www.snlp.ro Web analytics

Intr-o liniste suspecta, marcata de tinte false – Raluca Pruna ne fura inca 35 de posturi

Captura de ecran din 2016.05.13 la 23.02.57

 

Am explicat intr-un articol postat la sfarsitul lunii februarie, anul curent, cum am pierdut, ca sistem, 500 de posturi in urma aplicarii OUG 77/2013 prin care Ponta a desfiintat fara mult discernamant, cat de multe posturi vacante a reusit. Printr-o semnalare SNLP facuta la timp, cu putin inainte de aprobarea ordonantei, pierderile din sistem au fost limitate dar raman totusi consistente.

Fiind pe rol de ceva timp o modificare de acte normative promovata de MJ prin proiect de HG, parea logic ca doamna Raluca Pruna in calitatea inalt tehnocrata pe care o detine la conducerea MJ sa aiba in vedere Decizia CCR nr 55/2014 prin care OUG 77/2013 a fost declarata neconstitutionala si sa ia masuri de corectare a prejudiciului facut sistemului penitenciar revenind la numarul de 15.583 de posturi prevazute inca din anul 2004.

In logica asteptarilor noastre care in final s-au dovedit gresite, mai apareau ca argumente solide atat Legea 92/2014 prin care aceeasi ordonanta de urgenta a fost respinsa, precum si multitudinea de procese castigate de cei ale caror functii au fost ciufulite neconstitutional in 2013.

Sa nu cumva sa credeti ca s-a produs vreo consultare cat de mica a sindicatelor pe linia asta sau ca am avut macar ocazia sa aflam de iminenta adoptarii actului normativ publicat recent astfel incat sa putem face minime observatii. Intr-o aparenta acalmie marcata doar de mult zgomot fals in jurul unei salarizari unitare din ce in ce mai blurate, MJ ne mai pune o piedica in loc sa ne ajute sa mergem cat de cat drept.

Scriam in luna februarie:

„Desfiintarea celor 500 de posturi s-a produs ciudat fara sa se mai modifice HG 1849/2004 (privind organizarea/functionarea/atributiile ANP) ci modificandu-se (prin HG 574/2013) doar HG 652/2009 (organizarea/functionarea MJ) care face referiri si la numarul de posturi din sistemul penitenciar. Prin urmare in prezent avem in vigoare HG 1849/2004 (modificare din aprilie 2013) cu 15.583 de posturi si HG 652/2009 (modificare din august 2013) cu 15.076 de posturi.

Daca ne luam dupa data publicarii ultimei modificari HG 652 este mai noua. Daca ne-am raporta la temeiul neconstitutional al modificarii HG 652, MJ ar fi trebuit sa promoveze demult abrogarea HG 574/2013 si sa revenim la numarul de posturi prevazut de hotararea noastra (HG 1849). Probabil v-am ametit, dar cam asta e firul operatiunii hocus-pocus cu posturile noastre jucate la masa unor interese care nu ne pun pe primul plan pe noi.”

Astfel, in loc sa repuna in schema cele 500 de posturi furate de Ponta, Raluca Pruna ne mai elimina inca 35! Nu conteaza ca procesul de standardizare a sistemului aflat in curs indica un necesar de redimensionare a statelor de functii printr-o crestere, in medie, de 30% a totalului de posturi prevazute!

Miercuri s-a publicat HG nr 328/2016 care modifica HG 652/2009 si abia de astazi actul a devenit disponibil in programele de legislatie. Parcurgerea acestuia ne-a lasat perplecși. Si intelegem ca aceesi senzatie a incercat-o chiar si conducerea ANP sau macar o parte din ea. Numarul de posturi prevazut in acest act normativ este de 15.041 fata de 15.076 (forma anterioara a HG 652/2009) fara sa mai mentionam cele 15.583 de posturi initial prevazute in HG 1849/2004.

Daca putem spune ca aveam vagi asteptari sa recuperam ceva din cele 500 de posturi suprimate in 2013, recunoastem cu sinceritate ca nici prin cap nu ne-a trecut ca MJ va taia cu atat de multa nonsalanta posturi din schema noastra deja diminuata, ca sa peticeasca, pe hartie, instantele, probatiunea si altele.

Nu ne vom obosi sa facem recensamantul posturilor care au fost adaugata in alte structuri MJ, le veti puteti observa singuri in documentul atasat, insa in pregatirea concluziei vom spune doar ca ulterior marelui miting organizat la MJ in 2009, aceasta HG reprezinta primul astfel de act normativ care ruleaza in secret pe circuit si ne este trantit direct in Monitorul Oficial fara macar o minima consultare sau chiar informare prealabila privind intentiile de taiere a unor posturi din penitenciare.

Putem concluziona ca Raluca Pruna si-a inceput la propriu opera de decongestionare a sistemului penitenciar apreciat ca avand prea multe posturi, prea multi oameni si salarii nejustificat de mari. Urmeaza sprijin zero la salarizarea unitara, rectificare bugetara negativa, un proiect de buget pentru 2017 mult mai mic si asa mai departe. Prin urmare ne vom relua si noi opera de demascare a smecheriilor tehnocrate, precum si lupta sindicala pentru a proteja macar ceea ce mai avem. In plus nu vom vedea nimic!

Document atasat:

 

8 COMMENTS

  1. [quote name=”civil”]Cu greu gasesc cuvinte putine prin care sa fiu inteles.Fiecare om isi are propria istorie in fata careia va sta cu capul sus ori va orsi.Doresc tuturor demmitate si capul sus!!![/quote]
    Avrameeeeeeee n-ai plecat inca??!!

  2. Cu greu gasesc cuvinte putine prin care sa fiu inteles.Fiecare om isi are propria istorie in fata careia va sta cu capul sus ori va orsi.Doresc tuturor demmitate si capul sus!!!

  3. Imi pare rau pentru cei cara, pentru interesul lor,lucruri fara semnificatie,isi vand tara,istoria,patriotismul.Urmasi dv vot fi sclavi.Istoria va fi cu o pagina minus.Unde esti tu vonda TEPES?Ce spui tu sfinte voievod STEFAN? Viteazule MIHAI?

  4. Cele 1005 posturi au fost scoase doar asa ca sa ne scoata ochii, sunt puse niste conditii stricte, absolut nenegociabile imposibil de indeplinit, cel putin la medical. Pentru medici generalisticse cere strict medic specialist, desi in urma cu cativa ani se acceptau si absolventi de facultate de medicina din anul concursului, acum nu se accepta dosare de medici fara rezidentiat dar nici dosare de medici care au luat primariatul?! La stomatologie nu se mai organizeaza rezidentiat in stomatologie generala de aproape 20 de ani, doar rezidentiate in implantologie, orodontie si alte supraspecializari stomatologice dar la noi nu se accepta dosarele celor dare nu au rezidentiat !!! Deci un felcde v-am scos posturi dar nu va vom angaja ajutoare pana cand voi iesiti natural din sistem….

  5. nu ar trebui sa ne mai surprinda nimic ce vine din partea pRUNEi…o…tehnocrata 😆

  6. Si cu cele 1000 de posturi cum ramine?
    Mai taie din ele dale dracu!
    De ,daca nu vreti sa iesim la interval,cu strigaturi.cu tot tacimul ,motive sint fara numar ,dar ca la noi ,merge si asa!
    Am trei brevete si ma uit la ele ca sint scortoase ca dracu si zgirie poate doar din medalia de argint sa reusesc sa fac o pereche de cercei lui ficamea , cindva eram foarte mindru de ele acum incet se alege praful „aveam sentimente patriotice ” cica.
    Ma prost am fost!

  7. Bravos dna ministru,desfintati penitenciarele iar hotii si borfasii sa stea in arest la domiciliu doar pe hartie ca nu are cine sa-i verifice.Vai de noi.

Comments are closed.

error

Ți-a plăcut acest articol? Ajută-ne cu un Like :)