www.snlp.ro Web analytics

Ramaneti liberi – puscariile sunt pazite de orci!

orc

Senzational! Valul de crime si torturi din penitenciare, re-demascat subit de Rares si Lavinia! Calcule pe mortalitatea penitenciara, fotografii cu camere suprapopulate si grupuri sanitare pestilentiale, tortionari, ticalosi, varcolaci, orci. Iadul pe pamant! Limba moguleza, in care se dau dedicatii pe post este plina de teroare, pucioasa si smoala.

Un fel de superproductie Realitatea TV care se reincarca de cate ori finantatorul trustului da piept cu putinul pe care statul roman il investeste in puscarii. Clar ca tara asta are alte prioritati. Spitalele sunt la pamant, educatia scartaie. Ca sa fim europeni cel putin la capacitate de detinere, ne mai trebuie vreo 10 unitati de cate 1000 de locuri. Fiecare costa jumatate de miliard. In moneda europena, evident. Are rost sa discutam subiectul?

Atat de tortionari suntem incat lasam puscariile pe mana detinutilor. O parte din posturile de paza din sistemul penitenciar sunt pazite zilnic de detinuti. Pentru ca nu avem personal suficient. Iar ala pe care il avem il intindem ca pe elastic. 13 ore intr-un post de paza fara sa fii inlocuit. 4000 de detinuti intrati si iesiti zilnic prin postul de control al unei unitati mari din Bucuresti, perchezitionati atent de un agent. Nu continuam, noi ne stim problemele.

Asa cum ne stim si limitele. Nu suntem roboti si nici nu pretindem ca facem totul ca la carte. Desi ne-am dori. Cartea spune ca trebuie sa fim mult mai multi, iar serviciul sa nu fie un calvar. Standardizarea aplicata recent pe statul de functii de la Jilava a furnizat un necesar de peste 800 de posturi. In prezent aceeasi unitate se descurca cu 500.

Am vrea sa mergem in emisiuni si sa vorbim de problemele noastre, despre lipsuri, riscuri, despre situatiile in care „gardienii” cei blamati salveaza vieti sau isi expun deseori propriile vieti in mod aproape inconstient dar devenit rutina. Am vrea sa atragem atentia asupra acestui sistem si impreuna cu acei jurnalisti pe care tara asta ii mai are integri sa urcam impreuna sistemul asta printre prioritatile nationale, pentru ca este deosebit de greu sa faci din puscarii o prioritate.

Insa a merge intr-o emisiune in care singurul rol al nostru ar fi acela de tinte, este fara rost. Cand ai probleme enorme, probleme pe care ai vrea sa le spui lumii intregi pentru ca nu tu le-ai generat, dar esti invitat in emisiuni dedicate, in care singura optiune permisa de moderator este sa te aperi spunand ca nu esti tortionar, rezultatul este previzibil. Cu cat incerci sa te justifici, nu vei reusi decat sa te invinovatesti mai rau. Si asta se si vrea.

Oengisti si alti experti obscuri in de-ale penitenciarelor sunt invitati si stimulati sa atace. Sistemul asta trebuie doborat! Sa punem in loc ce? Bratari cu GPS? Un anume Girbacea sau nu stiu cum, dadea pe post in emisiunea Laviniei Sandru nume de salariati care i-au deranjat karma in interactiunile lui umanitare. Orcile Sauronului de Bejan isi ascut topoarele si masacreaza tot ce prind.

Penibilul intregului scenariu sta in atacul ilogic dat asupra personalului din penitenciare, fie el de conducere sau de executie. Cand se stie clar ca si personalul sufera, in mare, de aceleasi lipsuri in conditiile de munca ca detinutii in conditiile de detentie. Un cuvintel urat la adresa MJ nu vom auzi. O singura vorba rea despre Guvern sau Ministerul Finantelor nu va fi rostita. Desi se stie ca este nevoie de un morman de bani ca detinutii din Romania sa aiba conditiile de cazare impuse de normele europene.

Bani care nu vor veni. Asa cum nu vin de decenii. Propriul ministru ne considera prea multi si prea bine platiti desi ne mai trebuie 10 unitati cu cate 400 de salariati minim, iar mass-media ne trateaza ca pe tortionari sau in cel mai bun caz gardieni corupti. Iar asta doar de cativa anisori sau mai precis de cand DNA a intensificat livrarile de top. In urma cu un deceniu la Jilava avem 4500 de detinuti pe 2000 de paturi suprapuse la 3 niveluri, nu 1200 ca acum, insa nu aparea o stire despre tratamente inumane. 

image1

image2

image3

 

25 COMMENTS

  1. Draga Florin
    Era bine sa nu accepti numirea,fiindca nu poti beneficia de coeficientii de salarizare,cel mult poti fi remunerat cu 50% .Fa-te mai intai ofiter si mai scrie-ne! Poti sa ne scrii unde se intampla minunea ta!

  2. nu le e rusine, tot aia care sunt privilegiati se razbuna. ar trebui bagati pe sectiile normale cu ceilalti detinuti, sa vada acolo ”tratament” mi`e scarba de ei si sistemul nostru care nu contraataca

  3. Deci,ti-e greu sa ma urmaresti!Se vede,o fi de la ITP!

  4. [quote name=”cristi 68″][quote name=”jilava”]Domnule Presedinte la jilava umbla un zvon ,ca odata cu itroduceria ordonantei privind salarizarea in iunie ,se va schimba si calculul privind calcularea pensiei de la 85% cu 65%,o fi adevarat……………………………..[/quote]
    Eu zic sa ieși la pensie ca vine zvonul la 1 august și te găsește nepregătit. Ai uitat ca pe 14 aprilie venea același zvon.[/quote]

    ai raspuns cind trebuia sa taci mai cristi 68 am pus o intrebare ,ce zicea ciolos la o emisune jocuri de putere, teo gasi pe tine nepregatit

  5. [quote name=”jilava”]Domnule Presedinte la jilava umbla un zvon ,ca odata cu itroduceria ordonantei privind salarizarea in iunie ,se va schimba si calculul privind calcularea pensiei de la 85% cu 65%,o fi adevarat……………………………..[/quote]
    Eu zic sa ieși la pensie ca vine zvonul la 1 august și te găsește nepregătit. Ai uitat ca pe 14 aprilie venea același zvon.

  6. Ministra justitiei isi bate joc si de detinuti si de angajati.Ea ar trebuii sa dea un decret sa ofere salarii bune angajatilor si conditii umane pentru toti.(editat).

  7. Dacă sunt agent și sunt numit pe funcție de șef tura un ar trebui sa beneficiez și eu de clasele de salarizare și coeficienții de ierarhizare corespunzători acestei funcții având în vedere ca fac aceeași munca pe care o fac și ceilățimea șefi de tura care sunt ofițeri ?

  8. Vinovatul principal conducerea ANP ,deoarece suntem condusi de COMISARI POLITICI ,aidoma anilor 50!!!!!!

  9. pentru ca minte poporul cu televizorul as invita-o pe lavinia sandru la camera 1 jilava sa-si petreaca cateva zile acolo sa vada ca nu-i chiar asa cum zice ea.a ajuns si asta mare prezentatore tv.dar nu oriunde ci la irealitatea tv.

  10. Domnule Stefan stiti cumva cand v-a fi urmatoarea
    sedinta de mutari la Craiova?
    Va multumesc!

  11. Nea Alecule, limitativa e interpretarea ta. Un intreg paragraf a fost scris, zic eu, destul de citet si pentru tine, legat de conditia unui invitat de la sindicate intr-o astfel de emisiune. Iar tu spui ca sindicatele mint…In fine, mi-e greu sa te urmaresc.

  12. Domnule Presedinte la jilava umbla un zvon ,ca odata cu itroduceria ordonantei privind salarizarea in iunie ,se va schimba si calculul privind calcularea pensiei de la 85% cu 65%,o fi adevarat……………………………..

  13. @Geo
    Emisiunile au fost jocuri de putere pe 17.05.2016 ora 22:25 și deschide lumea pe 18.05.2016 ora 18:30.cei care simțiți ca v-a fost denigrata meseria prin toate dejecțiile moderatorilor,puteți face o sesizare online pe site-ul CNA,asa cum am făcut eu.o sesizare probabil nu este de ajuns,sute de sesizări despre aceeași emisiune ar atrage atenția CNA.agentul l-a torționat pe săracul deținut coproprietar al realității tv deoarece nu i-a permis sa stea pe locul agentului(în spatele dubei)ci l-a invitat politicos sa ia loc în locul cuvenit (#sufragerie#) curata tortura!

  14. Din cate -mi aduc aminte doamna Lavinia Sandru a fost ceva timp in conducerea unui partid care s-a aflat in preajma puterii …. ce facea dansa atunci pentru ,, saracii ” infractori ???

    Pentru faptul ca moderatorul acestei emisiuni nu a dat dreptul la replica nici unei persoane din conducerea A.N.P , ca si persoana ce fac parte din structura criticata de aceasta televiziune , ma simt jignit , calomniat si pentru aceasta , solicit factorilor de conducere sa faca sesizarea Consiliului National al Audiovizualului sa ia toate masurile care se impun pentru a remedia si sanctiona atitudinea si modul defectuos in care s-a desfasurat emisiunea cat si pentru daunele de imagine aduse tuturor cadrelor din sistem .

  15. Domnule Președinte, îmi cer scuze că sunt off-topic… Cum stăm în problema salariului de merit?

  16. Cand stam peste program ore intregi asta nu vede nimeni! De ce nu fac emisiune despre lipsa personalului?… mai degraba suntem „torturati” noi,
    parca am fi casatoriti cu puscaria…

  17. Da’cine a scris acest articol? Tot CT? Ma gandesc ca daca toti detinutii castiga 4 mp sau 6 mc,puscariile nu mai pot functiona si atunci ori vor fi depopulate ,ori se vor construi altele si mai castiga si gardienii la conditii de munca.Deci,sa la dorim ppl-ilor … sa castige,ca sa beneficieze si gardienii de ceva.Sindicatelor le dorim sa nu mai minta si sa mearga la emisiuni,fara a se declara invinse de LS sau RB dre la postul tv R lor . Ei,CT-ule,asa e?

  18. la ce data afost emisiunea vreau sa vad reportajul daca se poate!

  19. Cand ai pe cel care ti plateste salariul in puscarie trebuie sa faci ceva si pt el macar o presiune media pe guvern

  20. Da, sunt o orca! Iar Ong-istul asta de Birbacea e un ditamai (editat). Un (editat) care pute rau pe meleagurile Brailei. Acest fost puscarias, condamnat pentru inselaciune vine si denigreaza personalul ?
    (editat) asta uman precum si alti ong-isti (parerea mea ca toate ong-urile sunt manageriate de – editat) au ajuns sa decida soarta puscariilor. Pentru ca noi nu avem reactie.
    Propun ca oricarui Ong care aduce acuze demente, ilogice, neargumentate la adresa sistemului penitenciar, SA NU I SE PERMITA VREODATA ACCESUL INTR-UN PENITENCIAR!
    Mizeriile astea trebuiesc luate in vizor de SRI pentru ca sunt un real risc pentru siguranta detinerii. Gunoiul varsat de ei starnesc detinutii la revolta. ATENTIE !!!
    Pentru cele de clarate, sa punem mana de la mana si sa-l aruncam pe mana instantei pe acest (editat) !

  21. Cat de normal cu pensiile?la PLoiesti dosarele sau antors la unitate

  22. Poate ajung si ei pe la noi!! Suntem oameni si noi!! Nu torturam niciodata nu am facut-o, in schimb suntem torturati!! Torturati de nepasarea guvernului, de nevoi, de probleme si necazuri! Oare de ce vorbesc in necunostinta de cauza???

Comments are closed.

error

Ți-a plăcut acest articol? Ajută-ne cu un Like :)