www.snlp.ro Web analytics

Salariul de merit – incertitudinea persista desi ANP isi corecteaza calculele

LE AA275 BUDGET P 20130719120505

 

Astazi de la ora 10,00 ne-am reintalnit la sediul Ministerului Muncii, in problema salariului de merit, in formula aproape identica cu cea de ieri. ANP si-a asumat eroarea de calcul a impactului bugetar. Oare a cata eroare la rand, marca Petrovici, inca sefa DEA ANP prin grija unui domn Bejan venit cam nervos din concediu direct la negocieri?

Bine ca noi nu mai suntem nervosi. Si nici cei 12.100 de salariati (scadem vertiginos prin numarul mare de pensionari) care risca sa piarda o crestere salariala inclusiv prin greseli monumentale facute de ANP in situatii critice in care celelalte institutii din structura de aparare nationala incearca sa se delimiteze de noi prin incercari de a obtine cresteri salariale doar pentru ei. 

Astazi la intalnire, sefa DEA ANP a inceput spunand ca a calculat gresit impactul intrucat a apreciat ca de fapt proiectul urmareste altceva, desi textul era foarte clar. Si astfel a rezultat un necesar de aproape 8 milioane de lei lunar pentru aplicarea prevederii in discutie.

In urma intalnirii de ieri, a reusit si ANP sa prinda spilu’ si a refacut socotelile reducand impactul la mai putin de jumatate din calculul initial transmis initiatorului proiectului. La intalnirea de azi, noi am sustinut ca impactul este chiar mai mic de atat si ca avand in vedere prevederea din proiect ar trebui realizata o socoteala simpla mergand la ultima luna in care a fost platit acest drept la noi in sistem. Ceea ce este interesant e ca ultima luna in care s-a platit salariul de merit este… ianuarie 2009!

Reprezentantii ministerului muncii au retinut si calculul ajustat al ANP si calculele noastre care comprima mult efortul financiar, au mai notat si faptul ca bugetul ANP acopera in acest an sumele necesare si au promis ca vor inainta toate detaliile necesare ministrului muncii si premierului Romaniei in vederea unei decizii. 

Am subliniat faptul ca avem planificata o actiune de protest in fata sediului MM (maine la ora 14,00 fiind programata o sedinta la Primaria Bucuresti pentru avizarea mitingului). Am cerut un raspuns cat mai rapid iar ulterior sedintei a fost stabilita de principiu (urmeaza confirmarea) inca o intalnire maine in jurul orei 10,00 chiar cu ministrul muncii pentru a trage o linie ca sa stim cum stam si ce avem de facut. 

Daca legislatia inca ne include in structura de aparare a tarii, desi propriul nostru ministru ne vede probabil arondati la primarii, atunci acest aspect genereaza nu doar riscuri si obligatii ci si drepturi specifice similare. Cat timp avem sindicate in sistemul penitenciar, cel putin noi nu vom accepta umilinte si discriminari, nici tratamente preferentiale doar pentru cei care numara mai multe stele sau functii prin structura.

Ministrul Justitiei ne ataca iar MAI si MApN ne-au tradat declarandu-ne prea bine platiti numai pentru ca domnii generali din interne si aparare au ezitat sa interpreteze corect prevederile legale care reglementeaza sporul de fidelitate. De ce ar fi facut-o? Multi dintre ei primesc an de an salariul de merit si sporul de 50% pentru ca asa le-au inghetat salariile in 2010.

Un lucru este din ce in ce mai clar: suntem pe cont propriu! Mare nevoie era ca intr-o astfel de situatie macar pe propria administratie sa ne putem baza ca face lucrurile bine si lupta pentru o pozitionare institutionala corecta. Ne intrebam, daca noi nu ceream intalnirile cu Ministerul Muncii strict pe penitenciare, astfel incat sa putem diseca problema si sa devina evidente erorile de calcul si nu ceream ferm tratament egal pentru toti salariatii din structura, cine ar fi facut asta? Au ajuns toate interesele sau chiar valorile acestui sistem sa fie vegheate doar de sindicate si am ajuns sa luptam pentru asta chiar cu propria administratie?

Directorul general in exercitiu al ANP a fost deranjat evident atat de situatia ingrata in care s-a gasit, fiind nevoit sa recunoasca o eroare de calcul la fel de mare pe cat de penibila, precum si de precizarile SNLP care indicau un impact real mult mai mic si decat calculele refacute. Iar atunci cand pornirile de orgoliu blocheaza ratiunea se ajunge la scene ca cea de astazi din sediul MM in care intre sindicate si conducerea ANP s-au schimbat cuvinte dure si ne oprim aici cu povestea, desi suntem tentati sa detaliem. Ne oprim dar nu uitam. Toate la vremea lor!

24 COMMENTS

  1. Fraților cred ca nu e normal ca lucrătorii din penitenciare sa fie aruncați la cos de acești asa ziși guvernanti!Cred ca trebuie sa ieșim în strada alături de familie,colegi și prieteni!acelasi lucru l-au făcut și cu colegii din Asistenta sociala!Banii merg doar unde pot pleca discrett și sigur în buzunarele lor!!!Cred ca a venit vremea sa nu mai fim umiliți de niște asa ziși domni pe care nu i-a ales nimeni!!!!Nu îmi aduc aminte ca acum aproape 4 ani sa ii fi ales cineva!!Haide-ti la lupta sindicala!Ei sa plece în birourile de lux din capitala Belgiei unde vor avea creșteri salariale consistente pt ca si-au bătut joc de propriul popor!!!!Ajunge!!!

  2. [quote name=”Antipruna”]Domnul bejan are vreo legătură cu doamna petrovici oare de tor o tine în brațe atât? Pe asta nu o mai baga nimeni în comisie când greseste..primește și 50 la suta..și greșește des..prea des în defavoarea noastră. .[/quote]
    Cu un milion de euro???! Alo DNA !

  3. DEA a întârziat fisele de pensii, DEA a întârziat plata sporului de 75%,DEA a greșit calcul maj cas, DEA nu a știut modul de calcul a majorării cu 10% a salariului..unitățile dau diferențiat aceasta majorare. Pt ce 😥 tb sa suportam și sa promovam incompetenta? Ca meritam. Nu facem nimic doar ne vaieta.

  4. nu vom lua nimic a esuat tot si noi nu stim cum sa merem la miting nu ne spune nimic exemplu care sintem in servici sa ne lum liber astia sintem tacem si nu zice nimeni nimic se stia de acum 2 saptam ca nu lum nimic si am tacut……..

  5. Vom pati Vineri ce au patit si cei din Educatie astazi.Nu ne va baga nimeni in seama.Sper ca totusi nu va fi asa si macar in ceasul al 12 lea le va veni mintea la cap si vor face ceea ce trebuie.

  6. ce sa discutat azi ne spune cineva luam sau nu sa stim venim la miting sau nu

  7. [b]#9 vandalu2008[/b] – Cine arunca mizerii si in cine, ca nu inteleg ! Ti se pare ca acest articol arunca cu mizerie in cineva ?

    Cand un ditamai directorul adjunct precum vestita doamna Petrovici greseste flagrant in enuntarea unor sume cu impact asupra bugetului (privind acest drept al salariului de merit), cum sa fie tratata ? Cu 50% in continuare si asumata de catre domnul DG Bejan fara nicio ezitare ? Sau nu la aceasta vestita doamna te referi ?

    Si nu doar ca a gresit enuntand sume delirante ci a fost si cea care a gresit cu aproape UN MILION DE EURO, bani ce s-a demonstrat de catre SNLP ca ar fi prejudiciat salariatii acestui sistem, daca insusi SNLP nu ar fi destelenit mintea economico-financiara a redutabilei doamne Petrovici.

    Pana cand ? Si tu spui cu nonsalanta ca dam dovada de slabiciune cand dam pe fata astfel de greseli ?

  8. Ajunge cu aceasta directoare DEA, trebuie demisa ca si restul conducerii ANP, începând cu acest DG (editat)! Asa trebuie sa arate miting-ul, împotriva lor trebuie sa fie pentru ca ei sunt vinovați!

  9. La protestul de vineri ar trebui sa strigam si demisia directorului anp fiindca din wrticolul scris de sindicat a fost cam ofticat de chemarea dansului la aceste negocieri.Sper ca mitingul de vineri sa nu fie prea tarziu iar daca nu vom primi ceea ce cerem trebuie sa continuam alte proteste in penitenciare pana vom primi ceea ce ni se cuvine.Jos ANP si tehnocarnatii astia afumati.

  10. Cred ca mitingul cu un numar restrans de oameni este apa de ploaie si nici nu ne vor lua in seama.Ori facem un miting adevarat impreuna cu FSANP-ul, cu sprijin BNS asa cum nu am facut niciodata in istoria SNLP-ului si anume din fiecare grupa sindicala din tara sa participe minim 8 oameni iar din cele din Bucuresti si apropiere cat mai multi.In acelasi moment sa nu se mai iasa la punctele de lucru, sa nu mai vina nici un coleg de acasa din libere la servici,sa nu mai lucreze nimeni nici o ora suplimentara, sa nu prezentam detinutii la instante,etc. pana la aprobarea tuturor revendicarilor noastre si atunci cu adevarat cred ca ne vor lua in seama si ni se vor rezolva si noua problemele.Daca nu vom proceda asa atunci cu siguranta vom fi lasati de izbeliste si nu vor apleca urechea la problemele noastre. Trebuie sa ii determinam sa nu se joace cu noi si sa ne spunem cu adevarat ofurile pentru ca unii nu le cunosc.

  11. Asteptam cu nerabdare ultimile vesti de la sedinta de azi…va tinem pumnii domnule Stefan

  12. Pe când o acțiune împotriva incompetenților din ANP?
    Mulțumim pentru tot,D-le Ștefan!

  13. Pe de o parte acest mult rivnit salariu de merit sau in limbaj popular „spor de cioc”este acelasi lucru cu 50% de care vor beneficia aceiasi oameni ca si pina acum .ceilalti care nu avrm ni ci o menire pentru asta vom primi ce am primit si pina acum.
    Mi-e scirba…dar fiind vorba de un drept al nostru si avind credinta ca un sindicat exista prin fiecare din noi am sa raspund prezent la marea rasculare.Abia astept am foarte multe pe suflet .dar promit nu doar sa platesc cu aceiasi moneda.am sa dau si bonus .Ne vedem pe baricade….abia astept …..scapa cine poate!!!

  14. În aceste momente nu e cazul să aruncăm cu mizerii unii înnceilați. E o dovadă de slăbiciune.

  15. Dupa cum a fost prezentat intr-unul din articolele anterioare, noi suntem doar niste orci care pazesc domnii detinuti. M-am obisnuit deja sa fim tratati in felul acesta. De fiecare data cand ne cerem un drept care ni se cuvine, ni se pun piedici de catre propria administratie, propriul ministru.. De fiecare data sinducatul este cel care isi da seama de erorile de calcul ale ANP, de drepturile care ni se cuvin. Ma tem ca de data asta este prea tarziu, s-au unit prea multi impotriva noastra. Off topic: Cei din invatamant au iesit 15.000 in strada chiar in momentul acesta.

  16. Bafta la ultimele negocieri cu MM .Cei din urmă vor fi cei dinții

  17. 12100 de angajati in sistem…si nu sunt in stare cei care ne conduc sa isi faca treaba sa asigure la o mana de oameni drepturile cuvenite…pentru orice lucru trebuie cate-o amenintare cu proteste cu mitinguri…suntem pusi mereu in postura de a jantaja ministerul si conducerea pentru a obtine pentru angajati lucruri care ar trebui sa fie firesti…saraciu detinuti paziti de niste santajisti…

  18. M-ați lăsat fără cuvinte… sunt mândru ca sunt snlp-ist!

  19. Citez …”inca o intalnire maine in jurul orei 10,00 chiar[b] cu ministrul muncii pentru a trage o linie[/b]”,asa cred ca a facut si madam Petrovici inainte de calculul respectiv.Oricum,imi place cum gandesti! Sa-i mai dea un 50%,sa o sature!

  20. Iar dă sindicatul cifre corecte , iar se zbate sindicatul , iar merge sindicatul la ministere …..!!! La ce drac mai avem nevoie de conducere la ANP ??? Să ne încurce ?
    Bravo SNLP !!!

  21. Sa vedem ce mai zic stimatii nostrii colegi care nu sunt membrii de sindicat si care afirma ca sindicatul nu face nimic, dupa ce vor citii articolul postat de SNLP !!! Stimati colegi care va place doar sa ,,beneficiati’ de pe urma ,,luptelor” foarte grele duse de sindicat ca sa ni se acorde diverse drepturi pe care cei care trebuie sa ni le acorde , nu ni le acorda decat daca sindicatul vegheaza si face demersuri pentru aceste drepturi, in instante, la ANP sau ministere.Cred ca a sosit momentul sa va alaturati sindicatului SNLP si sa nu mai stati pe margine. Va asteptam in randurile noastre !!!!Numai impreuna vom reusii sa fim o forta !!

  22. Domnul bejan are vreo legătură cu doamna petrovici oare de tor o tine în brațe atât? Pe asta nu o mai baga nimeni în comisie când greseste..primește și 50 la suta..și greșește des..prea des în defavoarea noastră. .

Comments are closed.

error

Ți-a plăcut acest articol? Ajută-ne cu un Like :)