lucrurile sa mearga in directia dorita. de finantisti si nu de noi!
Citat
+3 #37 Antipruna 11-06-2016 21:24
Astia de la realitatea au treaba..cu "oamenii chinuiți și torturați în închisori" .ne au făcut calai..au dat nume la tv..ditamai de la Focșani. .(editat) de la Galați. .astia de la realitatea nu au limite
Citat
0 #36 mitingar 11-06-2016 20:17
Cum gasesti normal a se intampla cand ANP prejudiciaza salariatii cu ziua de 29 iunie (ca tot mai e putin pana atunci) excluzand-o de la regimul zilelor de sarbatoare legala ? Cum gasesti normal...aproap e ca mi se face rau cand ma gandesc cate as mai avea de scris...
apropo de 29 IUN, am mai intrebat o data dar fara raspuns, e libera sau nu?
Citat
+4 #35 Mos Ion Roata 11-06-2016 18:33
Citez pe vandalu2008:
Așa v-ați învățat, presiuni asupra ANP. Dar la explicații ulterioare nu prea v-am văzut, iar dacă vă ia banii înapoi, vinovați sunt cei care i-au dat. E corect așa??!!


În principiu, unul dintre rolurile sindicatului este acela de a "face presiuni" asupra angajatorului astfel încât să obțină maximum de avantaje pentru membrii de sindicat.

Pe de altă parte, majoritatea funcțiilor de conducere din ANP, cel puțin la momentul de față, sunt funcții numite și nu elective sau ocupate prin concurs.

Cu alte cuvinte, pe scară ierarhică, de sus în jos, fiecare șef a avut posibilitatea să identifice și să numească cei mai buni lucrători posibili. Și fiecare a procedat astfel. Problema constă în felul în care a definit fiecare șef noțiunea de "cel mai bun lucrător posibil". Și asta este problema fiecărui șef ierarhic superior.

Devine problema nostră, a membrilor de sindicat, în momentul în care constatăm că "cei mai buni dintre cei mai buni" fac o serie de greșeli care au repercursiuni asupra drepturilor noastre. Și, o greșeală, ar putea fi trecută cu vederea atunci când, la bază, ar avea altceva decât lipsa de competență profesională.

Dar cum s-ar putea numi altfel dacă am ajuns în situația în care sindicatul, care nu are nicăieri în structură o direcție juridică, economică, control preventiv ș.a.m.d., identifică probleme de logică (juridică, economică sau de altă natură) în deciziile asumate de ANP? Poatre doar abuz în serviciu... Și asta se cam pedepsește...

În ceea ce privește "explicațiile ulterioare" despre care vorbești sunt lucruri care, pe noi, nu ne privesc. Numirea pe o funcție nu ar trebui să fie o sinecură și cu atât mai puțin nu ar trebui să aibă la bază principiul potrivit căruia "dacă nu-mi asum nu are ce să mi se întâmple". De asta se acordă sporul de conducere. Nu pentru a aduce ceva bani în buzunarul celui numit, ci pentru a recompensa riscurile pe care și le asumă ocupând o astfel de funcție!

Cel puțin eu așa văd lucrurile. Tu... cum le vezi?
Citat
0 #34 curios 11-06-2016 16:11
@Cristian Tudorache
29 iunie apare in Codul Muncii printre zilele de sărbătoare legală? Eu cred ca nu apare. Acordul colectiv de muncă este sub Codul Muncii ca forță juridică. Este ca și cum, legea ar spune că în Românica sunt X zile sărbătoare legală dar vine sistemul penitenciar și spune că nu e adevărat, că de fapt sunt X+1, că așa am scris noi în acord.
”Nu zău?!” fu răspunsul legii. Morala: cine v-a consiliat pe acordul colectiv de muncă nu prea a citit el în facultatea aia de drept pe care a terminat-o, deși ”facea legea in sistem”. Domnul B parcă.
Citat
+2 #33 Cristian Tudorache 11-06-2016 12:42
#32 vandalu2008 - Asa ne-am invatat? Tu cum ai fi gasit de cuviinta sa procedam atunci cand ANP, prin actrita Petrovici s-a demonstrat ca ar fi prejudiciat salariatii cu aproape 1 milion de euro? Sau cum gasesti ca s-ar putea proceda cand aceeasi actrita Petrovici a estimat 700 ron/salariat ca si cuantum al salariului de merit ? Cum gasesti normal a se intampla cand ANP prejudiciaza salariatii cu ziua de 29 iunie (ca tot mai e putin pana atunci) excluzand-o de la regimul zilelor de sarbatoare legala ? Cum gasesti normal...aproap e ca mi se face rau cand ma gandesc cate as mai avea de scris...

Pe de alta parte, de ce te folosesti de soparle ? Cand au fost nevoiti salariatii sa returneze sume mari de bani avand in vedere soparleaua ta de a induce ideea ca ANP si-ar fi asumat lucruri care ulterior sa se intoarca impotriva acestuia ?
Citat
-4 #32 vandalu2008 11-06-2016 09:35
Citez pe Adi:
[quote name="Ștefan Teoroc"]Vandalu2008 - vom cere plata dreptului pe aceste premise. Deja am disctutat aspectul inclusiv cu Pislaru. Probabil ca vom ajunge si prin instante. Macar sa se decida ANP/MJ sa puna in plata pe baza textului existent

Referitor la instante domnule Teoroc eu propun sa o lasam ca ultimă...ultimă unealtă , deoarece procesele durează... Trebuie facute presiuni asupra ANP pentru a rezolva aceasta speta.

Așa v-ați învățat, presiuni asupra ANP. Dar la explicații ulterioare nu prea v-am văzut, iar dacă vă ia banii înapoi, vinovați sunt cei care i-au dat. E corect așa??!!
Citat
+3 #31 Antipruna 11-06-2016 02:08
Miting sub geamul mj anp...sa plece ca m am saturat de bejan și de pruna..m am saturat de ei..bejan nimic nu a făcut. .nimic..nimic.. nimic..Pt el salariul contează. .nu faptul ca ne reprezintă. .El e ar fi trebuit sa fie vocea noastra
Citat
+1 #30 juristul 10-06-2016 23:03
Pf!cu siguranta ANP va cere punct de vedere ptr clarificare sintagmei "in plata in 2009"la MJ sau la DCEAN!Doar ne trebuie o interpretare!
Citat
+5 #29 Adi 10-06-2016 20:53
[quote name="Ștefan Teoroc"]Vandalu 2008 - vom cere plata dreptului pe aceste premise. Deja am disctutat aspectul inclusiv cu Pislaru. Probabil ca vom ajunge si prin instante. Macar sa se decida ANP/MJ sa puna in plata pe baza textului existent

Referitor la instante domnule Teoroc eu propun sa o lasam ca ultimă...ultimă unealtă , deoarece procesele durează... Trebuie facute presiuni asupra ANP pentru a rezolva aceasta speta.
Citat
+5 #28 Telepan 10-06-2016 19:59
dle Stefan cred ca realizati ca cea mai mare vina este a dnei Pruna si Bejan,nu ne-au sustinut deloc,iar daca pleaca Bejan pleaca si (editat) de Petrovici !!!!MITING si DEMISII,OBLIGAT ORIU si a guvernului,casc hete tot tacamul !!!
:-x
Citat
+3 #27 Traducatoare uscata ca o pruna 10-06-2016 19:57
Trebuie sa facem un miting mare la MJ sa cerem demisii ale dnei Pruna si Bejan cu Paslaru cu Ciolos la pachet ,cred ca fpss din ANP au votat PSD ca uite ce va fac tehnocratii vopsiti !!!Sa-l repetem saptamanal pana pleaca nenorocitii astia de la butoane !!!!! :oops:
Citat
+4 #26 mitingar 10-06-2016 18:57
Citez pe Cristian Tudorache:
#21 Angajatul de penitenciare - Citez: "Dupa 7 ani in care am fost invidiati pentru modul in care se acorda drepturile salariatilor la noi in sistem, am fost prinsi in sfarsit in cătare. Dar lucrurile nu se termina aici. Promitem!" Asta ce inseamna pentru tine ?

asa este, sesizez eu cumva un fel de ciocu mic sau mi se pare dl Cristi?
in alta ordine de idei chiar dl Stefan a spus ca militarimea nu avea in plata fidelitatea in schimb aveau spor de clase( 1, 2, 3...) daca am retinut bine intru-un post anterior. Aste cam ce ar insemna dl Cristi? Sa intelegem ca acum a venit randul nostru sa fim invidiosi? Dl Cristi, din partea liderilor nostri ar trebui sa primim incurajari, vorbe de bine, vorbe datatoare de sperante si nicidecum *asta e, ne-a venit randul de data asta*, intr-o exprimare academica si citit printre randuri, cine se pricepe!
Citat
+2 #25 finul Alecu 10-06-2016 17:30
Draga Cristi Tudorache
Acum ca ai devenit vip vizibil ,cand crezi ca vor fi eliminate discriminarile la operativ?Adica agentul supraveghetor,c el "escorte" si cel paza perimetru sa aiba acelasi coeficient maxim de ierarhizare si sa nu mai fie necesara "promovarea" Ma gandesc ca la nonoperativ nu intalnim aceasta situatie ...iar ei sunt "specialisti".C e-or fi operativii,avan d in vedere ca fac parte din structuri specializate? Nu te mai intreb de statutul special al nonoperativilor ...ca e greu.Sa fii bland cand explici!
Citat
+1 #24 Andrei 10-06-2016 16:25
Ce se mai poate face si care este calendarul actiunilor?
Citat

Google Translate

Cauta in site

 • E4 23.10.2017 19:10
  Lucrezi la puscarie nu la o firma de it in primul rand si in al doilea ...

  Read more...

   
 • E4 23.10.2017 19:08
  Indiferent cum ne vom numi in acte in media ne vom auzi numiti in ...

  Read more...

   
 • Vlad 23.10.2017 17:07
  Dnule Teoroc, daca atunci cand va retrageti nu lasati la "carma" acestui ...

  Read more...

   
 • Gicu 23.10.2017 11:06
  Dle Tudorache spuneti-mi va rog, daca legea salarizarii 153 nu se ...

  Read more...

   
 • simona 23.10.2017 05:30
  Cum se aplica Legea 169 pentru detențiunea pe viața? Adica perioada ...

  Read more...

Google AdS