www.snlp.ro Web analytics

Un scaun gol si ceva minciunele – totul pentru pace sociala

Empty chair

 

Pe data de 05.04.2016 la ora 10,00 sindicatele din sistemul penitenciar au fost invitate de ministrul justitiei la o intalnire in care ar fi trebuit sa  se discute probleme stringente care privesc personalul din penitenciare. Ministrul nu a venit insa la intalnire.

Programul dnei Pruna s-a schimbat subit si nimeni nu s-a obosit sa ne anunte ca intalnirea cu domnia sa nu mai are loc. Din partea ministerului a participat o echipa de 5 persoane in frunte cu secretarul general si consiliera ministrului iar din partea ANP – directorul general.

Discutiile au fost destul de aprinse, in principal cu dna consilier si au durat aproximativ o ora. In primul rand am dorit sa stim daca reprezentantii MJ au mandat din partea ministrului sa raspunda concret la cel putin doua intrebari:

  • Care este pozitia Ministerului Justitiei cu privire salarizarea personalul din sistemul penitenciar raportata la noul proiect de lege?
  • Daca ministrul a facut demersuri pentru scoaterea sistemului penitenciar din structura aparare, ordine publica si siguranta nationala?

Secretarul general ne-a comunicat ca  are mandat sa ne  transmita ca nu au fost facute demersuri pentru a ne scoate din sistemul de aparare iar despre salarizare nu cunoaste detalii.

Le-am prezentat reprezentantilor ministerului argumentele  care demonstreaza ca lucrurile nu stau asa si ca avem dovezi care indica implicarea MJ in eliminarea unor sporuri, a normei de hrana si a echipamentului.

Am aratat ca de cand s-a instalat actualul ministru, a avut o atitudine nejustificat de potrivnica si jignitoare la adresa personalului din sistemul penitenciar si ca a refuzat timp de 4 luni sa semneze orice ordin sau documente care vizau personalul, aducand grave prejudicii acestora:

  • medicii rezidenti nu si-au primit drepturile salariale de 3 luni;
  • tinerii ofiteri  nu au fost avansati la gradatia  corespunzatoare  si au salariile astfel mai mici; 
  • nu au fost aprobate imputernicirile desi oameni au indeplinit functiile si si-au asumat deciziile in sectorul lor de coordonare;
  • OMJ-ul privind decontul de lentile nu a fost semnat desi a trecut primul trimestru din 2016.

Nu au existat respunsuri pertinente la aceste probleme dar am fost informati ca in data de 04.04.2016 au fost semnate imputernicirile, avansarile si numirile pentru medici.

Avand in vedere ca joi 07.04.2016 este convocata Comisia mixta privind sistemul penitenciar am conditionat prezenta noastra la acesta intalnire de prezenta ministrului justitiei care trebuie sa isi asume in fata liderilor sindicali demersurile pe care le face cu privire la personalul din penitenciare si sa ne informeze cu privire la stadiul acestora.

Am solicitat de asemenea  sa fie semnat pana la acea data si OMJ privind decontul lentilelor. In functie de atitudinea pe care o vor manifesta cei din conducerea ministerului fata de solicitarile noastre cu termen de rezolvare 07.04.2016, vom decide organizarea de actiuni sindicale.

Mihaela Neacsu – prim-vicepresedinte SNLP

14 COMMENTS

  1. Asa face si Batinas la Gherla ca medame Pruna, nu semneaza avasarile personalului numa la sfarsitul anului, sa nu faca cheltuieli mari. A devenit traditie deja si e naspa cind vezi ca la alte puscarii avansarile se fac in primele luni a anului.

  2. Domnilor, imputernicirile celor care au promovat concursurile nu au fost semnate nici acum. Pai ce facem? „doamna” asta chiar isi bate joc si ne sfideaza pe toti. Pentru ce au mai fost scoase la concurs aceste posturi daca nu se doreste imputernicirea de drept a noastra? Noi suntem satui pana peste cap de bataie de joc. E vorba doar de niste semnaturi. Dumnezeule, parca am fi cersetori pe pamantul nostru… Pruna … sper sa-si bata joc cineva si de tine cum iti bati tu joc de niste angajati care MUNCESC spre deosebire de tine. 😡

  3. Eu zic ca pe ei ii doare undeva daca se paraseste sedinta. Ba, chiar s-ar putea sa le fie mai comod. Si nu asta vrem, nu?

  4. Doamna ministru trebuie sa plece !haideti sa-i spunem asta sub geamul de la minister !! Cu cât mai repede cu atât mai bine !! (editat) se crede pe plantatia proprie si pe noi ne considera negri ei !! Rusine sa va fie doamna ministru !!!!

  5. Va este teama de sindicate sau nu faceti fata unor dezbateri cu reprezentantii sindicatelor.
    Aveti cu cine sta de vorba stimata doamna.
    Reprezentantii sindicatelor sunt oameni cu vechime in sistem/agenti si ofiteri.
    Dar dumneavoastra va este teama de o discutie cu acestia din urma.
    Teama, faptul ca nu sunteti pregatita.
    Simplu=plecati de unde ati venit si scapati de cele enumerate de mine.
    Daca nu veti fi nevoita sa stati cu perdeaua trasa la birou intr-o buna zi si cu putina nesiguranta.

  6. M 10,”imprumuti” sau iei fara sa ceri voie, ceva ce nu e al tau si e inregistrat undeva.Nu spun ca e tupeu si nesimtire.Spun ca m.. de 10 ori e altceva.De la mine ptr tine ,alecu salam,adica pace tie!Asta ca sa nu fie aroganta! Sa-ti raspund tot cu greseli!Tie iti plac!Ha,ha,ha.

  7. Daca ministra nu vine nici maine la sedinta Comisiei mixte eu imi permit sa va propun sa parasiti sala in semn de protest.
    Nu se poate sa fim tratati in felul acesta iar detinutilor de la Braila sa le cumpere tigari.
    Noi suntem infractori sau cei carora le-a dat ilegal tigari?
    Felicitari SNLP pentru tot ce faceti pentru noi.

  8. [quote name=”gigi”]Sindicatele trebuia să plece de la intalnire. La aroganță trebuie raspuns cu aroganta.[/quote]
    De fapt la aroganta trebuie raspuns cu tupeu si nesimtire…
    Asta ar merita d-na ministru…

  9. Stii,era un banc ce se poate adapta si situatiei de fata:
    Se zice ca doi teroristi se plimbau pe bulevardul Magheru cand,deodata,un planor se ciocneste de Intercontinental si cade. Pilotul iese,se scutura un pic si pleaca nevatamat. La care unul dintre teroristi concluzioneaza: – Tara de rahat, atentate de rahat!
    Asa si cu (editat) de la Justitie: (editat)

  10. Da. Era o varianta. Insa asta se decide pe loc in fractiune de secunda. Ieri decizia a fost alta. Mergem inainte

  11. Sindicatele trebuia să plece de la intalnire. La aroganță trebuie raspuns cu aroganta.

  12. Felicitări SNLP!Nu trebuie sa ne lăsăm pacaliti,fapte concrete nu vorbe și minciuni!

Comments are closed.

error

Ți-a plăcut acest articol? Ajută-ne cu un Like :)