www.snlp.ro Web analytics

Atentie – Raluca Pruna vrea sa scoata penitenciarele si politia din structura de aparare nationala

pericol rosu interior

 

Incredibil, dar ceea ce parea a fi doar un zvon putin credibil, aparut in urma cu ceva timp, se confirma recent din surse avizate ca fiind o declaratie ministeriala care daca s-ar materializa ar genera efecte catastrofale pentru sistemul nostru si asupra personalului din penitenciare. 

Ministrul Justitiei Raluca Pruna a afirmat ca „nu pleaca de la conducerea MJ pana nu scoate penitenciarele din structura de aparare nationala”. Dincolo de speranta ca remanierea guvernamentala va scurta perioada de suspans, suntem nevoiti sa constatam ca doamna Pruna nu inceteaza sa ne acorde maxima atentie in sens negativ, de data asta reusind sa ne alarmeze total.

In afara declaratiei susmentionate, ministrul justitiei a mai spus ca penitenciarele pot fi pazite de oricine nu neaparat de functionari publici cu statut  special platiti cu salarii de militari desi nu mai au acest statut de 12 ani. In plus, ministrul nostru a facut afirmatii foarte precise care indica intentii de eliminare a dreptului la norma de hrana, pierderea acestui drept fiind de altfel un efect implicit al scoaterii sistemului nostru din structura de aparare nationala.

In mod surprinzator intentiile doamnei Raluca Pruna in directia reconfigurarii structurii de aparare ii vizeaza si pe colegii din politie intr-o actiune aparent complexa care nu focuseaza doar pe penitenciare. Acum, daca internele reusesc sa ramana in structura, asta e. Macar distrugem sistemul penitenciar, in putinul timp ramas.

SNLP nu promoveaza zvonuri si asta o stiti. Daca am face asa ceva, am fi iesit cu informatia de acum o luna. Insa decizia de a ne asuma public in acest moment articolul de fata, este justificata de confirmari certe ale declaratiilor. In ce ne priveste ca organizatie, SNLP va lua atitudine public contra acestei actiuni unilaterale si ostile, instiintand si colegii din politie de acest pericol si vom cere in scris ca MJ sa se pozitioneze clar in functie de aceste afirmatii.

 

66 COMMENTS

  1. Cel mai corect ar fi sa vina madam’ Pruna, intr-un penitenciar , sa stea o luna pe sectia de detinere si nu oricare sectie,unde sunt DPV, cu pedepse mari, pentru infractiuni cu violenta,lasata singura cu respectivele,,persoane private de liberatate” si probabil va ajunge compot daca nu gem in cel mai fericit caz.Sa se uite mereu peste umar pt siguranta vietii proprii siguranta ,pe care MJ nu o asigura ,sa fie atenta daca nu cumva pleaca acasa cu scabie in cel mai fericit caz, sa fie injurata ,data in judecata , obligata sa se prezinte in plina noapte la unitate pentru unul care pune viata celorlati in pericol, s.a.m.d.

    DAR…. asta inseamna sa nu ai habar ce se intimpla,te protopesti intr-un scaun si debitezi aberatii.
    Si.. pina la urma cu politistii ce are madam’, ca doar nu sunt subordonati MJ.Femeia asta nici nu stie ce structuri are in subordine.
    Dar…cum niciodata nu se stie poate vrea sa isi pregateasca terenul!!!
    RUSINE ESTE PUTIN SPUS.Nu are ce cauta in acest minister.

  2. Din tot comentariul tau, am inteles doar faptul ca nu dezaprobi ideea de a fi lasati fara statut special(cu toate cele ce implica acest statut) colegii nostri de la administrativ,ci chiar iti doresti asta…
    Pentru moment ma intereseaza doar prezentul-nu ma intelege gresit,sunt la operativ,da` am oaresce „interes” 😉 in administrativ- asa ca te las cu „viziunile”tale despre …viitorul UE!
    Pana la civilie…salam Alecu!

  3. Draga „M”,nu ideile sunt crete,ci, gandirea unora.Da,eu cred si sper ca cei de la administrativ vor fi functionari publici,dupa L188. Ca vrem sau nu vrem,daca gandim si din perspectiva viitorului UE,adica urmatorul pas va fi uniunea monetara,vom avea si o legislatie comuna,armonizata integral.Statutull privilegiat va dispare,un prim pas sau incercare era sa se produca pe timpul bocului.E clar ca nu poti avea in sistemul de aparare oameni care nu sunt pregatiti,in conditiile in care UE va avea o armata proprie.Pe de alta parte,costul intretinerii ppl este artificial intretinut prin remunerarea suplimentara a unora. De ce iti este frica,n-ai sa scapi,spune un proverb.Si este posibil sa se mai faca curatenie.

  4. Citez un coleg „Daca se castiga asa bn,lasa-ti scaunul,functia,salariul.. ca nu sunt pt tn si hai aici jos in mizerie,stres,limbaj vulgar,printre animale.. hai sa iti aratam lumea de care te-au ferit aia de te-au pus acolo sus… Un sfat pt cucoana asta deplasata: Hai la portile Institutiilor si stai macar 4 ore printre noi,nu 12 ore.. ca nu e frumos sa tinem o doamna asa finuta pe tocuri atatea ore.. Sper sa guste ironia mea :)))”corect,corespunzator…

  5. Stimati colegi,acum va revoltati,dar idei crete apar in mintea unora de la putere, poate si ca urmare a comentariilor de pe site-urile sindicale….Cu siguranta sunt citite!! 😀
    In decursul anilor am citit multe comment-uri in care colegi din „operativ” se intrebau de ce „administrativul” are statut special…
    Credeau poate ca, ei,purtatorii de pushca vor fi scutiti de neplaceri de genul celor care se preconizeaza.
    Ei si ce s-a gandit d-na ministru??
    Ca sa nu fie suparare-sau sa nu fie nevoit ANP sa „distinga”cine este „special” si cine nu – ii lasam pe toti fara statut!!
    No amu-i 😉 mai bine..nu-i asa stimati colegi din operativ??
    P.S.Sper sa fie doar o fumigena,si mai sper ca mai sunt oameni cu mintea la cap in tara asata.

  6. Jos cu ministresa asta care nu e in stare nici sa se (editat).Sa ne lase.Greva fratilor!Jos cu pruna de pe capul nostru!

  7. [quote name=”marius”][quote name=”Anonim”]Jumatate dintre cadre nu intra in contact toata cariera cu detinutii. Nu vin la alarme, nu au participat niciodata la vreo tragere, nu intra in interiorul sectorului de detinere, au statut special doar pe „hartie”…Unde ati mai vazut persoana care sa faca parte din sistemul de aparare si sa nu poata purta arma de foc. In caz de razboi, o sa ii dotam cu petarde!!!
    Avem sute, mii de colonei( comisari-la noi si in politie), ca asa sunt functiile. Care este motivul pentru care juristul, contabilul, achizitorul, informaticianul au statut special???
    Ar trebui ca personalul care intra in contact cu detinutii sa fie remunerati corespunzator (chiar mai bine decat sunt platiti acum), avand in vedere pericolul la care se expun si uzura psihica la care sunt supusi.
    Sa speram ca d-na ministru va duce la bun sfarsit initiativa.[/quote]
    Dupa cuvintele folosite esti un directoras dintr-un penitenciar renumit, din cauza celor ca voi fac politicienii ce vor cu noi, rusine sa va fie nesimtitilor, v-a aruncat MAPN de rai si v-am luat noi de buni[/quote]

  8. E trist, s-au inmultit (editat), si astia mai au si functii importante in stat. De fapt asta e problema esentiala. D-na Pruna face parte din categoria anterior enuntata. La ce sa ne asteptam, astia cred in (editat) lor, ca romanului ii este de ajuns ce cred ei ca li se cuvine, dupa calcule care nu au conexiune cu realitaea, ci cu frivolitatea.

  9. problema este ca noi nu suntem uniti si vor face ce vor cu noi. Daca am face o greva spontana si am refuza sa intram in serviciu cu toti vor fi nevoiti sa mobilizeze toata jandarmeria sa poata tine detinuti sub control si atunci nu o sa mai zica ca nu este nevoie de noi in sistemul de aparare al tari

  10. Nu imi voi divulga numele din motive bine stiute de cei care lucreaza in sistem.Pot sa va spun doar ca lucrez in sectorul de detinere al penitenciarului din Arad si am o vechime in sistem de 17 ani.Lucrez pe o sectie de detinere cu un volum de munca inuman in conditii de stres si presiune iesite din comun,am ajuns in ultimii ani sa am grave probleme de sanatate,o mare parte din venituri merg in fiecare luna pe tratamente bineanteles ca asta nu intereseaza pe nimeni atitudinea factorilor de conducere fiind de ignorare totala fapt pentru care numarul de personal care sa lucreze in paza nu este suplimentat desi cadre sunt foarte multe dar acestea desi multe figureaza in acte in paza ele faptic isi desfasoara activitatea in posturi caldute in administrativ…Daca propunerea doamnei sinistre Pruna se concretizeaza voi alege sa plec din sistem,m-am saturat de tot ce am vazut in acesti ani in sistem,de toata starea de lucruri de aici,de un sistem bazat numai pe clientelism,pile,favoritisme in care oameni corecti si de onoare sunt inlaturati si pedepsiti in timp ce scursuri protejate de cercuri de interese sunt avansate si premiate.Imi este efectiv sila.Un loc in care deontologia profesionala nu reprezinta nimic ,unde ofiteri superiori se comporta mai bine cu detinutii decat cu proprii colegi subordonati carora nu le raspund uneori nici macar la salut si ii trateaza cu dispret.V-am spus a ajuns sa imi fie sila asa ca in fiecare rau este si un bine.Am incercat ani intregi sa ma automotivez sa gasesc resurse interioare pentru a putea continua,sa ma mint singur ca poate odata va fi mai bine.Nu a fost asa ,an de an situatia a devenit tot mai critica incat daca acest lucru se va intampla voi avea o scuza bine intemeiata sa ies din sistem chiar si cu o pensie mizerabila si sa imi continui activitatea in alta parte poate departe de tara.Cei care lucreaza in sectorul de detinere in conditii similare ma vor intelege,ceilalti probabil vor rade,ma vor ostraciza si pune la colt,un singur lucru pot spune si anume ca nu mi-a fost niciodata rusine de actele mele iar fidelitatea fata de institutie si fata de statutul meu a fost intotdeauna pe primul loc indiferent de ce am trait si de gustul amar pe care mi l-a lasat acest loc de munca cu toate nedreptatile pe care le-am vazut si suferit aici….

  11. [quote name=”Anonim”]Jumatate dintre cadre nu intra in contact toata cariera cu detinutii. Nu vin la alarme, nu au participat niciodata la vreo tragere, nu intra in interiorul sectorului de detinere, au statut special doar pe „hartie”…Unde ati mai vazut persoana care sa faca parte din sistemul de aparare si sa nu poata purta arma de foc. In caz de razboi, o sa ii dotam cu petarde!!!
    Avem sute, mii de colonei( comisari-la noi si in politie), ca asa sunt functiile. Care este motivul pentru care juristul, contabilul, achizitorul, informaticianul au statut special???
    Ar trebui ca personalul care intra in contact cu detinutii sa fie remunerati corespunzator (chiar mai bine decat sunt platiti acum), avand in vedere pericolul la care se expun si uzura psihica la care sunt supusi.
    Sa speram ca d-na ministru va duce la bun sfarsit initiativa.[/quote]
    Dupa cuvintele folosite esti un directoras dintr-un penitenciar renumit, din cauza celor ca voi fac politicienii ce vor cu noi, rusine sa va fie nesimtitilor, v-a aruncat MAPN de rai si v-am luat noi de buni

  12. Este inadmisibil să faci o şcoală/academie militară şi să fii asimilat unui simplu muncitor!

  13. Daca se intamplaa asa ceva cei aproape de pensionare o sa iasa la pensie iar cei tineri o sa ia drumu angliei germaniei spaniei s.a. Nu mai sta nici dracu pe salarii de kkt in sistemu aasta . Proteste puternice cat mai curand – asta e caleaa ce trebuie s o urmam. Jos pruna asta topita!!!

  14. Va fi superrrr daca schimba statutul schimba si salariile .Momentan sincer singurul lucru care ma mai tine in sistem,si nu sunt singurul.Daca nu mai suntem plătiți nu mai stam,si sa vedem vine aceasta distinsa doamna ministru ,sa o” coafeze un băiat care oircum o duce in termen ,sau o contopește”.

  15. Filiala Dr Tr Severin va raspunde prompt la semnalul pt iesirea in strada si trebuie sa ne organizam sa stam maxim la geamurile d-nei Pruna si d-lui Cilos ,numai pt faptul ca le-a trecut prin gand sa faca asa ceva,dar dumnealor au garda de corp nu-i ameninta/ataca fizic borfasii,nu le ameninta/ataca/distrug familia/bunurile,nu sunt supusi stresului,presiunilor si birocratiei exagerate,nu lucreaza ture de noapte 12-13 ore intr-un post de 1.5/2 mp si isi fac nevoile in sticla ca nu are cine sa-is schimbe,nu stau la punct de lucru in ploaie,zapada,frig,nu escorteaza tot felul de psihici sau criminali la spitale,instante,transfer etc,nu satu intre detinuti bolnavi de TBC,HIV-Sida,Hepatite,psihici etc..care te ameninta ca daca nu faci ce doresc ei in afara regulamentelor te inteapa cu un ac infestat cu HIV??nu sunt raniti,loviti,omorati,scuipati de detinuti,nu vin noaptea la diferite actiuni,alarme,interventii etc si cred ca pana maine asi mai avea sa scriu despre aceste aspecte dure si privatiuni ale serviciului in penitneciare,pt ca descurajez potentialii candidati.Sa-i fie rusine doamnei numai ca s-a gandit la asa ceva cu toate ca nu va reusii nici-odata asa ceva,ce plan diabolic si cata rautate,cel mai slab mninistru in „halat” din istoria tarii,dati-va demisia si de la Bruxelles ca nu aceti ce cauta acolo! 😳 😳 😳 Nu degeaba o sa va remanieze!!!Ar trebui sa fie un semnal pt dvs si sa va schimbati optica !!!

  16. Ii amintesc ministrei ca eu am participat la un concurs de admitere la școala militară cu o concurenta de 15 pe loc.am facut școala militară ca sa lucrez in acest sistem.faptul ca politrucii sau tehnocratii apar sub niște pălării mult mai mari decât capetele lor,si sunt efectiv puși in funcție,doar ca sperietoare.eu am intrat in acest sistem pe ușa din fata ca militar,si așa o sa ies….indiferent de câte mere ,pere,…..prune vad in pomi!

  17. prunisoara asta face ce i se zice.Sindicatele trebuie sa ia atitudine pentru PREVENIREA acestor intentii.Fiecare angajat o poate da in judecata.(editat)

  18. Mai sunt sindicate in penitenciare care sa apere interesele angajatilor?Despre greva japoneza sau chiar generala ce parere aveti?Mitinguri de protest,marsuri ,pichetari ale MJ-ului sau guvernului ?Luati exemplu de la ciobani si fermieri ,au curaj.Daca va ia norma de hrana va ia jumate din leafa .

  19. Pt. Anonim: vezi că și prin MApN se lucrează în logistică, financiar, popote, IT, nici ei nu sunt dotați cu armament, au și ei juriști, achizitori și ce mai vrei tu…. și au și grade militare…. ofițeri și subofițeri…..

  20. Dna mistru nu cred ca stie nimic despre sistemul penitenciar.Atunci când cineva trebuie sa ocupe astfel de functii ar trebui cumva sa fie intervievat in fata unor comisii de specialitate pentru ca aceste persoane care ocupa astfel de functii sa stie ce isi asuma si ce cunoștințe trebuie sa aibe pentru astfel de astfel de fotolii ministeriale de specialite sau măcar sa fie promovati oameni din structura si aici ma refer la juriști cunoscuti cu cariera in spate care stie ce inseamna „Ministerul Justitie,, sau remarcat prin activitatea profesională desgasurata si nu pusi politic sau asa ca dna Prună fără experientă .Atunci cand ocupi o finctie trebuie sa lasi in urma ta ceva constructiv ce nu a fost pus la punct de cel de la care ai preluat functia , sa fii constructiv pozitiv pentru sistemul si oamenii care ii reprezinti nu in ultimul rand pentru tara.RUSiNE dna ministru , nu ne reprezentati si nu meritati sa fiti ministra justitiei din tara noastră!

  21. Gândire a la macovista (editat) in neuronul stingher al acestei (editat). Hai in stradă!!!!!!

  22. Vai de noi!!!Țară de doi lei ,cu miniștrii care nu știu ce e cu ei acolo ,pe săraci ii pedepsim și pe criminali ii hrănim și le dăm de toate …

  23. Sa-i multumim strazii ca n-ea procopsit cu PRUNA.Acuma hai si noi in strada sa scuturam prunii

  24. 😳 DACA REUSESTE ACEASTA PERFORMANTA AR FI PRIMA DOAMNA CAREIA I-AS FACE CADOU UN (editat)!

  25. As sfatui-o pe (editat) asta de pruna sa mearga inapoi acolo de unde a fugit in halatul ala cu, care sa afisat la televizor.Cat mai rabdam sa vina fel si fel de incompetenti sa-si bata joc de noi ? Haideti sa iesim in strada sa se termine o data cu defaimarea si cu bataia asta de joc la adresa noastra.

  26. Inevitabilul tot se va intampla pana la urma. Nu e prima care gandeste asa si amintiti va de 2008/2009… Doar sansa a facut ca unii sa nu ajunga simpli functionari publici. Pana la urma anumite sectoare sunt exact cum zice Pruna, functionari publici cu salarii si drepturi de militari. Singurul pericol e sa fim luati la gramada si doar de la penitenciare. O anumita reforma este insa absolut necesara.

  27. Rusine pruna stricata prin birourile din Bruxeles.
    In strada urgent domnule Teoroc.
    Ce mai asteptam sa mai deao ordonanta pruna asta alterata si sa ne trezim simplii functionari care isi pun viata in pericol zi de zi pentru salariul de 7000 de euro al matracucei?
    Rusine guvern tradator, nu tehnocrat.

  28. P.S. Filiala Giurgiu este pregătită pentru proteste ! Mai pregătită decât în august 2015 !

  29. Este picătura care umple paharul. Nu avem niciun motiv să o mai suportăm. Provoacă un dezastru în sistemul ăsta și așa greu suportabil pentru angajați. Se pricepe să distrugă pentru că nu știe să facă bine oamenilor !
    Dușmănoasa asta care stă cocoțată pe scaunul de ministru trebuie să pice. E coaptă și plină de venin !
    Proteste ! Vehemente, virulente, generale … până la demiterea ei ! Începând de mâine !
    Ștefan, să ai mintea limpede și să organizezi asta cum știi mai bine ! SNLP este o forță. Forța oamenilor !

  30. Doresc pentru asa zisa ministra care a aparut la mj pe urma oamenilor aia de la colectiv sa isi ia capre si sa ne lase pe noi huuuuuuuuuuu

  31. Jumatate dintre cadre nu intra in contact toata cariera cu detinutii. Nu vin la alarme, nu au participat niciodata la vreo tragere, nu intra in interiorul sectorului de detinere, au statut special doar pe „hartie”…Unde ati mai vazut persoana care sa faca parte din sistemul de aparare si sa nu poata purta arma de foc. In caz de razboi, o sa ii dotam cu petarde!!!
    Avem sute, mii de colonei( comisari-la noi si in politie), ca asa sunt functiile. Care este motivul pentru care juristul, contabilul, achizitorul, informaticianul au statut special???
    Ar trebui ca personalul care intra in contact cu detinutii sa fie remunerati corespunzator (chiar mai bine decat sunt platiti acum), avand in vedere pericolul la care se expun si uzura psihica la care sunt supusi.
    Sa speram ca d-na ministru va duce la bun sfarsit initiativa.

  32. [quote name=”Andrei”]Cand am scris pe site despre zvon nu am primit decat dislikeuri. Se pare ca totusi e adevarat. Fratilor asta se intampla cand lucrurile scapa de sub control si noi nu luam atitudine si masuri. Pai e posibil secretara sa iasa la pensie la aceeasi varsta cu supraveghetorul de pe maxima siguranta? Sa avem aceleasi salarii toti? Abia cu sporul de 75% s-a schimbat ceva… La fel si la logistica si la educativ… Lucrurile trebuie regandite si actionat rapid pentru ca altfel gandesc altii pentru noi. Comunistii au reglementat mult mai bine sistemul de aparare nationala dar dupa 89 numai mizerii. Nu e numai la noi asa. Si la armata si la politie si in magistratura. Masurile astea trebuie sa vina la pachet nu numai pentru penitenciare![/quote]
    Bravo bine punctat.

  33. Ii propun ministrei p.
    ..
    Urmatorul lucru , o tura de zi in locul meu pe sectia de maxima (Giurgiu).

  34. D_nul Stefan…!?! Oare D_na P…runa Stie ?!? Ca Eu Imi Sarut Sotia si Copilul de Fiecare Data cand Plec si Vin de la Serviciu ?!? Merg Zilnic Intre Detinuti dar…” NU SUNT SIGUR CA MA VOI MAI INTOARCE SI ACASA !!!” Din Orice se poate face o…Arma…sau …Pur si Simplu…Sunt Printre Ei…”Pachete de Muschi!!!” …Facute de_a Lungul Anilor de Detentie … !!! Va Rog din Suflet o Singura Chestie !!! Propuneti_i D_nei Ministru o…”Negociere Corecta ! … Sa Ne Scoata in Afara Oricarei Legi Doreste…iar „Noi ” sa…Punem in LIBERTATE pe Toti cei ce_i Avem in … Penitenciare !!! Dupa care…Vom Plca…Fiecare…unde si cum Poate !?! D_zeule Mare…Ma Crucesc de Faptul ca…Pot Exista Asemenea Persoane !!! (A se citi : D_na…Ministra!!! )…care Pot Macar Gandi…ca Ne_ar Putea…ELIMINA…EXTERMINA…TERMINA !!! Fara NOI…CEI CE NE FACEM TREABA ZI DE ZI FARA SA CRACNIM, OARE CE HAOS AR FI IN TARA ASTA ?!? ORI IN LUMEA CIVILIZATA SAU…MAI PUTIN CIVILIZATA ?!? Oare D_neaei NU E CONSTIENTA…DE CEEA CE SPUNE…GANDESTE…ORI …VREA ?!? Cu Tot Respectul : Am Supravietuit REVOLUTIEI !!! cu Arma in Mana…!!! Regimului „COMUNIST !” apoi celui Asa Zis „Democratic !” Oare „DANSA” Va Putea Sa … Doarma Linistita…?!? Daca ?!? Va si Face Ceea ce Spune ?!? Cu Tot Respectul , Stima si Consideratia Mea (Noastra ! ) Va Suntem Alaturi pana la Capat !!! Orice s_ar Intampla !!! DOAMNE AJUTA !!!

  35. Cand am scris pe site despre zvon nu am primit decat dislikeuri. Se pare ca totusi e adevarat. Fratilor asta se intampla cand lucrurile scapa de sub control si noi nu luam atitudine si masuri. Pai e posibil secretara sa iasa la pensie la aceeasi varsta cu supraveghetorul de pe maxima siguranta? Sa avem aceleasi salarii toti? Abia cu sporul de 75% s-a schimbat ceva… La fel si la logistica si la educativ… Lucrurile trebuie regandite si actionat rapid pentru ca altfel gandesc altii pentru noi. Comunistii au reglementat mult mai bine sistemul de aparare nationala dar dupa 89 numai mizerii. Nu e numai la noi asa. Si la armata si la politie si in magistratura. Masurile astea trebuie sa vina la pachet nu numai pentru penitenciare!

  36. Acra si amara, asa aparea la investire femeia asta, asa se comporta.
    O fiinta mai rea si urata ca aceasta nu exista pe pamant.
    Haideti fratilor cu totii in Bucuresti sa o scoatem prin proteste din functie altfel nu se lasa plecata matr…….cuca.
    Greva generala e singura solutie chiar daca tot prtidul femeiustii astia ne-a luat-o, sa vedem ce vom patii daca protestam fata de deciziile aberante ale fructului cu nume de alcool.

  37. Nu ar fi mai bine sa o scoatem noi pe „magiunul”pe pruna asta de la guvernare!!!!!C oricum m-am cam saturat de vrajeala cu TEHNOCRAȚI. HAI ÎN STRADAAAA

  38. Ar trebui să facem ceva înainte să se confirme acest zvon. O lovitură preventivă ( dacă nici asta nu este un motiv.,…).

  39. DRAGI COLEGI
    SIMPLU HAIDETI TOTI CEI CARE SUNTEM INCADRATI DUPA 2000 SA NE LUAM CONCEDIUL SAU MEDICAL SAU FARA PLATA-TOTI IN ACEASI LUNA SA VEDEM CINE VINE SA II MUNCEASCA DOAMNEI MINISTRU.
    MULTUMIM PENTRU APRECIERILE DVS DOAMNA MINISTRU
    RUGAMINTE MEA DOAMNA MINISTRU ESTE SA MERGETI SA LUCRATI O TURA INTREAGA(ZI/NOAPTE-12/24) CA SUPRAVEGHETOARE INTR-UN PENITENCIAR SI ATUNCI VETI SRI CE INSEAMNA MUNCA NOASTRA.

  40. In strada!pancarde in fata camerelor de vederi!greva japoneza!mitinguri impreuna cu politia!

  41. Tot ceea ce trebuie sa intelegem din declartiile astea sunt urmatoarele:
    – ministra asta va fi remaniata si se simte ca o catea in lant muscand aproape orice ii iese in cale ca sa scape din lant;

    – intentia declarata ar avea o posibila legatura cu remilitarizarea sistemului penitenciar in scopul desfiintarii structurilor sindicale;

    – intentia declarata ar avea ca substrat desfiintarea sectorului administrativ, munca in acest sector fiind prestata de catre civili in baza unor contracte de prestari servicii;

    – pe acelasi considerent de mai sus, scoaterea in zona contractelor de prestari servicii a sectorului educatie;

    – in final, practic scoaterea din zona sigurantei nationale a sectoarelor unde munca efectiva nu presupune folosirea armamentului sau misiunilor operative.

    Ramane de vazut pe viitor care este substratul acestor declaratii. Faza ca detinutii pot fi paziti de oricine, desi e imbecil sa te gandesti ca ministru ca munca de penitenciar se rezuma la o activitate de paza si atat, e cu totul aberanta si frizeaza logica in conditiile in care penitenciarele au un rol determinant in sistemul de aparare. In fine, eu cred ca e doar o frustrata de ideea incapacitatii de a promova proiecte cu adevarat eficiente pentru Romania. Si cam asa arata reactia unei frustrate pusa in fruntea MJ de tinerii frumosi si liberi, ca multi dintre salariatii acestui sistem care au uitat cu prea mare usurinta peioada boco-basista.

  42. Trebuie sa reactionam! Urgent! Cum e posibil sa vina i persoana care habar nu are de sistem si sa faca astfel de afirmatii? Periculos este daca este sustinuta de alti guvernanti in prostiile astea!

  43. Nu ar fi bine sa o facem pe doamna ministru sa plece mai repede !! Un protest ar fi indicat ,un protest întins pe câteva zile dacă trebuie ,până pleacă că numai de circ ne face !!
    Sa nu ne culcam pe o ureche și sa pățim ca și cu reducerile lui boc !!!

  44. Dl Teoroc trebuie sa iesim in strada acum nu dupa ce ne scoate din structura de aparare nationala.

  45. Cred ca ajungem de rasul curcilor..asa cv e imposibil trebuie sa iesim in strada fratilor..cine mai lucreaza in mediu asta infect daca nu v ei mai fi motivat de salariul asta muncit pana la urma..domnule Teoroc luati atitudine iar noi o sa va sustinem iesim in strada…da sa stiti ca doamna asa a fost pusa acolo cu un scop ..sa dea tigari la hoti atat n are nicio treaba cu nimic

  46. La demilitarizare au fost scrise negru pe alb ca nu se vor pierde din drepturi ,aceasta include si calitatea de militar nu o puteam pierde de norma de hrana nici nu poate fi vorba decat in cazul unor abuzuri care sa fim sinceri s-au cam inmultit ,oricum nu putem cere prea multe drepturi anul acesta ca arunca legea in fata ca este an electoral si nu se pot face majorari -Daca paza o poate face oricine nu ai ramane decat sa desfiinteze si SMAP,primim sut dupa sut in fund pentru ca am stat prea mult in niste conditii de munca proaste si ore suplimentare cu miile-primim ceea ce meritam -asta in loc de o lege a salarizarii corecta

  47. Da, să ne scoată din structura de apărare și să ne asimileze magistraților, cu drepturi și salarii și statut la fel cu al lor!

  48. Ar fi bine sa ieșim în strada și sa cerem demisia acestei neavenite. Să plece, dar nu la Bruxelles, că ne-a făcut de râs destul acolo cu deșteptăciunea ei… Să plece în Siria, că acolo e cel mai bine pentru ea!

  49. Cred ca are parte de multa (editat),eu ii umplu frigiderul!venim la București si ii dam (editat),nu plecam de acolo stam mai multe zile…

  50. Asta ar insemna sa ne ia si gradele si o sa putem sa facem greva.Sa vada atunci sanctiuni din partea UE ,sa stam si noi 2-3 luni in greva eu zic ca e mai bine decat sa muncesti pe 1300-1500 de lei

  51. Apropos, nu se poate face un denunt pentru Raluca Pruna, daca cumva a savarsit vreo infractiune atunci cand a oferit tigari detinutilor de la Penitenciarul Braila? Bineinteles, daca e adevarat ceea ce s-a auzit cu ceva in timp in urma, nu doar un zvon. Oare nu s-ar incadra la ‘favorizarea faptuitorului’?

  52. Modul in care persoanele civile privesc aceasta meserie, nu este tocmai unul placut. Foarte multi se feresc de aceasta tocmai pentru ca nu vor sa aiba contact cu detinutii si nu vor sa stea 24 de ore inchisi printre acestia. Daca este sa privim situatia cu detasare, vom vedea ca ceea ce tine defapt acest sistem inca in picioare sunt avantajele materiale de care beneficiaza cei care lucreaza in acesta. Sa fim sinceri, nu este tocmai o meserie pentru care multi ar avea o pasiune. Daca doamna ministru crede ca poate taia din drepturile personalului fara ca aceasta sa aiba consecinte si chiar foarte grave as spune, atunci aceasta se inseala amarnic. O asemenea decizie ar insemna plecarea din sistem a unei parti foarte mari din personalul si asa insuficient.
    Cine le va lua locul pe 2 lei? Fara sa jignesc pe nimeni, dar cred persoane cu aceeasi integritate morala ca si persoanele aflate dupa gratii! Parca si vad ca multi dintre cei nou-veniti vor incerca sa castige in plus prin metode nu tocmai ortodoxe.
    In momentul de fata penitenciarele la fel ca si politia fac parte din sistemul national de aparare, iar daca exista cu adevarat o asemenea intentie din partea cuiva, atunci acea persoana ar trebui judecata pentru punerea in pericol a sigurantei nationale! Cateva dintre urmarile pe care o asemenea decizie le-ar putea avea le-am mentionat mai sus, in ceea ce priveste sistemul penitenciar.

  53. Asta ne mai trebuie si asa nu avem nici un statut bine ca le da drepturi la hoti si de noi isi bat joc….dar D-na Minisru stie cu ce se mananca munca in penitenciare?

  54. Totusi, eu tind sa cred ca nu ar fi justificata scoaterea noastra din sistemul de ordine publica si siguranta nationala. Si se poate motiva prin multe exemple concrete. In plus, in UE, majoritatea tarilor includ angajatii sistemului penitenciar in structurile de ordin publica si siguranta nationala. Dumnevoastra ce parere aveti? Credeti ca ar avea sustinere din partea Guvernului?

  55. Ok. Sa zicem ca ea e (editat), dar are vreo sansa din punct de vedere legal sa faca acest lucru? Nu cred ca e tocmai usor sa realizezi acest lucru, desi … Orice e posibil.

Comments are closed.

error

Ți-a plăcut acest articol? Ajută-ne cu un Like :)